Cocugum 5 kere havale gecirdi yardım

cocukken ben de gecirmisim kardesim de gecirmis.bi sorun kalmadi cok sukur

öncelikle çok geçmiş olsun.

nörolojiye götürün.
birden fazla doktordan fikir alın. aile hekimleri, pratisyenler dahil... inanın beklemediğiniz küçük bir şeyden bile olabilir.

Kızlar üç yasında oğlum var.bir yasındayken havale gecirdi.en son geçen sene 23 nisanda gecirdi.biz de bunun bademcikten oldugunu öğrenince amelyat ettirdik 6 ay oldu amelyat olalı.yalnız carsamba günü tekrar havale gecirdi bununla birlikte 5 krz gecirmiş oldu.hepimiz cok kötüyüz atesi 37 bucukda bile geçiriyor artık.cevrenizde sizde geçiren var mı allahım kimseye yaşatmasınher defasında yavrum ellerimde ölüyor sanıyorum.suan hala hastande yatyrz bogazı kızarmış
Geçmiş olsun. Benim kardeşimde sık havale geçirirdi. Ama çocuğunuzun ateşi çok yükselmeden havale geçiriyor. Ateşlendiği zaman ensesinin altına. Dizlerin arkasına, bileklerine, alnına ıslak havlu koyun. Öyle uyutun nöbet tutun. Havluları da dık sık değişeceksiniz. Yeğenim çok sık ateşlenirdi. 40 dayanırdı. O zaman kardeşim nizide öağırır sırayla nöbet tutardık. Belki sizde öyle yaptığınız halde yinede havale geçiriyordur bilemiyorum tabi. Ama büyüdükce bu ateşlenmeler azalıyor. Ayrıca kandali feritin maddesi azlığıda çocukların sık hastalanmasına sebep oluyor. Çocuğunuza sık sık portakal, yoğurt yedirin. Yeğenimin doktoru bunları önermişti. Ki gerçekten yeğenim portakal ve yoğurdu hiç sevmediğinden yemiyordu. Doktor hemen anlamıştı, eksikliğini. Tekrar geçmiş olsun.

Canm nörolojiye götrdük egg cekilmio birsey cıkmamştı bu sefer ilk defa havale sırasında dişi kitlendi bizim korkutan bu.doktor iyi ki elini agzına koydun havalede tek ölüm sebebi dişini kitlenmesi diln bogaza kaçması dedi elimzde tahlil yok yani kan tahlili yapıldı hepsi temz cıktı
37.5 derecede havale geçirilir soğuk havale deniliyor illa ateşler içerisinde yatmasına gerek yok yani. Siz tecrübelenmişsiniz zaten. Ilık suyun altına koyabilirsiniz dişine dikkat edebilirsiniz çocukluk döneminde sık oluyor ama 7 yaşından sonra geçecektir vücudun savunma sistemi güçleniyor.

Ben de kucuken havele gecirmisim kuzenim gozumun knun de gecirdi oldu sandik.
Havale habercisi basi yanaekern ayaklari donar ayaklarini isitin basina sirkeli suyla islatilmis bez koyun eger atesi dusmezse cok yuksek suyla dus aldirmayin iliktan biraz soguk olsun zature olur yoksa.

Gecmis olsun canim. Bizim bi tanidigimiz da havale gecirirdi surekli atesi cok yuksek olmasa bile. Sonra bademcik ameliyati oldu
. Bidaha gecirmedi simdi oyle cok siddetli bide hastalanmiyor. Doktoru demiski havale genetik demis. Sizinde oyle olabilir mi. Inşallah tez zamanda sifasini bulursunuz.

Kızlar üç yasında oğlum var.bir yasındayken havale gecirdi.en son geçen sene 23 nisanda gecirdi.biz de bunun bademcikten oldugunu öğrenince amelyat ettirdik 6 ay oldu amelyat olalı.yalnız carsamba günü tekrar havale gecirdi bununla birlikte 5 krz gecirmiş oldu.hepimiz cok kötüyüz atesi 37 bucukda bile geçiriyor artık.cevrenizde sizde geçiren var mı allahım kimseye yaşatmasınher defasında yavrum ellerimde ölüyor sanıyorum.suan hala hastande yatyrz bogazı kızarmış
Ben yeni yeni yürürken havale geçirmişim sabah annem altımı alacakken beni yatak odasında yerde hareketsiz ve mosmor yatarken buluyor o panikle babam iç camasirlariyla atıyor kendini Anadolu ve Avrupa yakasında 6 hastane geziyor kucağında bi ara nefesim gitmiş babam suni teneffüs yapmış en son Zeynep Kamil alıyor hastanede 1 hafta yatmışım 2 sene boyunca da ayda 2 defa kontrole gitmişim. 2. Si ise 3. Sınıfa giderken havale geçirdim bayıldığımı hatırlıyorum öğretmenimin beni masasına yatırdığını hatırlıyorum en son gözlerimi hastanede açmıştım ikisinde de bi problem bırakmadı bende Allah yardımcın olsun geçmiş olsun kuzuya

Çok geçmiş olsun canım inşallah büyüdükçe geçer. Komşumuzun oğlu iki yada üç yaşlarındaydı bizim sitede otururken aynı sizin dediğiniz gibi ateşi 37,5 geçtiği anda hemen havale geçiriyormuş. Üç kere geçirmişti hastanede kalmışlardı biraz ama sonradan çocukta hiçbir problem olmuyordu bir hasar kalmıyordu yani. Doktorlarıda kesinlikle hiçbir sıkıntı olmadığını söylüyormuş hep.

Gecmis olsun :( rabbim sifa versin insallah saglikli olur

Allahim şafi ismiyle şifa versin insallah tüm hasta bebeklere.çok gecmis olsun

Çok geçmiş olsun . Arkadaşımın oğlu 6 aylıkken havale geçirmeye başladı . 2 kez kalbi durdu .haftalarca yoğun bakım ünitesinde kaldı .sonradan epilepsi oldu .onun ardından hidrosefali .. en son havaleden sonra kalbi durdu .1 aylik yoğun bakım sonrasında felç geçirdi yavrum :(
Bütün testlerini aksatmadan yaptırın. Takibini aksatmayın. 5 kez havale geçirdiğine göre artık biliyorsunuzdur belirtileri. .başladığını hissettiğiniz an hastaneye yetiştirin . Bahsettigim güzel çocuk şuan 2 yaşında ve beyin hasarı da oluştu .güzel annesi ve babası ellerinden geleni yapmalarına rağmen bütün bu olanların önüne geçemedi. Basit bir havale diyip geçmeyin sakın .acil şifalar diliyorum .

Ben varim arkadasim. Annem kac kere havale gecirdigimi bile bilmiyor cocukken. Butun cocuklugum eeg lerle vs gecmisti ve yaklasik 10 sene ilac kullandim her gun. Sonra gecti gitti 1997 yilinda biraktim ilac kullanmayi. Ve 94 yilindan beri havale gecirmiyorum. Iyi bir doktor bulun. Neden havale gecirdigini tespit ettirin. Benim doktorum ayten yakuttu mesela. Esk. Tip fakuktesinde çalışıyordu. Gerci artik emekli oldu calismiyor ama iyi bir doktor bulabilirsiniz sizde. Moralinizide bozmayin. Ben havale geciren insanlarin tamamen iyilesebildigine dair canli kanli kanitim.

27 yaşındayım ben çok geciriyordum diyorum çünkü çocuk hastalığı ama ortaokulda bile çok hatırlıyorum havale olduğumu. Sık sık boğaz enfeksiyonu geçiriyordum maalesef enfeksiyon kalbe zarar vermiş..çocuğunuzu bi kardiyolog a muayene ettirmenizi tavsiye ederim.aylik koruyucu iğne oluyorlar belli bir yasa kadar

Eger cocuk hastayken atsi varken havalr geciriyorsa korkma bu 6 yasina kadar olabilirmis atessiz havaleden korkun ortada sebeb yokken durup dururken olan havalelerden. Seni cok iyi anliyorum benimde 18 aylik kizim 15 ken bi anda durup dururken oldu havale hasta degil ates yok o an oldu sanip kucagimda cocugum bagrarak kapidan disari cikip feryat figandim o ani rabbim kimseye yasatmasin cok zor. Bizim egg mr va temiz cikti ama tabiki doktorlar birdaha olmayacak demiyor oyuzden bize doktorlarin dedikleri yukarda soylediklerimdi atesli olarak isterse 100 kez gecirsin sadece bir ilaci var onu veririz kormayin ama atessiz korkariz sebeb epilepsimi diye insallah bir daha olmaz ama tabiki siz yinede bir egg cektirin iciniz rahat olsun ben hala gozumu ustunden ayirmiyorum wc ye bile kapi acik giriyorum onuda karsimda dursun diye oyaliyorum cok zor rabbim yardimcin olsun
Geçmiş olsun mahtuanna.

Benim oğlum 1 defa geçirdi 20dakika ateşli havale 4bes ay önceydi sanırım ne kadar kötü bi durum olduğunu biliyorum Allah şifa versin inşallah yeşil reçeteli bi ilaç vermişlerdi havale aninda o hemen verilcekmis.Simdi bisi desem cevap vermese bagira bagira soruyorum kitlendi falan saniyorum cidden psikolojiyi bozuyor korkuyorum.5 kereyi kac ay araliklarla geçirdi, ilk 6ay tekrar edebilir demislerdi.

Insallah bir daha olmaz cok gecmis olsun. Benim arkadasimin teyzesinin 3 cocugu var 3üde belli yasa kadar gecirmisti. Her defasinda her birindede ayni korkuyla hastanede solugu aliyolardi. Alisilcak bir durum degil malesef.

Back
X