• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğum ve eşimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Telefonda konuşurken kötü haber yetiştirmeniz olmamış çocuk elin teyzelerine ağlayarak mı teselli bulacak boş bulunmuşsunuz.
Ayrıca o teyzenin size hesap sormaya hakkı yok ama yaptığınızı eleştirebilir bende olsaydım saydırırdım
onlar bana her fırsatta saydiriyor cnm.

Valla hatalısın. Şimdi sen birşeyden dert yanarken dert yandığın kişi amaaan buda bişey mi arkadaşın ölmüş dese nasıl hissedersin. Ki çocuklar için ölüm çok uzak bi kavram. Kimbilir çocuk orda neler yaşadı teyzeler nasıl zor durumda kaldı. Çok hassas kırılgan bi yapın varsa karşındakilere de öyle davranmalısın

Ya evet doğru zamanı seçememişsiniz ama yine de hesap sormak onların haddine değil abartmasınlar. Sanırım sizi azarlamak için fırsat kolluyor onlar da. Hadlerini bilsinler hata yapmış olsan da çocuk senin çocuğun hesap sormak onların haddine değil.
çocuğu gondermeme fırsatı oldu onlara zaten. Kv kalsın gitmesin okul açılınca gitsin diyormus bile.

Suç değil de soylemedeydiniz daha iyiydi. Çocuğa yazık, sizin desteğinize ihtiyacı olurdu böyle bir durumda. Uzaksiniz da. Olan olmuş takılmayın. Kim ne derse desin. Çok geçmiş olsun.

O kadar da değil elaleme ne konu sahibiyle cocugu arasindakiler
Didinin didisi bile degil kaynana konuşmuyor teyze sen kimsin hayırdir derdim ben olsam
Konu sahibi cocuga söyleyerek hata etmiş ama onlar özür kabul edecek konumda da değiller
onlar beni gerçekten beğenmiyor ve sürekli eleştiriyor zaten. umrumda değiller artık. çocuğumu geri gondersinler yeter.

Suç değil de soylemedeydiniz daha iyiydi. Çocuğa yazık, sizin desteğinize ihtiyacı olurdu böyle bir durumda. Uzaksiniz da. Olan olmuş takılmayın. Kim ne derse desin. Çok geçmiş olsun.
teşekkür ederim gerçekten. Bu ekip beni dış kapının mandali gibi görür hep. sosyetikler biraz. ben 2 yıllık mezunuyum diye istemediler en başından beri beni. birbirlerine çok iyiler. disaridakiler hep kötü onlara göre.

2. paragrafta belirttiğim nedenden ötürü bu şekilde anlaşıldıysa öyle bir niyetim yoktu diyerek özür dileyebilir.
boşluğuma geldi haklısınız söylememem gerekirdi demek zor olmasa gerek..
akabinde dedim zaten. kusura bakmayın dedim. kabul görmedi henüz. beklemedeyim.

Sanırım çocuğunuz yalnız gittiği için biraz da huzurlari bozulsun diye söylediniz bunu. Sizde hata gördüm ben açıkçası. Kızmakta haklılar çocuk tatildeyken güzel zaman geçirmek için gittiği bir zamanda söylememiz hoş olmamış kasıtlı birşey sezdim ben. kendinize bile itiraf edememiş olabilirsiniz belki ama böyle bence.

Sanırım çocuğunuz yalnız gittiği için biraz da huzurlari bozulsun diye söylediniz bunu. Sizde hata gördüm ben açıkçası. Kızmakta haklılar çocuk tatildeyken güzel zaman geçirmek için gittiği bir zamanda söylememiz hoş olmamış kasıtlı birşey sezdim ben. kendinize bile itiraf edememiş olabilirsiniz belki ama böyle bence.
Hayır. bilemezsiniz. tabi öyle görmekte haklı olabilirsiniz. sizde haklısınız. ama yanlış.

teşekkür ederim gerçekten. Bu ekip beni dış kapının mandali gibi görür hep. sosyetikler biraz. ben 2 yıllık mezunuyum diye istemediler en başından beri beni. birbirlerine çok iyiler. disaridakiler hep kötü onlara göre.

Şöyle kucumseyici insanlardan bıktım. Kesinlikle hiç üzülmeyin. Asla onların lafina da takılmayın. Böyle insanları ağzınıza kuş tutsaniz yine memnun edemezsiniz. Hep suçlu siz eksik siz olursunuz. Benim ailem de öyledir çok iyi anlıyorum. Bulduğum tek çözüm mesafeli olmak.

Gecmis olsun. Keske soylemeseydiniz ama olan olmus yapacak birsey yok. Cocugunuzu arayin ve haberini alin sadece esinizin cocugu degil o.

söyleme niyetim yoktu aslında. ben de saskinim. onlar bunu affetmez biliyorum.
Tamam hatali davranmissin, olmamis ama "affetmezler" ne demek? Verecekleri tepkiyi vermisler, fazlasına kimsenin hakki yok, herkes haddini yerini bilsin bi.. Hem cocuk senin cocugun, onlardan az dusunuyor degilsin.. Tepki isini abartmalarina izin verme derim..

Bi de esinle aran iyiydi diye hatirliyorum, guzelce anlat bence cocugun senin cocugun olduğunu ve bu yastan sonra daha fazla tepkiyi kaldıramayacağını.. Hatalisin diye ezilip buzulme derim, oyle durdukca iyice tepene çökmeye calisirlar o tipler, kendinden emin dur, çek çocuğunu ve konuyu kestirip at, aciklama yaptıkça abartacaklar gibi hissettim, yuz verme..

Kızlar öncelikle bayramınız mübarek olsun. direk konuya gireceğim. çocuğum babannesi ve babannesunin kardeşleri ile (ben onlara ekip diyorum) 2 haftalik tatile gitti. ben istemedim ama çocuğu biz götüremiyoruz diye çok istedi diye gönderdim. neyse. Dün oğlumun spor okulundan bir arkadaşının kaza geçirdiğini ve vefat ettiğini öğrendik. çok üzüldüm. Bugün de oğlumla konuşurken orada canı sıkılmış vs diye konuşurken oğlum dedim; bak hayatta kötü şeyler oluyor basit konulari büyütme. arkadaşın trafik kazası geçirmiş vefat etmiş dedim. oğlum 12 yaşında bu arada. belki söylemek yanlış oldu ama o an sanki o gerekti . anlatmak zor bunu şimdi. yani öyle gerekti sanki ve doğru zaman dedim. Ağlamış tabi. üzülmus. hemen aradı teyzelerden biri. vay efendim sen niye buradayken söylüyorsun bunu şimdi sırasımi vs. ben de anlamadım dedim. bizi ne hâle soktun biliyormusun dedi nahoş bir hesap verme işi oldu bana.
ben ms hastasıyım ve aşırı kırılgan yapım var. cvp veremedim. ve biliyorumki orada arkamdan demedikleri kalmaz. beraber olduklarında herkes kötü. çocuğumu doldururlar. eşime onlardan önce ben söyleyeyim dedim. onlara hak verdi. köşeme çekildim oturuyorum şimdi.
nasıl bir tavır sergileyeceğimi bile bilmiyorum. eşime ve ailesine. sizce ben suclumuyum onu bile anlamadım. sizce kızlar?
Keşke hiç söylemedeydiniz

Hatta bu sekilde kim bilir cocuk eve erken gelir diye planli sekilde söyledi konu sahibi bence. Yoksa kimse kücük cocuga bilmeden ölüm haberi vermez.

Üstelik hadi diyelim agzindan kacti. Ben anne olarak ilk ve tek derdim cocugum bunu nasil karsilyacak olurdu. Cok pisman olup üzülürdüm. Konu sahibin derdi ise kv'de tayfasi ile. Hatta konu "oglumu nasil teselli ederim, nasil telafe ederim" degil. Konu kv'de tayfanin hakli ve ya haksiz olmasi.

Sadece cocuga acidim. Ego savaslarin icinde arkadasin ölüm haberini telefondan almak..cidden yazik ya.

Böyle bir haberi birdenbire çocuğunuza nasıl söyleyebildiniz? Hem de telefonda ve sizden uzakta. K.valideniz ve tayfasının fikrini önemseyeceğinize çocuğunuzun psikolojisini düşünseniz daha iyi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X