Çocuğum söz konusu

e önceki mesajlarda da çocuğum assla vurmaz etmez bilmez öyle şeyler dediniz şimdi çocuğun bir de saldırma huyunu da ağzınızdan kaçırdınız.siz rehberlik öğretmenini obsesyon yapmışsınız hala rehberlik de rehberlik diyorsunuz.işini gayet de yapmış öğretmen, sorunları tespit etmiş tedavi ettirmenizi de gerek güzellikle gerek zorla söylemiş.neyse size daha fazla yorum yapmamak lazım , aynen böyle devam edin.
İyi oku
AMA NORMALDE ÇOCUKLAR SAÇINI ÇEKER VURUR dedim. Çocuklar dedim genel anlamda bahsettim iyi saptırmaya başladın lütfen bana yorum yazma artık

Ben size birşey birşey sormak istiyorum bu konuda uzman olduğunuz için, çocuğumu çocuk ergen psikiyatrına götürdüğümde aynı zamanda da psikoloğa devam etmem gerekir mi
Gittiğimizde sadece ilaç mı yazar, ve ilaç çocukta bağımlılık yapar mı biraz bilgi verebilir misiniz
Dürtü kontrol bozukluğu ve dikkat dağınıklığı vakalarında duruma göre ilaç tedavisi verilebiliyor.
Otizm konusunda çok bilgili ve yetkin değilim.
Özel eğitim alanında çalışmıyorum çünkü.
Otizm, Down Sendromu, Disleksi vb konular daha çok özel eğitimin konusu, ben o alana girmedim, girmiyorum.

Ayrıca ilaca karşı olan grupta da değilim.
Bazı vakalarda kullanılması çocuğun hayrına oluyor.
Bununla birlikte henüz muayene ve teşhis sürecine gelmeden ilaç konusunu düşünüp duygusal olarak yorulmayın.

Psikiyatristler teşhis-ilaç-takip konularını paikologlar aile rehberliği, çocuğa oyun terapisi-danışmanlık sürecini yürütürler.
Psikiyatrist her ay çağırmaz sizi.
Diyelim ilaç tedavisine başlattı, belli aralıklarla (3-6 ay) ilacın etkilerini görüşmek ve dozunu ayarlamak için çağırır.
Psikolojik destek sürecini ise psikolog takip eder.

Dürtü kontrol bozukluğu ve dikkat dağınıklığı vakalarında duruma göre ilaç tedavisi verilebiliyor.
Otizm, Down Sendromu, Disleksi vb konular daha çok özel eğitimin konusu, ben o alana girmedim, girmiyorum.

Bununla birlikte henüz muayene ve teşhis sürecine gelmeden ilaç konusunu düşünüp duygusal olarak yorulmayın.

Psikiyatristler teşhis-ilaç-takip konularını paikologlar aile rehberliği, çocuğa oyun terapisi-danışmanlık sürecini yürütürler.
Diyelim ilaç tedavisine başlattı, belli aralıklarla (3-6 ay) ilacın etkilerini görüşmek ve dozunu ayarlamak için çağırır.
Teşekkür ederim
Psikoloğa devam etmeliyiz o zaman, sadece ilaç tedavisi olursa bıraktığımızda yine eskisi gibi olur mu acaba
Büyüklerde de antidepresan kullanınca bırakması zor oluyor diye biliyorum çocukta da böyle olursa
Size danışıyorum çünkü uzman olduğunuz için eğer ilaç tedavisi iyi birşey değilse psikoloğa devam ederiz diye

Evet bu haddi veren benim ne diye yazdıysam buraya zehirlenme durumunu, saklasaydım sadece son olan olayı yazsaydım
Çok kırıcı bazı insanlar ama onlarında çocukları okula giderken bu durumla karşılaşırlarsa o zamanda kendi çocuklarına cani diyebilecekler mi acaba
Dışarıda parkta bir çok arkadaşı var güzel bir şekilde oynuyor, İyi taraflarını yazmadım sadece olumsuz olanları yazdım diye mi, olan güzel şeyleri de tek tek yazayım mı
Tekrar söylüyorum çocuğumun yaptığı normal değil hatta bazen biz bile bezgin durumda oluyoruz evet, ama seri katil olur, acımasız merhametsiz gibi kelimeleri kabul etmiyorum
elimizden geleni yapıyoruz aklımda fikrimde
Üzülme kardeşim sen düzelir inşallah. Öncelikle kesinlikle tablet ve telefon sınırlaması değil tamamen kes. Benim 5 yaşında ki oğlum kızınca eline bişey alıp sizi öldüreceğim diyordu ve oynadığı oyunlara baktım silahla ve kilicla adam öldürme oynuyor. Hemen bütün oyunlari sildim ve zaten youtube yasak bizde, sorun 1 hafta da düzeldi. Daha fazla ikili ilişki kur. Oyun terapisi yapın, hikayelerle iyi davranışları destekleyin. Ben hergün kendi uydurdugum masalları anlatıyorum iki çocuğuma da. Benim 5 yaşındaki oğlum hiç söz dinlemezdi ve hep kafasına buyruk hareket ediyordu ama şimdi bayağı gelişme var. Cbd yağı var onu da araştır çok işe yarıyor. Face de grupları var kullananların çok sayıda olumlu dönüşleri var. Zehir olayı da muhtemelen videoda izledi ve hayal gücüyle böyle bişey yaptı. Onun suç olduğunu hikayelerle anlatabilirsin. Suçlu insanlara ceza verildiğinden bahsedebilirsin. Sözlü iletişim çok faydası var. Ilgi göremeyen çocuklar ilgi çekmek için bu gibi yöntemlere başvuruyorlar. Çocuğunuzu dinleyin ve bol bol sarılıp sevin. Rabbim işini kolaylaştırsın inşallah, üzülme düzelir hatta öyle çocuklardan seri katil değil bilim adamı bile olur. Benim abimin oğlu sinirden bıçakla babasının üstüne yürüdü şimdi il birincisi ve öyle bir efendi çocuk oldu ki.

Teşekkür ederim
Psikoloğa devam etmeliyiz o zaman, sadece ilaç tedavisi olursa bıraktığımızda yine eskisi gibi olur mu acaba
Büyüklerde de antidepresan kullanınca bırakması zor oluyor diye biliyorum çocukta da böyle olursa
Size danışıyorum çünkü uzman olduğunuz için eğer ilaç tedavisi iyi birşey değilse psikoloğa devam ederiz diye
Lütfen ilaç konusuna bu kadar takılmayın.
Geçmişte DEHB nedeniyle ilaç kullanmak durumunda kalan öğrencilerim-danışanlarım oldu.
Herhangi bir bağımlılık sorunu yaşayan olmadı.
Bu ilaçlar antidepresan değil her şeyden önce.

İlacı kafanıza göre bıraktırmamak da önemli tabii.
Tedavi yarım kalır bu durumda.

Kalp hastası olan biri nasıl ilaç kullanmak durumundaysa beyin kimyasında bozukluk olan biri de gerekiyorsa ilaç kullanabilir.
Bununla birlikte ilaç gerekliliği konusunda gerçekten uzman birinin kararı dikkate alınmalı.
Çocuk-ergen psikiyatristi olarak çalışan çok güvenilir Hocalarımız var.
Onlardan birine muayene ettirin oğlunuzu
doktorunuz sizi yönlendirir.

Tamam çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Lütfen ilaç konusuna bu kadar takılmayın.
Geçmişte DEHB nedeniyle ilaç kullanmak durumunda kalan öğrencilerim-danışanlarım oldu.
Herhangi bir bağımlılık sorunu yaşayan olmadı.
Bu ilaçlar antidepresan değil her şeyden önce.

İlacı kafanıza göre bıraktırmamak da önemli tabii.
Tedavi yarım kalır bu durumda.

Kalp hastası olan biri nasıl ilaç kullanmak durumundaysa beyin kimyasında bozukluk olan biri de gerekiyorsa ilaç kullanabilir.
Bununla birlikte ilaç gerekliliği konusunda gerçekten uzman birinin kararı dikkate alınmalı.
Çocuk-ergen psikiyatristi olarak çalışan çok güvenilir Hocalarımız var.
Onlardan birine muayene ettirin oğlunuzu
doktorunuz sizi yönlendirir.
Merhaba, size tekrar birşey sormak istiyorum. Çocuğumuzu götürdük psikiyatriste, şu teşhis var demedi. Genellikle eşimi ve beni dinledi.çocuğumuzu 10 dk kadar dinledi, hap yazdı ancak çocuğumuza bir teşhis koymadı. Anlattıklarımda çok endişeliydim, burda da bazı yorumlarda seri katil gibi sözler söylenince daha da endişendim, herşeyi anlattık. Aile tarpisti olarak devam edicek. Ancak bunun çocuğuma faydası olur mu, yani çocukla daha fazla konuşur gibi düşündük ama daha çok bizim özel hayatımızı sordu
Acaba psikiyatr yanında bir de çocuk psikoloğuna mı götürsek.
Ne yapabiliriz, uzman olduğunuz için direk aklıma geldiniz

Merhaba, size tekrar birşey sormak istiyorum. Çocuğumuzu götürdük psikiyatriste, şu teşhis var demedi. Genellikle eşimi ve beni dinledi.çocuğumuzu 10 dk kadar dinledi, hap yazdı ancak çocuğumuza bir teşhis koymadı. Anlattıklarımda çok endişeliydim, burda da bazı yorumlarda seri katil gibi sözler söylenince daha da endişendim, herşeyi anlattık. Aile tarpisti olarak devam edicek. Ancak bunun çocuğuma faydası olur mu, yani çocukla daha fazla konuşur gibi düşündük ama daha çok bizim özel hayatımızı sordu
Sorduğunuz arkadaşta yazacaktır ama aile terapisi dediyse azı şeylerin sizin davranışlarınızdan, aile içi iletişim ya da iletişimsizlikten de kaynaklandığını düşünümüş olabilir. Sizin özel hayatınız tabii çocuğuda etkileyen unsurlrdan birisidir.

Bence Sorun rehber öğretmenden daha öte gibi. Isterseniz okulu değiştirin çocuğunuza bir tepki oluştuğunu düşünüyorsanız ama cidden düşündürücü geldi anlattıklarınız.

Bence Sorun rehber öğretmenden daha öte gibi. Isterseniz okulu değiştirin çocuğunuza bir tepki oluştuğunu düşünüyorsanız ama cidden düşündürücü geldi anlattıklarınız.
Evet bir sıkıntı var ve bunu çözmek için gittik ancak sorun çocuğumun yaptıkları iken eşim ve benim üzerime yoğunlaşması değişik geldi, belki de ilk önce bizde sorum varsa onları çözücek daha sonda mı çocuğa yoğunlaşıcak anlamadım ki
Artık teşhis konsun istiyorum kaç tane yere götürdük, benim nerdeyse ağlayarak anlattığım şeyleri büyük bir sorun olarak görmediler, öğretmenler mi abartıyor, psikolog ve psikiyatr mı basit görüyor anlamadım

Bir çocuk için vicdansız diye ithamda bulunmak çok ilginç. Çocuk o daha biliyor mu bakalım vicdan ne demek... Çocuğun davranış bozukluklarına odaklanıp onunla çalışmalar yapmalı size çocuğunuzun yaptıklarını anlatması gerçekten çok mantıksız olmuş....
Ben de sizinle aynı fikirdeyim Çocuk ne kadar yanlış davranışlar da yapıyor olsa çocuğa merhametsiz vijdansız diye Etiket yapıştırmayı kesinlikle ve kesinlikle tasvip etmiyorum .Sokakta belli kusurları olan Hırsız sapkın insanlara bileni bu tabirle hitap edemiyorsak bir çocuğa bu şekilde Bir öğretmenin davranması kesinlikle ve kesinlikle yanlış .

ya burda yazan bayanı suçluyorsunuz eğitin yok şöyle böyle.ne kadar ilginç bir bakış açısı.çocukta belki zeka geriliği var örneğin. sadece bir örnek veriyorum ya da değişik psikiyatrik bir rahatsızlığı var mesela şizofreni gibi . ya bunun eğitimle ne ilgisi var . sanırsınız herkes Çocuğunu dört dörtlük eğitiyor.Eline hiç telefon tablet vermiyor.bazı şeyler eğitmekle olmuyor. hatırlarsınız ki albert einstenın öğretmenide sizin çocuğunuz deli okula yollamayın demişti. Çocuklara bence etiket bulmak çok kolay .Lütfen yorum yaparken karşınızdaki insanın bir anne olduğunu evladını kendisinden başka kimsenin daha fazla düşünmeyeceğini unutmayın. zira umursamıyor olsa buraya yazma gereğinde bulunmazdı .Belki kendi adına yaptığı hatalar vardır. Ama yok çocuğunuz eğitin . yok kimseyi suçlamayın Çok yanlış kelimeler bence O zaman bu bayan suçlu çocuğunu iyi eğitemedi. herkes çocuğa her şeyi söyleyebilir öyle mi ?

Evet bir sıkıntı var ve bunu çözmek için gittik ancak sorun çocuğumun yaptıkları iken eşim ve benim üzerime yoğunlaşması değişik geldi, belki de ilk önce bizde sorum varsa onları çözücek daha sonda mı çocuğa yoğunlaşıcak anlamadım ki
Artık teşhis konsun istiyorum kaç tane yere götürdük, benim nerdeyse ağlayarak anlattığım şeyleri büyük bir sorun olarak görmediler, öğretmenler mi abartıyor, psikolog ve psikiyatr mı basit görüyor anlamadım

Problemin kökünü anlamaya çalışıyor uzmanlar.
Çocuğunuzun karakterine şekil veren bir yerde sizsiniz. Çocuk mutsuz bir aile ortamında, istenmeyen şeylere şahit olarak büyüyorsa, düzgün davranılması beklenmez. Yada anne babada farklı problemler varsa çocuğa da yansır.
Yada anne babanın kötü geçirdiği çocukluğunun etkileri olabilir.

Sizin çocuğa olan davranışlarınız hakkında yönlendirme yapacaktır belki de.
Biraz şans verin tedaviye.

Ben bazı yorumların siz savunmaya geçtiğiniz ve çocuğunuzla alakalı çözüm yerine öğretmene odaklandiginiz için siz işin ciddiyetinin farkına varın diye dramatik bir şekilde abartıldığını düşünüyorum.
Bu yaştaki çocuğu ser katil ilan edecek değil kimse..

Kuzenimin dürtü kontrol bozukluğu yasayan oğlu vardı.
O çocuğa neler derlerdi.
Öğretmenler okulda doğal afet diye isim takmıştı.
4-5 kere sınıfı değişiyordu her yıl.
Turkiye'nin en iyi okullarından birinde, burslu mühendislik okuyor şu anda
2 enstrüman çalıyor
Akli basında, gayet de ahlaklı bir çocuk.
Ailesi ve bir öğretmeni sayesinde.
Ama verdikleri emeği anlatamam size
Kuzenimin iki çocuğu arasındaki yaş farkı 16 :)
16 yılını adadı.
Anksiyete bozukluğu, panik ataklar, ağlama krizleri.
Bir çocuk düşünün, sabah okulda düşüp kolunu kırıyor,
Gun boyu kimseye bir şey soylemeden dolaşıyor.
Akşam yatarken, parmakları morarınca baba fark ediyor
Film çekiliyor, parçalı kırık.
Doktor bu aciya dayanan cocuk kendine karşı bile bu kadar duyarsız çocuk baskalarina neler yapmaz demişti de o gece başlamıştı panik atağı..

Size hayatında bildiğim en abartılı örneği verdim. Ve çözümünü de gözlerimle gördüm.
Emek. Dolayısıyla emek vereceksiniz.. doğru kişiyi ararken, kendi ilişkilerinizde,.okula gidip gelme sikliginizi arttırıp okulla iş birliği yaparak, çocuğunuzu farklı alanlara yönlendirerek, ilgisini genişleterek.. vs..

Ben de sizinle aynı fikirdeyim Çocuk ne kadar yanlış davranışlar da yapıyor olsa çocuğa merhametsiz vijdansız diye Etiket yapıştırmayı kesinlikle ve kesinlikle tasvip etmiyorum .Sokakta belli kusurları olan Hırsız sapkın insanlara bileni bu tabirle hitap edemiyorsak bir çocuğa bu şekilde Bir öğretmenin davranması kesinlikle ve kesinlikle yanlış .
Ben de öğretmen öyle söyleyince birde buradaki bayanlar seri katil olabilir vs deyince iyice kötü oldum. Ama psikiyatr o kadar da çok ciddi bir durum olmadığını söyledi tabi önlem alınması gerektiğini söyledi

ya burda yazan bayanı suçluyorsunuz eğitin yok şöyle böyle.ne kadar ilginç bir bakış açısı.çocukta belki zeka geriliği var örneğin. sadece bir örnek veriyorum ya da değişik psikiyatrik bir rahatsızlığı var mesela şizofreni gibi . ya bunun eğitimle ne ilgisi var . sanırsınız herkes Çocuğunu dört dörtlük eğitiyor.Eline hiç telefon tablet vermiyor.bazı şeyler eğitmekle olmuyor. hatırlarsınız ki albert einstenın öğretmenide sizin çocuğunuz deli okula yollamayın demişti. Çocuklara bence etiket bulmak çok kolay .Lütfen yorum yaparken karşınızdaki insanın bir anne olduğunu evladını kendisinden başka kimsenin daha fazla düşünmeyeceğini unutmayın. zira umursamıyor olsa buraya yazma gereğinde bulunmazdı .Belki kendi adına yaptığı hatalar vardır. Ama yok çocuğunuz eğitin . yok kimseyi suçlamayın Çok yanlış kelimeler bence O zaman bu bayan suçlu çocuğunu iyi eğitemedi. herkes çocuğa her şeyi söyleyebilir öyle mi ?
Çocuğumun ne durumu var bilmek istiyorum, teşhis konsun istiyorum. Umursamasam buraya niye konu açayım. Hala daha tam birşey söylenmiş değil. Önlem alınması gerekiyor farkındayım ve bu duruma çok üzülüyorum.

Ben de öğretmen öyle söyleyince birde buradaki bayanlar seri katil olabilir vs deyince iyice kötü oldum. Ama psikiyatr o kadar da çok ciddi bir durum olmadığını söyledi tabi önlem alınması gerektiğini söyledi
ya lütfen siz burdaki her yoruma takılmayın.çocuğunuz için Her türlü şeyi deneyin Tedavi yöntemlerii uygulayın Çocuğunuza enerjisini atabileceğim spor faaliyetlerine yönlendirin fakat bunun yanı sıra çocuğunuzun özgüveni için Çocuğunuza kimsenin hakaret etmesine de izin vermeyin .Bence siz orada öğretmene bir şey diyemediginiz için çok işlendiniz. bence sorunu olduğu yerde hemen Çözümleyin . Siz Nasıl ki öğretmene hakaret edemiyorsanız öğretmen de sizin çocuğunuzda nasıl ki öğretmene hakaret edemiyorsanız öğretmen de sizin çocuğunuza ne olursa olsun hakaret edemez böyle düşün ün. burada yazılan kötü yorumların aksine sizi Çok iyi anlıyorum .

Çocuğumun ne durumu var bilmek istiyorum, teşhis konsun istiyorum. Umursamasam buraya niye konu açayım. Hala daha tam birşey söylenmiş değil. Önlem alınması gerekiyor farkındayım ve bu duruma çok üzülüyorum.
lütfen canımızı sıkmayın Elinizden geleni yaptığınızı eminseniz Geri kalan Allah’ın takdiri ilahisi . bazı şeyler zaman istiyor .Bundan beş yıl sonra çocuğunuz büyüyecek belki de değişecek ozamana kadar olan sürece hakim olun

Daha çok sizinle görüşmesi, sorular sorması doğal ve beklenen bir durum.
Aile dinamiklerinizi, ebeveynlik tarzınızı, çocuğunuzun yetiştiği ortamı anlamak istemiştir çünkü hiç bir çocuk annesinin karnından uyum ve davranış problemleri ile doğmuyor.

Hep şunu savundum;
Bir çocukta uyum ve davranış sorunları varsa önce doğumdan itibaren gelişim öyküsüne bakılmalı.
Gelişiminde bir gerilik/özel durum yoksa aileye, yakın sosyal çevreye ve yetiştiği ortama bakılmalı.

Size tavsiyem ilaç tedavisine ve düzenli aile terapisine devam etmeniz yönünde.
Doktora teşhis konusunda soru sormanız ve durumu net bir şekilde söylemesini beklediğinizi ifade etmeniz daha iyi olurdu.
Sonuçta bu sizin hakkınız.

Daha çok sizinle görüşmesi, sorular sorması doğal ve beklenen bir durum.
Aile dinamiklerinizi, ebeveynlik tarzınızı, çocuğunuzun yetiştiği ortamı anlamak istemiştir çünkü hiç bir çocuk annesinin karnından uyum ve davranış problemleri ile doğmuyor.

Hep şunu savundum;
Bir çocukta uyum ve davranış sorunları varsa önce doğumdan itibaren gelişim öyküsüne bakılmalı.
Gelişiminde bir gerilik/özel durum yoksa aileye, yakın sosyal çevreye ve yetiştiği ortama bakılmalı.

Size tavsiyem ilaç tedavisine ve düzenli aile terapisine devam etmeniz yönünde.
Doktora teşhis konusunda soru sormanız ve durumu net bir şekilde söylemesini beklediğinizi ifade etmeniz daha iyi olurdu.
Sonuçta bu sizin hakkınız.
Çocuğunuz da çok fazla hiperaktiflik görmüyorum dedi zaten 10 dk konuştu çocukla bu süre içinde teşhis koymadı nasıl olur ki bilemedim
Bizi de dinler çocuğu da dinler düşündük ama sanki eşimle ikizim aile terapistine gitmişiz gibi oldu
Evet hiç bir çocuk anne karnından problemli doğmuyor size katılıyorum, bizimle konuşması da normal ama Çocuğumuzla da daha fazla konuşması gerekmez mi. Bizimle terapiye devam edicek aile öykümüzü dinlicek fakat o arada çocuğumuz okulda yine aynı problemleri çıkarmaya devam ederse
Demek istediğim tam teşhis konmadan eşimle ve benimle konuşması ne kadar işe yarar bilmiyorum yani anlayamadım ne doğru ne yanlış

Az önce çocuğuma yazdığı ilacı attı doktor WhatsApp tan, internetten baktım dehb için verilen bir ilaç. Hiperaktiflik fazla yok dedi ama peki ne var benim çocuğumda da böyle davranışlar sergiliyor? Okulda da sizin abarttığınız kadar değilmiş, psikiyatr bu kadar acil bir durum olmadığını ama önlem alınması gerektiğini söylesem belki öğretmenler inanmaz bile çünkü onlar durumun çok vahim olduğunu düşünüyor
Kısacası çocuğumun davranışlarının teşhis edilmesini ve bizimle terapiye devam ederken aynı zamanda çocuğuma ilgili de terapi yapılmasını bekliyorum
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için, şu an uzman birisine sormak ve bilgi almak beni rahatlatıyor

Back
X