Çocuğum asla ders çalışmak istemiyor

magnolya8585

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2025
5
3
1
40
Başlıktan da anlaşılacağı üzere seneye lise sınavına girecek olan çocuğum ders çalışmak istemiyor.Sinirlerim şuan o kadar bozuk ki yarın matematik sınavı var.yüzdeler ve açılar konusunda
Odamda tekrar yapıcam dedi test çözmüş kağıda yazmış geldi yanıma yanımda çöz dedim çözemedi ama odasında yapmış çözümlerine bakarak beni kandırmaya çalışıyor.okusun diye elimizden geleni yapıyoruz çok fazla sıkmıyoruz sürekli ders olsun istemiyoruz ama yok olmuyor ve yıllardır özel okula ücret ödüyoruz.abisi hiç böyle değildi dersini çalışır sınavlardan iyi puan alırdı
Bu arada sinirden yazmayı unuttum çocuğum diye yazdım erkek sanılmış,kızım yazacaktım
Kafayı yemek üzereyim çalışma ne yaparsan yap seni gözüm görmesin dedim yattı uyuyor.seneye son senesi ve nasıl bir yol izlicez bilmiyorum?boşuna çabalıyoruz gibi geliyor

Son düzenleme:
Belki de yeteneği başka bir şeydir
Herkes okumak zorunda değil
Konuşun hedeflrini öğrenin
Orta okuldan sonra normal lise yerine Çıraklık okulları var
Mezun olunca lise diploması alıyor hem de ustalık belgesi ve iş yeri açma yetkisi veriyorlar.

Okulda öğretmenleri ne diyor? Hiç gidip rehberlik servisiyle görüştünüz mü? Özel okullar çocuklarla ilgilenir,durumlarını bilir ve veliye söylerler çünkü. Benim oğlum da çok sevmezdi ders çalışmayı, okulla görüşüp bir yol haritası belirledik ve sorun çözüldü mesela.

Dile ilgisi varsa diğer dersleri bırakıp ingilizce çalışsın oradan ingilizce okunan bir bölüme gitsin. Bir dili olsun. Almanca da olabilir.

Her insanın kabiliyeti ya da kapasitesi birbirinden farklıdır abisiyle mukayese edip kardeşler arası kıskançlığa sebep olmayın.
Siz çok sıkıştırınca o da soruları çözmüş gibi yapmış. Konuştunuz mu hiç çocukla.

Hiç sorumluluk vermemiş olabilir misiniz, küçük diye her işi kolayca halledilmiş olabilir mi??

Benimde o yaşlarda bir çocuğun var.Benxe çocukla gelecek hakkında konuşulmalı ne okumak istiyor ne yapmak istiyor diye.Eger çok fazla okumak istemiyorsa.yetenegine göre bir meslek lisesine yönlendirmenizi öneririm.hem tonla para harcamaktan kurtulursunuz hemde o meslek sahibi olmuş olur.ama karşınıza alıp ne istiyor ne istemiyor konusmaniz gerekiyor

Bence ders çalışması için üstüne giderseniz iyice içine kapanır ve ders çalışmasa da baskıdan kurtulmak için ders çalışıyor gibi yapar, bu da potansiyelini keşfetmesine engel olur.

Ders çalışmamasının altında bir sürü sebep olabilir, yeteneği/ilgi alanı ve iyi olduğu başka bir konu vardır, neye nasıl çalışacağını bilmiyordur, anlama yöntemi herkese dayatılan yöntemlerden farklıdır gibi gibi.

En iyisi sakince ve sevecen bi şekilde onunla konuşup anlamaya çalışın, kardeşiyle de kıyaslamayın her insan farklı sonuçta.

İlk olarak kendinizi suçlamayın demek istiyorum. Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim her çocuk ders çalışmayı, okulu sevmez. Yani illa bunun altında yatan mantıklı bir neden olmayabilir. Sevmiyordur yapacak bir şey yok. Rehberlik servisinden ziyade psikoloğa götürüp okul algısını, ne amaçladığını, ileride ne yapmak istediğini öğrenmenizi tavsiye ederim

Vallahi ne yeteneği var ben anlamadım
Bu arada çocuğum yazdım ama kızımdan bahsediyorum sinirden çocuğum yazınca erkek diye düşünülmüş
Voleybol oynuyor sürekli ama ben derslerini çalışsın istiyorum çok emek veriyoruz iyi yerlere gelsin diye

Sorsan avukat olucam diyor ama bu derslerle nasıl olucak bu hiç bilmiyorum
Bu arada kızım için konu açtım
Erkeklerde iş imkanı çokta kızım ne yapıcak okumazsa

Farketmez kız ya da erkek bahsettiğim şey kız çocukları içinde var

Ben sadece şunu demek istiyorum hepimiz isteriz çocuklarımızın iyi yerlere gelmesini ama önemli olan bizlerin değil onların ne istemesi..
Herkes doktor avukat mühendis olacak diye bir şey yok.
Kuzenim de aynu sorunları yaşıyordu sonra oturdu konuştu çocuk dil öğrenmeyi seviyor.
Ağırlığı ona verdi en azından mezun olunca elinde 2tane yabancı dili olsun gayesinde.
Yani birazda kabullenmek lazım sanki
Biz toplum olarak diplomayı fazla abartıyoruz sadeece.

Bazen oda ters tepiyor. O şekilde oğlanı okuldan alıp üç beş kuruşa kurumda çay dağıttırdı babası. Çocuk gezme parası çıktı diye sevinip geziyordu. Çay dağıtmak çok hoşuna gitti. Antalya’ya gidip otelde çalışma hayali vardı
Aynı şey kız içinde geçerli. Çıraklık okuluna verip kuaför olabilir. Güzelde kazanıyorlar.

Hiç endişeye kapılmayın öncelikle, benim sekizinci ve altıncı sınıflarda okuyan iki çocuğum var. Sekizinci sınıfta okuyan kızım şu noktaya gelene kadar az sinir krizleri yaşatmadı bize, özellikle yedinci sınıfta çok dağıtmıştı ama şunu fark ettim ki ne kadar üstüne düşmezsek o kadar kendi isteğiyle çalışmaya ve çabalamaya başladı. Tabi ki her konuda destek olacağız çocuklara ama baskı yapmaktan ve kıyaslamaktan kesinlikle uzak durun.

Linc yerim diye sanayi diyemedim floppy ahshsh

Okuyan ne oldu ki zaten yetenegi nereyse oraya yönlendirin meslegi olsun keske ben zamaninda kuaför olsaydim diyorum

Erkek kardeşim böyleydi. Benim derslerim çok iyiydi, aileme ben ona öğretirim dedim ve özel öğretmeni gibi ders anlattım ona. Benden önce özel öğretmen tutmuştu ailem ama işe yaramamıştı. Çalışmak istemiyordu. Derd çalışmayı sevdirdim ona. Sonunda ülkenin en iyi özel üniversitelerden birinde yüzde yüz burslu kazandı ve dereceyle bitirdi. İşe yaradı demek istiyorum yani.
Çevresinde onun yaşına yakın, belki yaşıt, mesleği öğretmenlik olmayan, çalışkan akrabanız, arkadaşı var mı? Belki işe yarayabilir. Ders çalışmayı seven biri olmalı ama amacı sadece öğretmek olmamalı.

4 çocuğum var , hepsi farklı, büyügüm okumayı çok sever, 2 numara kitaptan nefret eder, 3 numara zorlar ama olmaz, 4 numara yetenek var istek yok , el becerisi yüksek . Zorla hiç bir şey olmuyor, kendinize stres yapmayın, herkes evladının en iyi yerlere gelmesini ister fakat herkesin yeteneği farklıdır . Bizim isteklerimizle olmuyor maalesef.
İlgi alanı neyse o tarafa yönlendirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…