- Konu Sahibi goncammm48
psikolojim çok bozuk gerçekten bugün bile anneme gezmeye gittim 4 farklı komşuydu teyzydi çocuk sordu buraya boş boş gelme hani bebek nerde dediler ..teşekkür ederim yorumunuz için ama sanırım toplum benim beynime bunu yerleştirdi anne olmak seviye atlamak gibi bişey ..ve olmazsan değersizsin ..sizin kendi tercihinizmiydi peki özel olmazsa sorun mu vardı tüp bebek vs denediniz mi
Nedensiz infertilite malesef bizim. 3 aşılama ve 4 tüp bebek denedik. Zor süreçler. Ama biz inanın etrafımızdakiler kadar önemsemiyoruz bunu. Zamanla alışılıyor belkide bilmiyorum, herkes çok şaşırıyor biz çok rahatız. Artı çalışıyorum ve iş ortamında daha çok oluyor can acıtmaya çalışan insanlar. Komşu teyzelerin ki art niyetten değil, biraz cahillik belki biraz densizlik. Ama bile bile laf sokan insanları çok gördüm özellikle kendi akranlarımız daha acımasız olabiliyor malesef. Benim uzun zaman olduğu için umursamamayı öğrendim.
Umursama hayatını akışına bırak. Bunu herhangi biri söylemiyor yaşayan biri söylüyor. Bu senin ve eşinin hayatı. Bunu aşmakta senin elinde. Psikolojik destek al mutlaka, takıntılar uçup gidecek göreceksin. Ve bir yıl bu kadar kaygıya kapılmak için erken. Tedaviler var çaresizde değilsin. Doktorlar çocuğunuz olmaz deyip göndermemiş, bunlar düşün biraz iyi yanına odaklan. İnşallah sen, ben isteyen herkes en kısa zamanda anne olur. Nasibimizde varsa mutlaka olur birgün emin ol.