Önü tıp fakültesi mi ahahaha muhteşem ölçek. Üstün zekalı cıksın istiyosunuz anlıyorum her aile ister. Zeka düsündüğünüz gibi rabbimin hediyesi değil ama çocugun yaşıtlarına göre derecelendirilmesi yani simdi öyle çıkar beş sene sonra normal cıkar. Çocuğun özgüvenli olmasına gelince özgüvenin sebebi dürtü kontrolünün olmaması. Size ya da cocugunuza bi garezim yok. Bunları söyleme sebebim rehber öğretmene, psikologa, pedagoga, psikiyatriye suç atmak sizi rahatlatıyo olabilir ama gördügünüz üzere cocugunuza bi katkısı yok. Hala diyosunuz ki cocukla 5 dk konustu eşimle benim cinselliğimi bile sordu. Sanmıyorum o insanın sizin cinselliğinizi meraktan öldüğünü. Bir bildigi var demek ki bi şey araştırıyor. Hapa başlayalı da çok olmamıs. Zaten bu tarz ilaçlar gözlemle doğru doz bulunacak şekilde düzenlenir. Kısacası bi sakin olun. İşine gelmeyince doktor değiştirin diyenleri dinleyip bi kere daha kaçmayın yazık cocuga resmen vakit kaybetmekten başka bi şeye yaramaz. Bi sakin olun, kendinizi ve eşinizi artık isin içine sokun başkalarını suçlamak yerine. Danıstıgınız insanın önerilerini dinleyin. Kusura bakmayın herkes suçlu tek masum ve mağdur çekirdek aileniz gibi davranırsanız bu iş çözülmez.
Bunu çokta iyi olan ve birçok ailenin gittiği bir pedagog söyledi ben uydurmuyorum, hatta neden test yaptı biz ne diye gidiyoruz o ne yapıyor diye kızmıştık ama adam doğrusunu yapmış belliki
İnternetten günlerce bu çocuğumun bu durumunu araştırdım, dehb yaşayan, dürtü bozukluğu vs yaşayan bir çok çocuğun hikayelerini okudum, birde üstün zekalı çocukların yaşadıklarına ailelerinin yaşadıklarına baktım bize benzer şeyler yaşamışlar. O zaman pedagog un söylediği aklıma geldi ve keşke onu yarım bırakmasaydık dedim,o zamandan bu zamana keşke spor, etkinlik, yabancı dil, daha iyi bir okul, bizim desteğimiz vs daha farklı olabilirdi
Sadece pedagog değil öğretmen de çok zeki olduğunu söylüyor fakat biz bunun çocukta sıkıntı olabileceğini düşünmedik hatta pedagoga niye test yapıyor vs diye kızdık, çocuğumun üstün zekalı olmasını isteme gibi bir derdim yok yani, etrafımdaki çoğu kişinin öğrentmende dahil zeki, dikkatli, özgüvenli vs demelerini hiç bir zaman dikkate almadım çünkü kişilik benim için çok önemli
Psikiyatriste gidiyoruz zaten ve ayrıca da Psikologtan randevu aldık, hem bu durumları anlatıcaz, hala ne teşhis konmuş durumda ne de bir ilerleme kaydettik. Tamam eşimle bana terapi yapması güzel bundan memnunum ancak, Çocuğumuzla konuşmuyor sürekli bizle konuşuyor, teşhisi ne merak ediyoruz dedik biraz hiperaktiflik var dedi ancak verdiği hap dehb için anlayamadık, öğretmen ne yapmalı oda merak ediyor söyleseniz oda okulda ona göre davranırım dedi diye sorduk, kaç yıllık fakülte bitirmiş ne yapması gerektiğini söylemicem o biliyordur dedi ama öğretmen bilmiyor bilmediği için soruyor zaten, çocukla ilgili soru sorduğumuzda pek cevaplamıyor hapı verdi tamam ama sadece hapla olmuyor ki
Rehber öğretmen ise şu an umrumda bile değil, rehber öğretmen konusunu da kapattım, onun suçlamaları beni hiç ilgilendirmiyor