- 21 Aralık 2014
- 9.486
- 30.394
- 798
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Pratikte cogu doktor direniyor.benim bildiğim de yasa olarak yok
ama devlette hiçbir doktor yapmaz bunu
özelde de rutinde yapmadıkları için özel hastanenin işçi gibi çalışan bir doktoru uğraşmaz
anca kendi kliniği olan biri yapar ona göre onam alır, ücret alır, yapar, tahminim öyle yani.
Abla benim kararım net ve kesin. Kendimi bildim bileli anne olma hayalim olmadı kesinlikle ve kesinlikle cocuk istemiyorum yinede baglatmak istiyorum düsüncelerim sabit. Neden bir koca onayına ihtiyac duyuluyor bu durumlarda? Baglatmak icin evlenmek mi sart?Yaş kriteri arıyorlar sanırım, yasal olarak yaptırabilir ama doktorlar kadının pişman olma ihtimalini göz önünde bulundurup bu sorumluluğu almak istemiyor, rahimi bile ciddi bir komplikasyon varsa rahmin alınması şartsa alıyorlar, düzenlemelerle pratik birbiriyle uyuşmuyor çoğunlukla, mesela ben rahmetli babaannem rahim kanserinden vefat ettiği ve onun sülalesinde kanser yaygın olduğu için yumurtalıklarım ve rahmimi aldırmayı istedim ama yapmadılar, aynı şekilde kızımın doğumu sırasında tüplerimin bağlanmasını istedim o da reddedildi.
Çok istemiyordu çok ağladı ama geç öğrendi zaten sonra da doğurdu 5 yaşına girdi bile onu da doktorlar hep en yaşlı gebe sensin cart curt korkuttu ama halam zaten kürtaj olmazdı inançlı biri artık bacağı da olmasın down sendromlu da olsa doğuracağım dedi sağlıklı 2 oğlandan sonra kızı oldu annem de tüp bağlattı dış gebelik geçirdi bilmiyorum ben yaptırmazdım implant varken neden böyle bir şey yapayım ki koruyuculuğu yüksek yan etkisi az. Tabii bence ille de riske girmem dersen özeller bağlar benceAy Allah korusun isteyerek mi doğurdu acaba yoksa aldırmak mı istemedi
Neyimiz yasalara uygun ki diyeceğim olmayacak :)) özellerde dahi bu tip operasyonları yapacak pek doktor bulamazsınız, rahim aldırma işlemini bile ciddi bir sorun varsa yapıyorlar, çok gariptir ki rahmi olmayan kadını yarım kadın gören bir zihniyet de var, kanser riski yüzünden rahiminin alınması gereken bir ablaya artık yarım kadın mı olacaksın deyip ağlatmışlardıPratikte cogu doktor direniyor.
“Sonra pisman olursun”
“Gencsin”
“Tıbben uygun degil”
gibi bahanelerle kabul etmiyor. Drların kisisel yaklasımı yasal degil. Bide sunu farkettim cevremde baglatmak isteyen arkadaslarım oldu cesit cesit drlara basvurdu “annelik kutsaldır” kafasıyla müdahale ediyor genellemeyim ama cogu bu yönde bence.
Tuhaf.
Tüpleri bağlatanlar genel de çocuk istemeyenler daha sonra isteğe göre geri açıyorlarHanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Sebebi pişmanlık olabilir çünkü birden çocuk sahibi olmak isteyebilirsin ve bu durumda tüp bebek yapıyorlar genelde 300 bin üstü gidiyorGenel anestezi dediği için vazgeçtim zaten. Sadece merak ettim neden çocuksuzlar yaptırmıyor
Konuyu dağıtmadan kısa bir soru, hamile misinBir yandan bakınca 37 yaşında evet artik insanın fikri oturmuştur diyorsunuz ama diger yandan aksi örnekler de var. Ben 34 sene asla cocuk istemedim, çocuk sevmedim, hatta hamile kalınca ustune düşünmeye gerek bile görmeden kürtaj oldum. Ama 34ten sonra fikir olarak acaba başladı, 35te karar verdim. Bu konuları konuştuğum baska arkadasim 43 yasinda istediğine karar verdi ki baya karşıydı çocuk fikrine. O sebepten hangi gruba dahil olacağınıza gerçekten emin olamazsınız diyorum. Cift korunma ile devam edin eğer bu konu sizde anksiyete yapıyorsa ama bağlatma işi benim açımdan ekstrem bir çözüm. Doktor da kendini korumak için yapmıyor yani yoksa tabii ki parasıyla yapan bir sürü doktor da bulursunuz. 10 kişiden 1i pişman olup hadi ben düşünemedim sen niye uyarmadın diye gelse boşuna can sıkıntısı doktora da.
Ablacım valla o kısıma inanın benim de bir cevabım yok, çok mantıksız ve kadının kendi bedeni üzerindeki iradesini yok sayan bir uygulama ama illa imza istiyorlar, bekarsan böyle bir zorunluluk yok sanırım, evli kadın üzerinde uygulanan gereksiz bir baskı, sen anne olmak istemiyorsun ama eşinin baba olma isteğine saygı duy mu demek istiyorlar ne diyorlar bilemiyorumAbla benim kararım net ve kesin. Kendimi bildim bileli anne olma hayalim olmadı kesinlikle ve kesinlikle cocuk istemiyorum yinede baglatmak istiyorum düsüncelerim sabit. Neden bir koca onayına ihtiyac duyuluyor bu durumlarda? Baglatmak icin evlenmek mi sart?
Bana da doktor %100 dedi nane. Yani sen yine ek bir korunma yöntemi kullan filan demedi. Şimdi yazılanları okuyunca, bir ihtimal var denilince tırstım. Ama ben yaptıralı 3 sene oldu. İhtimal olsa kesin hamile kalırdımGeri dönüşü yok 100 % koruyor dedi doktor
Tüp bebek tedavisi bile sonuç vermeyebilir hamile kalmayı isterseniz
Etrafımda sadece bir kişinin bu şekilde hamile kaldı duyumu aldım sorduğumda aramızda kalsın ama eş dost kınar diye utandığımdan yalan söyledim dedi son çocuğunda tüp ligasyonu yaptırdı hamile kalmadı sonrasında
Benim de 2. Sürpriz oldu ama ben hala tam karar veremedim asla başka çocuk düşünmüyorum ama korkuttular beni birazcık Allah korusun ilerde çocuğun hasta olur yeni bir kardeş gerekir falan gibi. Doktorum kol implantı önerdi ben çok tırsıyorum böyle şeylerden.3.sürpriz oldu bize ben de 33yaşındayım sezaryen oldum. Ve doktor bir daha doğum yapmamın çok sakıncalı oldugunu söyledi. Zaten karar vermiştik eşimle bağlatacaktım, doktor garanti olsun diye kesti iki ucundan. Çünkü bağlatıp hamile kalan tanıdıklarım vardı. Bu daha garanti imiş ama dönüşü yok bir daha. Tek hamile kalma yöntemi tüp bebek yani.
Benim de 4 seye yakın olduBana da doktor %100 dedi nane. Yani sen yine el bir korunma yöntemi kullan filan demedi. Şimdi yazılanları okuyunca, bir ihtimal var denilince tırstım. Ama ben yaptıralı 3 sene oldu. İhtimal olsa kesin hamile kalırdım
Kol altı implant mı dediğiniz ? Bana da doktor onu önerdi ağrı oluyor mu ben biraz korkuyorum da .İmplant taktırabilirsin tüp bağlatmadan daha koruyucu ve geri dönüşü var ben 3. İmplantımı kullanıyorum ki benim halam tüplerini bağlattığı halde 48 yaşında 3. Bebesini doğurdu 20den fazla sene sonra.
Evet bir yakınım tüplerini bağlatmıştı kendisi gayet memnun olmuştu ancak kendisinin çocukları vardı. Bu işlemin geri dönüşü olmuyor o yüzden çocuğu olmayan kişilerin yaptırdığını hiç duymadım.Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu?
Kararınız kesinse yaptırabilirsiniz ya da 40 yaşınızı bekleyin öyle yaptırın, daha iyi. Neden acil karar vermek zorundasınız ki?37 yaşındayım. Valla hiç bilmiyordum inanın. Ama hiç çocuk istemiyorum ben ya. Garanti olsun istiyorum
Evet yani sızlıyor 1 2 gün sonra sıkıntı yok 3. Kullanışım 4 aylık bebeğim var arada ayağıyla vs vuruyor denk geliyor ama çok bi sızlama ağrı yan etkisini ben hiş yaşamadım ya spiral ya implant deneyecektim hap iğne kondom benim için seçenek değildi bu yuvarlak spirali denemek istiyordum ama sonra ne gerek var dedim bildiğim yöntemden devamKol altı implant mı dediğiniz ? Bana da doktor onu önerdi ağrı oluyor mu ben biraz korkuyorum da .
Evet yani sızlıyor 1 2 gün sonra sıkıntı yok 3. Kullanışım 4 aylık bebeğim var arada ayağıyla vs vuruyor denk geliyor ama çok bi sızlama ağrı yan etkisini ben hiş yaşamadım ya spiral ya implant deneyecektim hap iğne kondom benim için seçenek değildi bu yuvarlak spirali denemek istiyordum ama sonra ne gerek var dedim bildiğim yöntemden devam
Kol altı implantı mı memnun musunuz? Yan etkisi oldu mu?İmplant taktırabilirsin tüp bağlatmadan daha koruyucu ve geri dönüşü var ben 3. İmplantımı kullanıyorum ki benim halam tüplerini bağlattığı halde 48 yaşında 3. Bebesini doğurdu 20den fazla sene sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?