Çocuğum yok değersiz hissediyorum

psikolojim çok bozuk gerçekten bugün bile anneme gezmeye gittim 4 farklı komşuydu teyzydi çocuk sordu buraya boş boş gelme hani bebek nerde dediler ..teşekkür ederim yorumunuz için ama sanırım toplum benim beynime bunu yerleştirdi anne olmak seviye atlamak gibi bişey ..ve olmazsan değersizsin ..sizin kendi tercihinizmiydi peki özel olmazsa sorun mu vardı tüp bebek vs denediniz mi

Nedensiz infertilite malesef bizim. 3 aşılama ve 4 tüp bebek denedik. Zor süreçler. Ama biz inanın etrafımızdakiler kadar önemsemiyoruz bunu. Zamanla alışılıyor belkide bilmiyorum, herkes çok şaşırıyor biz çok rahatız. Artı çalışıyorum ve iş ortamında daha çok oluyor can acıtmaya çalışan insanlar. Komşu teyzelerin ki art niyetten değil, biraz cahillik belki biraz densizlik. Ama bile bile laf sokan insanları çok gördüm özellikle kendi akranlarımız daha acımasız olabiliyor malesef. Benim uzun zaman olduğu için umursamamayı öğrendim.
Umursama hayatını akışına bırak. Bunu herhangi biri söylemiyor yaşayan biri söylüyor. Bu senin ve eşinin hayatı. Bunu aşmakta senin elinde. Psikolojik destek al mutlaka, takıntılar uçup gidecek göreceksin. Ve bir yıl bu kadar kaygıya kapılmak için erken. Tedaviler var çaresizde değilsin. Doktorlar çocuğunuz olmaz deyip göndermemiş, bunlar düşün biraz iyi yanına odaklan. İnşallah sen, ben isteyen herkes en kısa zamanda anne olur. Nasibimizde varsa mutlaka olur birgün emin ol.

Bende kendimi boyle hissediyorum malesef canim.Daha dogrusu zorla hissettiriyorlar.
Ben kendimden cok esim icin istiyorum cunku en buyuk hayali cocugumuzun olmasi.Hayatimizi ona endeksledik.Cocuk olursa araba aliriz,cocuk olursa tatile gideriz diye birsuru plan..Cunku elimizde para bulundurmamiz lazim tupbebek icin.Ilki tutmadi diye farzederek ikinci deneme icin de para...
Berbat bir haldeyiz anlayacagin.
Ustune ustluk ablam benden sonra evlenmesine ragmen hamile ustelik hic istemiyorken...Ve hic caba harcamadan plan yapmadan...
Allah kimseyi boyle sinamasin.
Eltim desen surekli cocuklarin resmini paylasip iyi ki varsiniz bilmem ne.Var yani bu da sen yaptin da var degil Allah nasip etti diye var.Bu kibir bu ovunmek niye?anlamiyorum ben..
sen kaç yıllık evliisn yaşın kaç ve sorununuz ne...sosyal medya maalasef öyle cnm kapatmayı düşünmüyor değilim bnden sonra evlenen bütün kuzenlerim hepsi doğum yaptı ve bir bir bebeklerinin resmini her gün paylaşıyorlar insnın gözüne sokarcasına işyerimde sık görüştüğüm bütün arkadaşlarım hamile ve hep hazırlıktı odasıydı doğumdu muhabbetler..bnde berbat bir haldeyim tüp tedavisine başlasam kışa doğrı tuttu mu tutmadı mı o psikolojiyi nasıl kaldıracağım bilemiyorum

sen kaç yıllık evliisn yaşın kaç ve sorununuz ne...sosyal medya maalasef öyle cnm kapatmayı düşünmüyor değilim bnden sonra evlenen bütün kuzenlerim hepsi doğum yaptı ve bir bir bebeklerinin resmini her gün paylaşıyorlar insnın gözüne sokarcasına işyerimde sık görüştüğüm bütün arkadaşlarım hamile ve hep hazırlıktı odasıydı doğumdu muhabbetler..bnde berbat bir haldeyim tüp tedavisine başlasam kışa doğrı tuttu mu tutmadı mı o psikolojiyi nasıl kaldıracağım bilemiyorum

Bizde bir sorun yok canim ama ben 2kere dis gebelik ve 1kimyasal gebelik gecirdim.
19aylik evliyim.Butun bunlari 1sene icinde yasadim 19aylik evlilikte 10 ay korunduk mecburen dis gebeliklerden sonra.
Keske hic yasamaaydim diyorum en azindan bir umudum olurdu tuplerim saglam olurdu ama malesef hersey insanlar icin.Bizde sosyal medya hesaplarindan hicbiri yok canim watsap yetiyor.
Ama bana bunlari yasatanlari,degersiz hissttirenleri hic affetmeyecegim ve Allah buyuk biryerden cikacak..
Ben bu psikoloi ile tupbebek tutacagini zannetmiyorum.Tutsa bile 9ay boyunca kan sulandirici igne vurulacagim.Sinavim yine bitniyor yani..

Dusunmeye başlayalı 1 sene olmus. Tamam disardan bakinca 4 sene ama icerden 1 sene. Ve 1 yil cocuk olmasi icin zaten beklenmesi gereken bir surec. Kendinizi degersiz hissetmeyin. Allah korusun cocugunuz olup onunla sinansaniz daha da zor olurdu. Siz guclu durun ki disardaki dengesizler size laf konusma curretinde bulunamasinlar kendinizi ezik hissedip onlara laf vermeyin. Akisina birakin strea yapmazsaniz hersey daha kolay olur ins.

Bende kendimi boyle hissediyorum malesef canim.Daha dogrusu zorla hissettiriyorlar.
Ben kendimden cok esim icin istiyorum cunku en buyuk hayali cocugumuzun olmasi.Hayatimizi ona endeksledik.Cocuk olursa araba aliriz,cocuk olursa tatile gideriz diye birsuru plan..Cunku elimizde para bulundurmamiz lazim tupbebek icin.Ilki tutmadi diye farzederek ikinci deneme icin de para...
Berbat bir haldeyiz anlayacagin.
Ustune ustluk ablam benden sonra evlenmesine ragmen hamile ustelik hic istemiyorken...Ve hic caba harcamadan plan yapmadan...
Allah kimseyi boyle sinamasin.
Eltim desen surekli cocuklarin resmini paylasip iyi ki varsiniz bilmem ne.Var yani bu da sen yaptin da var degil Allah nasip etti diye var.Bu kibir bu ovunmek niye?anlamiyorum ben..
takinti haline getirmezseniz daha stressiz daha kolay olur. Hem hayat, hem çocuk.
Hele ki benden sonra evlenenlerin oldu muhabbeti cok yanlis bir yarişma çabasi

takinti haline getirmezseniz daha stressiz daha kolay olur. Hem hayat, hem çocuk.
Hele ki benden sonra evlenenlerin oldu muhabbeti cok yanlis bir yarişma çabasi

Canim inan ki oyle bir yaris icinde degilim ama insanin kanina,gururuna dokunuyor.
Ben hep kendimi avutuyorum belki cocugum olsa ben olecektim veya esime birsey olacakti diye Allah korusun.
Her dogum bir olum getirir bunun benim ailemde cok ornekleri var kendimi hep bu sekilde avutuyorum..ama nereye kadar.
Tek kisi degilsin evilikte,kendini esinr karsi sorumlu hissediyorsun,eksik goruyorsun ister istemez.
Bu konuda hicbir psikoloik destek bana bir fayda saglamayacak.Dusunceler hep beynimde olacak.ilaclar desen uyusturacak..Olsem hicbirsey hissetmesem diyorum bazen..Hangi gunahin bedelini oduyoruz bilmiyorum.Ama insanin inanci da zayifliyor belli bir zaman sonra.Olmayacak diyorum olsaydi Allah verirdi vermeyecek diyorum bu cok kotu bir psikoloi..

Canim inan ki oyle bir yaris icinde degilim ama insanin kanina,gururuna dokunuyor.
Ben hep kendimi avutuyorum belki cocugum olsa ben olecektim veya esime birsey olacakti diye Allah korusun.
Her dogum bir olum getirir bunun benim ailemde cok ornekleri var kendimi hep bu sekilde avutuyorum..ama nereye kadar.
Tek kisi degilsin evilikte,kendini esinr karsi sorumlu hissediyorsun,eksik goruyorsun ister istemez.
Bu konuda hicbir psikoloik destek bana bir fayda saglamayacak.Dusunceler hep beynimde olacak.ilaclar desen uyusturacak..Olsem hicbirsey hissetmesem diyorum bazen..Hangi gunahin bedelini oduyoruz bilmiyorum.Ama insanin inanci da zayifliyor belli bir zaman sonra.Olmayacak diyorum olsaydi Allah verirdi vermeyecek diyorum bu cok kotu bir psikoloi..
gercekten kotu bir psikoloji ama neden kendini bu psikolojiye hapsedesin?
Onceki mesajlarimda da yazdim, ablamin olmuyor, diger ablam hic evlenmedi. Yani hayatini sadece çocuga endekslemesen olmaz mi? Gercekten, cocuk bir amac olamaz ki bu hayatta.
İnanc açisindan da şunu soyliyim. Evlat ile sinanmak, cocugunun olmamasindan daha kolay mi zannediyorsun? Bak instgrmda muzisyenanne var, neler çekiyorlar, ailecek eriyip gittiler. O el kadar yavrular makinalara bagli, ameliyatlar geçirmis. Ya da engelli bir cocugun emanetçisi olmak cok mu kolay?
Yani Allah ne verirse uzuntusuz versin, kaldiramayacagimiz imtihanla imtihan etmesin. Bizi de yoktan var eden O. Omrumuz bitince gidecegimiz yer belli...
Yani iyi hissetmeni diliyorum, ne diyim. Cunku elinde olmayan bir durum icin kendini uzmene gerek yok.

ayrica o da esinin imtihani. Evlenmeden biz konustuk ve dedik ki Allah verirse olur, vermezse olmaz. Anlastik. Yani bu insanlardan kaynaklanmaz. Sen gereken tedaviyi olursun gerisi nasiptir. Ki sebepsiz infertilite de cok yaygin. Ne yapalim yani artik kendiliginden hamile kalmak sasilacak is oldu. Artik normal bunlar bu zamanda. Yedigimiz ictigimiz, stres, adina ne dersen de.

al işte densiz bu tipler benim ruh halimi bozmayı başardılar.. işyerimde bir hizmetli bana bir gün artık çocuk yap bekleme kayınvaliden seni daha çok sever dedi buyur burdan yak
Alla allahhh çok ilginç 3 yıllık evliyim 33 yaşımdayım asla çocuk istemiyorum gayet te özgüvenliyim her yerde Allah isteyenlere nasip etsin ben istemiyorum diyorum. Bu beni niye değersiz yapsın ki? Çocuk mu beni ben yapacak? Ben zaten kendim olduğum için çok değerliyim. Hatta kendimi o kadar seviyorum ki başka bir insana adayamam hayatımı diyorum. Ayrıca neden öyle hadsiz tipler sizi buluyor bir düşünün derim çünkü kimse bana ne soruyor ne de doktora git falan diyor. Bence siz çok belli ediyosunuz bu konuda mağdur olduğunuzu, özgüvensiz hatta ezik durursanız insanlar hah fırsatını bulduk biraz da biz vuralim derler iyilik adı altında. Ne münasebet benim özelimi konuşmak ne alaka mesajını verirseniz kimse size bulaşamaz. Ama siz her fırsatta dert yanar çocuğum da olmuyor eksik insanım derseniz kimse size acımaz. Evet öylesin der.

Yanlış düşünüyorsun neden değersiz olasın
Zaten 1 senedir dusunuyormussunuz e ancak... 1-2 senede olmazsa bı doktora gidersiniz

Benim değerimi çocuk sahibi olup olmamama göre elalem mi belirliyor?
Bu milleti niye, nasıl takıyorsunuz hiç anlamıyorum.
Herkese sorulan sorular bunlar.
Biz yurtdışındayız bir süredir, ben 2,3 ayda bir eşim olmadan Türkiyeye gelip gidiyorum, ne alakaysa her seferinde hamile olduğum için geldiğimi sanan bir akraba güruhu var. :confused:
Yine mi yok, aa biz de onun için geldiğini sanmıştık gibi tepkilerle karşılanıyorum.:confused:
Size ne yahu niye geldiğimin hesabını mı vereceğim? Konu sahibi sizin mantıkla düşünürsem hiç gelmemem lazım yurduma.:KK53:
Birinde kayınvalidemle balkonda oturuyoruz, o gün sabah gelmiştim daha.
Karşı balkondan bir komşu teyze seslendi "aa gelinin mi geldi", "evet sabah geldi" .
"Hamile mi ondan mı gelmiş", "Yok hamile değil"
"Neden?" (Allah Allah soruya bak :KK70:), "İstemiyorlar daha yapmıyorlar, kısmet".
Benim o an balkondan balkona resmen cinsel hayatımızın konuşulduğunu fark etmem ve anne ne yapıyorsun sen diye susturmam. :confused::confused:

Bnde 1 senedir tedavi oluyrm sorun bnde olmuyor aileme karsi deqil onlar karismz benim nezaman cocuk yapcaqima ama esim bu kdar isterken ona bi evlat verememek cok koyuyor deqersiz deqil sanirim ama esime karsi kendimi ise yaramaz hssdyrm bnde ck istyrm anne olmayi ama Rabbim bilir ne bilim

Çevrendeki insanların bu düşüncesine göre ben hiç değerli olmayacağım demek ki, çünkü çocuk yapmak istemiyorum :) Bu düşünce yapısı kötü kalpliliğin getirdiği bir şey bana göre. Hadi ben çocuğu bilinçli yapmıyorum peki çocuk isteyipte olmayanlar ne olacak? Bir insana kısır diyerek onu ezmek, kısır o kadın ya da erkek onların çocuğu yok diyerek acımak, dışlamak nasıl bir kötülük aklım almıyor. İnsanların içinin karalığı dışlarına vuruyor bu hareketlerle aslında sadece farketmek gerek bunu. Kadınların psikolojilerini bozuyorlar. Çocuk çocuk çocuk. Sana ne kardeşim sen mi büyüteceksin ben doğurunca? Sen mi karşılayacaksın tüm masrafları ya da hastalıkta belada hayırsız evlatta sen mi alacaksın tüm sorumluluğu? Bana soranlara isteyen kendine yapsın, kimse benim için doğurmadı ben de kimse istiyor diye çocuk yapamam dedim. 2-3 kişi de laf olsun diye sormuştu. Hiç lafımı esirgemem herkes durması gereken sınırı bilecek. Dik dur, güçlü ol. Seni yıpratmalarına izin verme, bak bu çocuk işinde kafaya çok takıp hamile kalmayan, rahatladığında ve umursamadığında hamile kadın çok var. Değersiz değilsin, çocuk isteyip istememek aynı zamanda bir seçimdir, doğurmak hiçbir kadının statüsünü yükseltmez.

Alla allahhh çok ilginç 3 yıllık evliyim 33 yaşımdayım asla çocuk istemiyorum gayet te özgüvenliyim her yerde Allah isteyenlere nasip etsin ben istemiyorum diyorum. Bu beni niye değersiz yapsın ki? Çocuk mu beni ben yapacak? Ben zaten kendim olduğum için çok değerliyim. Hatta kendimi o kadar seviyorum ki başka bir insana adayamam hayatımı diyorum. Ayrıca neden öyle hadsiz tipler sizi buluyor bir düşünün derim çünkü kimse bana ne soruyor ne de doktora git falan diyor. Bence siz çok belli ediyosunuz bu konuda mağdur olduğunuzu, özgüvensiz hatta ezik durursanız insanlar hah fırsatını bulduk biraz da biz vuralim derler iyilik adı altında. Ne münasebet benim özelimi konuşmak ne alaka mesajını verirseniz kimse size bulaşamaz. Ama siz her fırsatta dert yanar çocuğum da olmuyor eksik insanım derseniz kimse size acımaz. Evet öylesin der.
aslaa.. tam tersi ben de zaten 3 yıl istemedim ama anaç bir yapım da var 3 yıl erteledim normalde istiyorum çocuk..özgürlüğe çok düşün bir yapım da var dışarıya karşı da kimse çocuk istediğimi bilmez düşünmüyorum rahatım sanırlar vurdumduymaz ve dik görünürüm ama gelgelelim 1 yıldır psikolojimi sendüşün belki de bu gerizekalılar düzgün olan psikolojimi bozdular

Bnde 1 senedir tedavi oluyrm sorun bnde olmuyor aileme karsi deqil onlar karismz benim nezaman cocuk yapcaqima ama esim bu kdar isterken ona bi evlat verememek cok koyuyor deqersiz deqil sanirim ama esime karsi kendimi ise yaramaz hssdyrm bnde ck istyrm anne olmayi ama Rabbim bilir ne bilim[/QUO
Allah gönlüne göre versin tez zamanda kucağını doldursun kötü bir psikoloji bilirim eşim için değilde bnde annem için üzülüyorum çaktırmasa da hissediyorum torun eksikliğini hissetiğini

Bnde 1 senedir tedavi oluyrm sorun bnde olmuyor aileme karsi deqil onlar karismz benim nezaman cocuk yapcaqima ama esim bu kdar isterken ona bi evlat verememek cok koyuyor deqersiz deqil sanirim ama esime karsi kendimi ise yaramaz hssdyrm bnde ck istyrm anne olmayi ama Rabbim bilir ne bilim
Allah gönlüne göre versin tez zamanda kucağını doldursun kötü bir psikoloji bilirim eşim için değilde bnde annem için üzülüyorum çaktırmasa da hissediyorum torun eksikliğini hissetiğini

çocuğum olmuyor çok değersiz hissediyorum 3 yıl ben istemedim niye istemedim bilmiyorum 1 yıldır da o bizi istemiyor 4 yıllık evliyim ve hala 2 kişiyiz.. ben anneme karşı aileme karşı değersiz hissediyorum bnm suçum değil ama torun sevgisi tatmamalarından dolayı kendimi çok kötü hissediyorum..diğer başka her yerde değersiz hissediyorum amirimin yanında olsun arkadaşlarımın yanında olsun çoluk çocuk hastalık muhabbeti yapıyorlar bnde öyle bakıyorum boş insan olduğumu düşünüyorladır eminim
Neden öyle düsünüyorsun veren de alan da Allah. Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin senin gibi hak edene versin ins.

Back
X