Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

Elbette oyle ama her halukarda teklif edilir, karsi taraf seviyorsa asla kabul etmez zaten ama ebeveyn olmak herkesin hakki
Esimin bana olan sevgisinden eminken dahi karsisina gecip baba olma hakkini elinden almak istemiyorum demistim o an bile oyle korktum ki bosanalim der diye o aldi bosanalima getirmeden kestirip atti Evet belki ama eger okuz degilse seviyorsa boyle seyler icin ayrilmayacaksa cidden zor sormak

Cıks benim anlayabileceğim bir şey değil bu. Böyle bir teklif benim evliliğimi bitirir.

Bana tüp bebek, taşıyıcı anne, sperm bankası evlatlık teklif edebilir ama boşanmayı teklif edemez.
Ok, hepsi denendi ama olmadi diyelim. Kadinin da erken menopoz riskiniz var, 3-4 sene icerisinde cocugu olmali ve cocuk diye cildiriyor kadin. Kimseyi hicbir seyi gozu gormuyor vs vs o zaman ne yapsin?

Eşiniz test yaptırdı mi ? Bu tanığın vardı uzun süre evlilikten sonra çocuğu olmadı erkek tarafı devamlı kızı sucluyordu en sonunda araya şiddet girince kız boşanmak istedi ve o zaman herşey ortaya çıktı meğerse kızda hiçbir sıkıntı yokmuş çocuk tedavi olmak istemiyormus eşinin ısrarına ragmen erkek sonuçta bana laf gelsin ona geleceğine diyip kendisinde sorun var gibi göstermişti boşandıktan bir müddet sonra ikisi de evlendi kızın çok güzel kız çocuğu var adam ise tekrae boşanma aşamasında . Böyle bi adam için o kadar hormon almaya değmez boşanacaksa boşansin heleki sebebsiz infertilite varken.

Elbette oyle ama her halukarda teklif edilir, karsi taraf seviyorsa asla kabul etmez zaten ama ebeveyn olmak herkesin hakki
Aynen katılıyorum.Dünyaya bir kez gelmiş bir insan anne baba olmak isteyebilir,istemeyedebilir.Ben eşim kadar çocukları seven birini daha görmedim.6 yıl olmadı.Eşimi gördükçe ben daha çok üzüldüm.Onun çocuklara bakışını gördükçe...Çok zordu.Ayrılalım dedim.Bana dediği olacaksa senden olsun yoksa eksik olsun demesi,o an...Yani seviyorsa zaten kabul etmez.Ama evlat da başka bir şey.İstiyor diye kimseyi suçlayamayız...Ama konu çok başka işte.Eşinin başka kadın demesi çok çirkin.

Ok, hepsi denendi ama olmadi diyelim. Kadinin da erken menopoz riskiniz var, 3-4 sene icerisinde cocugu olmali ve cocuk diye cildiriyor kadin. Kimseyi hicbir seyi gozu gormuyor vs vs o zaman ne yapsin?
Kurumlar çocuk dolu dedim ya. Alsın bi tane mis gibi evlat işte. İlla doğuracam diyorsa zaten söylenecek bir şey yok o insana.

Aynen katılıyorum.Dünyaya bir kez gelmiş bir insan anne baba olmak isteyebilir,istemeyedebilir.Ben eşim kadar çocukları seven birini daha görmedim.6 yıl olmadı.Eşimi gördükçe ben daha çok üzüldüm.Onun çocuklara bakışını gördükçe...Çok zordu.Ayrılalım dedim.Bana dediği olacaksa senden olsun yoksa eksik olsun demesi,o an...Yani seviyorsa zaten kabul etmez.Ama evlat da başka bir şey.İstiyor diye kimseyi suçlayamayız...Ama konu çok başka işte.Eşinin başka kadın demesi çok çirkin.
Evet ben o kisma hic deginmedim ama soyle dusundum. Bence bosanma konusu onceden de konusuldu aralarinda. Konu sahibi kabul etmeyince adam ikna etmek icin akli sira boyle bir sey soyledi

Belki de Allah böyle bir malağin soyunun sürmesini istemiyordur :) inşallah sonraki hayatınızda huzurlu bir aileye kavusursunuz
Aynen çok doğru ikinci eşinde önemi yok yeter ki çocuk doğursun bide kız olursa erkek çocuk için üçüncü eş şart

Üzmeyin kendinizi.. belki siz de başkasıyla evlenseniz, sizin de bir çocuğunuz olur...

İnsanlar boyle bir durumda herşey Allah'tan deyip kabullenebiliyorlar ki bence de öyle, evlat oluyor insani dert sahibi yapıyor. Herşeyin hayırlısı olsun..

Bunu dert ediyorsa da birşey diyemeyiz. Sizde aynı şeyi düşünebilirsiniz. Belki bu adamla olmaz ama başka biriyle belki siz de çocuk sahibi olabilirsiniz.

Vakarlı durup "salın gitsin" ...

Kocam bana benim çocuğum olmuyor boşanabiliriz dese ben bunun nezaket içeren bir davranış olduğunu düşünmem ve çok bozulurum. Bozulmak için milyon tane sebep sayabilirim. Ama en önemlisi demek ki bu adam benimle çocuk için evlenmiş, kusurlu olan taraf ben olsam beni boşayacakmış diye düşünmem olur. O saatten sonra da o evlilik dikiş tutmaz, biter zaten. Yani bence çocuğum olmuyor ayrılalım cümlesi evlilik bitirecek ender cümlelerden biri.

Kocam bana benim çocuğum olmuyor boşanabiliriz dese ben bunun nezaket içeren bir davranış olduğunu düşünmem ve çok bozulurum. Bozulmak için milyon tane sebep sayabilirim. Ama en önemlisi demek ki bu adam benimle çocuk için evlenmiş, kusurlu olan taraf ben olsam beni boşayacakmış diye düşünmem olur. O saatten sonra da o evlilik dikiş tutmaz, biter zaten. Yani bence çocuğum olmuyor ayrılalım cümlesi evlilik bitirecek ender cümlelerden biri.
Dusuncelerinizde cok haklisiniz. Ancak dusunmek baska yasamak baska oluyormuş. Yaşadım ordan biliyorum. Benim de çocuğum olmuyor. Bu bir suc degil. Ayni durum esimden de kaynakli yasanabilirdi. Bunun bilincindeyim. Ancak isin psikolojisi o kadar baska ki. Insan sanki karsi tarafin baba olma hakkini elinden almis gibi hissediyor. Baska bir yasam mumkunken buna mahkum etmis gibi hissediyor. Ve soylemesi dile kolay olan o soruyu esine sormak zorunda hissediyor. Yani malesef bazi seylerde empati yapmak ise yaramiyor. Basina gelmeden kimse bilemez. Dilerim kimsenin basina gelmez. Allah isteyen herkese cocuk nasip etsin.
Sevdiginiz ve bir omru birlikte gecirmek istediginiz icin evlendiyseniz karsi taraf icin cocugunuzun olup olmamasi hic problem olmuyor. O yuzden birlikte yaslanabileceginiz insanlarla evlenin bekar hanimlar nacizane tavsiyemdir.

Kurumlar çocuk dolu dedim ya. Alsın bi tane mis gibi evlat işte. İlla doğuracam diyorsa zaten söylenecek bir şey yok o insana.
Ben kurumlardan evlat edinmeye de karsi degilim. (Hatta bizim fikirlerimiz cok benzer sizinle ama bu konuda ters dustuk.) amaaaa bir kadin icin hamilelik de cok farkli bir his degil mi? O tekmeleri hissetmek, kendin tasima istegi??? Erkekler bunu anlamayabilir ama kadinda bir rahatsizlik yoksa bu hisleri de tatmak istiyor olabilir, ki bu da en dogal hakki

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
İnşallah sarhoş filansındır.

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Katılmıyorum. Hayat böyle bir şey değil. Evlilik iyi günde kötü günde hayatı birlikte göğüslemektir. Evlilik sırf anne baba olmak için yapılan bir şey mi? Ha öyle evlilik de olabilir. Kişiler anne veya baba olmak için evleniyor olabilirler ve bu evliliğin başında konuşulduysa, (ki çocuk sahibi olmak konusu her evliliğin başında konuşulmalı bence), ve eğer çocuk olmuyorsa o zaman karşılıklı konuşulur ve gerekiyorsa boşanılır. Ama sanki burada kadın suçluymuş gibi, adam haklı hayat böyle bir şey demek biraz acımasızca geldi bana. Umarım infertilite sorunu adamdan kaynaklanıyordur da görür gününü.

Evlât edinseydiniz bunu konuştunuz mu diye sorucam ama boşanma sürecine girmişler

28 yaşında gencecik bir kadınsın, sana mal muamelesi yapan, damızlık olarak bir kadın 'almak' isteyen adama çocuk vermek için bunca mücadele etmek istediğine emin misin??
3 senelik evliyim tedavi görüyorum her adet olduğumda ağlıyorum eşim ben seni damızlık olarak almadım illa üremek mi gerekiyor diyo olmazsa yapacak birseyimiz yok hayatımızı birbirimize adayacagiz diyor ama çok istediğini de bilmiyorum ileride bu düşünceye girer diye korkmuyor degilim

Ben kurumlardan evlat edinmeye de karsi degilim. (Hatta bizim fikirlerimiz cok benzer sizinle ama bu konuda ters dustuk.) amaaaa bir kadin icin hamilelik de cok farkli bir his degil mi? O tekmeleri hissetmek, kendin tasima istegi??? Erkekler bunu anlamayabilir ama kadinda bir rahatsizlik yoksa bu hisleri de tatmak istiyor olabilir, ki bu da en dogal hakki
Hiç hamile kalmadım, bilmiyorum farklı bir his mi? Çocuk sahibi olmak isteyen biri değilim ben.

Sorun erkekteyse bu işi de sperm bankası çözer zaten. Kadın hamile de kalır çocuğu da taşır.

Bu kadın ben evlatlık istemem, sperm de istemem ya senden olacak ya ben başka koca bulacam diyorsa da gitsin bulsun zaten hayır gelmez o kadından 😂

Back
X