Sünnet Çocuğu sünnet olanlar bakabilir mi

İlk gün ben de çok agladim ama ikinci gün iyi ki küçükken yaptirmisim dedim. Hic birşey anlamayacak emin ol canım.

Oğlum 3 aylık hem sünnet hem de fıtık ameliyatı oldu genel anestezi ile üstelik. 5 saat aç götürmem gerekti. Evet zorlu bir süre o aç kalma anı. Ama mecbur canım. 1 saat ameliyatta kalmıştı. Çıktıktan 15 dk sonra karnını doyurabilirsin demişlerdi öyle bir yedi ki :) ilk çişi yaptığında bi ağlıyor korkma sakın. Yani zor haklısın ama sakin kalmalısın onun iyi olması için her şey sonuçta. Kucağına tutman gerekli o açlık sürecinde bir şekilde uyuyor sonrasında. İnşallah rahat atlatır miniğin canım.

Bu yaşta hiç anlamaz bile korku nedir bilmezler ki hatta yarası çabucak iyileşir bende 1.5 yaşında yaptırmıştım.Bezle anlamıyorlar bile sadece pansumanda biraz canı yanıyor.O da en fazla 1 hafta sürdü.Siz de panik yapmayın bu onun sağlıgı için diyerek daha kötüleri de var diyerek kendinizi telkin edin.Bol bol gezdirin

Benimde oğlum 16 aylıkken sünnet oldu, bizi de içeri almadılar be lokal anestezi oldu. Hiç ağlamamış sonrasında da sadece kolundaki serumdan rahatsız olduğu için ağladı. Bir hafta içinde tamamen iyileşti. Erken olması geç olmasından daha iyi kesinlikle.

Almayacakmış ya ben alırlar sanıyordum ona taktım çok kafayı. Ameliyathanede yapacak heralde :KK43:
Benim.oglum 2 yasina yakinken klips yontemiyle lokal anestezi ile olmustu ve yanindaydik.
Bu arada 1 yasindan sonra sunneti hic onermem. Bir de klips yontemini sectigime de bin pismam oldum.
Yine de ben ameliyathanede bile olsa gormek isterdim.

Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Allah sağ salim sünnetten sonra kucağına almayı nasip etsin. Ben şuan hamileyim. Doktor önce erkeğe benziyor dedi sonra kıza benziyor dedi. Cinsiyeti kesin degil fakat erkek olursa bende doğumdan 1 ay sonra felan yaptırmayı düşünüyorum. Acı nedir bilmezken aradan çıksın. Sen içini rahat tut kendine güven. Canı yansada o acısını bilmez. Sakinlestirirsin. Kulağına kısık sesle ninni oku, sure oku o sakinleşir merak etme. İnşallah soğuk kanlı olursun. İleride aklı erdiği zaman ikna etmek o kadar zor olacak ki. Çünkü acı nedir bilecek. Şuan hicbirseyin farkinda değilken aradan çıkması çok güzel olur. Sen duani oku Allah a sığın, o kalbini ferahlatır. Ama önce sakin ol. Kendinden emin ol. :* Allah sana bağışlasın.

2 aylık bebek ne korkacak, içine ferah tut. Büyüyünce daha çok köklü oluyor. İğne olunca ağlayacak, aç olunca da mama verecekler, o mamayı bitirmeden sünnet biter zaten. Mis gibi temiz iş. Uyutmak riskli zaten.

Bu yaşta hiç anlamaz bile korku nedir bilmezler ki hatta yarası çabucak iyileşir bende 1.5 yaşında yaptırmıştım.Bezle anlamıyorlar bile sadece pansumanda biraz canı yanıyor.O da en fazla 1 hafta sürdü.Siz de panik yapmayın bu onun sağlıgı için diyerek daha kötüleri de var diyerek kendinizi telkin edin.Bol bol gezdirin

Pansumanı biz mi yapıyoruz?

Ne fitiliydi acaba ağrı kesici mi?
Fitilin ismini hatırlamıyorum ama muhtemelen etkili bir ağrı kesiciydi. Tabi bebisler küçük olduğu için çok mecbur kalmadıkça o fıtiller iki aylık bebek için kullanilmiyormus. Bize kullanacağımız iki kremi ve iki adet fitili hastaneden çıkarken kendileri vermişlerdi canım bende açıkçası ismine çok dikkat etmedim.ama fitili verdikten yarım saat sonra susmustu oğlum ve boşuna ben onu üç dört saat aglatmistim. Doktor çok mecbur kalmazsan verme dediği için.

Benim.oglum 2 yasina yakinken klips yontemiyle lokal anestezi ile olmustu ve yanindaydik.
Bu arada 1 yasindan sonra sunneti hic onermem. Bir de klips yontemini sectigime de bin pismam oldum.
Yine de ben ameliyathanede bile olsa gormek isterdim.

Klips yöntemi nedir?

Benimde oğlum 16 aylıkken sünnet oldu, bizi de içeri almadılar be lokal anestezi oldu. Hiç ağlamamış sonrasında da sadece kolundaki serumdan rahatsız olduğu için ağladı. Bir hafta içinde tamamen iyileşti. Erken olması geç olmasından daha iyi kesinlikle.

Serumu standart mı takıyorlar?

Teşekkürler. Biraz da deneyim sanırım benim ikiz yeğenlerim 8 aylıklardı sünnet olduklarında ve saatlerce haykırarak ağlamışlardı, kuzenimin tansiyonu düştü vs. Öyle olucaz diye korkuyorum.
8 aylık çocuk yabancıyı istemez yanında. Bunun için bile ağlar. Çok kolay geçecek emin olun.

Evet ama canları yandığından değil korkularından çok ağladılar bir de onların annesi de çok ağladı ondan da korktular
ben genel yaptırdım. Operasyon sonrasi 2 saat bir sey yemeyecegi için çok ağladı. emince sakinledi. bir de ilk cisini yaparken ağladı. Pansuman falan yapmadik biz. Sadece bir krem vardı. Dikisler düşen kadar onu sürdük. Ikinci günü bir sey olmamış gibi idi. Hayatına devam etti. Sizinki daha kucukmus. Biz baya hareketli olduğumuz için genel önerdiler. Operasyon anında daha çok korkar ve zaptedilemezse yanlış işlem olur diye.

Back
X