- 14 Ağustos 2022
- 233
- 504
- 18
- 35
- Konu Sahibi Sunshine232
Şu donemden bahsediyoruz hem yüzyıllar öncesinden değil .
Medeni kanuna göre çocuk anneye verilir ve biz bu kanunları Avrupa dan aldığımıza göre değil mi?
Demek ki medeni ülkelerde böyle.anne sorunluysa piskolojisi bozuk alkolik bağımlı vs o zaman babaya veriliyor
Yüzyıllar öncesinde yazılmış bir romanı referans göstermeniz de beni güldürdü.
O dönem hristiyanlikta zaten boşanmak yoktu . Katolik lerde hala yoktur mesela .
Boşanmak isteyen kadın zaten dinden çıkarıldı yada erkek farketmez.
Bence o dönemi sen biraz araştır öyle konuşalim.
Herkesin kendi tercihi hayatı biz kimseye illa çocuğunuzla yaşayın demiyoruz burda kendimizce çocuk için en doğrusunun bu olduğunu söylüyoruz.
Yanına almak istemeyen almaz hayatını yaşar bu bizi ilgilendirmez.zaten çocuğu bir yük olarak görüyorsaniz benim size söyleyecek bir şeyim olamaz.
Asıl sizin cahilliğiniz beni şaşırttı. Anna Karenina harici bir şey görmek istiyorsanız "child custody in history" diye yazarsanız google'a. Örnek makaleler
English Child Custody Law, 1660-1839: The Origins of Judicial Intervention in Paternal Custody on JSTOR
Sarah Abramowicz, English Child Custody Law, 1660-1839: The Origins of Judicial Intervention in Paternal Custody, Columbia Law Review, Vol. 99, No. 5 (Jun., 1999), pp. 1344-1392
Who Gets the Child? Custody, Guardianship, and the Rise of a Judicial Patriarchy in Nineteenth-Century America on JSTOR
Michael Grossberg, Who Gets the Child? Custody, Guardianship, and the Rise of a Judicial Patriarchy in Nineteenth-Century America, Feminist Studies, Vol. 9, No. 2 (Summer, 1983), pp. 235-260
Ne diyor? 19. yy'a kadar çocuk babanın malı. Hatta islamiyet'te de bu böyle, anne evlenirse çocuk otomatikman babaya veriliyor (baba evli ya da evli değil fark etmez)
Tarım toplumundan endüstri toplumuna geçince kadın evde daha çok emek harcıyor ve çocuğun anneye verilmesinin daha mantıklı olacağına ilişkin bir görüş ortaya çıkıyor. Fakat bu çok yeni. Hatta günümüzde İzlanda örneğinde olduğu gibi erkeklerin bebek bakımına daha fazla zaman ayırması için bir takım düzenlemeler getiriliyor.