Çocuğum söz konusu

Özel okuldayım 3 -4 ay önce ilettim .Sınav kaygısı çok fazla bir görüşelim dedim çok yoğunmuş haber edecek pdr🤣🤣.
Oğlum lisedeydi bi 5 yıl önce onun içinde gittim tez yazıyorum çok yoğunum ayarlayacağım dedi bitti.

Okuduğum kitaplara dayanarak söylüyorum .Okul onların sorumluluk alanı.Çocukla ilgilenip zaptetsinler .Şikayet edemezler .
Çocuğunuz size karşı uyumluysa biraz okulda bekleyin gözlemleyin.
Bi psikiyatrist bulun gidin

Eksik seyler var konunuzda belki extra olarak yorumlarda yazdiniz ama tek tek arayip bulamiycam. Cocugunuzun psikolojik sorunu nedir tam olarak ne icin gidiyor doktora bir de annesiniz ve tabiki cocugunuza toz kondurmazsiniz ama ortada garip bi durumu hem kendine hem sinifina yasatmis bi cocuk var tabiki sizi arayip bilgilendirecekler.

Uzman değilim.. çocuğun için yapacaksın bunu.. bunda kötü birşey yok ki. Bir sorun varsa düzeltmek çocuğunuz için önemli sonuçta sizde bir sorun eksiklik yoksa da içiniz rahat eder en azından.. insanlara tedavi ol deyince neden küfür duymuş gibi tepki anlamadım.. vücudunun herhangi bir yerinde problem olduğunda nasıl doktora gidiyorsan ruh sağlığı da böyle farkı yok ki.. çocuğun için söylüyorum ben bunu.. neyi kaybedersin ki.. ayrıca evet bu çocuk böyleyse kendinizi sorgulamanız lazım eksiğim ne benim diye.. bunu bilmek için de uzman olmaya gerek yok..
Yazıdığım diğer yorumlara bakarsanız kimlere haklısınız demişim, kimlere kızmışım kimlere teşekkür etmişim hepsi görünür
Birşeyi tatlı dille üzmeden kırmadan yazmak varken neden üzgün bir anneyi daha çok üzmek ister ki bir insan
Ailecek hepinizin tedavi görmesi lazım, görmediğimizi ne biliyorsun, Çocuğumuzla ilgilenmediğimizi ne biliyorsun, kabahati kendimizde aramadığımızı ne biliyorsun, sormak varken direk şöyle şöyle yap demek çok saçma
Olumsuz yazdıklarımın hepsi bana olumsuz yazan kişilere karşı yazıldı, ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz
Psikologa devam ederken bu haftada ilk defa psikiyatrdan randevu almamız, çocuğun yanında konuşmalarımıza dikkat etmemiz, sevgi ve ilgi göstermeyi arttırmamız gibi

Bilip bilmeden yargıla sonra iyi forumlar
ama olumsuz hiçbir yorumu kabul etmeyip ben ilgili bir anneyim herşeyi yapıyorum diyorsunuz. herşeyi iyi yapmaya çalıştığınız halde çocuğunuzun problemleri çok ciddi.
her insan beden ve psikolojik olarak sağlıklı olacak diye bir kural yok. demek ki çocuğunuzda psikolojik ciddi bir sorun var.
silah görmeden zehirleme düşüncesiyle oyunlar kurmuş, silah görüp öyle dizileri izlemiş olsaydı neler yapardı mesela ?
kabul etmeyeceksiniz ancak çocuğunuzun yapısından kaynaklı zarar verme dürtüleri var gibi görünüyor. ve bunlar anormal davranışlar.
siz bunu yazanlara kızıp okuldaki öğretmene nefret kusuyorsunuz sürekli.
ne demeliyiz peki sizce ?
normaldir, çocuktur, hayal kurmuş zehirlediğini düşünmüş veya arkadaşlarını deprem olmuş gibi korkutmak istemiş, ne var bunda mı diyelim ?
hayalgücü bu yönde çalışan bir birey sizce ne kadar sağlıklı ?

Küçücük bir çocuğun bir senede tedaviyi kabul etmemiş olması birçok şeyi gösteriyor zaten. Aynı yaşlarda kız kardeşim var, sık sık okuluna gitmeye çalışıyorum. Kim var kim yok, rahatsız olabileceği neler var diye. Geçen sene sınıfında bulunan başka bir çocuk karnına tekme attı, üç gece evde uyuyamadık "çok ağrıyor" deyip uyuyamadığı için. Gidip çocuğa mı kızmalıyım, yoksa zerre eğitim verememiş çocuğu topluma karıştıramamış anne babasını mı? Sorunlu çocuk yoktur, sorunlu aile vardır. Kimse de sorunlu çocuklar yüzünden okulda kendi çocuklarını düşünmek zorunda değil. Rehberlik öğretmenine illaki şikayet gidiyordur, diğer velilerden. Olaylar iyice büyümeden aldığınız önlemlerin iki katını almanız gerektiği ortada.

Umarım her şey çok güzel olur oğlunuz için.
Teşekkür ederim
Evet kendimde bulduğum bir hatada çalıştığım için okula fazla gidememe oldu, çoğunlukla annem gitti
Belki de buda etken bilmiyorum. Buda bizim için bir neden oldu inanın bu kadar ciddi olduğunu anlamamıştık, psikolog yeterli olur diye düşündük. Öğrentmende son zamanlarda gelişme var deyince tamam dedik çocuğumuz düzelmeye başladı ama düzelmemiş, bir de psikiyatr a götürücez

İlkokul 3 e başlayan çocuğum var. Okul başladığından bu yana öğretmenden çok şikayet alıyoruz.. Bugün olanı anlatmam gerekiyor ki sizden fikir almak istiyorum
Başka sınıfa gidip oradaki kitapları yerlere atıp deprem olduğu için bu kitaplar böyle düştü demiş. Araştırıyorlar çocuğum çıkıyor, rehber öğretmen çağırdı gittik. Adam çocuğumu kötülüyor yazmış 2 sayfa çocuğumun yaptıklarını, şöyle kötü böyle acımasız, merhametsiz söyledi durdu, dayanamadım biz geçen sene de size gelmiştik aynı şikayetleri anlattık keşke 1 kere değilde daha çok ilgilenseydiniz sorun belki çözülürdü deyince müdür dik dik baktı rehber öğretmene haftada 1 öğrenciye konuş dedi
Ben çocuğuma uslu demiyorum ama polis ifadesi alır gibi 2 sayfa yazıp bize onları okuyor ki biz zaten onları biliyoruz psikoloğada gidiyor, geçen sene anlatınca dinledi o kadar şimdi de şikayet etmeye çağırmış, çocuğumun merhametsiz olmasını kabul etmiyorum birisine birşey olsun çok düşünür merak eder sorar, rehber öğretmenin işi ne, müdür bile daha yumuşak ve sakin davrandı, rehber öğretmenlerin görevleri bu değil mi? Geçen seneden beri sormadı şimdi çocuğunuz şöyle çocuğunuz böyle ne rahat öğretmen, kızdığımızı heryerde belli etmek zorunda mıyız
siz böyle objektif bakmayıp objektif davranmayarak aslında çocuğunuza büyük bir kötülük yapmış oluyorsunuz.Durup dururken deprem var diye diğer çocukları korlkutması normal mi? belki aşırı korkan başka bir çocuk olabilirsi orda.Öğretmen senin çocuğunu sevmek zorunda değil,eğitimcilik görevini yerine getirmek zorunda.benim çocuğum aslında melek etrafındakiler ona iftira atıyor kafasından çıkmazsan bir psikopat yaratabilirsin

ama olumsuz hiçbir yorumu kabul etmeyip ben ilgili bir anneyim herşeyi yapıyorum diyorsunuz. herşeyi iyi yapmaya çalıştığınız halde çocuğunuzun problemleri çok ciddi.
her insan beden ve psikolojik olarak sağlıklı olacak diye bir kural yok. demek ki çocuğunuzda psikolojik ciddi bir sorun var.
silah görmeden zehirleme düşüncesiyle oyunlar kurmuş, silah görüp öyle dizileri izlemiş olsaydı neler yapardı mesela ?
kabul etmeyeceksiniz ancak çocuğunuzun yapısından kaynaklı zarar verme dürtüleri var gibi görünüyor. ve bunlar anormal davranışlar.
siz bunu yazanlara kızıp okuldaki öğretmene nefret kusuyorsunuz sürekli.
ne demeliyiz peki sizce ?
normaldir, çocuktur, hayal kurmuş zehirlediğini düşünmüş veya arkadaşlarını deprem olmuş gibi korkutmak istemiş, ne var bunda mı diyelim ?
hayalgücü bu yönde çalışan bir birey sizce ne kadar sağlıklı ?
Ben ne var bunda olabilir demeniz için açmadım konuyu ama çocuğun acımasız, seri katil olabilir, çocuğa vermişin silahı suçu atmışsın öğretmene oh ne güzel denmesi için de açmadım
Fikir verenleri tabi ki dikkate alıyorum zaten mesajlarımda da herkese kızarak cevap yazmadım, bilip bilmeden ahkam kesenlere benim cevabım
Evet yaptıklarımız yetersiz kalmış kabul ediyorum, psikolog yeterli olur diye düşünürken bu son olayla yetmediğini anladık, öğrentmende son zamanlarda gelişme görüyorum dedi çok sevindik, nerden bileyim bu kadar çok şey yaşanıcağını
Kızıcak olsam kendi sınıf öğretmenimize kızarım ama kadın çocuğuma üzüldüğünü belirterek çocuğu korkutmadan düzelmesini istiyor çabalıyor, bizim ne kadar çabaladığımızı görüyor.
Eksik kaldığı yerlerde ekstra çaba sarfetmemiz gerekiyor farkındayım ve ilk defa psikiyatr a gidicez

Hadi pdr ciler sıkıyorsa linç etsin. Veli sizleri bilmez ama öğretmenler sizin okulda ne yaptığınızı ne işe yaradığınızı ya da yaramadığınızı bal gibi biliyor. Tüm gün okulda oturup sadece ve sadece çay içiyorsunuz. Hodri meydan lafa geldi mi siz pdr cisiniz öğretmen değilsiniz. nöbet yok, özel oda var, sabah 9 akşam 3 mesai, full ekders. kağıt kürek evrak işlerini de yıkın sınıf rehber öğretmenlerine akşama kadar yatış. İşini yapmaya geldi mi lololo... okuldaki en gereksiz en vasıfsız en tembel birim rehberlik servisi.
Sonrada ben suçlu oluyorum, rehber öğretmenin hiç suçu yok çünkü

Özel okuldayım 3 -4 ay önce ilettim .Sınav kaygısı çok fazla bir görüşelim dedim çok yoğunmuş haber edecek pdr🤣🤣.
Oğlum lisedeydi bi 5 yıl önce onun içinde gittim tez yazıyorum çok yoğunum ayarlayacağım dedi bitti.

Okuduğum kitaplara dayanarak söylüyorum .Okul onların sorumluluk alanı.Çocukla ilgilenip zaptetsinler .Şikayet edemezler .
Çocuğunuz size karşı uyumluysa biraz okulda bekleyin gözlemleyin.
Bi psikiyatrist bulun gidin
Şikayet etmesini de geçtim gülerek dalga geçer gibi konuşuyor, kağıda yaz sonra okuda oku. Bize karşı çok uyumlu değil ancak okulda çok çok farklı.
Nerden fark ediyorum, dışarıda yada gezmeye gittiğimizde ordaki çocuklarla güzel oynuyor

Teşekkür ederim
Evet kendimde bulduğum bir hatada çalıştığım için okula fazla gidememe oldu, çoğunlukla annem gitti
Belki de buda etken bilmiyorum. Buda bizim için bir neden oldu inanın bu kadar ciddi olduğunu anlamamıştık, psikolog yeterli olur diye düşündük. Öğrentmende son zamanlarda gelişme var deyince tamam dedik çocuğumuz düzelmeye başladı ama düzelmemiş, bir de psikiyatr a götürücez
ya sizin adınıza üzüldüm. Ben de bir kaç sayfa önce size yorum yazmıştım. Ben de bir anneyim ve bu kadar kötü yorumlar yapıp kadına bir de biz vuruyoruz. Ne kadar üzülüyorsunuzdur oğlunuz bunları yapıyor diye. kendinizi zaten sizin suçlayıp hatalarınızı görmeniz, bizim söylememizden daha önemli bir adım. Bu kadar yüklenmek hoş olmuyor gibi kadına.

Benim oğlum da arkadaşına vurunca, okul arayınca kendimi nasıl mutsuz hissediyor ve nerede ne yaptım da arkadaşına vurdu nasıl düzeltmeliyim diye çabalıyorsam eminim, siz de daha sıkı düşün oğlunuzun üstüne. İnşallah bir an önce hemen hatta bugün bir psikiyatr ile görüşmeye gidin hiç beklemeyin. Belki hafiften ilaç tedavisi bile gerekebilir. Belki hiperaktif bir çocuk acil teşhis koydurun bence.

Çocuğunuza neden deprem olduğunu söylediğini sorduğunuzda ne dedi?

Açıklaması ne?
Veya mesela 8-9 yasında olmalı, normalde bu yaşta bir çocuk deprem olduğunda herkesin hissedeceğini, deprem olduğunu anlayacağını bilir. Sizin çocuğunuz nasıl bir açıklama getirdi?
O oD2808 soruma cevap verir misiniz rica etsem? Cocuk duruma nasil aciklama getiriyor?

Ben ne var bunda olabilir demeniz için açmadım konuyu ama çocuğun acımasız, seri katil olabilir, çocuğa vermişin silahı suçu atmışsın öğretmene oh ne güzel denmesi için de açmadım
Fikir verenleri tabi ki dikkate alıyorum zaten mesajlarımda da herkese kızarak cevap yazmadım, bilip bilmeden ahkam kesenlere benim cevabım
Evet yaptıklarımız yetersiz kalmış kabul ediyorum, psikolog yeterli olur diye düşünürken bu son olayla yetmediğini anladık, öğrentmende son zamanlarda gelişme görüyorum dedi çok sevindik, nerden bileyim bu kadar çok şey yaşanıcağını
Kızıcak olsam kendi sınıf öğretmenimize kızarım ama kadın çocuğuma üzüldüğünü belirterek çocuğu korkutmadan düzelmesini istiyor çabalıyor, bizim ne kadar çabaladığımızı görüyor.
Eksik kaldığı yerlerde ekstra çaba sarfetmemiz gerekiyor farkındayım ve ilk defa psikiyatr a gidicez

bana kızacaksınız ancak ne yazık ki pek çok seri katilin çocukluklarını incelediğinizde bu tip hikayeler var. anne olarak kabul etmek istemeyeceğinizi biliyorum. fakat malesef benzer özellikler gösteriyor.
emin olun o korkuttuğu çocukların aileleri de kendi aralarında çocuğunuz için büyüdüğünde böyle böyle olacak diye bir sürü şey konuşuyordur şu anda.
ayrıca herkes yumuşak yorumlar yazmak zorunda değil. burası şahsa küfür, hakaret edilmedikçe herkesin fikrini paylaşabileceği özgür bir platform. her türlü görüşü duyacağınızı bilerek yazmanız lazım öncelikle.
çocuğunuza saldırı yok ayrıca bu sözlerde. aslında tamamen ortada olan, hepimizin hayat içerisinde şahit olduğu, tv lerde görebildiği vakalar üzerinden yorumlar var.
emin olun başkasının çocuğu böyle davransa ve sizin çocuğunuz bu davranışlara maruz kalıp korksa sizde o çocuk için bunları düşünürsünüz.

ya sizin adınıza üzüldüm. Ben de bir kaç sayfa önce size yorum yazmıştım. Ben de bir anneyim ve bu kadar kötü yorumlar yapıp kadına bir de biz vuruyoruz. Ne kadar üzülüyorsunuzdur oğlunuz bunları yapıyor diye. kendinizi zaten sizin suçlayıp hatalarınızı görmeniz, bizim söylememizden daha önemli bir adım. Bu kadar yüklenmek hoş olmuyor gibi kadına.

Benim oğlum da arkadaşına vurunca, okul arayınca kendimi nasıl mutsuz hissediyor ve nerede ne yaptım da arkadaşına vurdu nasıl düzeltmeliyim diye çabalıyorsam eminim, siz de daha sıkı düşün oğlunuzun üstüne. İnşallah bir an önce hemen hatta bugün bir psikiyatr ile görüşmeye gidin hiç beklemeyin. Belki hafiften ilaç tedavisi bile gerekebilir. Belki hiperaktif bir çocuk acil teşhis koydurun bence.
aslında yüklenmekle alakası yok. ciddi bir vaka var ve insanlar bunun ilerleyen yaşlarda başka şeylere dönüşebileceğini yazıyor.

anladım ben sadece zeka için gönderilir diyorsunuz sandım.
devlette dediğim çocukta dedikleriniz vardı.
özeldekini bilmiyorum zarar verme vardı hem okul eşyalarına hem arkadaşlarına. otizm yada öğrenme güçlüğü yoktu. dehb ne bilmiyorum.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu :)

O oD2808 soruma cevap verir misiniz rica etsem? Cocuk duruma nasil aciklama getiriyor?
Akşam deprem olduğunda uyuyordu haberi yoktu, sabah eşim erken bırakmış okula kimse de yokmuş nerden duydu depremi bilmiyorum. Kimse yokkende yan sınıfa girip yapmış
Bize küfür ettikleri için yaptım dedi, herkesin bu kadar kızacağını tahmin etmedim dedi bir nevi öğretmenlere gerek duymadan intikam almak istemiş ama normalde çocuklar küfür edilse yada kızdırılsa ya öğretmenine söyler yada en kötü saçını çeker vurur, doğru demiyorum ama çoğunluk bu şekilde
Sabah okulda kimse yokken kimden duydu da hemen olan yaptı, nerden aklına geldi şaşırdım kaldım
Öğretmenine yaramazlık yapınca söz veriyor, birdahaki yaramazlığında öğretmen bana söz vermiştin deyince ama ben onunla ilgili yapmadım diyor, her yaramazlığı birbirinden farklı konular oluyor ki sözünü tutmadın demesin öğretmen
Bilmiyorum ya nasıl olucak, etrafımda anlattığım kişiler abartma hepimiz çocukken yaptık bu tarz şeyler desede, buraya bakınca seri katil yetiştiriyormuşum gibi muamele görüyorum

Kimse çocuğun seri katil demedi.
Bu konuda seri katil kelimesini içeren tek yorumu ben yaptım o da seni çocuğunla alakali değildi. Başka bir üye çocuklar kötülük nedir bilmez dedi ben de ona Hayır ruhu kötü çocuklar vardır diye cevap verdim örnek olarak da seri katilleri gösterdim.
Okuduklarını anlayıp idrak edemiyorsun.
Burada seninle ilgili olmayan bir yorum yüzünden bile mağdur havası oluşturup üste çıkmaya çalışıyorsan öğretmenin söylediklerini kim bilir nasıl abartmissindir.
İletişim kurma ve okuduğunu anlama noktasinda seni zayıf gördüm.
Bence kendin de yardım al. Bu şekilde, iletişim kurduğun her insana zorluk çıkarırsı çünkü

Çocuğunun yaptığı yaramazlık da bana abartı gelmedi.
Ben de benzer şeyleri yaptım çocukken sonra duruldum

bana kızacaksınız ancak ne yazık ki pek çok seri katilin çocukluklarını incelediğinizde bu tip hikayeler var. anne olarak kabul etmek istemeyeceğinizi biliyorum. fakat malesef benzer özellikler gösteriyor.
emin olun o korkuttuğu çocukların aileleri de kendi aralarında çocuğunuz için büyüdüğünde böyle böyle olacak diye bir sürü şey konuşuyordur şu anda.
ayrıca herkes yumuşak yorumlar yazmak zorunda değil. burası şahsa küfür, hakaret edilmedikçe herkesin fikrini paylaşabileceği özgür bir platform. her türlü görüşü duyacağınızı bilerek yazmanız lazım öncelikle.
çocuğunuza saldırı yok ayrıca bu sözlerde. aslında tamamen ortada olan, hepimizin hayat içerisinde şahit olduğu, tv lerde görebildiği vakalar üzerinden yorumlar var.
emin olun başkasının çocuğu böyle davransa ve sizin çocuğunuz bu davranışlara maruz kalıp korksa sizde o çocuk için bunları düşünürsünüz.
Bütün yazılan yorumlara aynı şekilde kızarak cevap versem tamam ama bazı yorumlar gerçekten kırıcı
Küçükken ben çok görüyordum tabanca alıp birbirini öldürmeye çalışan çocuklar, sonuçta tekrarlanan birşey değil bu ve kaç kez söyledik anlattık, psikoloğa da gidiyoruz,
Gerçekten üzgün olan, uyuyamayan ve ne yapıcağını bilmeyen bir anneye de sert yada yumuşak yorumlar yazmakta yazan kişinin kişiliği ile alakalı olan bir durum
Neyse bunu uzatmak istemiyorum, önemli olan çocuğumun düzelmesi

Çocuğunuzu hiç görmeden,
akran-yetişkin iletişimini gözlemlemeden,
doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsünü sizden dinlemeden uzaktan durum tespiti yapamam, üzgünüm.
Çocuğunuzla ilgili olarak;
sistematik gözlem, ebeveyn görüşmesi ve gerekli testler yapılmalı.
Ben size birşey birşey sormak istiyorum bu konuda uzman olduğunuz için, çocuğumu çocuk ergen psikiyatrına götürdüğümde aynı zamanda da psikoloğa devam etmem gerekir mi
Gittiğimizde sadece ilaç mı yazar, ve ilaç çocukta bağımlılık yapar mı biraz bilgi verebilir misiniz

Akşam deprem olduğunda uyuyordu haberi yoktu, sabah eşim erken bırakmış okula kimse de yokmuş nerden duydu depremi bilmiyorum. Kimse yokkende yan sınıfa girip yapmış
Bize küfür ettikleri için yaptım dedi, herkesin bu kadar kızacağını tahmin etmedim dedi bir nevi öğretmenlere gerek duymadan intikam almak istemiş ama normalde çocuklar küfür edilse yada kızdırılsa ya öğretmenine söyler yada en kötü saçını çeker vurur, doğru demiyorum ama çoğunluk bu şekilde
Sabah okulda kimse yokken kimden duydu da hemen olan yaptı, nerden aklına geldi şaşırdım kaldım
Öğretmenine yaramazlık yapınca söz veriyor, birdahaki yaramazlığında öğretmen bana söz vermiştin deyince ama ben onunla ilgili yapmadım diyor, her yaramazlığı birbirinden farklı konular oluyor ki sözünü tutmadın demesin öğretmen
Bilmiyorum ya nasıl olucak, etrafımda anlattığım kişiler abartma hepimiz çocukken yaptık bu tarz şeyler desede, buraya bakınca seri katil yetiştiriyormuşum gibi muamele görüyorum
e önceki mesajlarda da çocuğum assla vurmaz etmez bilmez öyle şeyler dediniz şimdi çocuğun bir de saldırma huyunu da ağzınızdan kaçırdınız.siz rehberlik öğretmenini obsesyon yapmışsınız hala rehberlik de rehberlik diyorsunuz.işini gayet de yapmış öğretmen, sorunları tespit etmiş tedavi ettirmenizi de gerek güzellikle gerek zorla söylemiş.neyse size daha fazla yorum yapmamak lazım , aynen böyle devam edin.

Back
X