- Konu Sahibi magnolya8585
-
Söyle söyle, 9 yaşındaki oğlumu sanayi ile tehdit ediyorum. Okumazsa tehdit olmaktan da çıkarLinc yerim diye sanayi diyemedim floppy ahshsh
Vallahi yalan yok oglum olsa ve okumayacagim diye diretse tanidigim bildigim guvendigim bir motor ustasinin yanina cirak veririm.Söyle söyle, 9 yaşındaki oğlumu sanayi ile tehdit ediyorum. Okumazsa tehdit olmaktan da çıkarmeslek sahibi olmasını isterim.
Ahahaha benim erkek kardeşim de kitap okumazdi ben çok okurdum, ona sevdirmek için yarış yapalım dedim baya kizistirdim yarış yapa yapa okuma alışkanlığı edindi sonra bir baktık benden çok kitap okuyorErkek kardeşim böyleydi. Benim derslerim çok iyiydi, aileme ben ona öğretirim dedim ve özel öğretmeni gibi ders anlattım ona. Benden önce özel öğretmen tutmuştu ailem ama işe yaramamıştı. Çalışmak istemiyordu. Derd çalışmayı sevdirdim ona. Sonunda ülkenin en iyi özel üniversitelerden birinde yüzde yüz burslu kazandı ve dereceyle bitirdi. İşe yaradı demek istiyorum yani.
Çevresinde onun yaşına yakın, belki yaşıt, mesleği öğretmenlik olmayan, çalışkan akrabanız, arkadaşı var mı? Belki işe yarayabilir. Ders çalışmayı seven biri olmalı ama amacı sadece öğretmek olmamalı.
Daha önceki yorumlarınızda kendinize ait bazı takıntılarınız , hastalık hastası olduğunuzu yazmışsınız. Acaba bu takıntılarınız kızınızı kötü mü etkiliyor,Vallahi ne yeteneği var ben anlamadım
Bu arada çocuğum yazdım ama kızımdan bahsediyorum sinirden çocuğum yazınca erkek diye düşünülmüş
Voleybol oynuyor sürekli ama ben derslerini çalışsın istiyorum çok emek veriyoruz iyi yerlere gelsin diye
Her çocuk farklı evet ama ailelerin bunu kabul etmesi oldukça zor oluyor.
Oğlum 6 yaşında ve ben öğretmenim. Okuma yazmayı biliyor, matematik problemleri çözüyor ama nasıl çözdüğünü anlamak imkansız yalnız asla yazmak istemiyor ve sayfaya şöyle bir bakıp 5 dakikada sadece sonuç yazıp hatta bazen sadece söyleyip kalkıyor. Yaptıkları doğru olabilir ama nasıl yaptığı belli değil ve inanılmaz düzensiz, zaman yönetimi sıfır. Gel şunu yazalım diyince bir anda macun gibi yerlerde sürünmeye başlıyor. Çekeceğim sıkıntılar şimdiden belli kendimi tutmaya çalışıyorum bu da böyle bir çocuk olacak diye...
Ben yazmayı, düzenli defterleri, etkinlikleri aşırı severdim hala bile defter tutarım, plan yaparım. Çocuk bunları görerek büyüdü ama istemiyor ve yapmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?