• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğu olan adamla evlenmek ?_

Insanin bazen kendi cocuguna tahammulu kalmazken?!? cocuklu kadinin bile bekar cocuksuz bi adamla evlenmesi cok guc..yani guvenmek yeri geldiginde cocugunu emanet etmek vs. Bir kac sene sonra konu acarsin buraya

Ben bu soruya cevap vermekten yoruldum :ruh:

Takiloyorum konu sahibi yanlis anlamayin lutfen , son haftalarda cok acildi bu konu , bi gecmise bakin cok guzel yorumlar yapildi diger konulara

Imza : cocuklu adamla evli mutlu huzurlu cocuklu kadin :)
Bende simdi sizi etiketlicektim konunun altına :)))))

Uf ya canım nasıl sıkılıyor ya olmayacağını söyledim açık konuşamadan oda anladı zaten ama nasıl içimde kaldı tanıyamadım hoslanipta bırakmak zorunda kaldığım için bir içim sizliyor ki anlatamam ..bosluktanda olabilir umarım geçer saniye saniye aklımda ama tabi yazmıyorum aramıyorum

Ya siz niye ayrıldınız ben onu anlamadım milletin gazına gelip de. Sizin çocuğa annelik yapmanız gerekmiyordu çocuğun zaten bir annesi var. Herkes annelikten örnek vermiş siz onun ablası olacaktınız sizden tam tersine annelik performansı beklenmesi hata olurdu. Eski eşle de o kadar iletişime geçeceklerini sanmazdım ben kadın zaten başkasıyla evli. Seviyorsanız bir deneseydiniz keşke kestirip atmaktansa böyle içinizde ukte kalır. Hemen evlenecek haliniz yoktu ya.

:)) konu sahibinin de çocuğu olsaydi işi kolaydı. Birbirlerini daha iyi anlarlardi. Ama bu şekilde bana da zor geldi. Kısmet işi birazda. Hayırlı diyelim artik:)
Kesinlikle cocugu olsa baska sekilde konusuyor olurduk :) hayirlisi olsun konu sahibi icin

günlerdir kafayı yicem düşünmekten.evlenip ayrıldım şuan tanışmakta olduğum adamn çocuğu var 3.5 yaşında.adam pasif beceriksiz bir şey olsa düşünmicem.anladığınız gibi etkilendim ama onu tanımaya bile yanaşamıyorum içimde bu konuyu netleştirmem gerekiyor adam belli yani beni kendine deli gibi aşık edibelecek kapasitede..eski karısı başka bir adamla evlendi çocuğu oldu.aralıklarla annesini görüyor çocuk.çocukları çok severim kızınıda çok sevdim tanıştım oynadım.ama dolu ama var inanın bende çocuğuna bakıcak güç var mı bilmiorum çok ince bir konu çok geniş bir konu.kendi sabrımıda biliyorum fazla yok yani adamdan etkilenmesem hiç düşünmicemde yinede bilmiyorum.napıcam bilemiyorum ya hani zamana falanda bırakmıyorum ben kaptırırım kendimi olmazsa çok acı çekerim kendimide biliyorum kendimi rahat bırakamıyorum sevgili bile olamıyorum.hani sevgili olmadan nasıl tanıcaz ki birbirimizi ama yapamıorum yani ciddi düşünmiceksek sevgili olamam !! ciddi düşünceksekte önce çocuğa iyi bir abla olabilir miyim diye içimde netleştirmeden adım atamıyorummm :KK42:
Tecrubeme dayanarak soyluyorum yol yakinken dön. Evlenmeden once cocukla iyi gecinmen hicbirsey ifade etmiyor. Cocuklari cok seviyor olsan bile uvey annelik dunyanin en zor seyi. Cok uzulursun.

katılmıyorum asla ve asla!
bir insanı sevmek için kan bağına gerek yoktur.
sevginin kanı yoktur, nefsi yoktur.
benliğinle, ruhunla sevebilirsin bir insanı.
benim en büyük gayem imkanım el verdiğinde bir çocuk evlat edinmek.
yüzde bin milyon eminim ki kendim doğurmuş gibi deli gibi sevebilirim onu.
kedimi bile evlat gibi seviyorum. kendim doğursam böyle sevemezdim herhalde.

karşılıksız, çıkarsız sevmekle alakalı olduğunu düşünüyorum bunun.
siz de birini çıkarsız sevmeye çalışırsanız hayatınız güzelleşir. sevgi iyileştirir insanı.
ve tekrar söylüyorum...
birini veya bir canlıyı içten sevebilmek için asla ve asla kan bağına ihtiyaç yoktur!!

yurt dışında yaşadığım zaman işim nedeniyle bir çok yabancı aile ile karşılaşıyordum. ve abartmadan söyleyebilirim ki bu ailelerin % 60'ında evlatlık çocuk vardı veya kendileri başkalarının evlatlığıydı. o kadar fazlaydı ki.. sonra kendi toplumumu düşündüm. ne kadar vicdanlı, geniş yürekli olduğumuzu, merhametimi övüp duruyormuşuz meğer. bizde hala kan bağı esasken yurt dışında sevgi bağı esas.
Ayni sekilde dusunuyordum. Cocuklari benim kadar seven biri olamaz derdim. En az 3 cocuk evlat edinmek istiyordum kendi cocuklarim haric. Hatta bir yetimhane açmak. 1 sene once 7 yasinda kizi olan biriyle evlendim. Uvey kizim haftanin yarisinda bizde. Ve su an ne buyuk hata yaptigimi anliyorum. Kinu sahibine tavsiyem teorik konusanlara degil tecrube edenlere kulak vermesi.
Bu arada yurtdisinda yasiyorum. Burda evlat edinme ya da cocuk bakma karşılığı devletten ciddi fonlar saglandigi icin bu olay yaygin. Merhametle pek alakasi yok.

sürekli ben hayır dedikçe tatlı tatlı karşıma çıkıyor ya sosyal medyadan falan filan anlamadı reddedişimi neye sustuğumu neye neden yapamayacağımı bana zaman ver dedikçe kendini hatırlatıyor dünde araadı konuştuk ..size ne dicem eski karası annesiyle babasının evine geri dönmüş.eski karısı şimdiki kocasınıda boşuyor.ben daha hayatlarına girmeden kaoslar ben korkuyorum ya bu kadından şimdi ben herşeye tamam dersem baktık denedik iyiyiz bu kadın ilerde bizi ayırır mı büyü yaptırır mı o kızını fişfikler mi.çok otoriter konuştuğum cocuk cok kuralcı kimseye lafını esirgemeyen doğruyu yapan gibi gözüküyor ama vallahi delircem aartık açılıp bak ben bunlar bunlar yzüzünden senle yapamam mı desem zamana mı bıraksam ne yapsammmmmmmmmmmm :((((((((((((

Sen kendin zaten buraya yazmışsın biz desek evlenecek misin adamla? Aklında soru işaretleri varsa görüşme adamla, sonradan pişman olursun.

Bak canim ben de bosanmis biriyle evlendim ama cocugu yoktu.Olsaydi herhalde evlenmezdim ki ben cok fazla sabirli,verici bir insanim.Ogretmendim.Ustune ustelik evliligimiz boyunca da esimin yegenleri evimizden yillarca eksik olmadilar.bir gun degil iki gun degil.Yani evlilik tek cocuk olayida degil.esimi de cok seviyorum o da ayri.Seviliyor muyum hayir bunlarda baska mevzular
Fakat soyle de bir durum var.Bu uveylik ozluk durumlarida bizde abartili.Benim amcamin esi genc yasta oldu.Dort cocuk kaldi.Alman asilli bir kadinla evlendi.Yengem olsa ancak bu kadar bakardi.Amcamda olunce kizlar onu birakmadilar.o da onlari.Aslinda birakadabilirdi kizlarda birakirdi ama insanligi ona yetti.Hatta sulalelimiz bile onu birakmiyor.Hepimiz sahip cikiyoruz.
Simdi sen karar ver yani insanlik mi ?rahatlik mi?
Cunku ask bir yerde son buluyor.

Bak canim ben de bosanmis biriyle evlendim ama cocugu yoktu.Olsaydi herhalde evlenmezdim ki ben cok fazla sabirli,verici bir insanim.Ogretmendim.Ustune ustelik evliligimiz boyunca da esimin yegenleri evimizden yillarca eksik olmadilar.bir gun degil iki gun degil.Yani evlilik tek cocuk olayida degil.esimi de cok seviyorum o da ayri.Seviliyor muyum hayir bunlarda baska mevzular
Fakat soyle de bir durum var.Bu uveylik ozluk durumlarida bizde abartili.Benim amcamin esi genc yasta oldu.Dort cocuk kaldi.Alman asilli bir kadinla evlendi.Yengem olsa ancak bu kadar bakardi.Amcamda olunce kizlar onu birakmadilar.o da onlari.Aslinda birakadabilirdi kizlarda birakirdi ama insanligi ona yetti.Hatta sulalelimiz bile onu birakmiyor.Hepimiz sahip cikiyoruz.
Simdi sen karar ver yani insanlik mi ?rahatlik mi?
Cunku ask bir yerde son buluyor.
şimdi sınav dünyasındayız me olacağımız belli değil ama sürekli sınanıyoruz.şimdi ben bu çocuklu olmaz diye bıraksam ilerde benim çocuğum olacağı ne malum iki bu dertle uğraşmayayım ya aman desem başka insanla başka dertler niye aşk bir yerde bitiyor burda tutumlarına dikkat etmesi idarenin çoğunuda adam sağması gerekir.adamın tutumu çok önemli olucak ..hadi her şey i geçtim evlendik o kız çocuğum benimde çocuğum olunca her ikisinede aynı ilgiyi göstersem geceleri yatakta anne diye ağlayacak ve bunun düşüncesi bile benim içimde yara açtı.ağzımla kuş tutarım mutlu olsun diye ama eksik kalıcam belki kıymet bilinmicek bunu karşıma çıkaran Rabbim ne isterdi çok merak ediyorum ya yani bilemiyorum tanımaya çalışsam mı yoksa vaz mı geçsemm bilemedim.

şimdi sınav dünyasındayız me olacağımız belli değil ama sürekli sınanıyoruz.şimdi ben bu çocuklu olmaz diye bıraksam ilerde benim çocuğum olacağı ne malum iki bu dertle uğraşmayayım ya aman desem başka insanla başka dertler niye aşk bir yerde bitiyor burda tutumlarına dikkat etmesi idarenin çoğunuda adam sağması gerekir.adamın tutumu çok önemli olucak ..hadi her şey i geçtim evlendik o kız çocuğum benimde çocuğum olunca her ikisinede aynı ilgiyi göstersem geceleri yatakta anne diye ağlayacak ve bunun düşüncesi bile benim içimde yara açtı.ağzımla kuş tutarım mutlu olsun diye ama eksik kalıcam belki kıymet bilinmicek bunu karşıma çıkaran Rabbim ne isterdi çok merak ediyorum ya yani bilemiyorum tanımaya çalışsam mı yoksa vaz mı geçsemm bilemedim.

Bence tahammul etme konusunda zorlanirsin. Cocuk bu sonucta. Yaramazlik yapabilir. Kapris yapabilir. Babasina istedigi her seyi yaptirir. Sizin cocugunuz olmadigi icin bu kadar tolerans sizi rahatsiz edebilir. Ileride kendi cocugunuz oldugunda ikisi arasindaki en kucuk bir sorunda her zaman suclu esinizin cocugu olur gozunuzde. Yapamayacaginiz daha basindan belli bence. Cunku babasina su anki olan heyecan evlendikten sonra yerini rutin kari koca iliskisine biraktiginda cocuk gozunuze batabilir. Bence kocanla surekli kendi cocugu hakkinda tartisma yasamak istemezsin. Ki yasarsan bile orta yolu bulamazsiniz cunku babasi olarak cocugunu koruma amacli cikis yapacaktir.

Bence tahammul etme konusunda zorlanirsin. Cocuk bu sonucta. Yaramazlik yapabilir. Kapris yapabilir. Babasina istedigi her seyi yaptirir. Sizin cocugunuz olmadigi icin bu kadar tolerans sizi rahatsiz edebilir. Ileride kendi cocugunuz oldugunda ikisi arasindaki en kucuk bir sorunda her zaman suclu esinizin cocugu olur gozunuzde. Yapamayacaginiz daha basindan belli bence. Cunku babasina su anki olan heyecan evlendikten sonra yerini rutin kari koca iliskisine biraktiginda cocuk gozunuze batabilir. Bence kocanla surekli kendi cocugu hakkinda tartisma yasamak istemezsin. Ki yasarsan bile orta yolu bulamazsiniz cunku babasi olarak cocugunu koruma amacli cikis yapacaktir.
canım kendi çocuğumdan ayırmam ben hiç buna rağmen yeetemezsem bunun düşüncesi bile içimde yara diyorum neyse taamamm ya anladım sizide

kararsiysan hala bence biraz daha tanimaya Calis,ücünüze firsat ver ve hemen evlenme.Zamanla düsüncelerin esinlesir.

Bakın adam iyiyse her turlusune evet. Fakat adam bozuksa cocuklusuda cocuksuzuda bir bence. Bende tanistim birisiyle benden 12 yas buyuk. Ben ogretmenim o kendi isinde calismis yillarca. 15 yil evlilikten sonra bosanmis. Yalan yok cok hoslandim adamdan. Etkilendim. Onada bunu soyledim. Geldim buraya birde konu actim. Ama malesef cocuk konusu fasa fisoymus diyecegim bin tane sey cikti adamdan. Su an onlari atlatmaya calisiyorum. Yani ben hoslandigimla kaldim senin anlayacagin. Adamin bes para etmez birisi cikti. Sadece cocuk sorun olup mukemmel birisi osaydi seviyodum der kabul ederdim. Ama benim oyle bi sansim yok artik. Sizde kendinizi kaptirmadan once bir taniyin. Sonradan cocuk degilde baska seyler yakmasin caninizi.

Bakın adam iyiyse her turlusune evet. Fakat adam bozuksa cocuklusuda cocuksuzuda bir bence. Bende tanistim birisiyle benden 12 yas buyuk. Ben ogretmenim o kendi isinde calismis yillarca. 15 yil evlilikten sonra bosanmis. Yalan yok cok hoslandim adamdan. Etkilendim. Onada bunu soyledim. Geldim buraya birde konu actim. Ama malesef cocuk konusu fasa fisoymus diyecegim bin tane sey cikti adamdan. Su an onlari atlatmaya calisiyorum. Yani ben hoslandigimla kaldim senin anlayacagin. Adamin bes para etmez birisi cikti. Sadece cocuk sorun olup mukemmel birisi osaydi seviyodum der kabul ederdim. Ama benim oyle bi sansim yok artik. Sizde kendinizi kaptirmadan once bir taniyin. Sonradan cocuk degilde baska seyler yakmasin caninizi.
hımm zaman sana doğru yolu göstermiş etkinde azalmış olması lazım.ben tanımaya bile fırsat veremedim derken geçen buluştuk baktım bi daha ne istediği belli değil bir arkadaşız diyor bir sevgiliyiz adam ciddi adam tamam ama dengesiz kendi daha ne istediğini bilmiyor sordum biz şimdi arkadaşız demi dedim oda evet dedi tamam dedim çünkü ben senleyken başkasıyla görüşememde ona göre davranıyım dedim.taamam demesin mii pes dedim yani sonra bütün hislerm gitti yani benim bana diyor ki biriyle görüşürsen haberim olsun dedi tabi dedim tanıştırırımda senle :D:D:D oda tamam dedi.yani bir gönül giirişimide bu şekilde kapandı a dostlar. sende atlatmaya çalışma direk geç kardeşim ve ben kendime şöyle diyorum.ben değerliyim ben namusluyum ben marifetliyim ben koca yüreğim sevgi doluyum benim değerimi bilen bilir bilmeyen kendi kaybeder.yani bundan sonra bizi bulmak isteyen kendini yaksın :D mecaz anlamda tabikii yani çok değer vermesi ve göstermesi gerek.

ben tanımaya bile fırsat veremedim derken geçen buluştuk baktım bi daha ne istediği belli değil bir arkadaşız diyor bir sevgiliyiz adam ciddi adam tamam ama dengesiz kendi daha ne istediğini bilmiyor sordum biz şimdi arkadaşız demi dedim oda evet dedi tamam dedim çünkü ben senleyken başkasıyla görüşememde ona göre davranıyım dedim.taamam demesin mii pes dedim yani sonra bütün hislerm gitti yani benim bana diyor ki biriyle görüşürsen haberim olsun dedi tabi dedim tanıştırırımda senle :KK70::KK70::KK70: oda tamam dedi.yani bir gönül giirişimide bu şekilde kapandı a dostlar. sende atlatmaya çalışma direk geç kardeşim ve ben kendime şöyle diyorum.ben değerliyim ben namusluyum ben marifetliyim ben koca yüreğim sevgi doluyum benim değerimi bilen bilir bilmeyen kendi kaybeder.yani bundan sonra bizi bulmak isteyen kendini yaksın :KK70: mecaz anlamda tabikii yani çok değer vermesi ve göstermesi gerek.

boşuna kafa patlatmışım resmen boşunaymışşş neyse bunda da bir hayır vardır

Back
X