- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.685
- 248
- Konu Sahibi serenboz79
-
kızlar yaaaa gerçekten cevaplarınızla içime su serpildi ben birde haddinden fazla duygusal olduğum için çoook etkileniyorumm bale kursuna gidiyor bir gün anne herkesin annesi bizi izlemeye geliyor dedi tamam bende gelirim kızım dedin bir sevinçle izin verirlermi anne elbette kızım dedim ertesi gün bütün arkadaşlarına annemde gelecek diye söylemiş bileee işin kötü tarafı anasınıfındakilerin çoğu büyük kısmıda ev hanımıı
burası gercekten cok can alıcı olmus .
evlı degılım anne de degılım ama ,bu kısım benı bıle ınanılmaz etkıledı .
ama sarlar el vermıyorsa mecbur calısmak zorun da kalıyorsunuz .
kotu bır anne olmadıgınızı bu yazdıklarınızdan da hıssedebılıyorum .
sız de ısterdınız cocugunuzun hep yanın da olmayı ama ,malesef
gunumuzun sartları buna el vermıyor .
ama cocugunuz gercekten cok zekı dusuncelı ve naif bırı .
o yasta cocuk sızı kırmamak ıcın "anne sen calısıyorsun kı ben de oyun oynayabılıyorum "demesı
gercekten bır cocugun yasından buyuk bır cumle olmus .cocugunuz da gercekten anlayıslı
durumun suan da bıle farkın da olabılen bır cocuk masallah .
ama bazı cocuklar da calısan anne olayı ters tepıyor gercekten .buyuduklerın de "sana ıhtıyacım oldugu zamanlar da
sen hıc yanım da degıldın "gıbı tepkılerı olan cocuklar da var .ama sızın cocugunuz sızın durumunuzu anlaabılıyor cok sukur
kızınız da onlara hava atar annem bu aldı,şunu aldı bana diye..
bir de kızınızı işyerinize getirdiniz mi hiç?? çok işe yarıyor çalıştığınız yeri görmesi.hoşlarına gidiyor..ve akşama kadar nerede olduğunuz hayal bir yer değil de somuta dönüşüyor..
ben çalışmadım ama hep kızıma çalışan bir anne profili vermek istedim.Ama 6 yaş öncesi çocuk gerçekten savunmasız.Ama 6 yaştan sonra çalışmassanızda çocuğunuz artık yanıbaşınızda olmayacak.okul,ve çok uzun süren dersleri olacak.Arkadaşlarına konstre olacak.az ama kaliteli zaman geçirme çok doğru bi şey.Ev işlerinden çocuğa çok zaman kalmıyor.bak havalar açtı.benimki hiç evde durmaz.bahçede arkadaşlarıyla.
hatta derim ki bu saaten sonra çocuk için maddi durumunuz çok önemli hale gelicek.arkadaş ortamında giyim kuşamı,inanın çocuklar çok acımasız,buna göre gruplaşıyor.çocuğun hobileri.ki ben buna yetişemiyorum.yüzme,tenis,piyano.bunları çok istiyor.birini bile yapamıyorum.daha ev alma telaşımız var diye.
Vicdan azabı çekmenize gerek yok.Çalışmayan anneler bile çocuğunu kreşe yollamalı.Çocuğun zihinsel gelişimi için bu şart.
benim annemde hep çalıştı.. ben kreşte , anneannemde kaldım.. o zamanlar annemin anlattığına göre çok ağlıyomuşum arkasından , akşam camlarda bekliyomuşum , hatta beni almaya geç geldiklerinde resmen hasta oluyomuşum.. ama şimdi iyiki çalışmış annem diyorum , yoksa onca yaşanan maddi sıkıntılarda halimiz ne olurdu bilmiyorum.. sizler kendi ayakları üzerinde duran annelersiniz.. şimdilik zor ama emin olun evlatlarınız ilerde böyle fedakar anneleri olduğu için gurur duyacak sizlerle, benim canım annemle duyduğum gibi..
çok doğru yazdıklarınız..ben çalışırken oğlumu özlüyorum ama çalışmaz evde otursam da yapamam diyorum.yani çalışmak sadece maddiyat da demek değil..ben ilerde oğlumun benimle gurur duymasını istiyorum.başarılı bir insan olmak istiyorum.lütfen yanlış anlamayın çalışmayan kadınlara başarısız demek istemiyorum,sadece tercih meselesidir bu.
çalışmamak bana daha zor gelen bir durum.
siz hiç çalışmadınız mı,yani sadece çocuğunuz yüzünden mi evdesiniz? bazıları çocuk sahibi olunca işi bırakıyor ya,onu da düşündüm,2 sene ara vereyim diye bu sefer oğlum kreşe gidince ,iş bulmanın garantisi yok kii...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?