Çocuğum neden böyle

destek almak en mantıklısı haklısınız işte biz o aşamalara bi türlü geçemiyoruz asla kabul etmiyor teonun kaka kitabı güle güle kakalar gerçekten harika kitaplar hepsini aldık dediğiniz yöntemleride denedim nerdeyse 300 liralık lazımlık aldım asla bağırıp çağırmadım şarkılar söyledim ama kabullenmiyor

Uzman desteği almalısınız en acil kısmından. Seneye zorunlu anaokulu var. Çocuk bezli giderse nasıl olacak sizce?

Kardeşim 3,5-4 yaş civarındayken kakasını tutuyor günlerce yapmıyordu. Abartmıyorum, 1 hafta kadar tuttuğu oldu. Dayanamayıp yaptığı zamanlarda da evin kuytu köşe kısımlarında küloduna yaparken ağlıyodu. Nasıl davransak ne yapsak olmadı ki o zaman ben yeni evliydim. İş çıkışı koşa koşa onu kaka yapmaya ikna etmek için oyun oynamaya giderdim. Pedagogla 1-2 aya çözdük böylesi ağır bi durumu bile🤦🏻‍♀️ Arkadaşlar haklı o konuda tek çözüm uzman desteği. Benim oğlum da şuan 3,5 yaşında. Mizaç olarak çekingen. Geçen gittiğimiz restoranın oyun alanındaki top havuzuna bi heves gitti mesela. Ama dklarca içerdekileri izledi içeri girmedi. Sen niye girmiyosun hadi sen de katıl arkadaşlara dediğimde de ‘Yok ben şimdi rahatsız etmiyim onları oyunları bozulur belki’ dedi😳😂 hassas yapılı, utangaç ve sonradan açılan bi yapıda. Napalım gen yani bi şekilde almış bizden maalesef😂 benim gibi büyüdükçe daha da dışa dönecek diye umuyorum. Okul dönemi aşarlar bence, o mevzuyu da çok dert etmeyin. 2.ye biz de niyetlendik Allah sağlıkla en hayırlı zamanda nasip etsin düşünen isteyen bizlere, herkese inşallah😍🙏🏻

Uzman desteği almalısınız en acil kısmından. Seneye zorunlu anaokulu var. Çocuk bezli giderse nasıl olacak sizce?

tabiki gidemez bende bi çözüm bulmaya çalışıyorum belki benim durumumda olan vardır diye sormak istedim sizlere doktor araştırıyorum en kısa zamanda getiricem teşekkürler

hanımefendi kitaplarla büyütmedim çocucuğumu hassas konularda yardım almak istediğim durumlar oldu bunun neresi yanlış her durum her çocuğa uymuyor sanırım her çocuğun karakteri farlı oluyor teşekkürler
aldırmayın bu tarz yorumlara. Her çocuk farklıdır. Biz her birimiz nasıl farklıyız birbirimizden.. Benim oğlum da 3.5 yaşındaydı tuvalet alışkanlığı kazandığında. Bezleniyor oluşu biz hariç herkesi dertlemişti. Ben kimseyi takmadım doğru zamanı kolladım. Ve 1 defa bile etrafı kirletmeden çiş kaçırmadan attık bezi. Gece gündüz aynı anda bıraktı. Kakayı yapması 4 gün sürdü sadece, bırakmak istemedi. 4.gün pes etti ve oyunla güle oynaya o dertten de kurtuldu çok şükür. Bi uzmandan yardım alın olmazsa, ne siz ne evladınız yıpranmadan atlatın bu süreci.

Cocuga fazla söz hakki veriyorsunuz. Krese bilgi almaya gidilcekse bu çoçuk ile olmaz ilk basta. Nasil dinleyeceksiniz, soru soracaksiniz çoçuk ile beraber?

Oyun gruplari ve kres yarayacaktir. Diger çoçuklari görüp oda lazimlikta yapmak isteyecektir. Cocugun her istedigini yapiyormusunuz? Kural biliyormu? Ceza uyguluyormusunuz?

Bezletmemesi de sıkıntı valla Benim küçük oğlan da daha iki yaşındaydı çıkarttı ben bezlerim o çıkarır bir bakarım yatak herşey çiş ( afedersiniz) deli olurdum😅 sonraları gece uyandırdım bir kaç defa öyle öyle alıştı şükür. İlk oğlumda ben wc girdiğim zaman onu da yanımda geçirdim hiç teklif etmedim sadece beni izledi ve el salladık yaptıklarımıza çok eğlenirdi kimse kusura bakmasın açık açık yazdığım için ama ben öyle alıştırdım çünkü çok ürkek çekingen bir bebeğim var eve yabancı gelse korkup ağlayan bir çocuktu ve bu benle alakalı değildi kötü ve ilgisiz annenin çocuğu çekingen olacak diye bir durum yok aşırı ilgili bir anneydim kendimi övmüyorum iş falan yapmaz onunla zaman geçirirdim çocuğun tabiatı böyleydi zamanla aştı değişti maşallah şuan herşey yolunda. İkinci çocuğumla fazla ilgilenemedim oda tam tersi☺️

Cocuga fazla söz hakki veriyorsunuz. Krese bilgi almaya gidilcekse bu çoçuk ile olmaz ilk basta. Nasil dinleyeceksiniz, soru soracaksiniz çoçuk ile beraber?

Oyun gruplari ve kres yarayacaktir. Diger çoçuklari görüp oda lazimlikta yapmak isteyecektir. Cocugun her istedigini yapiyormusunuz? Kural biliyormu? Ceza uyguluyormusunuz?

amacımız onunda orayı görmesi heveslenmesiydi aslında ki kızım saldırgan ve hırçın bi çocuk değil bizimle birlikte dinlerdi girseydi tabi.belirli kurallarımız var uyarda genelde ama çocuk bu nihayetinde dinlemediği ısrar ettiği durumlar da oluyor ceza olayını yanlış buluyorum hiçte uygulamadım gerek duymadım

amacımız onunda orayı görmesi heveslenmesiydi aslında ki kızım saldırgan ve hırçın bi çocuk değil bizimle birlikte dinlerdi girseydi tabi.belirli kurallarımız var uyarda genelde ama çocuk bu nihayetinde dinlemediği ısrar ettiği durumlar da oluyor ceza olayını yanlış buluyorum hiçte uygulamadım gerek duymadım

Peki kurala uymazsa ne yapiyorsunuz? Hiç yaptiklarin sonuçlarini çekmiyormu kiziniz?

Okul kres arastirmalarinda ilk basta çoçuk gitmez. Gitse sikilir zaten. Ilk basta anne baba ortami begenmeli, onaylamali. Atiyorum çoçugun hosuna gitti fakat siz hiç begenmediniz ne yapacaksiniz?

Kizin bence acilen sosyallesmesi lazim. Simdiye kadar hep 4 duvarin arasinda kalmis ise, diger çoçuklar ile nasil iletisim kuracaginida bilmiyor. Korkuyor, bu çok normal. Diger taraftanda bir uzmandan destek alabilirsiniz tuvalet egitimi için.

Stickerler çok fayda ediyor ama. Hatta "bak 5 tane sticker yapistirdiktan sonra ufak bir oyuncak verecegiz" gibi telkinlerde bulunabilirsiniz. O oyuncakta cidden ufak olmali 20-30 liralik birsey.

Yahu hemen doktor pedagog falan , bunlarla tanıştırmayın çocugu lütfen.
Böyle böyle kendilerini bulacaklar.
Bezlenebilir neden dertlendiniz bukadar.
Sanki birtek dünyada siz mi bezliyosunuz bu yaşa kadar.
Merak etmeyin illaki söyleyecek.evet zor tabiki artık kaka almak falan ama demekki hazır değil hala olabilir.
Kim alışkanlıklarından hemen vazgeçebilir.
Kimimiz hemen vazgeçeriz kiminiz aylar alır kimimiz yıllar.
Benimki38 aylık çişini tuvalete kakayı beze yapıyor.
Hiçte endişelenmedim.
20yaşına kadar bezletecek değil.
Utanması sıkılmaya gelince , her çocugun mizacı farklıdır.yapısı öyledir çocugunuzun , kalabalık sevmeyebilir , yabancıları yadırgayabilir.
Hepsi zamanla yoluna girecek.

Yenilikleri sevmesini sağlayın öncelikle. Her düştüğünde yanına gitmeyin. Her ağladığında paramparça olmayın. Yüreklendirin onu. Her ne olursa olsun yanlış yada hata yapsada onu her halükarda çok seveceğinizi bilsin. Bir oyuncağını arkadaşının elinden almasının yolunu kendisi bulsun. Bir birey olduğunu ve bir takım işlerin üstesinden gelebileceğinin farkına vardırın önce. Eminim çok iyi bir annesiniz. Çocuk gelişimi mezunu biri olaraktan öncelikle bunları tavsiye ederim size

Bırakın dışarda düşsün, parkta kavga etsin ( mecburi olmadığı müddetçe) sizinle inatlaşıp kendi fikirlerini beyan etsin bazen bizler anne olarak görmeyeceğiz duymayacağiz( abartmamak kaydıyla) çünkü onun fikirlerine karşı çıktıkça sizi asla dinlemeyecektir. Ona hissettirmeden aslında doğru olana siz sevk edeceksiniz

Yanlış demedim celalenmeyin hemen
Tecrübe yaşanmışlık çocuk büyütmede daha verimli oluyor
Kitaplar ile olmuyor
Etrafınızda tecrübe sahibi insanların size tavsiyeleri bile işe yaramıyor
Bakın çocuk sahibi olan insanları dinleyin ikincisi raha eahat büyüdü diyecektir bu tecrübe ile alakalıdır
Ben burada anneliğinizi sorgulamıyorum
Ay ben neden bu kadar açıklama yaptım onuda bilmiyorum ya neyse

Siz genel olarak bu kadar alınganmısınız
Eğer olaylar karşısında tepkileriniz böyleyse
Çocuktan önce kendinize odaklanın diyeceğim
Siz de kadına laf sokup sokup ay celallenmeyın dıyorsunuz.ben okurken celalllendim.

arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum

gunde ne kadar onunla birlikte birseyler yapip, ona sarilip, gunde kac kez onu sevdiginizi soyluyorsunuz?

her cocuk krese, anaokuluna baslarken sorun yaratıyor. alismalari haftalar suruyor. istikrarlı olmak gerekiyor. bence siz cocugunuzu bezli kabul edecek bir anaokulu bulun ve 5 yarim gun sabahlari başlayın gunde 2.5, 3 saat. sonra diger cocuklardan gore gore, öğretmeni ile vakit gecire gecire duzelir.

uzman degilim tabi ama bana sizin minik standart herşeye hayir diyen bir bıdık gibi geldi. sadece bi tık daha fazlasi.

Okula kayıt için değilde birlikte oyun oynamak için goturseniz. Mümkünse birkaç gün birlikte birkaç saat gidin ve oyun oynayın çevreyi tanıyıp öğretmenini benimsedikce onlara yönelir belki. Bir pedagogdan yardım almayı denediniz mi?

arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
4 yaş çocukların kendilerini sorguladıkları tanımaya çalıştıkları bir yaş siz bir konuyu sorun halinde çocuga yansıttıgınızda çocukta bu çok büyük bir sorunmuş gibi haller tavırlar sergiliyor yaşadığı olay karşısında işte düşme olur yemek yememe olur vs vs tepkisiz kalın oda bunun normal bir durum oldugunu anlasın büyük tepkiler vermemeye alışacak. Okul kapısında verdiği tepki sizin ona olaylar karşısında verdiğiniz tepki aslında. Kendi haline bırakın biraz sakin ve sogukkanlı olursanız çocugunuz la iletişiminiz daha verimli olacaktır. Biraz da sizden bagımsız olursa okul ortamını kabullenmesi daha kolay olacaktır.

ben daha kötü olur düşüncesindeyim aslında işler daha fazla sarpa sarar gibime geliyor ama deniyoruz altı aydır bakalım ya tutarsa :confused:
Şuan ikinci çocuk çok acımasızca olur tam okula başlayacağı dönem bütün ilgi ve alaka çocukta toplanması gerekiyor okulda etkinlikler oluyor anne birgün çocugun yanında olmasa ömür boyu çocuk bunu yazıyor hafızasına bari biraz büyüsün okul ortamında bir iki sene geçirsin ondan sonra yapın Nacizane fikrim ama çocuga yazık edersiniz zaten şuan problem aşamasında hala çözüm bekliyor.

Siz de kadına laf sokup sokup ay celallenmeyın dıyorsunuz.ben okurken celalllendim.
İki kelimeyi değiştirsem hiç sorun olmayacak
Yorumumu inceledim
Çok doğru bir yorum ama şu var yanlış kelimelet kullanmışım
Ne demişim bağamsız bir çocuk yetiştirememişsiniz
Bu doğru sonuçta çocuğu onlar yetiştirmişler
Ama itham var tepki aldı
Bu çocuk bağamsız değil desem rahatsızlık olmayacaktı
İkinci rahatsız eden kısım ise
Kitapla çocuk büyütülmüyor
Tecrübeler malesef kitaptan daha verimli oluyor demeliydim
Aslında kötü niyetle yazdığım birşey değildi dikkat etmemişim bu ayrıntılara
Çocuk çok stabil düz bir çizgide büyümüş
Bunu değiştirmesi lazım annenin
Ben çocukta herhangi bir sorun alduğunu sanmıyorum

tecrübelerimden yola çıkarak size şunu söylemeliyim;
öncelikle tuvalet konusunu bir dönem kapatın hiç açmayın söylenmeden konuşmadan bezlemeye devam edin.
Çocuğunuz erken konuşan çevreyi erken algılayan bir çocuk. Sadece sizin onunla kurduğunuz iletişimi, ilişkiyi değil sizin diğer insanlarla iletişiminizi de gözlemliyordur.
Çocuğunuza sürekli seni çok seviyorum dersiniz, çok şefkatlisinizdir ama mesela eşinize tahammülünüz azdır çocuk bunu algılıyor.
Belki de kaygılı olduğu için size bağımlıdır. ( Kreş ve çekingenlikle ilgili yorumunuza istinaden böyle yazdım)
Tuvaleti travma haline getirmemek ve çocuğa onu koşulsuz sevdiğinize net bir şekilde inandırmalısınız.

Özgüvenli olmasını istiyorsanız, kaygılarını gidermeniz lazım. Bu kaygılar neler onlara ulaşmak lazım.
Onunla onun anlayabileceği dilden konuşabilirsiniz.
Başlangıçta çekingen davranması yaşı itibariyle de doğal ama gözlemleyip zamanla açılması alışması gerekir.
Misafir ağırlar mısınız, siz misafirliğe gider misiniz bilmiyorum ama sosyalleşin birlikte mesela.
Kreşe de siz karar vereceksiniz, çocuğunuzu karar aşamasında götürmeyin.
henüz bu kararları verebilecek yaşta değil. o severse götüreyim diye düşünmek yanlış olur. çocuklar genel olarak başlangıçta sevse de sevdiğini belli etmek istemeyebiliyor çünkü. evden ilk ayrılış nihayetinde.

bir de çocukla ilgili pek çok aşama var. sağlıklı olan bu aşamalarda anne olarak sizin kaygılarınızın az olması.
Güle güle büyütün yavrunuzu...

İki kelimeyi değiştirsem hiç sorun olmayacak
Yorumumu inceledim
Çok doğru bir yorum ama şu var yanlış kelimelet kullanmışım
Ne demişim bağamsız bir çocuk yetiştirememişsiniz
Bu doğru sonuçta çocuğu onlar yetiştirmişler
Ama itham var tepki aldı
Bu çocuk bağamsız değil desem rahatsızlık olmayacaktı
İkinci rahatsız eden kısım ise
Kitapla çocuk büyütülmüyor
Tecrübeler malesef kitaptan daha verimli oluyor demeliydim
Aslında kötü niyetle yazdığım birşey değildi dikkat etmemişim bu ayrıntılara
Çocuk çok stabil düz bir çizgide büyümüş
Bunu değiştirmesi lazım annenin
Ben çocukta herhangi bir sorun alduğunu sanmıyorum

Valla kitapla çocuk öyle de bir büyüyor ki...
2yal sendromunu dibine kadar yaşadığı dönemde bağırmayan anne baba olmak ve iyi aile yoktur kitapları olmasaydı aynı annemler gibi bağırabilirdim ben de.
Yada beni ödülle cezalandırma kitabı olmasaydı belki ceza ödül vermekle yaptığının sorumluluğunu almasının farklı olduğunu anlamazdıö. Aklıma bile gelmezdi. Dayardım rüşveti şartı şantajı.

Back
X