- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
canım yasa yeni çıktı ilkokul çağına kadar yarım maaş ve yarım emeklilik primiyle yarım gün çalışabiliyorsun bende düşünüyorum şahsenYarim gün yasasından faydalanamadım ücretsiz izne çıktığım için. Ama pişman değilim ciktigima. 6 Aylık bebekle donsem daha çok üzerdim kendimi.
çok haklisiniz, annem ev hanımıydı ama o bile yapıyor bazen, kendimi düşünemiyorum bileBöyle tüm hayatını çocuklarına adayanlar çocukları is eğitim evlilik nedeniyle uzaklastiginda boşluğa düşüyor ne yapacağını bilemiyor. En başta çocuğunu eşinden kiskanan ve onunla kıyaslanan kötü kvlere sonra da sen bizi arayıp sormuyorsun bizi unuttuncu duygu sömürücu annelere dönüşüyorlar. Yap ma yın. Çocuğunuz ayrı siz ayrisiniz
Yasadn önce doğum yaptığım ve 2 yıllık izne çıktığım için o seçenek benim için geçerli olmadı.canım yasa yeni çıktı ilkokul çağına kadar yarım maaş ve yarım emeklilik primiyle yarım gün çalışabiliyorsun bende düşünüyorum şahsen
olurmu canım 66 aylıktan küçük çocuğu olanları kapsıyor eğer doğum yaptıktan sonra olayı olsa kimse yararlanamaz..senin dediğin analık izninin bitiminden sonra devreye giren yarım gün çalışıp tam maaş alma ..oda ilk çocukta 2 ay 2.de 4 ay ..bu farklı bir araştır istersen..işçi ve memur statüsünde çalışanlar için ayrı ayrı yeni geçti meclisten ..çocuğun ilkokul çağına gelesiye kadar istersen yarım gün çalışabiliyorsun ama tabi yarım maaş ve emekli keseneklerinde çalıştığın zamana göre oluyorYasadn önce doğum yaptığım ve 2 yıllık izne çıktığım için o seçenek benim için geçerli olmadı.
Maddi durumun seni çalışmana gerek duyulmayacak kadar iyiyse evet çocuklarınla kal.. Çalışma madem. Ve böylece akşam eşin eve gelince suskun olduğu için,gün boyu ne kadar yorulup yıprandığını anlamadığı için eşine sar.. Sonra stres yap. E elinde olmadan zamanla biriken bu stresi çocuklarına da yansıt. Çalışmaya alışkın bir insanın evde oturması bir zaman sonra çok koyuyor. Verimsiz ve yetersizlik duyguları insanı gerçekten yıpratıyor.
Şimdi ben böyle yazdım kusura bakma belki de kızarsın bana ama ben yaşadıklarımı yazdım. Çalışma olayına çocuk için bir son verince yaşadığım süreç çok korkunçtu gerçekten. Öncelikle çalışmayı çok özledim. Bütün gün çocuklasın zaten ama bi yere kadar. Onun bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var. Ama sen arada kafa dinlemek istiyorsun, bir kahveni sigaranla şöyle keyif içinde içmek istiyosun. Ne mümkün.. Akşam oluyo koca geliyor. Oturup iki kelam etmiyor. Yemek yiyor ve kendi dünyasına çekiliyor. Adam yorgun çünkü!!! Ve başlıyosun kocaya sarmaya.. Ufak tefek tartışmalar, tripler falan... Herşeyini erteliyosun çocuğuna baktığın için. Bunlar kafanda büyüyor büyüyor büyüyor.. ve boooommmm artık içine sığdıramadıklarını o masum evladına yansıtıyosun. Ama tabi elinde olmadan. 2 senem böyle geçti tatlım inan bana..
Sonra önce yavrumu kreşe verdim. İnan bana benimle geçirdiğinden daha kaliteli vakit geçiriyordu çocuk orda bunu farkettim kameralardan izlerken. Ardından işe girdim.. Ohh bee dünya varmış. Çalışırken kafa dağılıyor tabi. Daha güvenli, güçlü hissediyorsun. Çocugunu da özlediğin için artık onunla geçirdiğin vakit te kaliteli oluyor.
Çalışmak gibisi yok canım.. Tecrübe konusuyor
Üç kuruş için pişman olunur mu? Evlat bu hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Eğer maddi olarak bir problem yaşamıyorsanız kreş çağına kadar en azından kendiniz bakın çocuğunuza.hatta kreşe başlasın 2. çocuk düşünüyorum yalnız kalmasın diye. Ben evladımla çok mutluyum. Her anında yanındayım. Yeni bir hareketini keşfettiğimde videoya çekip tadını çıkarıyorum. Eşime nispet yapıyorum.dediğim gibi maddi yönden rahatsanız kimse sizin gibi bakamaz ona evlat candırMerhabalar kızlar,
Sorum başlıktaki gibi, çocuğu için kariyerini yada mesleki birikimini bırakanlar var mi? Pişman misiniz?
2 yıllık doğum iznim bitmek üzere, is mi çocuk mu kararinın arefesindeyim yine, cocuklrim kariyerimden öncedir diyorum ama şuan yaşadığım şehirde 0 sosyal hayatım var, arkdaş desen yok, kafa dengi komşu yok, kendi akrabam zaten yok. Evde yalniz kalmak hele ki 15 temmuz sonrası beni çok yordu.sürekli olumsuz haberler ve aksama kadar bekledigim esimin aşırı suskunluğu. Anlayacağınız aksama kadar yalnız aksam da esli ama yalniz suren bir hayatim var. Sürekli kotu birşey olacak hislerine yenik düşmek uzereyim bu yüzden ise dönmek istiyorum. Ama çocukları bırakacak olmam da bir sürü kaygı ve sıkıntı sebebi oldu.
YorumlarR icin şimdiden teşekkkür ediyorum, iyi geceler dilerim.
Sizi de tebrik ediyorum, ama ben sizin kadar mutlu olamadim evde, birde yazdiklarimi okursanız maddi kaygı gutmedigimi gorursunuz. 3 kuruş için sözü birz agir olmamış mi? Yani 3 kuruş için de çalışıyor olabilir bir anne. Ancak Evde son zamanlarda sık sık sinir harbi yasayan bir anne olmayı da kendime yakistiramiyorum.Üç kuruş için pişman olunur mu? Evlat bu hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Eğer maddi olarak bir problem yaşamıyorsanız kreş çağına kadar en azından kendiniz bakın çocuğunuza.hatta kreşe başlasın 2. çocuk düşünüyorum yalnız kalmasın diye. Ben evladımla çok mutluyum. Her anında yanındayım. Yeni bir hareketini keşfettiğimde videoya çekip tadını çıkarıyorum. Eşime nispet yapıyorum.dediğim gibi maddi yönden rahatsanız kimse sizin gibi bakamaz ona evlat candır
Ha bu arada sosyal faaliyetlerinizi ihmal etmeyin. Onunla pilatese gidin oyun gruplarına katılın. Çok yoruluyorsanız daimi yardımcınız olsun. Ben kariyerimi bıraktığım için bir an bile pişman olmadım.
Üç kuruş derken onu kastetmedim. Tabi ki bebeğini bırakan her anne para peşinde koşuyor demek istemiyorum. Tek söylediğim şey eğer madden problem yaşamıyorsanız alın çocuğunuzu aktivitelere katılın. Mesela Bebek yüzme kursları var, pilates yapın, oyun grupları var. Birlikte keyifli ve kaliteli zaman geçirin. İnan'ın hem sabrınız artıyor hem mutlu oluyorsunuz. Yoksa çalışan annelere tabi ki sözüm yok. Benim oğlum 16 aylık ve soranlara kariyerimin zirvesindeyim diyorum. Hayatım boyunca yaptığım hiçbir işten annelik kadar keyif almadım. Tabi ki bu benim kanaatim. Size de saygı duyarım.Sizi de tebrik ediyorum, ama ben sizin kadar mutlu olamadim evde, birde yazdiklarimi okursanız maddi kaygı gutmedigimi gorursunuz. 3 kuruş için sözü birz agir olmuş mi? Yani 3 kuruş için de çalışıyor olabilir bir anne. Evde son zamanlarda sık sık sinir harbi yasayan bir anne olmayı da kendime yakistiramiyorum.
Evet bu Yen'i çıktı arkadaş doğru söylüyorolurmu canım 66 aylıktan küçük çocuğu olanları kapsıyor eğer doğum yaptıktan sonra olayı olsa kimse yararlanamaz..senin dediğin analık izninin bitiminden sonra devreye giren yarım gün çalışıp tam maaş alma ..oda ilk çocukta 2 ay 2.de 4 ay ..bu farklı bir araştır istersen..işçi ve memur statüsünde çalışanlar için ayrı ayrı yeni geçti meclisten ..çocuğun ilkokul çağına gelesiye kadar istersen yarım gün çalışabiliyorsun ama tabi yarım maaş ve emekli keseneklerinde çalıştığın zamana göre oluyor
Benim annem çalışmıyordu ve maddi anlamda annemin aşırı ve gereksiz kisitlri yüzünden gerçekten zor sartlarda okudum. Derler ya tirnaklrimla kazidim, şuan da bir elim yağda bir elim balda değil ama çalışmayı maddi olrak mecbur kılmıyor. İdare edebiliyoruz.Ben de memurum nisanda işe döneceğim. Evde son zamanlarda çok sıkıldım. Hava soğuk dışarıya yaz gibi çok çıkamıyoruz. Kızım da sıkılıyor. Martta kreşe verecektim doktorumuz bekleyin nisanı grip salgını bitince verin dedi. Beklemedeyim. Kızım kreşte daha mutlu olacak biliyorum. Ben de çalışan annenin kızıyım. İyi ki de çalışmış beni en güzel şartlarda okuttular meslek sahibi oldum. Kızım da umarım aynı cümleyi kurar benim için...
Merhabalar kızlar,
Sorum başlıktaki gibi, çocuğu için kariyerini yada mesleki birikimini bırakanlar var mi? Pişman misiniz?
2 yıllık doğum iznim bitmek üzere, is mi çocuk mu kararinın arefesindeyim yine, cocuklrim kariyerimden öncedir diyorum ama şuan yaşadığım şehirde 0 sosyal hayatım var, arkdaş desen yok, kafa dengi komşu yok, kendi akrabam zaten yok. Evde yalniz kalmak hele ki 15 temmuz sonrası beni çok yordu.sürekli olumsuz haberler ve aksama kadar bekledigim esimin aşırı suskunluğu. Anlayacağınız aksama kadar yalnız aksam da esli ama yalniz suren bir hayatim var. Sürekli kotu birşey olacak hislerine yenik düşmek uzereyim bu yüzden ise dönmek istiyorum. Ama çocukları bırakacak olmam da bir sürü kaygı ve sıkıntı sebebi oldu.
Sakın bırakma işini. Özellikle de çocuğunu düşünüyorsanız birakma. Önemli olan çocukla ne kadar zaman geçirdiğim değil, geçirdiğini zamanin kalitesi. Özellikle yabancı makaleleri takip etmeye calisiyorum bu konuda. Bizim geleneksel bakis acimizin aksine çalışan annelerin çocukları çok daha mutlu ve ozguvenli yetişkinler oluyor. Yine bizim geleneksel bakis acimizin aksine çocuk için yapilan bizim fedakarlık olarak nitelendirdiğimiz bu tip durumlar çocuğun sağliksiz bir kişilik geliştirmesine neden oluyor. Yani bizim sacini süpürge eden anne modelimiz son derece yanlış. Hepsini bir kenara birakin, evladiniza doğru bir rol model olmaniz için calismaniz gerekiyor.Merhabalar kızlar,
Ben de böyle düşünüyorum işe giderken:)Her şey onlar için diye düşünün işe giderken. onların eğitimi hayatı daha güzel olsun diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?