- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi YazYagmuru1
-
Hayali arkadaş yaşı bu yaşlar.
Gerçekle yalani ayiramayacak yaşlar. Anaokulu öğretmenleri de buna benzer şeyler yaşamıştır . Ben de annemin arkadaşının oğlundan bir örnek vereyim.
Çocuk anaokulunda öğretmenine demiş ki : annemin bir bebeği vardı,ama artık yok . Annem her gün ağlıyor, mezarına gidiyoruz.
Öğretmen de çok üzülmüş ve 'aciniz büyük ama çocuğu kötü etkiliyor' demek için anneyi çağırmış .
Tabi ki böyle bir olay yok :)) hatta çocuk hayatında mezarlığa gitmemiş, son dört yıldır da evde konuşulan bir vefat haberi -akraba vs vsdan yok.. bu çocuk bu kadar detaylı nasıl uydurabilir?
Uyduruyor işte :)) o yaşlar bu yaşlar.
Ben olsam ben de emin olamazdım. Belki de kurmuştur kafasından
Aynen öyle. Konu sahibinin çocuğunun yasi tam hayal gücünün dorukta olduğu yaşlar. Belki de anane evinde, kadın muhabbetinin ortasında kulak misafiri olmuştur 'baska kadın ki var?' sözüne, beyni böyle kurmuştur.Diziden ,filmden görmüştür , duymuştur .
Merhaba bu 2-6 yaş arası dönem yani 1.çocukluk döneminde çocuk yalan söyleyebilir.bunun birçok farklı sebebi vardır.yani bu dönemdeki çocuklarda olan bi durum bir çok örneği var. Ancak çocuk söylediklerinin yalan olduğunun farkında değildir.çünkü bunu idrak edecek olgunlağa erişmemiştir.yani demem o ki doğru söylüyor olabilirde olmayabilirdeMerhabalar, önceki konulardan belki bilirsiniz. Bosanma davası açmış durumdayım ve saçma sapan babalık cümlelerinden sonra (Çocuk istiyor diye alıyorum, babalık görevim askerliğe kadar bitti gibi) çocuğu bir ay kadar almayıp tekrar almaya başladı. Yatılı götürüyor, düzenli bir çalışma düzeni yok ve çocuğum da istiyor diye karışmadim. Haftada iki bile olsa götürmesine müsade ettim. Geçen akşam çocuğum "Babamın evindd Dilek var, onunla üçümüz uyuyoruz, tuvalete birlikte gidiyorlar, Dilek inde çocuğu var, ama sakın babama söyleme,kizar." demesi üzerine yatılı olarak çocuğu almasına artık izin vermeyeceğim i söyledim. Karşılık olarak da çocuğa siz söyletiyorsunuz, Allah inizdan bulun" gibi ifadeler kullandı. Oglumdan hayal ürünü olan uydurulmuş, gerçek gibi anlattığı hiç bir olay duymadım. 4.5 yaşında. O kadar emin konuştu ki karşı taraf "acaba" diye düşündüm, bir çocuk bu kadarini uydurabilir mı???
Ben dizi izlemeyi sevmem, izletmemde. Belgesel tarihi anlatan diziler dışında. İyi gelmiyorlar bana. Çocuğun da izlemiş olduğu TRT çocuk ta çizgi film ler var. Eve gelen başka birini (erkek) anlatırken ama o Dilek değil diye başladı. Bozuntuya vermeden dinledim. Tuvalete birlikte gidiyorlar, bir birine aşk diyorlar demesi , sakın babama söyleme diye korkması da ayrı bir konu. Ben olayın şok undan yeni sıyrılıyorum. İş arkadaşlarınin eşlerine sorma fırsatını dün yakaladım, kimse şaşırmadı. Olaydan herkes haberdarmis. Bende çocuk sayesinde öğrenmiş bulunmuş olmuşum... Olay gerçekmiş...Diziden ,filmden görmüştür , duymuştur .
Artık gondermeyecegim. Çocuğu sitenin parkına bırakıp Dilek ile evde iş görüyorlar. Yavrum benim... Gitmek istemediğinde zorluyordu m gitmesi için. Çok salak mışım. Aptallık etmişim... Gece yatılı olmazsa alamazmis çocuğu. Bir gün önceden 18.00 de alıp ertesi gün 19.00 da getiriyordu. Mahkeme saatlerini değil de onun uygun olduğu günlerde almasına izin veriyordum. Nereden bileyim böyle şeyler yaşayacak çocuk. Çok zor bir durummuş. İnsan yaşamadan acının büyüklüğünü anlamıyormus. Allah kimseye yasatmasin...Cocugunuzu en iyi siz bilirsiniz o yaşta benimde çocuğum var ben bilmiyorumki asla yalan söylemez ve uydurmaz ama uyduran ve yalan söyleyen cocuklarda var yalan soylermi cocugunuz. Eğer dogruysa vermeyin çocuğu yan yana yatmak ne demek çocuğun ahlakını bozacaklar ve bu devirde bilmediğiniz tanimadiginiz kadının cocunuzun yanında yatması hiç güvenilir değil
Artık gondermeyecegim. Çocuğu sitenin parkına bırakıp Dilek ile evde iş görüyorlar. Yavrum benim... Gitmek istemediğinde zorluyordu m gitmesi için. Çok salak mışım. Aptallık etmişim... Gece yatılı olmazsa alamazmis çocuğu. Bir gün önceden 18.00 de alıp ertesi gün 19.00 da getiriyordu. Mahkeme saatlerini değil de onun uygun olduğu günlerde almasına izin veriyordum. Nereden bileyim böyle şeyler yaşayacak çocuk. Çok zor bir durummuş. İnsan yaşamadan acının büyüklüğünü anlamıyormus. Allah kimseye yasatmasin...
Çocuğu tek başına mi bırakıyormus ay cok pislik iki gun yapmayinca ölmüyor ya cocuk varken nasil boyke bjsey yapar.Artık gondermeyecegim. Çocuğu sitenin parkına bırakıp Dilek ile evde iş görüyorlar. Yavrum benim... Gitmek istemediğinde zorluyordu m gitmesi için. Çok salak mışım. Aptallık etmişim... Gece yatılı olmazsa alamazmis çocuğu. Bir gün önceden 18.00 de alıp ertesi gün 19.00 da getiriyordu. Mahkeme saatlerini değil de onun uygun olduğu günlerde almasına izin veriyordum. Nereden bileyim böyle şeyler yaşayacak çocuk. Çok zor bir durummuş. İnsan yaşamadan acının büyüklüğünü anlamıyormus. Allah kimseye yasatmasin...
Amin en doğru kararı vermissinArtık gondermeyecegim. Çocuğu sitenin parkına bırakıp Dilek ile evde iş görüyorlar. Yavrum benim... Gitmek istemediğinde zorluyordu m gitmesi için. Çok salak mışım. Aptallık etmişim... Gece yatılı olmazsa alamazmis çocuğu. Bir gün önceden 18.00 de alıp ertesi gün 19.00 da getiriyordu. Mahkeme saatlerini değil de onun uygun olduğu günlerde almasına izin veriyordum. Nereden bileyim böyle şeyler yaşayacak çocuk. Çok zor bir durummuş. İnsan yaşamadan acının büyüklüğünü anlamıyormus. Allah kimseye yasatmasin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?