- 3 Şubat 2018
- 25.804
- 110.972
- 598
Kesinlikle çok haklısınız. Çocukluk çok önemli bir dönem, ben de elimden geldiğince sağlıklı geçirmesini isterim. Şuan o aşamada değiliz ama beni istemeye de bilir tabi ki. Bunları olgunlukla karşılamak lazım. Eski eşle bir araya gelmesi de var doğru, ilişkilere yaklaşımlara göre değişir belki bilemiyorum..Öncelikle zamana bırakmanızda fayda var. Onu evladınız olarak görmeniz evliliğinizi daha sağlıklı hale getirir aksi halde çocuğun her hareketi gözünüze batar, size karşı mızmızlanmaları sinirlerinizi yıpratır. Yani ileride beni istemiyor, çok şımarıyor diye şikayet edecekseniz hiç başlamayın derim neticede çocuk elbet başlarda sıkıntı yaratır. Eski eşiyle de çocuğu için zaman zaman toplantılar için dahi bi araya gelmek zorunda kalacaklar bunları ölçün, tartın ve yapabilir miyim diye kendinize sorun biz kolay desekte size zor gelecektir.
Tatillerde mi geliyordu kızı? Nasıl sorunlar yaşadınız merak ettim? Aslında genel olarak birine kendini sevdirmeye çalışmak işe yaramıyor, benim çevremde gördüğüm ve yaşadığım bu.Ben 27 idim evlendiğimizde. Eşimin çocuğu ve eski eşi başka sehirdelerdi. Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Kız şimdi 20 yasinda.Hiçbir şekilde yaranamadım ama hatam şuydu benim çocuk beni sevsin diye çok düştüm üstüne geri tepti onu şimdi anlıyorum. Sıkıntı tek çocuk olmuyor yalnız. Sizin ilk evliliğiniz onun ikinci ise de sıkıntı oluyor. O zaman çok seviyordum gözüm hiçbir şey görmüyordu. Ailesi bana birşey yapmadı ikinci olduğum için. Hep sıkıntı oluyor bunlar sonra.simdiden haberiniz olsun.
Doğrudur başka konularda da sıkıntılar çıkacaktır.. Kişilik olarak çok istediğim biri gibi, çok destek ve ince düşünceli. Artıları çok fazla hani. Bilemiyorum o yüzden.Ben 27 idim evlendiğimizde. Eşimin çocuğu ve eski eşi başka sehirdelerdi. Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Kız şimdi 20 yasinda.Hiçbir şekilde yaranamadım ama hatam şuydu benim çocuk beni sevsin diye çok düştüm üstüne geri tepti onu şimdi anlıyorum. Sıkıntı tek çocuk olmuyor yalnız. Sizin ilk evliliğiniz onun ikinci ise de sıkıntı oluyor. O zaman çok seviyordum gözüm hiçbir şey görmüyordu. Ailesi bana birşey yapmadı ikinci olduğum için. Hep sıkıntı oluyor bunlar sonra.simdiden haberiniz olsun.
Ne gibi sorunlar yaşadı merak ettim? Yazık olmuş keşke çekmeseydi.Çevremde çocuğu olanlarla evlilik yapan bi kaç kişi var hepsi pişman. Çok yakın akrabam 40 yaşındayken 6 yaşında erkek çocuğu olan bi adamla evlendi o yaşta bile kaldıramadı çok sıkıntılar yaşadı çokta yakınım olduğu için birebir olayların içindeydim cocuk şuan 17 yaşında artık annesiyle alakalı bi durumları kalmadı ama onca sene çektiğini bi o bi Allah bilir. Çok zor yani çok iyi düşünüp karar verin hatta yol yakınken donseniz çok daha iyi olur
Evet ben de babama çok düşkünüm :) Onların da güzel bir baba kız ilişkisi var hoşuma da gidiyor bu durum. Ama bana olumsuz yansımaları da olur gibi görünüyor...Öncelikle kız çocukları babaya aşırı düşkün olur bu çocukta önce kıskançlığa sonra farklı psikolojik nedenlere sebep olur mesela benim kızım daha 2.5 yaşında bile değil ama akşam babası eve geldiğinde anne sen git diyor ve babası varken beni istemiyor bileyani çocuksuz birinin çocuklu biriyle olması biraz zorlar.
Birde annemin meşhur lafı var kimsenin gülü kimseye güzel kokmaz. Bu laf çevremde maalesef çok doğrulandı.
O kadar ince düşünceli olsaydı emin olun ilk eşi bırakmazdı. Kimisi vardır çevresinde çok sevilir herkesin yardımına koşar, destek olur, naziktir ama evinde tam tersi. Bu tiplere el iyisi deniyor.Doğrudur başka konularda da sıkıntılar çıkacaktır.. Kişilik olarak çok istediğim biri gibi, çok destek ve ince düşünceli. Artıları çok fazla hani. Bilemiyorum o yüzden.
Doğrudur... İnanın bu kadar istediğim gibi birisi olmasaydı sanırım ben de baştan kestirip atardım. Ama gözlemledikçe bağlanmaya başladım..
Zaten o sorumluluğu alıp, zorlukları siz kabul ettiğinizde e tabi eş adayı da gerekli müdehaleyi yaptığında daha az sorunla atlatırsınız. Yani eşinizin de yaklaşımı çok önemli burada. Çocuk küçük tabi başlarda annesini kıskanarak size ön yargılı yaklaşabilir burada babası konuşacak hiç pes etmeden öğretip ilgilenecek. Sizi sevdirmek ve samimi olduğunuzu göstermek için oda çabalamalı. Yoksa aranızda ciddi bi problemde erkek hemen '' çocuğumdan vazgeçemem '' modunda savunmaya geçiyor böyle yapacaksa tabi yürümez. Kimse çocuğundan vazgeçmez vazgeçmemeli ama pes etmeden ona saygı duymayı öğretmeli tam yaşı birde ergende değil o dengeyi sağlarsa neden olmasın :)Kesinlikle çok haklısınız. Çocukluk çok önemli bir dönem, ben de elimden geldiğince sağlıklı geçirmesini isterim. Şuan o aşamada değiliz ama beni istemeye de bilir tabi ki. Bunları olgunlukla karşılamak lazım. Eski eşle bir araya gelmesi de var doğru, ilişkilere yaklaşımlara göre değişir belki bilemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?