- 27 Ağustos 2022
- 7.203
- 14.140
- 198
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Bu doktorlarda ne işgüzar. Şahsen farklı adamlardan çocuk yapma fikri bana hiç uymuyor. Hani adamlar zaten iplemiyor ama ben iki çocuğum olacaksa babaları aynı olsun isterim. Mesela birinin babası ilgisiz, diğerinin ilgili o çocuğumun ne günahı var.Benim 2 çocuğu olan arkadaşım bağlatmak isteyince doktoru bağlamamış. Dünya hali, ikinci evliliğini yapmak zorunda kalırsın, o evlilikte çocuk istersin vs diye.
Benim bir arkadaşım 2 çocuktan sonra yaptırmıştı memnundu. Zaten çocuğunuz yoksa "bence" bağlatmanıza gerek yok bu durumu ben daha önce hiç duymamıştım:) iyice arastirmaliHanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Kendinden yola çıkma canım. Gönüllü projede çalışırken ikinci evliliğinde olan çok kadınla çalıştım. Çocuk olmadan o evliliği pek evlilik gibi görmeyen kadın sayısı yadsınamayacak kadar çoktu. 45 yaşında kadın vardı mesela ilk evliliğinden iki çocuğu var, adamın önceki evliliklerinden 5 çocuğu var kadın ortak çocuğumuz olsun diye gelmişti vs..Bu doktorlarda ne işgüzar. Şahsen farklı adamlardan çocuk yapma fikri bana hiç uymuyor. Hani adamlar zaten iplemiyor ama ben iki çocuğum olacaksa babaları aynı olsun isterim. Mesela birinin babası ilgisiz, diğerinin ilgili o çocuğumun ne günahı var.
Çünkü geri dönüşü zor tekrar açsalar bile hasar kalıyor.. Çocuk istemem deme bir gün isteyebilirsin asla istemem deme aslalarınla sınanırsın...Çok ilginç ya neden çocuksuz kişiler yaptırmıyor acaba
Evet devlette yapıyor çocuk sayısına bakmıyor.Ben 3. doğumum da sordum yaşın, çocuk sayısının önemi yok bağlarız tüpleri dedi.Ama hayatın ilerde ne getireceğini bilemeyiz dedi bu da erkekse kızın olsun istemez misin dedi.O da erkek olduDevlet yapar mı? Bas bas bağırıyorlar. Üç çocukta yetmez 4-5 yapın diye. Yoksulluk bahane olamazmış.
Onlar için Kadın=Doğurganlık
Geçen çocukları parka götürdüm. 18 yaşında genç kız var. Yanında 2-3 yaşlarında çocuk var. Üvey kardeşim dedi. Anne ikinci baharını yaşıyor. Büyük kız şehir dışında yatılı okuyor. Ben bu adamdan da çocuğum olsun demezdim. Önemli olan çocuğumun mutluluğu, huzuru.Kendinden yola çıkma canım. Gönüllü projede çalışırken ikinci evliliğinde olan çok kadınla çalıştım. Çocuk olmadan o evliliği pek evlilik gibi görmeyen kadın sayısı yadsınamayacak kadar çoktu. 45 yaşında kadın vardı mesela ilk evliliğinden iki çocuğu var, adamın önceki evliliklerinden 5 çocuğu var kadın ortak çocuğumuz olsun diye gelmişti vs..
Konu sahibine yaziyorum ama senin paylasimi gprunce alintiladimKadin üreme ameliyatları öyle basit ameliyatlar degil, genel olarak metabolizmana zarar verebilirsin bence hiç hiç bulaşma. Erkeklerde yapılan islem hem daha basit bir operasyon hem geri donusu var, neden kocan ameliyat olmuyor? Bosuna bedenine eziyet etme bence cocuk istemiyorsan kocan ameliyat olsun, fikir değiştirirseniz de donusu kolay olur.
Tövbee tövbee akıl işimi kardeşim bi çok yöntem varken niye bağlattırasın ben bağlatmanın geri dönüşü yok diye biliyorum o yüzden çok çocuklu artık doğurmam diyenler bağlatıyor bugün istemezsin yarın pişman olursun insan oğlu bugün yaptığına beş yıl sonra ne cahildim der pişman olur hiç çocuk yoksa bağlatırma benden sana tavsiye insanlar korunmamışken olmuyor sen bağlatıp sonra mucizemi beklemrk istiuosunHanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Aldığınız yorumlarla merakınızın gitmiş olması lazım . Her kadın bağlattırmayı düşünmüyor düşünen de ekstra bir bıçak altına yatmak yerine doğum yaptığı sırada bağlattırıyor ben de temmuz ayında doğum yaptım 32 yaşındayım doktor tüplerini bağlamamızı istiyor musun diye sordu ama ben kabul etmedim çünkü ablam tüplerini bağlattıktan sonra tüm düzeni bozuldu regl konusunda ağrılar çekmeye falan başladı çok pişman oldu ha bu herkes için aynı değil ama doğal olaraktan her beden de aynı değil bir gün çocuk isterseniz tekrardan tüplerinizi açtırmak için bıçak altına yatmanız gerekecek ya da tüp bebek yöntemi daha stresli dönemler demek
Bazılarına doğum kontrol hapları kilo yapıyor bazılarında tüylenme yapıyor bazılarında implant arkadaşım taktırdı özellikle belki vücut düzene oturur diye altı ay bekledi ama regl olmadı psikolojik sıkıntı stres yaşadı spiral taktırıp hamile kalanlar da var yani siz kendi vücudunuza en uygun olan yöntemi seçebilirsiniz
Bana spiraldense kol altı daha kolaymış gibi geliyor.Kondom ben sevmiyorum pek bilmiyorum ama kocamla neden kondom kullanayım bir sürü yöntem varken emzirirken takılıyor evet ama ben adetliyken taktırdım herkesin süreci farklı oluyor en azından dönüşü var ve ben 2 kere kullandım 3 sene kafan rahat kondomla korunduk hap kullanmışlığım da var ama nefret ediyorum hapta yan etkisi daha kötüydü bana da doğurmadan spiral takmadılarimplant çok yaygın değil neden bilmiyorum korkuyorlar sanırım oysa hapa göre hormon değeri? daha düşük emzirirken taktır geç 3 sene sonra tekrar tabii ben mesela 40 yaşında olsaydım doğurmuş olsaydım tüplerimi bağlatır mıydım bilmiyorum ben tekrar çocuk istiyorum bu yüzden dönüşü olmalı
İkisi arasındaki farkları, ikisinin de artılarını eksilerini konuşun doktorunuzla, sizin için en güvenli hangisiyse ona yönelirsiniz.Bana spiraldense kol altı daha kolaymış gibi geliyor.
Ama doktorum hormonlu spiral öneririm dedi onu anlamadım. Yan etkileri yüzünden mi acaba.
Bilmiyorum ben yaptırsaydım hormonsuz bu şekilde olandan yaptıracaktım ama daha önce 2 kere implant kullandığım için sıkıntı yaşamadım yani doktora sorun bunu ben sordum bana implantla sıkıntı yaşamadıysan spiral aşırı kanama yapabilir dedi bunun ömrü 10 yıl implant 3 bu kişisel bu süreç kol altından memnun kalmayan da var ama bana doktorum spiralle hamile kalanı biliyorum ama implant çok daha koruyucu dedi tüp bağlatmaktan bile koruyucu diyorlar ben ilerde tekrar bebek istiyorum konforlu biliyorum sıkıntı yaşamadım. Çoğu insan bilmiyor ama spiral acil durumlarda da kullanılıyor korumasız ilişki sonrası bebeyi engelliyor döllenmişse bileBana spiraldense kol altı daha kolaymış gibi geliyor.
Ama doktorum hormonlu spiral öneririm dedi onu anlamadım. Yan etkileri yüzünden mi acaba.
Suan bendz kol alti implant var 1 yil oldu cok pismanimKol altı implantı yada hormonlu spiral dedi doktorum.
Hormonlu spiral daha az yan etkili olan dedi. Ama burada da başkasının doktoru implantı önermiş.
Bağlatmadan vazgeçtim ondan eminim
Bi çok kişi geri dönüşü var yazmış ama geri dönüşü çok zor ve hamile kalma olasılığı tüpler tekrar bağlandığında çok düşük buda tüp bebeğe kadar gidiyo bu işlemin amacı çocuklu ailelerin tekrar çocuk istememesi adına yapılır. Hiç çocuğu olmayanın yaptırmak istemesini gerçekten ilk defa duyuyoruz hatta yapmaz hastaneler genelde. 30 yaş altına bile doktorlar tüp bağlama için erken diyorHanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?