Çocuğum söz konusu

Hayır ben zaten en kötülerini yazdım, zehirleme düşüncesi, arkadaşlarını ağlatması, öğretmeni üzmedi ve bu en son yaşanan depremde kitaplar yere düştü diye arkadaşlarını kandırması
Herşeyi yazdım
Bunlar için ceza vermek, konuşmak vs doğru olur ama polis gelicek diye korkutmak hiç doğru değil
Ben bile veli olarak çocukların polisle ve doktorla korkutulmaması gerektiğini biliyorsam bir eğitimcinin hayli hayli bilmedi gerekir
Üstelik dalga geçer gibi konuşma yüz ifadesiyle çocuğumu suçladı, çok iş başarmış gibi
çocuğunuz sorunlu olabilir ama öğrentmende de sorunlar olduğu apaçık. Lütfen ayrıca psikologa gidin.. Ama düzenli gidin.. Geçmiş olsun..

Çocuk ve ergen psikiyatristi görse daha iyi olur.
Açıkcası büyükşehirlerden birinde olsaydınız size daha rahat doktor önerirdim.
Yaşadığınız ilde mümkünse üniversite hastanesinde bir çocuk-ergen psikiyatristine başvurun.
Hepsi dolu baktım, şu an özel olan yerlere bakıyoruz, yani siz bu mesleğin içindeyseniz yazdıklarım kadarıyla çocuğumda ne olabilir, otizm olabilir mi

Çok güzel bir noktaya değindiniz. Ailenin zaten bildiği konuları söylediyse neden rehber öğretmenin söylediklerinden kötü oldum diyerek eleştiriliyor? Dahası konu sahibinin kendi ifadesi bende normal olarak savunmaya geçtim şeklinde. Düşünün zaten bildiğiniz bir şeyi söyleyen birine hayır öyle değil diyerek karşı çıkıp savunmaya geçmek normal mi?

hayır öyle değil mi demiş o kısmı görmedim.
kötü oldum dediği sanırım merhametsiz, kötü bir çocuk dendiği kısım. öyledir yada değildir bilemem ama kime çocuğu için bunlar söylense kendini kötü hisseder insani bir durum. hani biliyor olsa bile.
yalnız savunmaya geçme kısmında konu sahibesi bence de yanlış tutum sergilemiş.
benim demek istediğim süreç rehber öğretmen tarafından doğru yönetilememiş.

Ram sadece zekayla ilgilidir demiyorum ki. Söylediğiniz şeylerin altında DEHB, Otizm, Öğrenme güçlüğü vb. şeylerden şüphelenilmiş ve yönlendirme yapılmıştır. Davranış bozukluğu dediğiniz olay çok farklı boyutta. Önlenemeyen bir çalma davranışı için RAMa yönlendirme yapılmaz mesela bu davranış bozukluğudur çocuk psikoloğuna yönlendirilir gibi...

anladım ben sadece zeka için gönderilir diyorsunuz sandım.
devlette dediğim çocukta dedikleriniz vardı.
özeldekini bilmiyorum zarar verme vardı hem okul eşyalarına hem arkadaşlarına. otizm yada öğrenme güçlüğü yoktu. dehb ne bilmiyorum.

Rehber öğretmen tespit konusunda geç kaldı, geçen sene dikkate alıcaktı bu konuyu, ve rehber öğretmene suç atmıyorum, rehber öğretmen benim umurumda değil.
Çocukla ilgilenmeyen, bir rehber öğretmen bir zahmet karşısına oturtup çocuğun şöyle böyle diye şikayet etmesin bir zahmet, zaten ben öğretmenle görüşüyorum kendi öğretmenimizle herşeyi biliyorum öğretmenimiz gayet ilgili şükür

Şu an tek düşündüğüm çocuğumun düzelmesi, neden dahada geriye gidiyor yaptıklarımız neden işe yaramıyor bunu sorguluyorum sadece
yahu hala rehber öğretmene takmış gidiyorsunuz.bir de arada yön değiştip yok ben aslında öyle demek istemedim diye kıvırmaya kalktınız 15 sayfa sonra.siz senelerdir aynı evde yaşadığınız elinizde büyüttüğünüz çocuktaki garipliği sorunu tespit edememiş hala çocuğum çocuğum diye savunuyorsunuz okulun rehber öğretmeni napsın? psikoloğa ,bile düzenli götürmemişsiniz neden gerilediğiniz çok belli değil mi? kendiniz de psikolojik yardım alıyor musunuz diyeceğim ama almıyorsunuz anladığım kadarıyla.ama alın , siz napmalısınız evde bunun yolunu göstersin, siz kendi psikolojinizi nasıl koruyacaksınız bunu öğretsin.bu çocuk evde ne görüyor, ne gördü ne izledi , tramvatik ne yaşadı? tamam bazı şeyler genlerle ve beyin fonksiyonlarıyla alakalı o yüzden psikoloji bir yere kadar.Ama siz yapmanız gerekeni yapmıyorsunuz ki suç atıyorsunuz ve dışarıdan hadi düzeltsinler çocuğumu diye bekliyorsunuz, eleştiriye ve ihtimallere kapalısınız.saldırganlığınızın sebebini de çok iyi anlıyorum , kardeşimle ilgili bir mevzuda psikologlarda gezerken annem de sizin verdiğiniz şiddetli tepkilerin aynısını veriyordu o zamanlar.

Hayır ben zaten en kötülerini yazdım, zehirleme düşüncesi, arkadaşlarını ağlatması, öğretmeni üzmedi ve bu en son yaşanan depremde kitaplar yere düştü diye arkadaşlarını kandırması
Herşeyi yazdım
Bunlar için ceza vermek, konuşmak vs doğru olur ama polis gelicek diye korkutmak hiç doğru değil
Ben bile veli olarak çocukların polisle ve doktorla korkutulmaması gerektiğini biliyorsam bir eğitimcinin hayli hayli bilmedi gerekir
Üstelik dalga geçer gibi konuşma yüz ifadesiyle çocuğumu suçladı, çok iş başarmış gibi
Zehirleme olayını tam anlamadım ama şimdiki çocuklar Kitaplar yere düşmüş deprem olmuş diye kanmaz. Bence öğretmenler de abartıyor. Polis çağırmak ne demek, küçücük çocuk bununla korkutulur mu? Ki polisle korkutmak eskiden bilinçsiz ailelerin yaptığı bir şeydi. Çocuğunuz yaramaz bir çocuk ama sanki o okulda damgalanmış ve o da bunun farkında dikkat çekmeye çalışıyor.

yahu hala rehber öğretmene takmış gidiyorsunuz.bir de arada yön değiştip yok ben aslında öyle demek istemedim diye kıvırmaya kalktınız 15 sayfa sonra.siz senelerdir aynı evde yaşadığınız elinizde büyüttüğünüz çocuktaki garipliği sorunu tespit edememiş hala çocuğum çocuğum diye savunuyorsunuz okulun rehber öğretmeni napsın? psikoloğa ,bile düzenli götürmemişsiniz neden gerilediğiniz çok belli değil mi? kendiniz de psikolojik yardım alıyor musunuz diyeceğim ama almıyorsunuz anladığım kadarıyla.ama alın , siz napmalısınız evde bunun yolunu göstersin, siz kendi psikolojinizi nasıl koruyacaksınız bunu öğretsin.bu çocuk evde ne görüyor, ne gördü ne izledi , tramvatik ne yaşadı? tamam bazı şeyler genlerle ve beyin fonksiyonlarıyla alakalı o yüzden psikoloji bir yere kadar.Ama siz yapmanız gerekeni yapmıyorsunuz ki suç atıyorsunuz ve dışarıdan hadi düzeltsinler çocuğumu diye bekliyorsunuz, eleştiriye ve ihtimallere kapalısınız.saldırganlığınızın sebebini de çok iyi anlıyorum , kardeşimle ilgili bir mevzuda psikologlarda gezerken annem de sizin verdiğiniz şiddetli tepkilerin aynısını veriyordu o zamanlar.
Aynen sonradan öğretmene suç atmıyorum demeye başladı dün o kadar laf etti şimdi biz uydurduk gibi kızıyor
Sözlerinin hararetini ben oturduğum yerde hissettim

Evet çare arıyor ama sorunun kaynağına inmek yerine baskın olup suçlamaya kalkıyor hadsiz bile oldu mesaj yazanlar
Umarım çocuk için en hayırlısı olurda bu süreci en sağlıklı şekilde atlatır

Aynen sonradan öğretmene suç atmıyorum demeye başladı dün o kadar laf etti şimdi biz uydurduk gibi kızıyor
Sözlerinin hararetini ben oturduğum yerde hissettim

Evet çare arıyor ama sorunun kaynağına inmek yerine baskın olup suçlamaya kalkıyor hadsiz bile oldu mesaj yazanlar
Umarım çocuk için en hayırlısı olurda bu süreci en sağlıklı şekilde atlatır
Hanım efendi anlamıyor musunuz
Rehber öğretmenin hareketleri konuşmaları alaycı tavırları suçlamaları beni çok sinir etti
Dün sinirden elim ayağım titriyordu, adam doğru düzgün ilgilense zaten birşey demem çocuğumu biliyorum sonuçta.
Polis ile korkutan öğretmeni bile savunuyorsunuz pes, umarım sizinde yada yakınınızdan birinin başına gelmez, Karşıdan ahkam kesmek kolay
Kendi öğretmenimiz ilgili, hafta sonuna psikoloji değil psikiyatriste randevu aldık benim için önemli olan bu
Siz alaycı konuşan, polisle tehdit eden öğretmenleri savunmaya devam edin, Size dert anlatıcak yanım yok...

Zehirleme olayını tam anlamadım ama şimdiki çocuklar Kitaplar yere düşmüş deprem olmuş diye kanmaz. Bence öğretmenler de abartıyor. Polis çağırmak ne demek, küçücük çocuk bununla korkutulur mu? Ki polisle korkutmak eskiden bilinçsiz ailelerin yaptığı bir şeydi. Çocuğunuz yaramaz bir çocuk ama sanki o okulda damgalanmış ve o da bunun farkında dikkat çekmeye çalışıyor.
Polisle korkutan öğretmeni savunan veliler var burada, polisle korkutmak nedir ya
Hanşg birine kızayım alaycı konuşmasına, suçlamasına, geçen sene ilgilenmeyi bu sene ancak durumun ciddiyetinin farkına varmasına
Evet çocuğumun yaptığı iyi birşey değil, sorduğumda polislerin geliceğini tahmin etmedim, öğretmenlerin bu kadar kızacağını tahmin etmedim dedi

Hanım efendi anlamıyor musunuz
Rehber öğretmenin hareketleri konuşmaları alaycı tavırları suçlamaları beni çok sinir etti
Dün sinirden elim ayağım titriyordu, adam doğru düzgün ilgilense zaten birşey demem çocuğumu biliyorum sonuçta.
Polis ile korkutan öğretmeni bile savunuyorsunuz pes, umarım sizinde yada yakınınızdan birinin başına gelmez, Karşıdan ahkam kesmek kolay
Kendi öğretmenimiz ilgili, hafta sonuna psikoloji değil psikiyatriste randevu aldık benim için önemli olan bu
Siz alaycı konuşan, polisle tehdit eden öğretmenleri savunmaya devam edin, Size dert anlatıcak yanım yok...
Kime alaycı konuştum ya ne diyorsunuz siz neyi anlamıyorum
Polisle tehdit edilme durumu nerede en başta yazdınız mı yok
Sonradan yazdığınız şeylerle tepkiyi atın üstünüzden
Dert anlatıyorsunuz istemediğiniz şeyi duyunca anlamıyorsunuz diyorsunuz
Size ilk mesajıma başlarkende dedim sizin üstünüze gelmek istemem diye
Çünkü hassas konu ama maşaallah siz en başta yazmayıp sonradan yazdığınız şeyle beni eleştiriyorsunuz

Ben iyi ki öğretmene böyle tehdit savrulmuş demedim sizi eleştirdim!

Hiç kimseyi suçlamadım merak etmeyin, hatta en çok kendimi suçladımda psikolog bile bu çok güzel birşey genelde kimse kendine suç aramaz dedi
Ben gereken herşeyi yapıyorum yapmaya çalışıyorum, gerekirse psikoloğu da değiştirin, her ğgn tembihliyorum öğretmenini üzme diye, sürekli anlatıyoruz ne duyduysak uygulamaya çalışıyoruz
Benim rehber öğretmenden de bir beklentim yok, düzelirse psikolog ve bizim yardımlarımızla düzelicek farkındayım yani merak etmeyin
Kendiniz de tedavi olun bence ailece.. çocuk böyleyse aile de böyle görmüş demek ki.. insan yetiştirirken hatasını gördüğünüzde önce dönün kendinize bakın ben iyi yetistorememisim demek ki böyle oldu diye.. öncelik birşeyleri düzeltmeye kendinizden baslayin

Hepsi dolu baktım, şu an özel olan yerlere bakıyoruz, yani siz bu mesleğin içindeyseniz yazdıklarım kadarıyla çocuğumda ne olabilir, otizm olabilir mi
Çocuğunuzu hiç görmeden,
akran-yetişkin iletişimini gözlemlemeden,
doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsünü sizden dinlemeden uzaktan durum tespiti yapamam, üzgünüm.
Çocuğunuzla ilgili olarak;
sistematik gözlem, ebeveyn görüşmesi ve gerekli testler yapılmalı.

Pembe ve camdan dünyanızı sarsmak istemem ama iyi çocuk ve kötü çocuk diye bir şey var. Ruhla ilgili bir şey bu.
Evlerindeki kuşun ayağını kesen, sinirlenince Civcivleri ocakta yakan, kedileri boncuklu tabancayla öldüren vb kötülüklerden zevk alan çocuklara şahit oldum son 1 senede.
Her şey eğitim şu bu değil. Bilinmeyen bir şey var işte ruh mu veya beyinle ilgili bir sey mi artık adı her neyse.
Ve bu doğuştan. Psikoloji bilimi bunu ancak bir noktaya kadar frenlemeye yarıyor. Ötesine bir şey yapamıyor.
Seri katillerin çoğu cinayetlere çok küçükken hayvanlara zarar vererek başlıyor. Aynı anne babaya sahip kardeşleri bunu yapmıyor mesela.
Bunu rehber öğretmen ve sizin gibi mi ifade etmek gerekiyor peki? Bu çocuklara sahip olanların suçu ne? Ne kadar kolay böyle konuşmak. Madem ki öyle o zaman kapatalım bu çocukları bir yere....

Çocuğunuzu hiç görmeden,
akran-yetişkin iletişimini gözlemlemeden,
doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsünü sizden dinlemeden uzaktan durum tespiti yapamam, üzgünüm.
Çocuğunuzla ilgili olarak;
sistematik gözlem, ebeveyn görüşmesi ve gerekli testler yapılmalı.
Anladım
Psikiyatrdan randevu aldık, hafta sonu gidicez inşallah, umarım bir teşhis konur ve düzelir

çocuğunuz sorunlu olabilir ama öğrentmende de sorunlar olduğu apaçık. Lütfen ayrıca psikologa gidin.. Ama düzenli gidin.. Geçmiş olsun..
Öğretmen öğretmen değil ki, yanlış anlaşılmasın kendi sınıf öğretmenimiz değil rehber öğretmenden bahsediyorum. Kendi öğretmenimiz ilgili
Psikiyatra randevu aldık

Kime alaycı konuştum ya ne diyorsunuz siz neyi anlamıyorum
Polisle tehdit edilme durumu nerede en başta yazdınız mı yok
Sonradan yazdığınız şeylerle tepkiyi atın üstünüzden
Dert anlatıyorsunuz istemediğiniz şeyi duyunca anlamıyorsunuz diyorsunuz
Size ilk mesajıma başlarkende dedim sizin üstünüze gelmek istemem diye
Çünkü hassas konu ama maşaallah siz en başta yazmayıp sonradan yazdığınız şeyle beni eleştiriyorsunuz

Ben iyi ki öğretmene böyle tehdit savrulmuş demedim sizi eleştirdim!
Dün yazmadım şimdi yazıyorum ne fark eder, hatta belki aklıma gelmeyen şeyi de birazdan yazabilirim ne var bunda
Dün polis ile korkuttuğunu yazmadım bugün yazıyorum, neyi değiştirir sonuç olarak eğitimi ye yakışmayan hareketler yaptı öyle yada böyle
Ayrıca ben size alaycı demedim dikkat ederseniz virgül koyarak öğretmenden bahsettim alaycı konuştu diye ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız bunu da, bu kadar hassas olduğunu fark ediyorsanız ne mutlu

Kendiniz de tedavi olun bence ailece.. çocuk böyleyse aile de böyle görmüş demek ki.. insan yetiştirirken hatasını gördüğünüzde önce dönün kendinize bakın ben iyi yetistorememisim demek ki böyle oldu diye.. öncelik birşeyleri düzeltmeye kendinizden baslayin
Uzman mısınız da tedavi olmamız kanısına varsınız, siz böyle yazdınız ya hemen tedavimizi oluruz, içimiz rahatladı bilmiyorduk

Mesejlarımı gerçekeçten iyi niyetle okusaydınız kendimde de suç bulduğumuzu, çocuğumun durup dururken böyle olmadığını, nerede yanlış yapıyorsak uzman sayesinde düzeltmeye çalışacağımızı anlardınız ama işte

Çocuğunuza neden deprem olduğunu söylediğini sorduğunuzda ne dedi?

Açıklaması ne?
Veya mesela 8-9 yasında olmalı, normalde bu yaşta bir çocuk deprem olduğunda herkesin hissedeceğini, deprem olduğunu anlayacağını bilir. Sizin çocuğunuz nasıl bir açıklama getirdi?

İlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
Rehber öğretmenlerin tıp eğitimi yok öğretmen yani.
çocuğunuzda davranış bozukluğu var öğretmen neden müdehale etsin.
Yaptıklarını anlatıyoki çocuğunuzun farkında olun diye.
Psikolog değil psikiyatriye götürün tedavisi var

Dün yazmadım şimdi yazıyorum ne fark eder, hatta belki aklıma gelmeyen şeyi de birazdan yazabilirim ne var bunda
Dün polis ile korkuttuğunu yazmadım bugün yazıyorum, neyi değiştirir sonuç olarak eğitimi ye yakışmayan hareketler yaptı öyle yada böyle
Ayrıca ben size alaycı demedim dikkat ederseniz virgül koyarak öğretmenden bahsettim alaycı konuştu diye ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız bunu da, bu kadar hassas olduğunu fark ediyorsanız ne mutlu
Çok şey farkeder efendim siz istediğiniz gibi anlatırken iyi ama
Siz herkese suçlayıcı yaklaşıyorsunuz eğer çocuğunuzda aynı şekilde yaklaşıyor ben merkezci ise bu sorunlar normal

Back
X