- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
- Konu Sahibi iremerve1990
-
tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın.şimdi öğretmenin yanından geldim.kızı ram a yönlendirilmiş orası da psikiyatriste yönlendirmiş.bugünde psikiyatristeymiş.ne huyuna gidince anlıyo, ne kızınca anlıyo kız iyice arsızlaşmış dedi öğretmen.bende baş edemiyorum dersin düzenini bozuyo etkinlik yapmıyor biri ona baksa bile kavga ediyo dedi.ne cezadan ne ödülden hiç birşeyden anlamıyo diyo.ben çocukları tembihledim sizde tembihleyin yanına yaklaşmasınlar dedi.
Her yerde var demek ki.gidip çocuğun gözünü korkutacaksın mademki aile yobaz başka çaren yok aynısı bende yaptım çünkü kızım ilkokulda buna erkek öğrenci gelip vuruyormuş
tehdit ediyormuş sonra kesildi ama o çocuğun velisi aynı okulda meğerse öğretmenmiş okadınada ağzıma geleni saymıştım sinirden
Aynen canım tüm söylediklerine katılıyorum.ama ailesi özel eğitimi kabul etmezler bence.çocukların kazayla birbirine zarar vermesi gayet olası ama ben böyle sürekli ve sistematik şekilde sınıfa zarar veren çocukların düzelene kadar özel eğitim almaları gerektiğini savunuyorum.
yani o sınıfa nasıl ki pimi çekilmiş bir el bombası bırakılamazsa bu şekilde şiddet uygulayan bir çocuk da bırakılamaz. akran zorbalığı yüzünden gözünü kaybetmiş birini tanıyorum. o göz geri gelecek mi? hayır. bir insanın, bir ailenin hayatını mahvetmek bu kadar kolay olmamalı. aile de öğretmen de başedemiyorsa 1 sene rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilsin, gerekirse ilaç tedavisiyle birlikte diğer çoçukların arasında eğitim görsün. olması gereken bu, ama burası türkiye...
Evet canım bende çok korkuyorum sabaha kadar uyuyamadım.sınıfları ikinci katta merdiven boşluğu var.iter filan diye korkuyorum.herkes çocuğuna gereken ilgiyi alakayı göstermiyor maalesef.çocuklarımızı okula korkarak mı yollayalım.birde işin psikolojik boyutu var.benim kızım okula bayılır.çok sever.bugün ben götürdüm okula sınıfa girergirmez boya kitabını kalemini çıkarttı oturdu yanındaki arkadaşıyla öğretmeni gelene kadar boya yaptılar.herkesle iyi anlaşır.birde okula makas götürüyorlar etkinlik için gözüne filan sokar diye ay allahım aklıma neler geliyoÖnceden bu çocukları kazanalım, ne kadar gayret gerekiyorsa gösterip, iyi bireyler haline getirelim; aileleri ile görüşelim gerekli desteği çıkalım, sınıftan uzaklaştırılmasınlar, onlar daha çok şansı hak eden çocuklar vs diye düşünürdüm. Artık öyle düşünmüyorum.
Baktınız olmuyor, sınıf mı değiştiriliyor ne yapılıyor uzaklaştırılsın, öğretmenle, müdürle vb. konuşun.
Herkesin enerjisi kendi çocuğuna, kendi hayatına kadar; birkaç kere denenir baktınız olmuyor yol verilir. Çocuğumun bu gün neresi morardı, yok gözü mü çıktı diye beklemek nedir? Okula ne diye gönderiyoruz ne biçim saçma şeylerle karşılaşıyoruz... Milletin çocuğunun nazını niyazını da mı biz çekeceğiz? Herkesin hakkı gasp ediliyor. O çocuğun gönderilmesine bakılsın, ya da kimse yaklaşmasın kendi haline kalsın. Bugün düzelttiğinizi yarın bozacak anası babası olduktan sonra, beyhude.
Ram rehberlik araştırma merkezi demekRAM ne canım hiç duymadım.okullarında rehberlik servisi yok.babası doktora götürcez filan dedi.
Peki o çocuğun yasadigi tranva? Bu kadar bencil olmayın. Şiddet gören bir ÇOCUK o da. Sizin çocuklarımızla ESITBütün velilerden imza toplayip kizi okuldan attirsaniz?
Çocuk mocuk diyoruz tamam da bu resmen travma sebebi.
Babası kabul etti zaten problemleri olduğunu.bugün ben kadına babası bile kabul etti bunu dedim o gelsin ben ona da sorcam dedi.
Peki o çocuğun yasadigi tranva? Bu kadar bencil olmayın. Şiddet gören bir ÇOCUK o da. Sizin çocuklarımızla ESIT
Okulun içine sınıfa kadar girebiliyormusunuz? Yasak nasıl alıyorlar içeriye?Evet canım rehberlik bile yok okulda.öğlen yemeğe geliyorlar eve.geçen geri bırakmaya gittim çocuklar birbirini yiyo.zaten sınıf ikinci katta.nöbetçi öğretmen filan yok.bikaç çocuğu ben ayırdım.dönüşte müdüre uğradım böyle böyle diye anlattım.kem küm etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?