Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Çocuğu ana sınıfına giden annelerin paylaşım alanı!!

selam kızlar biz geçen perşembeden beri çok iyiyiz çok şükür...geçen hafta cuma okulda kurabiye yaptılar...süsleyip püsleyip bize yolladılar.......bu cumada pijama partileri vardı....anne çok güzeldi diyip duruyor...perşembe günüde tiyatroları vardı garfield geldi ama benim kız ürkmüş birazcık....sonradan alışmış.....iyi ya çok şükür bu hafta tamamen alıştık sayılır...moraller iyi onun iyiliği için okula gitmesi şart...açıkçası zor bir aydı.....öğretmenimizin yardımı benim evdeki ve okula bırakırken ki kararlılığım sayesinde aştık...... atlattık darısı diğer annelerin başına......çok şeyler öğreniyorlar.....ben kızımı netten izleme şansınada sahibim.....bu yüzden içimde rahat ....okulundan şu an için çok memnunum öğretmeni harika bir bayan......ona emanet etmek beni rahatlatıyor.....çocuklarımız bizim herşeyimiz.....ve her zaman derim eğitim şart......

Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Doğum yapıp oğlumuzu eve getirdiğimiz gün dün gibi aklımda. O bebiş büyüdüde okula başladı. Neredeyse sömestr tatilinin yaklaştığı şu günlerde sizlerle anasınıfına giden çocuklarınız, çocuklarımız hakkında bilgilenebileceğimiz bir topik oluşturmak istedim. Sizler neler yaşıyorsunuz okulun ilk basamaklarından biri olan anasınıfında... Okula başladıktan sonra çocuklarımızdaki değişimide burada ele alalım istiyorum.

Oğlumun öğretmeniyle yaptığımız konuşmalarda bu yılki öğrencilerinden çok memnun olduğunu dile getiriyor. Bilhassa öğrenmeye çok açıklar diyor. Hakikatten öyleler ben haftada bir gün okula gidiyorum. Çocuklara satranç dersi veriyorum inanın diğer hafta tekrar gittiğimde önceki öğrettiğimi unutmamış oluyorlar. Çok çabuk kavrıyorlar. Maşallah harikalar çok zekiler. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımıza Allah zihin açıklığı versin...

benım de kızım anasınıfına gıdıyor. ve çok memnun. buyumus havasında ve okulunu ve arkadaslarını çok sevıyor. kaydirigubbakcemile5 bence 0-6 yas çocuğun karakterı ıçın çok onemlı. öğrt. de ekstradan onemlı,cunku çocuk öğrt. her zaman örnekalıyronun gıbı davranmak ıstıyor. kısacası taklıt yontemı... bende anasınıfı öğrt.yım. ve ist. da bır okulda gorev yapıyorum. çocukları sevmeyen bır ınsan bu işi yapamaz. :1hug: her seyden once vıcdan meselesı... kızınız çok sanslı sızın gıbı onun egıtımıne onem veren bir annesı var... sevgıler... a.s.a.s.a.s.

Gerçekten öğretmen çok önemli oğlumun öğretmenide gerçekten çok iyi bir insan çocuk dilinden çok iyi anlıyor. Kendisini sevdiriyor. Okul tatil olunca oğlum üzülüyor öğretmenimi, arkadaşlarımı özledim diyor.:1no2: İnanın ben dahi 9 gün tatil sonrası oğlumun öğretmenini özledim, bunu kendisinede ilettim. Bende diğer velilerde öğretmen hanımdan çok memnunuz. Onunda bir kızı var belkide anneliğin verdiği iç güdüylede dahada merhametli. a.sÖzünde iyi biri.
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Bence sizin kızınız çok daha şanslı. Sizin gibi bu konuda bizlerden daha deneyimli bir anneye sahip olduğu için. :1hug:

bu harika bir konu olmuş
öncelikle tebrikler
benim oğlum martta 5 yaşını doldurmuş olacak
geçen yıl ana sınıfındaydı
bu sene de ana sınıfında
ve seneye de ana sınıfında olacak:1rolleyes:

kısacası okul hayatına 3.5 yaşında başladı
geçen yıl etrafımdaki baskıdan dolayı acaba yanlış mı yaptım diye düşünmüştüm ama sene ortalarına geldiğimizde ne kadar iyi ettiğimi anladım
oğlumdaki değişimler harika,her gün yeni birşey öğrenip okuldan geldiğinde ve heyecanla bana anlattığında gözlerindeki hevesi gördüğümde çok mutlu oluyorum
çok sosyal bir çocuk oldu
çekingenliği ortadan kalktı
paylaşmayı öğrendi vss....

çocuklar gerçekten çok hızlı öğreniyorlar
çok ama çok zekiler
''7 çok geç''
cümlesi o kadar doğru ki gerçekten de...

geçen hafta öğretmenler velilerle birebir görüşmeler yaptılar
ve ben de oğlum hakkında çok olumlu bilgiler edindim
bizim için çok çok buyuk avantaj olan bir konu daha var
oğlumun sınıf arkadaşlarının anneleriyle de çok çok iyi anlaşıyoruz ve yaklaşık 10 kişilik bir grup her zaman görüşüyoruz
annelerindeki yakınlaşma çocuklarımız için de çok iyi oluyor,hatta öğretmenleri bile bunun farkında
tatillerde,okul çıkışlarında bile birbirimizin evinde toplanabılıyoruz
kesinlikle tavsiye ederim bayanlar:1hug:

bu yararlı topic için bir kez daha teşekkür ederim terlik'cimmŞeniz

Teşekkür ederim canım benim. kaydirigubbakcemile3 Takıldığım bazı konular oluyor topiklerde araştırdığımda böyle bir bölüm olmadığını görünce eklemek istedim. Talinciğim dediğin gibi ''7 çok geç'' benim oğlumda 4 yaşından beri drama eğitimi (nota eğitimide beraberinde) alıyordu. Bu eğitim hergün değildi fakat eğitime ve öğrenmeye bu şekilde başlamış oldu. Gözlemlerime göre faydasınıda görüyoruz. Tek dezavantajım bir anaokuluna göndermiştim ve orada güzel olmayan şeyler öğrendi vurmak gibi. Sadece ona pişmanım. Üstelikte kameralı bir okuldu evden takip edebiliyordum sık sıkda gidiyordum ama nafile... Göndereceğiniz okulada dikkat edin. Ben çok araştırıp tavsiye üzerine göndermiştim gerçi ama... :1no2:
Oğlumun şimdi gittiği anasınıfına kura ile girdi ve kısmetse 8 yılı burada bitirecek. Allahtan öğretmeni ve arkadaşları çok iyi önceleri problemler yaşadık fakat öğretmenle eşim ve ben yardımlaşarak oğluma yardımcı olduk çok şükür şu an her şey iyi öğretmenide bizlerde çok memnunuz. Anlayacağınız yıllardır güzel eğitim vermeye çalışırken bir yanlış bizim bütün emeğimizi yok ediyordu. Öğretmenin dediğine göre ; sizlerin emekleri boşa gitmez endişeye gerek yok diyor. İlgili alaka oldukça problemlerin üstesinden gelinecektir. Bu hepimizin çocukları için geçerli...
Talinciğim velilerle olan dialoğunuzu çok beğendim. Biz daha velilerle bir araya gelemedik. Çoğu çalışan bayanlar o yüzden. Okulumuzda çalışan anne babaların katılabileceği bir okul. Üstelik sınıf annesiyim ama rahatsız etmemek adına ne yapabileceğimi bilmiyorum. Misafir ağırlamayı severim, bir hafta sonları vardır diye..... teklif edemedim doğrusu...
Talinciğim iyi dileklerin için çok teşekkürler... Oğluşunu öpüyorum... Şeniz
Tüm velilere ve çocuklarına güzel günler dilerim... a.s.

Canım benim kızım 3 yaşında bende bu sene başından beri anasınıfı değilde kreşe gönderiyorum. Gerçekten gittiğinden beri büyük gelişme kaydetti. Her konuda daha düzenli daha gayretli oldu. Konuşmasında yemek yemesinde ellerini yıkamasında diş fırçalamasında bile baya düzelme var. Ve kızımı görenler bu kız ne kadar olgunlaşmış diyor. Çok faydası oldu. Küçük çocuğu olan herkese özelliklede çalışan bayanlara tavsiye ederim.

merhabaa benim kızımda 6 yaşını 22 aralıkta dolduracak bu yıl 1. sınıfa vermedik ana sınıfına tekrar gönderdik öğretmeni geçen yılki ebrar'la bu yılki ebrar'ın çok farklı olduğunu söylüyor okulda ne kadar yardımsever olduğunu herkese koştuğunu ve çok mutlu olduğunu.. ve kendi kendine okumaya çalışıyor sanırım okumayı en geç mart gibi sökecek hiç bi şekilde evde bişi göstermiyorum..
bizim son on gündür baya bi sorunlarımız var okula servisle gidiyor ve bana şantaj yapmaya başladı eğer okul onu ben getirip götürmezsem okula gitmiyeceğini söylüyor benim getirip götürmem mümkün değil uzak çünkü inanın son on gündür her sabah ağlayarak okula gidiyoo öğretmeniyle konuştuk okulda çok iyi dedi hiç bir huysuzluk yapmıyo gayet neşeli sınıftaki çoğu öğrenci okul çevresinden onları hep aileleri alıp bırakıyoo sanırım onlara özeniyoo napıcam bilmiyorumm bu sabah çok sinirlendim kendime nasıl hakim oldum bilmiyorumm bu tür sorunlar yaşayan varmı?

Benim oğlumda servisle okula gidip geliyor. Dediğiniz gibi o da çocuklarını almaya gelen velileri gördükçe o da benim almamı istiyor. Bende zaman zaman gidip alıyorum. O an bir görseniz anneciğim gelmiş diye bir sevinmesi varki, bazen ben götürüp getireyim diyorum ama minibüse binip götürmem gerekiyor. Bazende gönüllü işlerim var gitmem gereken o yüzdende servis daha uyuyor bana. Şimdilik tehdit etmiyor gitmiycem diye ama arada alarak idare ediyorum... a.s.

Arkadaşlar yanlışmı düşünüyoruz bilmem ama bunu birkaç veliylede gözlemledik. Sizlerde düşüncelerinizi söyleyin. Kız çocukları erkek çocuklara göre daha olgunlar. :tomatoiyoruzki erkek çocuklar daha hareketli, söz dinlemiyor. Ama kızlara bakıyoruz daha anlayışlılar daha iyi söz dinliyorlar. Büyümüşte küçülmüşler istisnalar vardır tabii ama şimdiye kadarki gözlemlerimiz böyle çıkıyor... kaydirigubbakcemile3

evet kızlar daha çabuk olgunlaşıyorlar doğru tesbit
benim kızımda var oğlumda oğlumda hiç böle sıkıntılarım olmadı okulun ilk günü napıcaz bekliyimmi seni sınıfta dedim herkesin annesi beklerse beklersin yoksa gidersin dedi 3. tenefüs anne sen git ben dururum dedihiç bir şekilde beni üzmedi şimdi diyoki ben tuvalette gizli gizli ağlıyodumbi kaç ay ağlamış ne öğretmenine göstermiş nede bana..
kızımızda evden kopamıyoo geçen sene 1 ay yanında gittim geldim alıştı bu yılda bu çıktı

Merhaba arkadaslar ..
Benim oglusta 3,5 yasinda bu sene basladi anaokuluna ;cok faydasi oldu ...
cok seviyor okulunu :)

Merhaba arkadaslar ..
Benim oglusta 3,5 yasinda bu sene basladi anaokuluna ;cok faydasi oldu ...
cok seviyor okulunu :)
yeğenimde 3,5 yaşında 1 yıldır gidiyo daha önceki halleriyle şimdiki arasında çok fark var gerçekten erken başlayan çocuklarda 1. sınıfa başladıklarında çok sıkıldıklarını duymuştum umarım öle olmazlar

Bu hafta oğlumun sınıfı Pazartesiden başlayarak her gün 4'erli ve 3'erli gruplar halinde cumaya kadar yerli malı haftası kutlamaları yapıyorlar. Bugün oğlumunda olduğu grup vardı. Meyvalar kuruyemişler vs vs götürdük ve onlara börek açtım 2 tepsi çok sevindiler. gamyoncuiremsuOğlumun yengeside ıslak kek yapmış. Yarın son kutlamaları...
Bu arda çocuklar ha bire wc'ye koşuyorlar eve gelince. Malum karışık yenilince bağırsakları bozuldu... :çok üzgünüm:
O da geçer...a.s.

Son düzenleme:

öncelikle terlikçim çok güzel bir konu olmuş, tebrik ederim senia.s.

benim de büyük oğlum altı yaşında ve bu sene anasınıfına başladı onun gözlerindeki ışıltıyı, sabahları okula gitmek için heyecanla uyanışını gördükçe çok mutlu oluyorum.

ben şanslı bir veliyim, çünkü oğlum görev yaptığım okulda öğrenim görüyor, arada bir sınıfa girip gözlemliyorum oğlumu ve arkadaşlarını.

cuma günü toplantımız vardı, eğitimci olarak değil de bir veli olarak toplantıya katılmak inanılmaz keyifli geldi bana, oğlumla ilgili her sözü gururla dinledim:asigim:ancak benim oğlum diğer çocuklardan özellikle erkek arkadaşlarından daha farklı tutumlar içersindeymiş, serbest etkinlik zamanında oğlum hemen eline oklavayı alıp hamur açıyormuş, oyun hamurlarından pastalar börekler yapıyormuşkaydirigubbakcemile3

çocuklar ailelerin bir aynaları olsa gerke, ben mutfak işlerinden zevk aldığım için, mutfağa onunla birlikte girip, pastalar yaptığım için, oğlumda bundan büyük keyif aldığı için aynı davranışları sınıf ortamında da yürütüyormuşhihoyyyt

arkadaşlar ilginiz ve görüşleriniz için çok teşekkürler ben büyük bir ihtimal kızımı okuldan alacağım herhalde gerçi müdür 2. dönem öğretmeni değiştireceklerini söyledi ama kızım okula başladı başlıyalı hep hasta oluyor bu aralarda alerjiyle uğraşıyoruz hep eksi yani belki de başka okula da göndermem 1. sınıfta da yarı özelleri düşünüyorum anasınıfına verirken bu okulu tam karşımda gözümün önünde olsun diyerek istedim hatta ettim. yine haberleşiriz, çok sağolun destekleriniz içina.s.
kucak dolusu sevgiler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…