Çocuğu için kariyerini bırakanlar pişman olan var mi?

Çocuklar için kariyerini silenler?

• Evet pişmanım

OY: 14 63,6%
  • Değilim, evde mutluyum

OY: 8 36,4%

• Ankete Katılan
    22
Evet kamudayim. Benim ev yada is tercih sınırlarım sizin kadar net değil şuan. İlk cocugumda güle oynaya ise dönmüştüm ikicide geç olsada çocukların masumluklarini farkettim kıyamıyorum, çok duygusllastim galiba. Birde küçük kız çocuğu, sürekli taciz haberleri dışarıda başına birşey gelirmi kaygısı oluşturdu

Çocuklarıma saglikli bir anne olabilmek (ruhen) cok onemli 14 sene once kariyerime virgül koymuş ,daha sonra devam etmek istediğimde biraz zor olmuştu.
Şimdi yine başladığım noktadayım . pisman degilim çalıştığım icin .Her sey onlar icin çünkü

Çalışan ve hamile biri olarak fikrimi yazacağım. Ben devlet memuruyum. Devlet 2 yıl ücretsiz izin gibi muhteşem bir hak tanımış bizlere (sizde sanırım devlettesiniz). Özelde çalışanlar bu haklara bile sahip değilken çalışmaya devam ediyorlar. 3-4 aylık bebeklerini bırakıyorlar. neden? Çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmek için. Ben 2 yıl ücretsiz izinimi kullanacağım ve sonra aklım çocuğumda kalsa da işime döneceğim. Hem kendim için hem çocuğum için. Ben de çalışan anne çocuğuyum ama hiç bir eksiklik hissetmedim annem çalışıyor diye aksine arkadaşlarımdan geri kalmadım hiç, özel okullarda okudum iyi eğitimler aldım ve bunlar hep parayla olan şeyler. Ben böyle düşünüyorum. Tamamen duygusal bakarsanız olaya istifa edip evde oturursunuz. Biraz da mantıklı düşünmek lazım.

Bence çalışın, bunun 10 yıl 20 yıl sonrası var. Çocuklarınızla yine kaliteli zaman geçirirsiniz, birçok kişi hem çalışıyor hem de çocuklarını iyi yetiştiriyor siz neden yapamayasınız ki

çocuğunuzla oturup kaç yıl aktivite yapabilirsiniz ki? Bi yerden sonra arkadaş ve okul isteyecek. sonrasında size kalan sessiz bir ev, hergün göze batan binlerce ev işi, ara sıra gidilen arkadaş oturmaları. anladığım kadarıyla devlette mühendissiniz ve 8-17:00 çalışıyorsunuz, iş yoğunluğunuzun çok olmadığını da düşünüyorum. belki 1 2 yıl bi zorluk çekersiniz oda bakıcı kreş olayını oturtana kadar sonrasında hayat sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar düzene girer ohh iyi ki işimi bırakmamışım dersiniz. yoğun mesai saatleri ve düşük bi ücretle bu soruyu sorsaydınız hiç düşünmeyin bile derdim. ama bu koşullarda çocuğunuza isterseniz yeter hatta artarsınız bile :)

Çalışmaktan vazgeçmeyin
Çalışan annelerin çocukları da gayet güzel büyüyor
Bu hem sizin hem çocuklarınızın geleceği için önemli
Dünyanın bin türlü hali var, bu çocuklar evlenip barklanıp yuvadan uçacaklar, şimdi siz onlara kıyamıyorsunuz haklısınız da ama vakti zamanı geldiğinde el çocukları bunları düşünmeyecek. Forumda bir sürü konu var böyle, orta yaşa gelip anneler çocuklarından bir çöp istese, azıcık bana destek ol dese gelinler/damatlar hepsi bozuluyor, küçücük şeyler bile sorun oluyor. Yaşlılıkta rahatlık daha mühim bence, kendi geleceğinizi sağlama alın, ne eşine ne de çocuklarına ihtiyacı olmayan güçlü bir anne olun, çocuklarınıza da rol model olun.

kesinlikle işe dönmelisin.
eğer eşinin işi 2 kişilik maaşı veriyor ise .o zaman düşünülebilir tabi. evde olmak. sosyalleşmek lazım tabi bunun yanında.

Bulunduğum pozisyon belli bir yaşin üzerinde alim yapmıyor.
kamuda olup da nasıl alım olacak . tekrar anlamadım . kusura bakmayın.
kamuyadım demişsiniz . 2 yıldır ücretsiz izindesiniz.
izin bitince geri döneceksiniz değil mi.
ben de kamu da teknikerim.
3. çocuğum oldu.
3 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım. çünkü eşimin iş yeri kapandı.
ve üçretsiz izne ayrılma olayım yalan oldu.
bebeğim şu an 17 aylık ve hala çalışıyorum. isterdim ki son 6 ay bari hadi olmadı 3 ay bari ücretsiz iznimi kullanabilseydim.

benım de kızım var kotu haberlere kulagımı tıkıyorum , devır kotu ınsanlar kotu dıye cocugu eve falanda hapsetmeyı dusunmuyorum buyudugunde...
cocuklar masum evet ama kadınlar kendı ayakları ustunde durabılmelıler..
okumusun emek vermısın o işe sahip olmak için zaten ucretsız ızne ayrılıp onemlı bır sureyı cocugunuzla gecırmıssınız...
dıgerıde buyumus demekkı 4-5 yasında falan tahmınen ....
ben kocam trılyonerde olsa on tane cocugumda olsa, ısımı bırakmam asla, param varsa soz hakkım var param varsa cocuklarım ıcın daha kalıtelı bır gelecek sunacak ımkanım var , 3 gunluk dunya eşime birşey olsa cocukla ortada kalmak istemem eşimede maddi konularda bağımlı olmak tarzımdeğil ama siz vicdan yapıyorsanız -çalışmaktan sıkıldı iseniz- ev ortamında mutlu olabileceğinizi düşünüyorsanız işi bırakın ama dönüşü olmaz sonrasında iyi düşünün....

Yazdıklarınizda bir yorgunluk, umutsuzluk seziyorum. Kendinizi eve hapsetmeyin lütfen. Eğer düzgün bir iş bulursanız başlayın.

Atc falan mısınız hangi kurum almaz ki belli yaştan sonra? A grubu ilk işe giriş olsa anlarım 35 yaş sınırı var ama normalde ücretsiz izinden sonra dönersiniz yaşınız kaç olursa olsun
İstifa edip yeniden is ararsam 35 e takılirim,ats filan değilim ya

merhaba bende çalışan bir anneyim ...zaman zaman hayatımda çocuklarımdan daha önemli hiç birşeyin olmadığı çalışmanın verdiği yorgunluk vs ile onları ihmal ettiğim düşüncesi ile işi bırakma fikri geliyordu..eşim çok destek oluyor ama dünyanın binbir türlü hali var ..bir arkadaşım geçen günlerde eşini kaybetti gencecik..biri 1 biri 3 yaşında çocukla kalakaldı kızcağız... Allahtan ayakları üzerinde durabilen bir kız yani dediğim gibi dünyanın binbir türlü hali var..

aslında çocuklarınız varken de kendinizle ilgili şeyler yapabilirsiniz..ben geçen sene yüksek lisans yaptım ki ev iş çocuklarımın ödevleri vs çok vaktimi alıyor..

Şuan işe başlama zamanınız yaklaşıyor izniniz bitmek üzere sanırım bu yüzden zor geliyor aynı şeyleri bende yaşadım kızım doğduğunda ..18 ay ücretsiz izin almıştım ve izin bitimine yakın bende sizin gibi düşünüyordum..ama inanın çalışmak iyi geliyor daha bir özlemle daha bir şevkle ilgileniyorsunuz çocuklarla..hem zaten şimdi bir sürü yasa çıktı .yarım günde çalışabilirsiniz,zaten kreşe gidince yada okula başlayınca daha iyi olacak

Psikologa gitsem bu kadar rahatlayıp faydalanamazdim sanırım, daha önce de yazdığım gibi evde durmak aşırı duygusallstirmis beni, çok sagolun valla. İcime ferahlık geldi.

Bence bırakmayın

Çocuk olduğu için değil ama o süreçte işten çıkarıldığım için oğlum 1,5 yaşında iken 9 ay evde kaldım

Bana da çocuğa da iyi gelmedi

Siz memursunuz galiba neden bu işi bırakasınız

İşi bırakmak yerine Zaman satın alın yani iş dışındaki her dakika çocuklara ait olsun

Evde gerekirse tabağınızı bile kaldırmayın temizlik çamaşır vs için hizmet alın be biletim pratiklik karan makine alın ütü vs yapmayın kısaca evde yapılan işleri yapmayın

Çocuk büyüdüğünde evde yalnız kalınca daha zorlanırsınız

Geçerli mesleğiniz var yani asgari ücretle kasiyerim beş yıl sonra da aynısı olur diyecek durumda değilsiniz

15 aydir evdeyim,is bulunca calisacagim. Evde oturmak hic bir ise yaramamak beni cok zorladi. Eski sosyal hayatimi cok ozledim. Kesinlikle kariyer diyorum. Cocuk zaten alip basini gitmeyecek yine sizin cocugunuz olarak kalacak

Böyle tüm hayatını çocuklarına adayanlar çocukları is eğitim evlilik nedeniyle uzaklastiginda boşluğa düşüyor ne yapacağını bilemiyor. En başta çocuğunu eşinden kiskanan ve onunla kıyaslanan kötü kvlere sonra da sen bizi arayıp sormuyorsun bizi unuttuncu duygu sömürücu annelere dönüşüyorlar. Yap ma yın. Çocuğunuz ayrı siz ayrisiniz

Yarim gün yasasından faydalanamadım ücretsiz izne çıktığım için. Ama pişman değilim ciktigima. 6 Aylık bebekle donsem daha çok üzerdim kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…