Jinekoloji Çocuğu olmayan ama tüplerini bağlatan kadınlar yorumlarını paylaşabilir mi?

Benim 2 çocuğu olan arkadaşım bağlatmak isteyince doktoru bağlamamış. Dünya hali, ikinci evliliğini yapmak zorunda kalırsın, o evlilikte çocuk istersin vs diye.

Sezeryan gibi yedi kat kesip tüplerinizi resmen bağlıyorlar bağlatma ismi oradan geliyor. Şuan kullanılan malzeme verilen hasar vs belki iyileşmeyi hızlandırmıştır ama o kadar yöntem varken bence de en son düşüneceğiniz şeylerden birisi olsun.

Benim 2 çocuğu olan arkadaşım bağlatmak isteyince doktoru bağlamamış. Dünya hali, ikinci evliliğini yapmak zorunda kalırsın, o evlilikte çocuk istersin vs diye.
Bu doktorlarda ne işgüzar. Şahsen farklı adamlardan çocuk yapma fikri bana hiç uymuyor. Hani adamlar zaten iplemiyor ama ben iki çocuğum olacaksa babaları aynı olsun isterim. Mesela birinin babası ilgisiz, diğerinin ilgili o çocuğumun ne günahı var.

Benim bir arkadaşım 2 çocuktan sonra yaptırmıştı memnundu. Zaten çocuğunuz yoksa "bence" bağlatmanıza gerek yok bu durumu ben daha önce hiç duymamıştım:) iyice arastirmali

Kendinden yola çıkma canım. Gönüllü projede çalışırken ikinci evliliğinde olan çok kadınla çalıştım. Çocuk olmadan o evliliği pek evlilik gibi görmeyen kadın sayısı yadsınamayacak kadar çoktu. 45 yaşında kadın vardı mesela ilk evliliğinden iki çocuğu var, adamın önceki evliliklerinden 5 çocuğu var kadın ortak çocuğumuz olsun diye gelmişti vs..

Devlet yapar mı? Bas bas bağırıyorlar. Üç çocukta yetmez 4-5 yapın diye. Yoksulluk bahane olamazmış.
Onlar için Kadın=Doğurganlık
Evet devlette yapıyor çocuk sayısına bakmıyor.Ben 3. doğumum da sordum yaşın, çocuk sayısının önemi yok bağlarız tüpleri dedi.Ama hayatın ilerde ne getireceğini bilemeyiz dedi bu da erkekse kızın olsun istemez misin dedi.O da erkek oldu ama benim kız olsun diye bir çabam yok.Sadece ilerde pişman olursam diye düşündüm. Bunun sonucun da her ay hamilemiyim diye ödüm kopuyor.Arkadaşım 25 yaşında 3.cü çocuğunu dün doğurdu onun da üçü de erkek devlette bağlattı

Geçen çocukları parka götürdüm. 18 yaşında genç kız var. Yanında 2-3 yaşlarında çocuk var. Üvey kardeşim dedi. Anne ikinci baharını yaşıyor. Büyük kız şehir dışında yatılı okuyor. Ben bu adamdan da çocuğum olsun demezdim. Önemli olan çocuğumun mutluluğu, huzuru.

Konu sahibi Belçikada yasiyorum
Cocuksuz insanlarada yapiliyor ama sebeplerin olmasi gerekli, psikologa yonlendiriliyosunuz bu kararinizin nedenini anlatiyosunuz.
Eger gecerli bir sebepse yesil isik veriyor

Konu sahibine yaziyorum ama senin paylasimi gprunce alintiladim

1bucuk ay once esim vazektomi oldu ( erkekde kisirlastirma)
Onun ilk evliliginden 1 benim ilk evliligimden 1, ortak 2 , toplamda 4 cocugumuz var.
Doktor bize evet erkeklerde geriye donme ihtimali var ama genelde iyi sonuclar elde edilmiyor bunu goze alin demisti.

Tövbee tövbee akıl işimi kardeşim bi çok yöntem varken niye bağlattırasın ben bağlatmanın geri dönüşü yok diye biliyorum o yüzden çok çocuklu artık doğurmam diyenler bağlatıyor bugün istemezsin yarın pişman olursun insan oğlu bugün yaptığına beş yıl sonra ne cahildim der pişman olur hiç çocuk yoksa bağlatırma benden sana tavsiye insanlar korunmamışken olmuyor sen bağlatıp sonra mucizemi beklemrk istiuosun

Kol altı implantı yada hormonlu spiral dedi doktorum.
Hormonlu spiral daha az yan etkili olan dedi. Ama burada da başkasının doktoru implantı önermiş.
Bağlatmadan vazgeçtim ondan eminim

Son düzenleme:
Bana spiraldense kol altı daha kolaymış gibi geliyor.
Ama doktorum hormonlu spiral öneririm dedi onu anlamadım. Yan etkileri yüzünden mi acaba.

Ama doktorum hormonlu spiral öneririm dedi onu anlamadım. Yan etkileri yüzünden mi acaba.
İkisi arasındaki farkları, ikisinin de artılarını eksilerini konuşun doktorunuzla, sizin için en güvenli hangisiyse ona yönelirsiniz.

Bilmiyorum ben yaptırsaydım hormonsuz bu şekilde olandan yaptıracaktım ama daha önce 2 kere implant kullandığım için sıkıntı yaşamadım yani doktora sorun bunu ben sordum bana implantla sıkıntı yaşamadıysan spiral aşırı kanama yapabilir dedi bunun ömrü 10 yıl implant 3 bu kişisel bu süreç kol altından memnun kalmayan da var ama bana doktorum spiralle hamile kalanı biliyorum ama implant çok daha koruyucu dedi tüp bağlatmaktan bile koruyucu diyorlar ben ilerde tekrar bebek istiyorum konforlu biliyorum sıkıntı yaşamadım. Çoğu insan bilmiyor ama spiral acil durumlarda da kullanılıyor korumasız ilişki sonrası bebeyi engelliyor döllenmişse bile

Eklentiler

• 1000000996.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 2
Kol altı implantı yada hormonlu spiral dedi doktorum.
Hormonlu spiral daha az yan etkili olan dedi. Ama burada da başkasının doktoru implantı önermiş.
Bağlatmadan vazgeçtim ondan eminim
Suan bendz kol alti implant var 1 yil oldu cok pismanim
Tup baglatmayi istedim kabul etmedi doktorum
Esime vazektomi yaptirdik ( ama bizim 4 cocugumuz var )

Bi çok kişi geri dönüşü var yazmış ama geri dönüşü çok zor ve hamile kalma olasılığı tüpler tekrar bağlandığında çok düşük buda tüp bebeğe kadar gidiyo bu işlemin amacı çocuklu ailelerin tekrar çocuk istememesi adına yapılır. Hiç çocuğu olmayanın yaptırmak istemesini gerçekten ilk defa duyuyoruz hatta yapmaz hastaneler genelde. 30 yaş altına bile doktorlar tüp bağlama için erken diyor

Daha çok şaşıracağın birşey söylüyeyim çevremde bağlatıp hamile kalan da var. Bence bu takdiri ilahi. Olucaksa her türlü olur olmuyacaksa da zaten olmaz.

Daha önce çocuk sahibi olmamış biri için tüp bağlatma yasalarla sınırlandırılmamıştır ama bunu yapacak doktoru bulmakta zordur. Sadece Türkiye'de değil başka ülkelerde de bu tür bir operasyonu yapacak doktor bulmak zor, özellikle genç kadınlarda. Fakat ekstrem durumlarda - PMDD gibi- son çare olarak yumurtalıklar alınabiliyor. Türkiye'de kimse bunu göze almak istemez çünkü sonradan doktoru suçlayacak ve başına bela olacak çok kişi var. Sağlık konusunda bir şey diyemem ama 37 yaş genç bir yaş, belki birkaç yıl sonra fikriniz değişecek. 40'lı yaşlarda aniden çocuk yapan çok kadın tanıdım. Eşiniz nasıl biri bilmiyorum ama bazı erkekler çocuk istemediklerinde çok fazla dayatıp bu fikri kadının içselleştirmesine neden oluyorlar. Bir ünlü böyle kırk yıllık eşinden çocuk istemeyip eşine defalarca kürtaj yaptırıp sonra alakasız tek gecelik ilişkilerinden ikiz kız çocuk sahibi olmuştu. Eşiniz böyledir diye demiyorum ama böylesi bir karar önce kendinizi defalarca ölçüp biçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…