Çocuğum söz konusu

Bunu rehber öğretmen ve sizin gibi mi ifade etmek gerekiyor peki? Bu çocuklara sahip olanların suçu ne? Ne kadar kolay böyle konuşmak. Madem ki öyle o zaman kapatalım bu çocukları bir yere....
nasıl ifade edilmesi gerekiyor ki başka türlü ? böyle şeyler olduğu gibi aynen böyle açıklanmalı zaten..

İlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
hanımefendı aynen bu zıhnıyetde oldugunuz ıcın cocugunuz boyle yapıyor farkına varın

boyle ıyılık yapmıyorsunuz
cocugunuzdur canınızdır evet benımde cocugum var ama hata yapıyorsa kı neden boyle oldugu az cok bellı lutfen su bakıs acınızı degıstırın

mudur ve ogretmen aynen yapması gerekenı yapmıs sızın yapmanız gereken ıtıraz edıp dık dık konusmak kabullenmemek yerıne cocuk ıcın psıkologla gorusmek
nerde hata yapıyorsanız uzman sıze soyleyecektır .
ogretmene de kızmaya falan kalkmayın normalde cocugunuz boyle seyler yaptıgı ıcın mahcup olmanız gerek ne kızması

Yorumları okudum aslında bir çok öneri var ama bunları süslemeden ban ban söylenmiş olduklari için sizi biraz uzdu kizdirdi.çok sevdiğim bir söz var çocukluk gök yüzü gibi hiç biyere gitmiyor. Evet çocuklukta yaşanan herşey hayatımızı karakterinizi eş ve iş seçimimızı etkiliyor.çocuğunuza öğretmenini üzme diye öğüt vermeyin öğüt verme hiç bir işe yaramaz. Bol bol okula gidin veli etkinliklerine katılın.haftasinlari arkadaslariyla görüşmesini sağlayın. Hergün mutlaka ama mutlaka parka gitsin açık havada dolasin toprağa dokunsun.zor süreçler ama ne kadar uğraşırsaniz o kadar erken bitecek. Lütfen ihmal etmeyin eminim ilgilenip arastiriyorsunuzdur ama demekki bir yerde eksik kalmış . Çocuğunuz cokndegerli içindeki cevheri keşfedin ama bunu sadece anne olarak siz ustlenmeyin baba da aynı özveriyı göstermeli.

Yorumları okudum aslında bir çok öneri var ama bunları süslemeden ban ban söylenmiş olduklari için sizi biraz uzdu kizdirdi.çok sevdiğim bir siz var çocukluk gök yüzü gibi hiç biyere gitmiyor. Evet çocuklukta yaşanan herşey hayatımızı karakterinizi eş ve iş seçimimızı etkiliyor.çocuğunuza öğretmenini üzme diye öğüt vermeyin öğüt verme hiç bir işe yaramaz. Bol bol okula gidin veli etkinliklerine katılın.haftasinlari arkadaslariyla görüşmesini sağlayın.

Rehber öğretmen çocuğunuzun davranışlarını düzeltmekle ilgilenmekle görevli değil yani ona psikolog muamelesi yapmayın geçen senedr aynı şikayetler vardı birşey yapmadı diyorsunuz ne yapacak çocuğunuza? Onun ailesi sizsiniz sorumluluk sizin yani uyum sağlayamıyorsa bunu rapor edip size bilgi verecek ki siz gerekeni yapasınız mutlaka konuşmuşlardır ama geçen seneden beri süregelen bir durum varsa da iş size kalıyor aile içi ortamı düzeltin daha fazla iletişimde olun sosyal olmasını sağlayın oyunlar seveceği etkinlikler vs yani

Ne kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba

Tabiki de bütün sorunları takip ediyorum ve eşimden geleni yapıyorum, birçok sorunu var ve bu yüzden psikoloğa götürüyoruz. Arkadaşlarını kızdırma, ilgi odağı olma, otoriter olma, derste öğretmenini dinlememe birçok sorunu var, 1 hafta iyi olurken diğer hafta kötü davranış içine giriyor
sızın sureklı okulla ıs bırlıgı ıcınde sık sık okul zıyaretlerınde olmanız hatta gerekırse etkınlıklere onculuk edıp en basta cocugunuza sorumluluk da vererek dahıl etmenız gerekırdı

benım boyle bır cocugum ola vay efendım ogretmen cocuguma vıcdansız dedı dıye cıkısmak yerıne o 2 sayfalık yazıyı alır hem mevcut psıkoluguna hemde baska bır ergen psıkologuna daha gosterırdım

toplumda sosyopat bır ınsan olsun ıstemezsınız cocugunuzu degıl mı

tabıkı klasık kesın almıssınız oyuncak sılahları ızlemıssınız yanında cukur gıbı dızılerı vermıssınız elıne youtubeları ve savas oyunlarını ne yapacaktı cocuk tutup atom parcalamayacaktı tabıkı arkadasını zehırlemeyı dusunecektı

senede bır sorunları soylemelerı bıle sızı derbeder etmıs her hafta anlatsalar ne yapardınız sız cocugunuzu zaten bılıyorsunuz gecen seneden bu zamana bır gelısme olmayınca o sure ıcerısınde psıkologa da gıttıgınızı bıldıklerı ıcın notlar tutmuslar ve son noktaya gelınce soylemısler

bunu bıle sıkayet olarak algılamıssınız cocugunuzun bu davranıs bozuklukları var demelerı sıkayet degıl kı sorun bıldırme . yanlıs tutumlarınızın farkında oldugunuz ıcın aslında bu kadar zorunuza gıtmıs kendınızden emın olsaydınız psıkolojık degerlendırme ve yonlendırme kısmında cocugunuzun gelısmesı gerektıgını eksıklıklerını kabul eder ve ne yapmam gerek hocam ne onerırsınız derdınız

bukadar tepkı almanızı sebebı sankı cocugunuza haksızlık yapmıslar gıbı davranmanız. cocugunuza en buyuk haksızlıgı sız bu tutumunuzla kendınız yapıyorsunuz farkında degılsınız

bence baska bır uzmanla daha gorusun derım mevcut uzmanınızla ıyı bır sonuc olmamıs cunku

sızın sureklı okulla ıs bırlıgı ıcınde sık sık okul zıyaretlerınde olmanız hatta gerekırse etkınlıklere onculuk edıp en basta cocugunuza sorumluluk da vererek dahıl etmenız gerekırdı

benım boyle bır cocugum ola vay efendım ogretmen cocuguma vıcdansız dedı dıye cıkısmak yerıne o 2 safalık yazıyı alır hem mevcut psıkoluguna hemde baska bır ergen pcıkologuna daha gosterırdım

almıssınız oyuncak sılahları ızlemıssınız yanında cukur gıbı dızılerı vermıssınız elıne youtubeları ve savas oyunlarını ne yapacaktı cocuk tutup atom parcalamayacaktı tabıkı arkadasını zehırlemeyı dusunecektı

senede bır sorunları soylemelerı bıle sızı bukadar derbeder etmıs her hafta anlatslar ne yapardınız sız cocugunuzu zaten bılıyorsunuz gecen seneden bu zamana bır gelısme olmayınca o sure ıcerısınde psıkologa da gıttıgınızı bıldıklerı ıcın notlar tutmuslar ve son noktaya gelınce soylemısler

bunu bıle sıkayet olarak algılamıssınız cocugunuzun bu davranıs bozuklukları var demelerı sıkayet degıl kı sorun bıldırme . yanlıs tutumlarınızın farkında oldugunuz ıcın aslında bu kadar zorunuza gıtmıs kendınızden emın olsaydınız bu psıkolojık degerlendırme ve yonlendırme kısmında cocugunuzun gelısmesı gerektıgını ksıklıklerını kabul eder ve ne yapmam gerek hocam ne onerırsınız derdınız

bukada tepkı almanızı sebebı sankı cocugunuza haksızlık yapmıslar gıbı davranmanız. cocugunuza en buyuk haksızlıgı sız bu tutumunuzla kendınız yapıyorsunuz farkında degılsınız

bence baska bır uzmanla daha gorusun derım mevcut uzmanınızla ıyı bır sonuc olmamıs cunku
Ayakta alkışlıyorum yorumunuzu. 👏🏻👏🏻 Benim de çocuğum var. Daha küçük ama gözüm sürekli üstünde. Yaşının harici bir davranışı var mı? Anormal bir durumu var mı? İnşallah karşılaşmam ama karşılaşırsam da durmam psikolog psikolog gezerim. Öğretmeni suçla, doktoru suçla oh ne ala memleket.!
Şu çalışma konusuna da gelince; ben şu an ücretsiz izindeyim ama akademisyen olduğum için çalışıyorum yani okunacak, araştırılacak şeyler bitmiyor. Tamam zor kolay değil ama bir yolu bulunmalı.

benım boyle bır cocugum ola vay efendım ogretmen cocuguma vıcdansız dedı dıye cıkısmak yerıne o 2 sayfalık yazıyı alır hem mevcut psıkoluguna hemde baska bır ergen psıkologuna daha gosterırdım

tabıkı klasık kesın almıssınız oyuncak sılahları ızlemıssınız yanında cukur gıbı dızılerı vermıssınız elıne youtubeları ve savas oyunlarını ne yapacaktı cocuk tutup atom parcalamayacaktı tabıkı arkadasını zehırlemeyı dusunecektı

senede bır sorunları soylemelerı bıle sızı derbeder etmıs her hafta anlatsalar ne yapardınız sız cocugunuzu zaten bılıyorsunuz gecen seneden bu zamana bır gelısme olmayınca o sure ıcerısınde psıkologa da gıttıgınızı bıldıklerı ıcın notlar tutmuslar ve son noktaya gelınce soylemısler

bunu bıle sıkayet olarak algılamıssınız cocugunuzun bu davranıs bozuklukları var demelerı sıkayet degıl kı sorun bıldırme . yanlıs tutumlarınızın farkında oldugunuz ıcın aslında bu kadar zorunuza gıtmıs kendınızden emın olsaydınız psıkolojık degerlendırme ve yonlendırme kısmında cocugunuzun gelısmesı gerektıgını eksıklıklerını kabul eder ve ne yapmam gerek hocam ne onerırsınız derdınız

bukadar tepkı almanızı sebebı sankı cocugunuza haksızlık yapmıslar gıbı davranmanız. cocugunuza en buyuk haksızlıgı sız bu tutumunuzla kendınız yapıyorsunuz farkında degılsınız

Diğerlerine birşey demşyeceğim de birşey dikkatimi çekti.
Küçüklüğünden bu yana bırak silah oyuncağı silahlı programları bile izletmedim, telefonda asla silahlı oyun yok ve bu tarz şeylere çok dikkat ettim ki geçende bunu psikoloğa söylediğimde hayatta her zaman güzel şeyler olmaz çocuk olumsuz durumlarında olduğunu bilmeli, hatta bugün eve giderken silah oyuncak alın çocuk görsün dedi de öyle aldık ilk defa çocuk bile şaşırdı
Yani öyle sandığınız gibi yan gelip yatan, çocuğum ne olursa olsun öğretmen halletsin o halletsin bu halletsin diyen cahil annelerden değilim, ha şu eksik dersin kabul şurda yanlış yapmışsın dersin kabul ve eksik olduğunuda kabul ediyorum çocuğumun durumundan belli ama bilip bilmeden şöyle yaptın kesin diye yargılamakta senin ne niyetli olduğunu gösterir

Diğerlerine birşey demşyeceğim de birşey dikkatimi çekti.
Küçüklüğünden bu yana bırak silah oyuncağı silahlı programları bile izletmedim, telefonda asla silahlı oyun yok ve bu tarz şeylere çok dikkat ettim ki geçende bunu psikoloğa söylediğimde hayatta her zaman güzel şeyler olmaz çocuk olumsuz durumlarında olduğunu bilmeli, hatta bugün eve giderken silah oyuncak alın çocuk görsün dedi de öyle aldık ilk defa çocuk bile şaşırdı
Yani öyle sandığınız gibi yan gelip yatan, çocuğum ne olursa olsun öğretmen halletsin o halletsin bu halletsin diyen cahil annelerden değilim, ha şu eksik dersin kabul şurda yanlış yapmışsın dersin kabul ve eksik olduğunuda kabul ediyorum çocuğumun durumundan belli ama bilip bilmeden şöyle yaptın kesin diye yargılamakta senin ne niyetli olduğunu gösterir
al ıste... okadar yazdıkkk yazdık yazdık konu sahıbı aynen mudure ve ogretmene yaptıgı tavrı bana da yaptı
senın nıyetın bellı dıye :D

sıze ıyı forumlar.

Bilip bilmeden yargıla sonra iyi forumlar
''bız hatalarımızın farkındayız bu cocuk bırden bıre boyle olmadı hatamı kabul edıyorum'' seklınde yazınız var burda hanımefendı neyı bılmeden yargılamısım ?
arkadasını zehırlemeyı susam sokagını ızlerken ogrenmedı heralde

''bız hatalarımızın farkındayız bu cocuk bırden bıre boyle olmadı hatamı kabul edıyorum'' seklınde yazınız var burda hanımefendı neyı bılmeden yargılamısım ?
arkadasını zehırlemeyı susam sokagını ızlerken ogrenmedı heralde
Çocuğa almışsınız silahı, izlemişsiniz silahlı videoları diyen kim, ne biliyorsun da bu şekilde kesin konuşuyorsun, yargılama değilde ne
Hatamı kabul ediyorum derken silah aldım, şiddetli videolar izlettim anlamında demedim
Neyi nasıl anlatsanız anlatın umrumda değil, yargılamızda, ben çocuğumun düzelmesi için elimden geleni yapıyorum yapıcam da, nerede eksiğimiz varsa bulucaz psikiyatr sayesinde

Çocuğa almışsınız silahı, izlemişsiniz silahlı videoları diyen kim, ne biliyorsun da bu şekilde kesin konuşuyorsun, yargılama değilde ne
Hatamı kabul ediyorum derken silah aldım, şiddetli videolar izlettim anlamında demedim
Neyi nasıl anlatsanız anlatın umrumda değil, yargılamızda, ben çocuğumun düzelmesi için elimden geleni yapıyorum yapıcam da, nerede eksiğimiz varsa bulucaz psikiyatr sayesinde
asırı otesı alınganlıgınız ıcınde uzmanla gorusursenız ıyı olur cunku sıze bırsey soylenmeye gelmıyor
tabırı caızse yanı ... tabırı caızse dedık ortalama bu tarz hatalar yapılıyor anlamında
of
aman neyse hakkınızda hayırlısı

asırı otesı alınganlıgınız ıcınde uzmanla gorusursenız ıyı olur cunku sıze bırsey soylenmeye gelmıyor
tabırı caızse yanı ... tabırı caızse dedık ortalama bu tarz hatalar yapılıyor anlamında
of
aman neyse hakkınızda hayırlısı
İnşallah hepimiz için hayırlısı

Hadi pdr ciler sıkıyorsa linç etsin. Veli sizleri bilmez ama öğretmenler sizin okulda ne yaptığınızı ne işe yaradığınızı ya da yaramadığınızı bal gibi biliyor. Tüm gün okulda oturup sadece ve sadece çay içiyorsunuz. Hodri meydan lafa geldi mi siz pdr cisiniz öğretmen değilsiniz. nöbet yok, özel oda var, sabah 9 akşam 3 mesai, full ekders. kağıt kürek evrak işlerini de yıkın sınıf rehber öğretmenlerine akşama kadar yatış. İşini yapmaya geldi mi lololo... okuldaki en gereksiz en vasıfsız en tembel birim rehberlik servisi.

Uzman mısınız da tedavi olmamız kanısına varsınız, siz böyle yazdınız ya hemen tedavimizi oluruz, içimiz rahatladı bilmiyorduk

Mesejlarımı gerçekeçten iyi niyetle okusaydınız kendimde de suç bulduğumuzu, çocuğumun durup dururken böyle olmadığını, nerede yanlış yapıyorsak uzman sayesinde düzeltmeye çalışacağımızı anlardınız ama işte
Uzman değilim.. çocuğun için yapacaksın bunu.. bunda kötü birşey yok ki. Bir sorun varsa düzeltmek çocuğunuz için önemli sonuçta sizde bir sorun eksiklik yoksa da içiniz rahat eder en azından.. insanlara tedavi ol deyince neden küfür duymuş gibi tepki anlamadım.. vücudunun herhangi bir yerinde problem olduğunda nasıl doktora gidiyorsan ruh sağlığı da böyle farkı yok ki.. çocuğun için söylüyorum ben bunu.. neyi kaybedersin ki.. ayrıca evet bu çocuk böyleyse kendinizi sorgulamanız lazım eksiğim ne benim diye.. bunu bilmek için de uzman olmaya gerek yok..

Hanımefendi sınıf öğretmeni hangi ara ne kadar ilgilenebilir bir öğrenciyle, teneffüste mi? Yoksa sıbıfı bırakıp derste mi ilgilensin? Oşmadı çoluğunu çocuğunu bırakıp çıkışta mı? Elbette ki görevlerinden biri peoblem yaşayan öğrencilerle bireysel veya grup görüşmesi yapmak.
Sanırım yanlışlıkla beni alıntıladınız

Küçücük bir çocuğun bir senede tedaviyi kabul etmemiş olması birçok şeyi gösteriyor zaten. Aynı yaşlarda kız kardeşim var, sık sık okuluna gitmeye çalışıyorum. Kim var kim yok, rahatsız olabileceği neler var diye. Geçen sene sınıfında bulunan başka bir çocuk karnına tekme attı, üç gece evde uyuyamadık "çok ağrıyor" deyip uyuyamadığı için. Gidip çocuğa mı kızmalıyım, yoksa zerre eğitim verememiş çocuğu topluma karıştıramamış anne babasını mı? Sorunlu çocuk yoktur, sorunlu aile vardır. Kimse de sorunlu çocuklar yüzünden okulda kendi çocuklarını düşünmek zorunda değil. Rehberlik öğretmenine illaki şikayet gidiyordur, diğer velilerden. Olaylar iyice büyümeden aldığınız önlemlerin iki katını almanız gerektiği ortada.

Umarım her şey çok güzel olur oğlunuz için.

Back
X