Çocuğum 3.5 yaşında konuşmuyor

Öncelıkle her çocuk gelişimi farklıdır bunu hatırlayın ve kıyaslamayın benım kızım da 3 yaşında tel tül konuşuyor sorsan tv telefon bağımlılığı da yoktu ve bebekliğinden beri üşenmeden konuşup dururduk :) bu işler bazen belirsiz yada birlerden etkilenmiş oluyor. Siz devlet çocuk psikiyatriğine ve nöroloji doktoruna mutlaka gidin içiniz rahat etsin bi gözden geçmiş olur . Birde evet 3 yaşından önce devlet desteği verılmıyor terapist için 3 yaşına girince devlet destek verip başlatıyor bızde hala randevu bekliyoruz ek olarak oyun grubu ve etkınlıklerımızı yapıyoruz gerisi Allah kerim merak etmeyın

Canın sen başka yerd havlasana bayan bilmiş gibi üstten bakmak kolay Kadına neler yazmışsın tanımadan bılmeden akıl verıyor bıde hadi hoşt ya maloş
İnsan gibi cocugu terapiye gotur dedikce kudurdu ben ne yapayip kendi uslubundan cevap verdim. Yalniz köpekçe konuşamadığım sizin uslubunuza cevap veremiyorum. Kendi denginizi bulun onla birbinize havlarsiniz anlastiginiz dilde

Tamam kuyruk acisi cikti. Paraniza kiyin gariban cocugunuzu terapiye goturun.

İnsan gibi cocugu terapiye gotur dedikce kudurdu ben ne yapayip kendi uslubundan cevap verdim. Yalniz köpekçe konuşamadığım sizin uslubunuza cevap veremiyorum. Kendi denginizi bulun onla birbinize havlarsiniz anlastiginiz dilde
Haha öyle mi Ya canım benim hangi hayvan dılınden anlarsın sen ınsan göremedım sana bakınca ben

Haha öyle mi Ya canım benim hangi hayvan dılınden anlarsın sen ınsan göremedım sana bakınca ben
Uzgunum kenar mahalle varosu, tek becerisi ureyip ureyip ihmal etmek olan disi canlilarla iletisimim bu kadar. Kocana carla da gariban cocugu terapiye gotursun.

3 yaşından önce zaten bakmıyor dil terapisti bu yaşa kadar derken?

E sizinki de 3 yaşını yaklaşık 6 ay geçmiş. Yani gidebilirmişsiniz.

Konuşma terapisti 2 yaşından itibaren bakıyor bu arada. Bizimki 22-23 aylık gibi hiiç kelimesi yoktu panik olmuştum çocuk doktoruna söyledim. 30 aylık olana kadar bekleyelim olmazsa terapiste gönderirim demişti. Sonra gerek kalmadı.

İnsanların acılarıyla dalga geçen kendi acılarında boğulsun boşver kuzum halden anlamaz insanlık bilmez
Aynen öyle beddua etmek bıle ıstemıyorum zor çünkü evlat bu. Böyle cahiller çocuğun her eksiğini sadece anne babaya bağlayınca bellı oluyor kibirleri bilmezlikleri

İyi akşamlar, ben 7-8 yıl rehabilitasyon merkezinde çalıştım bu gibi durumlarda ekranı tamamen hayatınızdan çıkarmak gerekiyor TV dahil , bol bol kitap okumalısınız birlikte zaman geçirirken konuşun onunla . Oğlum 18’aylıktı 3 kelimeli cümleler kurmaya başladı şu an 22 aylık .
Gün içinde yetişkin birey gibi konuşuyorum anlatıyorum mesela ; ‘ şimdi akşam yemeği için taze fasülye ayıklıyorum bana yardım etmek ister misin? ’ gibi , sizde imkanınız varsa mutlaka destek alın derim . Ama herhangi bir Rehabilitasyon merkezine gidip ücretsiz olarak danışmanlık alabilirsiniz bu konuda yardımcı olurlar

Ankara'dayim yaş sınırı yok demişlerdi. Belki devlet 3 yaştan sonra belli bir ödemesini karşılıyor olabilir. Galiba çalışan bir annesiniz ekonominizi zorlayıp goturun bence.

Merhabalar bir şey sorabilirmiyim size bebegim 7-8 aylıkken nene, dede,baba,mama gibi kelimeleri söylüyordu tabi ki bunları bilinçsizce söylüyordu ama mesela şuan 10 aylik hiçbirini söylemiyor ben tekrar ediyorum bana sadece bakıp gülüyor mesela bebeğiniz 14 wylik olana kadar yavaş yavaş mi kelimeler kullandı yoksa birden mi başladı kelimeleri kullanmaya biraz endiselendim açıkçası cvplqrsaniz çok sevinirim

Niye endişeleniyorsunuz :) babıldama tüm sağlıklı bebeklerde normal seyrinde ilerler. Sizinki de yapıyormuş işte ne güzel. Daha çok küçük. Onunla sürekli muhabbet edin resimli kitaplar gösterin okuyun. Birden açılır. Benim ailemde de biraz genetik bu erken konuşma olayı belki ondandır.
Hiç ekram göstermeyin konuşur.
Birden değil mesela babası işe gidince baba dit-ti vs diyorlardı benden duyup tabi. Biraz fazla muhabbet ediyorduk. Ekran da sıfır olunca tabi konuşmaya başlamışlardı.

İnsanlar nasıl böyle eleştirmeyi ve hakaret etmeyi kendine hak görüyor anlamıyorum Eğer otizm vs gibi bir rahatsızlığı yoksa endişe etmeyin konu sahibi, kızımda 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı, sonra 2li kelimeler 3,5 yaşta anaokulu başladık ve şu an 4 yaşa 1 ay kala telafuz güçlükleri dışında gayet güzel sohbet ediyor. Bizim durumumuz şöyle oldu aslında 2 yaştan itibaren konuşma terapisi istemiştim ama tek maaş olduğumuz için durumumuz yoktu. Sonra okula başlayınca okul arkadaşlarıyla anlaşamadığı için sıkıntı başladı annemlerden yardım alıp konuşma terapisine götürme kararı aldık, tabi bu arada terapist randevusu bulana kadar okul çok güzel katkı sağladı 3,5 ayda Henüz 1 kere tanışma randevusuna götürdük ve kelime bilgisinin iyi olduğu ancak telafuz güçlükleri yaşadığını ve durumun güzel bir şekilde çözülebileceğini anlattı Yani endişe etmeyin, gerekli adımları atmışsınız şimdi konuşma terapisine başlayınca da büyük ihtimalle kısa bir sürede yaşıtlarını yakalayabilecek, içinizi rahat tutun

Benım oğlum da geç konustu, ama oglum tvye cok maruz kalmamıştı, en azından 2 yasına kadar vermedım ona emınım.. 3 yasında kreşe verdim, sosyalliği neşesi hersey yoluna girdi, ama konusması cok ileri degıldı hala.. Dedım heralde düzelmicek, hiç sesimi duyamıcam.. Ama sabretmek gerekiyormuş.. 3 yasında 1 sene boyunca konusmayan cocuk okul bitince bülbül gibi konusmaya basladı.. Bu sene Baska Bi okula verdik, daha da iyi geldi, şu an herseyı konuusyor, Bı buyukle konusur gibi sohbet ediyoruz bu arada bizde 2 yasından 3 yasına kadar dil terapistine gittik, evet iyi gelıodu ama konusmasına asırı etkı etmedi, belkıde oglum aşırı çekingendi o da etkendir.. Bence dil terapistinden ziyade kreş ve okulla daha rahat çözülüo sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…