• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum iyi yerlere gelsin istiyorum

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
183
97
18
30
Lütfen özellikle çocuklarını büyütmüş iyi bir şekilde yetiştirebilm meslek sahibi etmiş arkadaşlar ya da öğretmen arkadaşlar yorum yapabilir mi? Gelecek insanların köyü davranışlarının artmış olması beni tedirgin ediyor. Eskiden meslek sahibi olmak da kolaydı bence çocuğun olumsuzluklardan korumak da. Okula glnderiyoruz çocuğu hiç duymadığı küfürler öğreniyor zorbalığa uğruyor. Okullarda eğitim kalitesi de çok iyi değil. İyi yerlere gelsin istiyorum çocuğum için vatana millete hayırlı olsun tabi kötü insanlardan da kendisini koruyup hobileri olan disiplinli Çalışkan bir çocuk olsun istiyorum neler yapabilirim siz neler yaptınız nasıl meyvesini aldınız

Lütfen özellikle çocuklarını büyütmüş iyi bir şekilde yetiştirebilm meslek sahibi etmiş arkadaşlar ya da öğretmen arkadaşlar yorum yapabilir mi? Gelecek insanların köyü davranışlarının artmış olması beni tedirgin ediyor. Eskiden meslek sahibi olmak da kolaydı bence çocuğun olumsuzluklardan korumak da. Okula glnderiyoruz çocuğu hiç duymadığı küfürler öğreniyor zorbalığa uğruyor. Okullarda eğitim kalitesi de çok iyi değil. İyi yerlere gelsin istiyorum çocuğum için vatana millete hayırlı olsun tabi kötü insanlardan da kendisini koruyup hobileri olan disiplinli Çalışkan bir çocuk olsun istiyorum neler yapabilirim siz neler yaptınız nasıl meyvesini aldınız
Öğretmen olarak tavsiyem ortam şartlarınızı iyileştirmeye odaklanın mesela oturduğunuz muhit gittiği okul katıldığı kurslar tüm bunlar etkiliyor bir çocuğun gelişimini. Meslek sahibi olmaktan kastınız illa doktor mühendis olmaksa bu en kolayı emin olun esas ilgilemeniz kısım çocuğunuzun yetenekleri ilgileri neyi ne kadar sevdiği . Disiplin ve çalışkanlık kazandırılabilecek özellikler elbette bu düzen aileden gelir çocuğa karşı ebeveynlerinin her ikisi hatta yakında varsa dede anneanne teyze vs hepiniz ortak bir tavırda tutarlı davranışlar sergilemelisiniz sizin hayır dediğiniz şeye babası evet derse çocuk dengesizliği ve tutarsızlığı kavrar kendisine izin veren kişiye yönelir . Küçük yaşta sanata ve spora yönlendirmiş çocukların beden ve ruh sağlıkları gerçekten ileri fark yaratıyor. En basiti evde kitap okuyan bir ebeveyn varsa çocuğun da ilgisi olur . Önce kendi ailenizi sonra da çevresini bu yönde düzenleyin. Kişisel farklı her zaman olacaktır çocuğu asla kıyaslamayın başkasıyla. Birinci olmak gibi bir kaygınız varsa asla anlaşamazsınız .

Bence bunları düşünüp onun için en iyisini istemeniz bile çok kıymetli.

Ben bi lise öğretmeni olarak birkaç tavsiye verebilirim. Arkadaşlık ilişkileri çok önemli oluyor. İyi arkadaşlar edinebilirse ve siz arkadaşlık ilişkilerini yakından takip edebilirseniz çok iyi olur. Çünkü okul çağında çevrelerinden çok rahat etkileniyorlar.

Bence çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmeniz de , onun için önemli olacaktır. Yani beraber bi şeyler yapmak, bi doğa yürüyüşü olur piknik olur, arada kahve içmeye onunla çıkıp sohbet etmek olur, etkileşimde kalması da ona keyif verecektir. Zaten sevginizi vermeniz önemsemeniz bile , değer gördüğü için kendisine de kıymet vermesini sağlayacaktır.

Yani çalışkanlık kısmı da aslında çocuktan çocuğa değişen bi şey. Kapasitesi , ilgisi , isteği birçok şey derslere olan ilgisini etkiliyor. Yani genelde aileler matematiği kötüyse matematiğe odaklanıyor , eksiklik kısmına yani. Örneğin ingilizcesi gayet iyiyse buna da önem vermek, takdir etmek bununla ilgili de konuşmak lazım. Yani eğer ilgi alanlarını keşfedebilirseniz, ona yönelmek. Taktir etmek, onunla gurur duyduğunuzu ona göstermek de işe çok yarar diye düşünüyorum. Çünkü gördüğü ilgi onu daha fazla motive edecektir.

Tekrar söyleyeyim, zaten böyle düşünen bi annesi varsa zaten en başta çok şanslı. Çok sevin ilgilenin bol bol. Dışarıdaki kötü insanlar için de , yani aslında dış dünya sadece iyi şeylerle dolu değil maalesef, illa ki kötü şeylere şahit olacak, olabildiği kadar korumaya çalışacaksınız elbette , o da zamanla kendini korumayı öğrenecek, iyiyle kötüyü ayırt etmesi için de siz örnek olacaksınız.

Bende takipteyim.. Çocuklarım iyi yerlere gelsin iyi ve kariyeri sağlam çocuklar olsun istiyorum

Çocuğum yok ama kendi çocuğum olsa ilk yapacağım şey İngilizce öğrenmesi. Ben ilköğretimde nezih bir semtte okula gittim, liseyi fen lisesinde okudum, üniversiteyi İngilizce okudum. Çalıştığım şirketlerde farklı ülkelerden insanlar vardı, onlarla hep İngilizce konuştum ama 3 yıl olacak yurtdışına taşındık o zaman İngilizcemin aslında sandığım kadar iyi olmadığını gördüm, toplamam zaman aldı. Bizim ülkede verilen İngilizce eğitimi (kolejleri bilemem hiç gitmedim) çok yetersiz, konuşmaya gelince kalıyoruz. Ezmek için demiyorum ama adını doğru dürüst bilmediğim ülkelerden gelenler su gibi İngilizce konuşuyor. Bence çocuğunuza yapacağınız en güzel yatırımlardan biri İngilizce konuşabilmesini sağlamak, sadece öğrenmek demiyorum konuşmak.

Her yolu açan tek şey para bu yüzden ben şimdiden birikim yapıyorum anne baba networkü de önemli. Şuan 4 aylık bile değil erkek annesiyim iyi huylu mutlu ve ekonomik kaygısı olmayan bi evladım olsun istiyorum en büyük korkum iğrenç biri olması. Bu yüzden ilkokulu özelde okutmayı düşünüyorum tabii oğlum büyüyene kadar sınıf mevcudu 20 olur devlette suriyeli afgan olmaz o zaman devlete veririm. Delilik gibi gelebilir ama bazen İngilizce konuşuyorum onunla. Malesef kendi çabasıyla bir yere gelen nesil eskide kaldı

Back
X