Çocuğu için kariyerini bırakanlar pişman olan var mi?

Çocuklar için kariyerini silenler?

• Evet pişmanım

OY: 14 63,6%
  • Değilim, evde mutluyum

OY: 8 36,4%

• Ankete Katılan
    22
Ben de bebeğim 9 aylık olunca mecburen başlayacağım. Bir yandan tabiki bebegimle olmak istiyorum kimseye emanet etmek istemiyorum. Bir yandan dünyanın binbir türlü hali var çalışmak da gerekiyor. Sizin çocuğunuz seneye zaten krese gider. Bu başından atmak değil. Evde ne kadar ilgilensek de arkadaşa sosyal olmaya eğitime bağımsız birey olma yolunda adım atmaya ihtiyacı var. Galiba işiniz şu an özelde değil. En azından giriş çıkış saatleriniz düzenlidir. İzniniz bellidir mesainiz düzenlidır şimdi ona zaman ayirisiniz ama yarın özele mecburen gectiginizde belki işten geç cikacaksiniz haftasonu calisacaksiniz vs. Özel sektör daha zor sonuçta. Dolayısıyla şimdi ona zaman ayirsaniz da yarın birgun zamanından mecburen calacaksniz. Halbuki buyuse de size ihtiyacı yine olacak o noktada değişen birşey olmayacak ki. Tabiki calismayabilirsiniz sizin seçiminiz ama calisirsaniz da o kadar vicdan azabı çekmeyin. Sonuçta herşey onlar için.

Bu sabah kizim kapidan cikarken agliyordu anneee diye atesi de var oyle birakmak zor..aklim onda is bitsin saatler gecsin yanina gitmek istiyorum.

Annem 3 çocuğu olmasına rağmen kariyerini hiçbir zaman bırakmadı ve hepimizi çok da güzel yetiştirdi. Hiçbir şeyimizi ne maddi ne manevi olarak eksik etmedi.
Ekonomik olarak bağımsızlığı var ve bu onu olduğundan daha da güçlü bir kadın - anne yapıyor.
Annem iyi ki de bizim için kariyerini bırakmamış diyorum,benim için çok iyi bir rol model oldu. Kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli.
Bence siz de yapabilirsiniz. Zaten 2 sene geçmiş bakın çocuğunuzun size en çok ihtiyaç duyduğu zamanda yanında olmuşsunuz.
Çocuğunuz belli bir yaşa gelene kadar "iyi ki bırakmışım işi" diyebilirsiniz ama yıllar geçiyor,yaşınız ve çocuğunuzun yaşı ilerliyor. İleride çalışan bir anne olmak sizi daha da mutlu edebilir.

çocuk için yapılan hiçbir fedakarlıktan pişman olmaz, olamaz bir anne.

Bu konunun cvbı bu yorumlarda bence bi çocuk hem maddi hem manevi açıdan güçlü bir anneyi görmek ister öyle bi anneyle mutlu olur, saydığınız şartlar( sosyal anlamda) da sizi mutlu etmez gitgide dahada üzer konu sahibi

daha Yeni cuma gunu dilekcemi verdim. omzumdan kocaman bir yuk kalkmis gibi. evladimi insallah evlatlarimi buyutunce tekrar geri donmeyi planliyorum. ama karar verinceye kadar cok uykusuz kaldim. bakacak bir akrabam yok... b
Hakkınızda hayırlısı olsun inş. Bende esimin bir akrabasına bırakcagım. Kolaylıklar dilerim

Bir kadın ne olursa olsun kendi ayaklarının üstünde durmalı. Özellikle bu ülke şartlarında.

Kesinlikle katılıyorum, sagolun vicdan azabını yenmemde yardımcı oluyor yazılanlar.

Çalışma Hayatı ve kariyer farklı şeyler..
Kariyer basamakları olan gelişip emek vererek tırmanmayi maddi artışi ve yetki artisini ve yükselmeyi ifade eder..
Sadece işi bırakmak beni uzmedi.. ev hanımı olmak da.. ama belli bir noktada yukselisimi akademik kariyerimi yarım bırakmak kismi biraz üzüyor..
Krese gittiğinde donebileceginiz bir iş ise ilk yıllarında beraber olmanız bence çok güzel.. tabiki gerçekten ne istiyorsunuz bunu bulun..

Ben hiç pişman olmadım.
Şuanda yaşadığım yerde pek çevrem yok, çoğu zaman evdeyim ama evi seviyorum.
Şimdi çocuklarımla evde olmak güzel, onların her anına tanıklık etmek güzel.

Siz hangi şekilde mutlu olacaksanız öyle karar verin. Evde sürekli mutsuz olacaksanız çocuklara verimli olmayacaksanız evde olmanın da anlamı yok aslında.

çalışıyorum çocuğum da yok.
hatta sırf iş hayatımdan -kısa bi dönem bile olsa- kopmamak için çocuk yapmıyorum.
bence çalışmak çok güzel bişey.
insanı zinde tutuyor, işe yaradığını bilmek bir şeylere katkıda bulunmak çok tatmin edici bi duygu.
yoksa insan evde her gün yalnızlaşıyor, arayanı soranı kalmıyor.
çalışmak demek hayatın içinde olmak demek bana göre.
bu yüzden kimse çalışma hayatını bırakmamalı.

Bir araştırma sonucu vardı, ararsanız belki bulursunuz; çalışan annelerin çocuklarının daha kendine güven duyan bireyler olduğu ve pratik zekalarını daha aktif kullanabildiklerine yönelikti.

Birkaç yıl neyse de tamamen iş hayatını bırakan kadınların bir kısmının bunu kendileri için yaptığını düşünüyorum, çocuklar için değil. Biraz rahatlığa alışmaktan, biraz sadece çocuğumla olayım duygusundan ya da sebebi her ne ise.

Öte yandan ülke şartlarını da düşünecek olursak, tek maaş işi zor eğer yüksek tutarda bir maaş değilse o.

Unutmayın çocuklarınız belli bir zamana kadar size bağlı olacaklar sonra zaten istemeseniz bile aynı evde dahi ayrı dünyaları olacak.

iş hayatını tamamen bırakırdım diyenler acaba devlet memuru olsalar da aynı cevabı verirler mi ben merak ediyorum.
özel sektör yorucu, çocuklu anneler için daha da yorucu. ama görevi rahat bir memurun da istifa edeceğini düşünmüyorum, yapan var mı merakımdan soruyorum. polis,hemşire falan belki ayrılıyordur koşullar ağır neticede.

2 yıllık doğum izni sadece devlette var diye biliyorum. Memuriyeti mi bırakacaksınız? Bırakmayın bence.
Yani çocuğum yok tabi benim tavsiyem çok anlamlı gelmeyebilir size ama 2 yıl gibi gayet güzel bir doğum iznini kullanmışsınız. Zaten bir süre sonra sosyalleşsin diye kreşe vereceksiniz. Mühendismişsiniz, maaşınız oldukça iyidir. Gelirinizden böyle bir çıkış olması da çok iyi değil bence.

Ben çok pişmanım keşke birakmasaydim işimi şimdide is bulamıyorum varmı insanın kendi ayakları üzerinde durmasi gibi ahh ahh

2 sene ücretsiz izin aldım sonra işe döndüm, her şeyden önce psikolojik olarak bana iyi geliyo, maddi olarakta Büyükşehirde tek maaşla geçinmek çok zor, ayrıca çocukla kaç sene evde duracaktım kreş anaokulu olmasa elbet ilkokula gidecek akabinde kendi çevresi olacak 15 yaşında benimle evde oturmak mi cazip gelecek yoksa arkadaşlarıyla sosyalleşmek mi? O sosyallikte paraya bakıyo iste

Bildirim gelince tekrar yazayım dedim. Bence insan çocuğu için işi bırakmamalı, çocuğu için işe sahip olmalı.
Örnek olmak için, daha ferah yaşatmak için en basitinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…