Çocuğum yok değersiz hissediyorum

Birlikte çalıştığım bir doktor annem yaşında ama bekar . Bir diğeri evlenmiş çocuğu yok. İkisi de muhteşem insanlar. Bilgi olarak da çok dolular, en önemlisi de özgüvenleri yüksek. Ben dahil sevmeyen yok onları. Adları geçince aaa o harika biridir, çok da bilgili.. derler...Sizin önce bu duygudan kurtulmanız lazım. Siz sizsiniz. Çocuk size statü sağlayacak bir malzeme olamaz...

aynen kesinlikle ama şöyle bir kanı var o kadar uzun süreçocuk istemeyen kadın olamaz kesin kısır bunlar..ilk 3 sene kendim istemedim ama ona rağmen imalara canım sıkılıyordu sonra istedikten sonra olmaması ve evlilik süremin de 4 yıl olması kendimi berbat hissettirdi insanların en ufak şeyini daha da takar oldum

Bu ne saçmalık yahu? Her kadın anne olmayı istemek zorunda mı?

aynen kesinlikle ama şöyle bir kanı var o kadar uzun süreçocuk istemeyen kadın olamaz kesin kısır bunlar..ilk 3 sene kendim istemedim ama ona rağmen imalara canım sıkılıyordu sonra istedikten sonra olmaması ve evlilik süremin de 4 yıl olması kendimi berbat hissettirdi insanların en ufak şeyini daha da takar oldum

Eh inzanların her dediğini takarsak nefes alamaz hale geliriz.
İnsanlar için ben evde kalmış bir kızım. Evlenmek istemediğim akıllarına bile gelmiyor çünkü bir kadının yalnızlığı tercih ediyor olması mantıklarına uymuyor.
Kız evlenir kadın olur
Kadın doğurur anne olur
Zinciri kırarsanız bu tercih değil mecburiyettir gözlerinde.
Ben sizin yerinizde olsam hiç burkulmam, üzülmem
Üzülsem bile belli etmem
İnsanlar severler belaltı vurmayı, üzüntünüzü belli etmeyin. Haddini aşana da yapıştırın cevabını gitsin.

Bu ne saçmalık yahu? Her kadın anne olmayı istemek zorunda mı?
ben de bıktım yaa nasibimde farzedelim ki yok Allah nasip etmedi eşimle mutluysak bile insanların soruları imaları yüzünden ben böyle mi yaşayacağım iş yerinde daire başkanımız bile müdürüme sormuş anne olmayı düşünmüyr mu artık diye gerisini siz düşünün

Ne alakasi var?
5. Yilimiza girdik hala istemiyorum hatta eş dostun cocuklarini nasil zorlukla buyuttugunu gordukce daha da soguyorum bu fikirden. Zor, cok zor valla buyuk sorumluluk. Dogurabilen herkes anne oluyor ama nasil cocuklar yetisiyor? Karaduzen.

Tabi sizin icin demiyorum yanlis anlasilmasin sizi tanimiyorum bile.

Diyecegim o ki kendimi hic eksik hissetmiyorum. Eve cocuklu biri gelince kalksinlar diye dua ediyorum, mizmizmizmiz. Her seyi problem ya, yemesi yememesi tuvaleti kakasi uykusu uykusuzlugu, dis cikarmasi 2 yas sendromu, buyume atagi. Offff yani etrafimdaki tum anneler zaten depresyonda, hayattan sogumuslar.

Bir de her seyin hayirlisi olsun, evladin da. Hayirsiz vicdansiz, ana babayi uzecek evlat olacaksa hic olmasin daha iyi. Ve gercekten dunyanin sonu degil.

Sizin icin de hayirlisi olsun insallah

ben de bıktım yaa nasibimde farzedelim ki yok Allah nasip etmedi eşimle mutluysak bile insanların soruları imaları yüzünden ben böyle mi yaşayacağım iş yerinde daire başkanımız bile müdürüme sormuş anne olmayı düşünmüyr mu artık diye gerisini siz düşünün
herkes herkese soruyor bosver. Sormayan yok gercekten. Benim bir de kilom var, gobegimi bebek zannedip otobuste yer veriyorlar, istisnasiz :D soranlar, kiz mi erkek mi :D iyice nefret geliyor bana

Ne alakasi var?
5. Yilimiza girdik hala istemiyorum hatta eş dostun cocuklarini nasil zorlukla buyuttugunu gordukce daha da soguyorum bu fikirden. Zor, cok zor valla buyuk sorumluluk. Dogurabilen herkes anne oluyor ama nasil cocuklar yetisiyor? Karaduzen.

Tabi sizin icin demiyorum yanlis anlasilmasin sizi tanimiyorum bile.

Diyecegim o ki kendimi hic eksik hissetmiyorum. Eve cocuklu biri gelince kalksinlar diye dua ediyorum, mizmizmizmiz. Her seyi problem ya, yemesi yememesi tuvaleti kakasi uykusu uykusuzlugu, dis cikarmasi 2 yas sendromu, buyume atagi. Offff yani etrafimdaki tum anneler zaten depresyonda, hayattan sogumuslar.

Bir de her seyin hayirlisi olsun, evladin da. Hayirsiz vicdansiz, ana babayi uzecek evlat olacaksa hic olmasin daha iyi. Ve gercekten dunyanin sonu degil.

Sizin icin de hayirlisi olsun insallah
aslında doğru bir bakış açısı bnde çocuk sahibi olup bulutları üstünde gezen görmedim genelde yılgın görüyorum insanları peki sana imalar çocuk bebek soruları ne zaman demeler büyüklerden torun isteği vs olmuyor mu

Abarttim ama bir de apartmandaki.bir teyze bir gun karsilastigimizda bana direkt dedi ki
-kizim sen doktora gitsene
Ben tabi Turk filmlerinde hasta olup etrafindakilerin haberi olan ama 3 aylik omru kaldigini.kendi.bilmeyenler.gibi oldum
-neden teyze.hayirdir.bilmedigim bir hastaligim mi var dedim.

Kadin demez mi, sizin cocugunuz olmuyor ya :D bak bu sitenin ayakli gazetesi ve hakkimda bu lafi cikarmis. He benden.ne eksildi? Hiçbir şey

aminnnn.. peki sana bunca yıl bekledim ya olmazsa ya ömür boyu böyle kalırsak gibi korkular gelmiyor mu
kalirsak kalalim, ne olur ki? Biz 6 kardesiz de ne oldu , basimiz goge ermedi suana kadar =)
ablamin da cocugu yok, enisteden mutevellit olmuyor. Gayet de mutlu mesut yasiyorlar. Cok hasret ceken de yetimhaneden masum bir yavru alir hem o gunahsizin hayati kurtulur. Sanki bizim genlerimiz cok mu mukemmel, ne biliyoruz ;)

Abarttim ama bir de apartmandaki.bir teyze bir gun karsilastigimizda bana direkt dedi ki
-kizim sen doktora gitsene
Ben tabi Turk filmlerinde hasta olup etrafindakilerin haberi olan ama 3 aylik omru kaldigini.kendi.bilmeyenler.gibi oldum
-neden teyze.hayirdir.bilmedigim bir hastaligim mi var dedim.

Kadin demez mi, sizin cocugunuz olmuyor ya :KK70: bak bu sitenin ayakli gazetesi ve hakkimda bu lafi cikarmis. He benden.ne eksildi? Hiçbir şey
al işte densiz bu tipler benim ruh halimi bozmayı başardılar.. işyerimde bir hizmetli bana bir gün artık çocuk yap bekleme kayınvaliden seni daha çok sever dedi buyur burdan yak

aslında doğru bir bakış açısı bnde çocuk sahibi olup bulutları üstünde gezen görmedim genelde yılgın görüyorum insanları peki sana imalar çocuk bebek soruları ne zaman demeler büyüklerden torun isteği vs olmuyor mu
ilk gunden beri sordular. Yanlarina destek kuvvet alıp mesela hem Kayınvalidem Hem de kendi eltisi bayağı baskı yapmıştı Bir gün

ben de dedim ki istediğiniz kadar konuşun çocuğun konuşma ile dünyaya gelmeyeceğini Benden iyi bilirsiniz

Ondan sonra da kayınvalideme söyledim açık açık çocuk dedikçe beni kendinden soğutuyorsun Haberin olsun dedim hiç olmazsa ne yapacaksın dedim. ne Amacın var yani. Oturdu ağladı

al işte densiz bu tipler benim ruh halimi bozmayı başardılar.. işyerimde bir hizmetli bana bir gün artık çocuk yap bekleme kayınvaliden seni daha çok sever dedi buyur burdan yak
sag ol sana soran olmadi deseydin
Ya ben hak edene hak ettigi cevabi veririm
Buyuk kucuk umursamam
Cunku karsimdaki haddini bilse zaten.benden.azar isitmez ;) insan olan insan gibi cevabi hak eder.

Bir.gun de hic tanimadigim bir kadin, kalabalik bir ortamda yanimiZda 16 yasinda erkek akraba da varken geldi benim gobegimi oksadi. Canimmm cocuk var mi dedi.

Allahhhh...
Pardon sizi hayatimda ilk defa görüyorum Bu ne samimiyet dedim e ben düğününüze gelmiştim dedi Neyse sonra böyle özel konuları uluorta konuşmaktan hiç hoşlanmam sizinle de konuşacak değilim dedim kadın gitmiş içerde ağlamış

daha sonra onların akrabası olan kadın da bana kin tuttu falan filan ama önemli değil hadlerini bilsinler yeter sevmelerine gerek yok

Kimseyi pispislayamam kimseye yatak odamla rahmimle ilgili hesap da vermem net.

ilk gunden beri sordular. Yanlarina destek kuvvet alıp mesela hem Kayınvalidem Hem de kendi eltisi bayağı baskı yapmıştı Bir gün

ben de dedim ki istediğiniz kadar konuşun çocuğun konuşma ile dünyaya gelmeyeceğini Benden iyi bilirsiniz

Ondan sonra da kayınvalideme söyledim açık açık çocuk dedikçe beni kendinden soğutuyorsun Haberin olsun dedim hiç olmazsa ne yapacaksın dedim. ne Amacın var yani. Oturdu ağladı
Buyuk kucuk umursamam
Cunku karsimdaki haddini bilse zaten.benden.azar isitmez :KK66: insan olan insan gibi cevabi hak eder.

Bir.gun de hic tanimadigim bir kadin, kalabalik bir ortamda yanimiZda 16 yasinda erkek akraba da varken geldi benim gobegimi oksadi. Canimmm cocuk var mi dedi.

Allahhhh...
Pardon sizi hayatimda ilk defa görüyorum Bu ne samimiyet dedim e ben düğününüze gelmiştim dedi Neyse sonra böyle özel konuları uluorta konuşmaktan hiç hoşlanmam sizinle de konuşacak değilim dedim kadın gitmiş içerde ağlamış

daha sonra onların akrabası olan kadın da bana kin tuttu falan filan ama önemli değil hadlerini bilsinler yeter sevmelerine gerek yok

ya zaten insanlar kendinde bu haddi nasıl buluyor anlamıyorum bu ne samimiyet anlamadım bugün anemin apartmanın önünde komşusu oturuyordu kadın memur inanne bi muhabbetim var ne bişey buraya yeni aşındılar ben komşu fln tanımıyorum yani boş boş gelme buraya bebek yap bebekle gel dedi bnde sağol sen 4.yü yap biz sevelim dedim

Buyuk kucuk umursamam
Cunku karsimdaki haddini bilse zaten.benden.azar isitmez :KK66: insan olan insan gibi cevabi hak eder.

Allahhhh...

küserlerse de küssünler yaa insanları bozucaksın bunu çok net anladım

Sinir geliyor bana bu mevzulardan.
Millete soracağız çocuk yapalım mı, ne zaman yağalım diye. Tövbe yaaa...

ya zaten insanlar kendinde bu haddi nasıl buluyor anlamıyorum bu ne samimiyet anlamadım bugün anemin apartmanın önünde komşusu oturuyordu kadın memur inanne bi muhabbetim var ne bişey buraya yeni aşındılar ben komşu fln tanımıyorum yani boş boş gelme buraya bebek yap bebekle gel dedi bnde sağol sen 4.yü yap biz sevelim dedim
ya canim hayatta tek başarisi(!) dogurmak olaN kadinlar bunu yapiyor, yani maalesef çogunluk.
Kendin bir sey basar da onunla ovun
Senin eksik hissetmene bu yuzden gerek "yok".

Mesela en buyuk ablam evlenmedi, dogurmadi, tek yasiyor. Onu bile bana soran oluyor ay acaba.ne kusuru vardi da kimse istemedi'ye getirecekler kıt akillarinca

küserlerse de küssünler yaa insanları bozucaksın bunu çok net anladım
kimseye yaranmak sevimli gorunmek zorunda degiliz. İnsan olana, insan gibi sorana zaten duzgun cevap veriyoruz. Arkadasimla dostumla tabi ki konusurum paylasirim. Elalem de laf yedigiyle kalir ;)

Bende kendimi boyle hissediyorum malesef canim.Daha dogrusu zorla hissettiriyorlar.
Ben kendimden cok esim icin istiyorum cunku en buyuk hayali cocugumuzun olmasi.Hayatimizi ona endeksledik.Cocuk olursa araba aliriz,cocuk olursa tatile gideriz diye birsuru plan..Cunku elimizde para bulundurmamiz lazim tupbebek icin.Ilki tutmadi diye farzederek ikinci deneme icin de para...
Berbat bir haldeyiz anlayacagin.
Ustune ustluk ablam benden sonra evlenmesine ragmen hamile ustelik hic istemiyorken...Ve hic caba harcamadan plan yapmadan...
Allah kimseyi boyle sinamasin.
Eltim desen surekli cocuklarin resmini paylasip iyi ki varsiniz bilmem ne.Var yani bu da sen yaptin da var degil Allah nasip etti diye var.Bu kibir bu ovunmek niye?anlamiyorum ben..

Back
X