- 7 Mayıs 2016
- 1.114
- 801
- 123
- Konu Sahibi mavicansuay
-
Öncelıkle her çocuk gelişimi farklıdır bunu hatırlayın ve kıyaslamayın benım kızım da 3 yaşında tel tül konuşuyor sorsan tv telefon bağımlılığı da yoktu ve bebekliğinden beri üşenmeden konuşup dururduk :) bu işler bazen belirsiz yada birlerden etkilenmiş oluyor. Siz devlet çocuk psikiyatriğine ve nöroloji doktoruna mutlaka gidin içiniz rahat etsin bi gözden geçmiş olur . Birde evet 3 yaşından önce devlet desteği verılmıyor terapist için 3 yaşına girince devlet destek verip başlatıyor bızde hala randevu bekliyoruz ek olarak oyun grubu ve etkınlıklerımızı yapıyoruz gerisi Allah kerim merak etmeyınHepsini biliyor inanın çok oyun setimiz var biz çok oyun oynadık çok etkinlik yaptık doğduğundan beri hepsini söylüyor ama bana gelip anne su ver şeklinde cümle kurmuyor. Evet kreşte benzer 3 çocuk daha var konuşmaya başlayan bende öyle umuyorum ki yavaş yavaş başlayacak
İnsan gibi cocugu terapiye gotur dedikce kudurdu ben ne yapayip kendi uslubundan cevap verdim. Yalniz köpekçe konuşamadığım sizin uslubunuza cevap veremiyorum. Kendi denginizi bulun onla birbinize havlarsiniz anlastiginiz dildeCanın sen başka yerd havlasana bayan bilmiş gibi üstten bakmak kolay Kadına neler yazmışsın tanımadan bılmeden akıl verıyor bıde hadi hoşt ya maloş
Tamam kuyruk acisi cikti. Paraniza kiyin gariban cocugunuzu terapiye goturun.Öncelıkle her çocuk gelişimi farklıdır bunu hatırlayın ve kıyaslamayın benım kızım da 3 yaşında tel tül konuşuyor sorsan tv telefon bağımlılığı da yoktu ve bebekliğinden beri üşenmeden konuşup dururduk :) bu işler bazen belirsiz yada birlerden etkilenmiş oluyor. Siz devlet çocuk psikiyatriğine ve nöroloji doktoruna mutlaka gidin içiniz rahat etsin bi gözden geçmiş olur . Birde evet 3 yaşından önce devlet desteği verılmıyor terapist için 3 yaşına girince devlet destek verip başlatıyor bızde hala randevu bekliyoruz ek olarak oyun grubu ve etkınlıklerımızı yapıyoruz gerisi Allah kerim merak etmeyın
Haha öyle mi Ya canım benim hangi hayvan dılınden anlarsın sen ınsan göremedım sana bakınca benİnsan gibi cocugu terapiye gotur dedikce kudurdu ben ne yapayip kendi uslubundan cevap verdim. Yalniz köpekçe konuşamadığım sizin uslubunuza cevap veremiyorum. Kendi denginizi bulun onla birbinize havlarsiniz anlastiginiz dilde
Haha komik bu kızTamam kuyruk acisi cikti. Paraniza kiyin gariban cocugunuzu terapiye goturun.
Yanlış bilgi, ben küçük oğlumu 28 aylıkken götürmüştüm.3 yaşından önce zaten bakmıyor dil terapisti bu yaşa kadar derken?
Uzgunum kenar mahalle varosu, tek becerisi ureyip ureyip ihmal etmek olan disi canlilarla iletisimim bu kadar. Kocana carla da gariban cocugu terapiye gotursun.Haha öyle mi Ya canım benim hangi hayvan dılınden anlarsın sen ınsan göremedım sana bakınca ben
ben de 20 aylık götürdüm baya da baktılarYanlış bilgi, ben küçük oğlumu 28 aylıkken götürmüştüm.
Sen sımdı bedduamı hakettıb bılıyomusun ama yavrum uza ergensin belli kiUzgunum kenar mahalle varosu, tek becerisi ureyip ureyip ihmal etmek olan disi canlilarla iletisimim bu kadar. Kocana carla da gariban cocugu terapiye gotursun.
3 yaşından önce zaten bakmıyor dil terapisti bu yaşa kadar derken?
İnsanların acılarıyla dalga geçen kendi acılarında boğulsun boşver kuzum halden anlamaz insanlık bilmezCanın sen başka yerd havlasana bayan bilmiş gibi üstten bakmak kolay Kadına neler yazmışsın tanımadan bılmeden akıl verıyor bıde hadi hoşt ya maloş
Aynen öyle beddua etmek bıle ıstemıyorum zor çünkü evlat bu. Böyle cahiller çocuğun her eksiğini sadece anne babaya bağlayınca bellı oluyor kibirleri bilmezlikleriİnsanların acılarıyla dalga geçen kendi acılarında boğulsun boşver kuzum halden anlamaz insanlık bilmez
İyi akşamlar, ben 7-8 yıl rehabilitasyon merkezinde çalıştım bu gibi durumlarda ekranı tamamen hayatınızdan çıkarmak gerekiyor TV dahil , bol bol kitap okumalısınız birlikte zaman geçirirken konuşun onunla . Oğlum 18’aylıktı 3 kelimeli cümleler kurmaya başladı şu an 22 aylık .Merhaba arkadaşlar oğlumda konuşma problemi var kreşe yazdırdım gelişme var lakin meyve sebze isimlerini tekrar ettirebiliyorum söylediği birçok kelime var ama iletişime geçip derdini anlatmıyor bu durumu yaşayanlar ne durumdasınız
Merhabalar bir şey sorabilirmiyim size bebegim 7-8 aylıkken nene, dede,baba,mama gibi kelimeleri söylüyordu tabi ki bunları bilinçsizce söylüyordu ama mesela şuan 10 aylik hiçbirini söylemiyor ben tekrar ediyorum bana sadece bakıp gülüyor3,5 yaş geç bir yaş konuşma için. Ama hiç kelime çıkmıyor değil büyük ihtimalle ekrana çok küçük yaşlardan beri fazla maruz kaldığı için böyledir. Kreş ona iyi gelecektir.
Fakat dil terapisti bakar çünkü benim oğullarım 14 aylık 2 kelimeli cümleler kuruyordu. Küçük oğlum şu an 21 aylık ve baya muhabbet sohbet ediyoruz. Yani olması gereken bu aslında ama bazı çocuklar gerek çevreden gerek dış etkenlerden geç konuşabiliyor. Ama bazen de ciddi sorunlar olabilir. Mesela gözünüze takılan başka bir sorunu var mı? İletişiminiz nasıl? Su isterken, tuvalet ihtiyacında vs?
Niye endişeleniyorsunuz :) babıldama tüm sağlıklı bebeklerde normal seyrinde ilerler. Sizinki de yapıyormuş işte ne güzel. Daha çok küçük. Onunla sürekli muhabbet edin resimli kitaplar gösterin okuyun. Birden açılır. Benim ailemde de biraz genetik bu erken konuşma olayı belki ondandır.Merhabalar bir şey sorabilirmiyim size bebegim 7-8 aylıkken nene, dede,baba,mama gibi kelimeleri söylüyordu tabi ki bunları bilinçsizce söylüyordu ama mesela şuan 10 aylik hiçbirini söylemiyor ben tekrar ediyorum bana sadece bakıp gülüyormesela bebeğiniz 14 wylik olana kadar yavaş yavaş mi kelimeler kullandı yoksa birden mi başladı kelimeleri kullanmaya biraz endiselendim açıkçası cvplqrsaniz çok sevinirim
Hepsini biliyor inanın çok oyun setimiz var biz çok oyun oynadık çok etkinlik yaptık doğduğundan beri hepsini söylüyor ama bana gelip anne su ver şeklinde cümle kurmuyor. Evet kreşte benzer 3 çocuk daha var konuşmaya başlayan bende öyle umuyorum ki yavaş yavaş başlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?