Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
veliyle karsilasirsam değil, muhakkak karşılasir alnini bi guzel karislarim. Çocuğunu altin kafesine geri koymasini soylerim. Saf kötü bunlar. Kendi Çocuğuna bir cocuk, cocukca normal olan bir sey yaptığında kiziyor ama, kendisi küçük bir çocuğu azarlamaktan cekinmiyor. Adi

Bence adam haklı. Benim de çocuğumun kolunu başka bi cocuk mıncırsa, sessiz kalmam açıkçası. Sevgi gösterisi demişsiniz de mıncırarak sevilmez. Sanırım sizden öğreniyo olabilir çocuk, evde onu o şekilde seviyosanız dikkat edin derim. Bu kadar korumacı olmak bana doğru gelmiyo yani çocuk yanlış yaptıysa ve bunun için birileri onu uyardıysa gayet normal. Adamın o kadar aşırı bi hareket yaptığını düşünmüyorum ben. Sözlü bi şekilde uyarmış sadece bir daha yapmayacaksın demiş.
Sizin gibi velilerle karşılaşmaktan çok korkuyorum. Çünkü kendimi tutamaz saçma sapan insanlar yüzünden başım ağrırdı.
4 yaşında çocukların atışmasına bağıracak kadar aciz insanlar. Üstelik öğretmen bu şahıs. "Arkadaşının canını yakmamalısın" diyebilirdi. Eşşek kadar herifin 4 yaşında çocuğa bağırmasını nasıl normal görebiliyorsunuz?? PES!

E adam uyarmış işte ne var ben anlamadım. Herkes çocuklar duymasın dizisinde gibi duyar abidesi olarak gezemez her dakika. Adam da aniden öyle biraz yükselmiştir kaldı ki bağırma itip kakma falan yok anlattığınıza göre. Benim çocuğumu da mıncırsalar uyarırım fazla abartılı geldi düşünceleriniz.

Ayrıca neden insanların bir orta noktası yok ya. İlkokula giderken falan öğretmenlerimiz tarafından baya azarlanırdık şimdi o günleri gülerek anıyoruz okul dediğin biraz öyle bir ortam zaten. Bu kadar cam fanusta büyütülen çocuklar ileride çok kırılgan ve hayatla baş edemez oluyorlar.

Adamın tavrını doğru bulmadım. Çocuğa o sekilde emir kipiyle konuşmak haddine değil. Ben kendi oğluma baska bir çocuk vurduğunda çocuğa göz dağı vermek yerine annesiyle iletişime geçtim. Annesi zaten benden önce çocuğuna müdahale etti yaptığının yanlış olduğunu anlattı. Aynı şekilde oğlum top havuzunda başka bir çocuğun üstüne atlamış istemeden o çocuk da ağlayıp annesine şikayet ediyor. Ben uzaktan izliyorum annesi gelip oğluma normal bir dille sordu. Oda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Yeniden oynamaya başladılar. Bende dikkatli olması konusunda uyardım çocuğum adına kadından özür diledim. Bence bu işler böyle halledilir başkasının çocuğuna ben niye göz dağı verip korkutayim
İletişime geçilecek bir konu falan yok ki anlık gelişmiş bir olay ya adam da anlık tepki vermiş hayretler içinde okuyorum tüm yorumları. Her konuda öğretmenle ve velilerle iletişime geçmek bana ilginç geliyor.

Benim oğlanda aynı yaşta ve gerçekten laf anlamıyor. Ben şimdiden kara kara düşünüyorum okula başlayınca yandım. Siz öğretmenle bu konuyu konuşun diğer veliye çocuğun korktuğunu uygun bir dille anlatsın. 4 yaşında yahu anne baba öğretmen dışında birinin müdahalesi korkutmuştur. O an belli ki fevri davranmış adam. Çok büyütülecek bir şey değil ama yanlışını da bilmeli bence.

İletişime geçilecek bir konu falan yok ki anlık gelişmiş bir olay ya adam da anlık tepki vermiş hayretler içinde okuyorum tüm yorumları. Her konuda öğretmenle ve velilerle iletişime geçmek bana ilginç geliyor.
Anlık tepki bir anda söylenmiş zaten yapacak bir şey yok ama adam cocuğa göz dağı vermeden önce (güzelce uyaramiyorsa) velisiyle ya da öğretmeniyle konuşmasını mantıklı bulurum. Ben sadece bundan bahsettim iletişim derken

Anlık tepki bir anda söylenmiş zaten yapacak bir şey yok ama adam cocuğa göz dağı vermeden önce (güzelce uyaramiyorsa) velisiyle ya da öğretmeniyle konuşmasını mantıklı bulurum. Ben sadece bundan bahsettim iletişim derken
Evet ama konuşulacak kadar bir şey olmamış ki. Ne çocuğun kol mıncırması ne de velinin uyarısı üzerinde durmaya değecek bir şey değil. “Oğlunuz kızımın kolunu mıncırdı ben de uyardım” diye aramak biraz abes.

Sanirim bazi seyler dusunmeden ani tepkiyle oluyor bende gozumun onunde yasit bi cocuk kizimi itince napiyorsun sen diye bagirmisdim.cocukta dondu bende dondum sonra gonlunu aldim pisman oldum
Anlık tepki olabiliyor ama siz çok güzel geri dönüş yapmışsınız

Evet ama konuşulacak kadar bir şey olmamış ki. Ne çocuğun kol mıncırması ne de velinin uyarısı üzerinde durmaya değecek bir şey değil. “Oğlunuz kızımın kolunu mıncırdı ben de uyardım” diye aramak biraz abes.
Adam zaten kizinin lafıyla çocuğu korkutmasaydi kimsenin velisine ulaşmaya gerek yoktu evet. Çocuk bunlar. Demek ki icine cok dert olmus ki çocuğu korkutmuş. Madem öyle öğretmenine söylerdi diyorum bende. Oğretmeni de calciye söylerdi sizin çocuk böyle böyle yapıyor dikkatimi çekti tarzında

çocuklar kavga da ederler, birbirlerini ısırırlar, oyuncağını kırarlar... böyle böyle de hayata hazırlanırlar. biri diğerinin karşısında güç duruma düşüyorsa "işi bilen bir yetişkin" müdahale eder ve sorun çözme yoluna dair rehberlik eder. bu olayda sıkıntı kocaman bir adamın küçücük bir çocuğa kızması. 4 yaşında bir çocuk için bu anlaması güç ve korkutucu bir şey. size boyunuzun neredeyse 2 katı uzunluğunda sesi sizin sesinizden kat kat kalın birinin "bir daha yapmayacaksın!" dediğini hayal edin, ürkütücü...
bu çocuk okulda (güvenli alanında) tanımadığı biri tarafından buna maruz kalmamalı. gelen geçen bana bağırabilir, ben küçüğüm ve bir şey yapmışımdır diye büyümüş nesiller olabilirsiniz ama çocukların "bağırılabilir" varlıklar olduklarını düşünmesi çocuğu istismara açık hale getirir, hakkını savunamaz hale getirir.

eğer bir çocuğu benim çocuğuma zarar verirken görürsem (mutemeln bir çok kez göreceğim) ve müdhale etmem gerekirse karşıdakinin de çocuk olduğunu hatırlayarak ses tonumu buna göre ayarlayarak doğru şekilde arabuluculuk ya da sorun çözme konusunda rehberlik etmem gerekir. yeryüzündeki tek çocuğun benim çocuğum olmadığını hatırlamam gerekir bu kadar basit.

Bence burda tek can alıcı nokta üslup. Benim çocuğuma bir başka çocuk hırçın davrandığı zaman ailesi de müdahale etmiyorsa yanına eğilip birbirinize zarar vermeyin, böyle davranırsanız oynayamazsınız birlikte diyorum. Eğer çözüm olmazsa da çocuğumu alıp götürüyorum. Bir başkasının çocuğunu asla azarlamam çünkü benim çocuğuma yapılsa çıldırırım. O çocuğun bir anlık heyecanıyla kızın kolunu sıkması kötü niyetli değil, birbirinize temas etmeden oynayın diyip geçilecek düzeyde bir şey. Önemli olan çocuğun gıcıklık ve zorbalık yapmıyor olması, bu nedenle velinin yaptığı çok büyük terbiyesizlik oluyor.

Öğretmene bırakmanız bencede iyi olmuş çünkü olay daha başka büyüyebilirdi.

Evet adam sert tepki vermiş olabilir ama öğretmen olarak değilde babası olarak düşünmelisiniz sonuçta kimse çocuğuna zarar gelsin istemez. Benim kendi öz yeğenim geçen kızıma tokat attı bende kızdım ablam baya bozuldu ama napabilirim? Sonuçta kendi evladım. Elime alipta çocuğu dovmedim bidaha yapmaması konusunda uyardım. Çünkü sürekli yapıyorlar bunu.

Geçenlerde de en büyük yeğenim kütüphaneye gitmiş sinif arkadası gelmiş erkek bunlara satasmislar ve yeğenimin topunu alıp (ilçenin ortasından su geçiyor oraya atmış) ee suda götürüp gitmiş haliyle. Yeğenim eve ağlayarak gelmiş ablamda hemen çocuğun numarasına mesaj atmış sana hiç yakıştıramadım neden böyle yaptın vs yazmış megersem babasınınmis telefon adamda okulda ogretmenmis hemen adam çocuğuna özür dilettirmis top alıp yeğenime vermişler. Yani herkes evladına sahip çıkıyor. Adam sizin çocuğunuza kızınca sinirlerim bozuldu diyorsunuz. Ee haliyle sizin cocugunuzda o kıza vurunca o adamın da siniri bozulmustur. Empati yapalım ve çocuğunuza böyle şeyler yapmaması konusunda uyarın.
Aynı konu değil ki. Siz yeğeninize kızabilirsiniz, teyzesisiniz, başka zaman seversiniz. Ayrıca bildiğin tokat atmış, o durumda sertçe uyarmak gerekir. Bilmiyorum pedagoglar ne önerir. Bu konuda saldırganlık yok, yabancı biri tarafından azarlanma var ve karşısındaki 4 yaşında çocuk yahu.

Bence burda tek can alıcı nokta üslup. Benim çocuğuma bir başka çocuk hırçın davrandığı zaman ailesi de müdahale etmiyorsa yanına eğilip birbirinize zarar vermeyin, böyle davranırsanız oynayamazsınız birlikte diyorum. Eğer çözüm olmazsa da çocuğumu alıp götürüyorum. Bir başkasının çocuğunu asla azarlamam çünkü benim çocuğuma yapılsa çıldırırım. O çocuğun bir anlık heyecanıyla kızın kolunu sıkması kötü niyetli değil, birbirinize temas etmeden oynayın diyip geçilecek düzeyde bir şey. Önemli olan çocuğun gıcıklık ve zorbalık yapmıyor olması, bu nedenle velinin yaptığı çok büyük terbiyesizlik oluyor.
Aynen öyle korkutmadan söylese dediğiniz gibi normal. Kol sıkma da değil mıncırma gıdıklama gibi.bunu bana da yapıyor seni mıncırayım anne diyor.o yüzden nasıl davrandığını tahmin edebiliyorum. Zaten bunlar arkadaşlar. Ne gereği var el kadar çocuğa kızmaya.
Bu akşam sordum sırayla arkadaşlarını. o arkadaşıyla oynamıyormuş çünkü korkmuş babasından

E adam uyarmış işte ne var ben anlamadım. Herkes çocuklar duymasın dizisinde gibi duyar abidesi olarak gezemez her dakika. Adam da aniden öyle biraz yükselmiştir kaldı ki bağırma itip kakma falan yok anlattığınıza göre. Benim çocuğumu da mıncırsalar uyarırım fazla abartılı geldi düşünceleriniz.
bir de itip kaksaydi? Gerci bu dusuncede olan biri sanki öldürdü, ne var bi itmisse der.
Cocuk nasil icerlemisse, yavrum butun gun aklında kalmis ki, babasini gorur gormez anlatmış? Kimin hakki var buna?
Cocuklar bi inatlasir bi oynar, bu normal. Anormal olan sizin gibi el kadar cocuklarla ugrasanlar!!!

Aynen öyle korkutmadan söylese dediğiniz gibi normal. Kol sıkma da değil mıncırma gıdıklama gibi.bunu bana da yapıyor seni mıncırayım anne diyor.o yüzden nasıl davrandığını tahmin edebiliyorum. Zaten bunlar arkadaşlar. Ne gereği var el kadar çocuğa kızmaya.
Bu akşam sordum sırayla arkadaşlarını. o arkadaşıyla oynamıyormuş çünkü korkmuş babasından
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bence veliyle konuşup durumdan rahatsızlığınızı dile getirmeniz gerekir. Kimsenin küçük bir çocuğun kalbini kırmaya hakkı yok böyle bir sebepten. Bir de burdaki yorumlar da çok enteresan. Gelen geçen çocuklarımızı azarlayamaz kimse kusura bakmasın her şeyin bi adabı var bura dağ başı değil. 4 yaşındaki çocuğun muhattabı koca adam değil.

Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Belki o kız da çocuğun kendisini rahatsız edecek fiziksel temasından rahatsız olmuş, korkmuş ve günlerce anlatmıştır
Her çocuk, her aile birbirinden farklı tarz çocuk yetiştiriyor. Her çocuk da başka şeylere takik.
Mesela benim ablamin çocuğunu bebek bile olsa izinsiz öpemezdik. Evde 'küserim ama" diyip bir şey yaptırmak bile yasaktı. Çünkü insanlar küsmesin diye istemediği şeyi yapsın istemiyorlarmis. Çocuk bugün 4yasinda, hala buluşunca kucaklayıp öpemezsin. Onun sana gelmesi gerekir. Bedenine dokunulmasi, öpülmesi vs konusunda dikkatle yetiştiriyor ailesi, kendi yeğenimi düşünürsem belki okul girişinde bir çocuk ona fiziksel temasta bulunup kolunu incitse bu büyük bir mesele olur. Çocuk belki kreşten bile soguyabilir. Çünkü dediğim gibi,annesi babası bile izin almadan dokunmuyor çocuğa.
Ama bir başka çok yakın arkadaşım var,onun çocuğuna da teyze gibiyim. Ne ailesi takik boyle konulara,ne çocuğun umrunda. Gidince çocuğu kıstırıp öpüyorum, önce ne yapacağımı tane tane anlatmadan(!) Alıp 4 tur ters takla atıyorum, canım istiyor öpüyorum, rahatça gidikliyorum... O çocuğu düşünüyorum mesela,okul girişinde biri onun kolunu mincirsa o da karşılık verir. Ailesi de duysa görse bile normal karşılar, çocuk işte, der geçer.
Yani sizin çocuğunuzun birinin kolunu mincirmasi sizin için utangaçlik, kimi için 'cocuk iste' olabilirken kimi için de memleket meselesi haline gelebilir.
Ben adamın bagirmasini büyütmeye deger bir şey olarak bulmadım açıkçası.
Sıradan bir parkta anneler nasıl bağırıyor elin çocuğuna, ya da mahallede gürültü yapan çocuklara komşular neler söylüyor. Bunlar Türkiye'nin bir gerçeği. Ben küçükken zihinsel engelli bir abla vardı mahallede. Çocuklar gürültü yaptıkça (ya da onla dalga geçtikçe) balkonundaki tuğlalardan firlatirdi aşağıya 😅 şükür ki hiç isabet ettiremedi.
Yani medeniyetin havuzunda yuzmuyoruz ki. Böyle bir toplumuz. Huysuz amcalar topları keser, hacı teyzeler gürültü yapıyorsun diye beddua eder, kavga ettiğin çocuğun abisi gelir seni döver. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri.
Çocuk fanusta yasamiyorsa bunlara bir şekilde alışmalı.
Herkes ona bagirabilir, dört yaşında değilse yedi yaşında, o yaşı da atlatirsa ondort yaşında...yani illaha ki haklı ya da haksız kendisinden daha güçlü insanlardan azar yiyecek. Bundan onu kimse koruyamaz. Sizin yapmanız gereken böyle şeylerden kendisine nasıl bir savunma mekanizması yaratmasına yardım etmek...
Haa derseniz ki, "olur mu oyle,ben çocuğum azarlansin diye mi milyarlar veriyroum bu kreşe!" O zaman o bağıran adam da çocuğunun kolu mincirilsin diye para vermiyor derim..
Bence hiç büyütme, öğretmen aracılığı ile halledin .
Olmuş bitmiş bir şey. Bu saatten sonra adam özür mü dileyecek? Ya da özür dilese bile 4 yaşındaki çocuğun çok mu umrunda olacak??
Benim annem de her şeyi büyüten, hakkımizi savunmak için bizi rezil etmek Pahasina yedi düvele yayan bir insandı. Bu yüzden asla ona bir şeyimizi söylemezdik. Misal ablam ilkokul 3te öğretmeninden dayak yemiş, annemin aşırı tepki vermesinden, öğretmeni şikayet etmesinden vs vs korktuğu için anneme söylememiş bile. Ben de mesela ortaokulda benim hakkımda yalan yanlış dedikodular yayan,benden hoslanan çocuğu öğretmenime dövdürtmüştüm:)) annemin haberi bile olmadı.
Çünkü annelerin böyle büyük tepkileri,olayı abartmalari (ne kadar haklı da olsa) çocukları utandirir. İki iki dört yani, bence bu doğanın bir kanunu
O yüzden unutmaya çalışın . Çok da büyütülecek bir olay değil zaten. Daha neler neler yasayacak,ne zorbaliklara maruz kalacaksınız. Daha yolun basindasiniz

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bence veliyle konuşup durumdan rahatsızlığınızı dile getirmeniz gerekir. Kimsenin küçük bir çocuğun kalbini kırmaya hakkı yok böyle bir sebepten. Bir de burdaki yorumlar da çok enteresan. Gelen geçen çocuklarımızı azarlayamaz kimse kusura bakmasın her şeyin bi adabı var bura dağ başı değil. 4 yaşındaki çocuğun muhattabı koca adam değil.
Öğretmene bıraktık. O gerekeni konuştu ben de oğlumla konuştum temes konusunda.

Bi çocuk benim kızımı mıncırsa bende derim bi daha yapma diye bende biçok kişide der. Ne desin adam aa ne güzel mıncırdın yarın bi daha yap mı desin? Çocugum korktu diyosunuz ama Belki o kız çocuğuda sizin çocugunuzun yaptıgından korktu?
Benim kızıma da yapılsa asla kabul etmem
Bende çocuğa soylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X