Böyle pozitif bir yazı çok iyi geldi şuan, tesekkur ederim.Asla olmadim. İş hayatımı çocuklarım için bitirdim. Herhangi bir yuvaya krese vermeyi düsünmedim. Vaktimi çocuklarımin aktiviteleri ile dolduruyorum. O çevreden arkadaşlar edinmim. Evdeyim mutluyum :)
Muhendisim, suanki isime yas nedeniyle tekrar dönemem. Özele dönebilirim belki ama daha agir şartlarda ve kendimden belki 10 yas kucuklerimin altı olarakMesleğiniz nedir. Çocuklar büyüdükten sonra tekrar dönme ihtimaliniz olamaz mı
Tebrik ediyorum sizi, benim yl yarim kaldı çocuktan sonra tezi henüz veremedim, kariyer deseNiz öyle. Yaklasık 25 yıllık bi eğitim ve çalışma hayatından sonra boyle kişisel anlamda herşeyi silmiş ve sosyal manada yapayalnız kalmak hic hoşuma gitmiyor. Çocuklarım konusunda da belki yanlız kalmaktan kaynaklı aşırı bir korumacilik gelişti sanırım bende. Tesekkur ediyorum cevabiNiz için, kolaylıklar dilerim.Çalışan bir anne olarak yazıyorum. Çocuğunuzla sağlıklı iletişim kurup ilgilenmeye devam edebileceksiniz yani kaliteli vakit gecirebilecekseniz çalışmaya devam etmenizi tavsiye ederim. Yarını hiç birimiz bilmiyoruz. Kendi ayakları üstünde duran bir anne olmak benim tercihim. Bu çocuğumun ikinci planda kaldığı anlamına gelmiyor. Neden böyle bir fikir var insanların aklında onu da anlamıyorum.
Sonuçta biz de insanız çocuğumuz var diye hayatı ertelemek gerekmez. İkisini birlikte gayet yürütülür. Ben doğum yaptıktan sonra yüksek lisansi bitirdim.
Haklisiniz, bunları kendime söylüyorum bende. An çocukların küçük oluşu onlara haksızlık mi yapıyorum diye suçlu hissettiriyor kendimi.Mutlaka çocuğunuz herşeyden önce fakat artık geçim çok zor dünyanın binbir türlü hali var ve bir anne maddi manevi güçlü ve bağımsız olmalı bence bırakmayın kariyerinizi etrafta birsürü çalışan anneler var.
Her şey onlar için diye düşünün işe giderken. onların eğitimi hayatı daha güzel olsun diye :)Haklisiniz, bunları kendime söylüyorum bende. An çocukların küçük oluşu onlara haksızlık mi yapıyorum diye suçlu hissettiriyor kendimi.
sanırım kamuda calısıyorsunuz bır daha gerı donemem demenızden bunu cıkardım bence ıse gerı donun cocuklar 2 yasını zaten doldurmus tahmını 2,5 cıvarı falanlar en ufagı onları da krese verın hata kurumunuzun bıle kresı olabılır belkı hem sız sosyallesırsınız hem cocuklar sosyallesır boylelıkle herkes mutlu olur.Muhendisim, suanki isime yas nedeniyle tekrar dönemem. Özele dönebilirim belki ama daha agir şartlarda ve kendimden belki 10 yas kucuklerimin altı olarak
tekrar çalışmaya başlayınca . dünya varmış . diyeceksiniz .Merhabalar kızlar,
Sorum başlıktaki gibi, çocuğu için kariyerini yada mesleki birikimini bırakanlar var mi? Pişman misiniz?
2 yıllık doğum iznim bitmek üzere, is mi çocuk mu kararinın arefesindeyim yine, cocuklrim kariyerimden öncedir diyorum ama şuan yaşadığım şehirde 0 sosyal hayatım var, arkdaş desen yok, kafa dengi komşu yok, kendi akrabam zaten yok. Evde yalniz kalmak hele ki 15 temmuz sonrası beni çok yordu.sürekli olumsuz haberler ve aksama kadar bekledigim esimin aşırı suskunluğu. Anlayacağınız aksama kadar yalnız aksam da esli ama yalniz suren bir hayatim var. Sürekli kotu birşey olacak hislerine yenik düşmek uzereyim bu yüzden ise dönmek istiyorum. Ama çocukları bırakacak olmam da bir sürü kaygı ve sıkıntı sebebi oldu.
YorumlarR icin şimdiden teşekkkür ediyorum, iyi geceler dilerim.
bu ne demek anlamadım .şuanki işime yaş nedeniyle dönemem ne demek .Muhendisim, suanki isime yas nedeniyle tekrar dönemem. Özele dönebilirim belki ama daha agir şartlarda ve kendimden belki 10 yas kucuklerimin altı olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?