Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.307
330.208
698
Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor ve müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş. Sanırım öğretmene bıraktı bazı şeyleri
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.

Son düzenleme:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Ben olsam konusurum dayanamam. Öğretmen de ayrı konussun belki bir kendini sorgular. Hem ogretmen hem anne olup o yaş çocuğuna travmatik yaklasmak onun acizligi, yazık.

Iki tarafta hatali. Oğlun ile konuş ve adamin bağirmasi doğru olmadiğini anlat. Ancak onunda diğer çocuğu mincirmasida doğru değil. Burda sen bile bahane buluyorsun "heycandan" diye. Hayir değil. O yaşta, karşidaki kişiyi onun isteği dişinda ellemesinin yanliş olduğunu bilsin.

Öğretmen müdür konuşcakmiş zaten. Sanirim adam birden ani tepki verdi. Hani devamli bişey olsa, şiddet küfür olsa tabiki sonuna kadar gidin derdim.

Ancak şu durumda hiç gerekli değil.

Minik legolasa bak sen ya heyecanlanmış da 🥲

Kız çocuğu belki rahatsız veya tedirgin olmuştur bu yüzden annesi böyle tepki vermiştir. Bence veliyi görünce konuşabilirsin. Yanlış anlaşılma olduğunu ve oğlunun korktuğunu, bir daha böyle rahatsız olduğu durum olursa çocuğa bağırmak yerine sana söylemesini isteyebilirsin.

Ben olsam yolarım valla :KK70: ama dediğimi yaparsan şikayetçi olur. Ama biri kızımın kolunu çimdiklese ona da sinir olur laf ederim :KK70: 40 yılın başı konu açtın o da çok zor :KK70:

Ay ben şiddet şeklinde mıncırma sandım. Sorry. Go Calcim . Hiç durma valla.
Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızın 🤦‍♀️
Veli ile ayrı görüştüm okul ile ayrı o kadar utandım ki. arkadaşından özür dilettim. Tek vukatimiz 3 yıllık kreş hayatı boyunca bu. Yani o veli bana ne dese sonuna kadar haklı.

Son düzenleme:

kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Bence adam haklı. Benim de çocuğumun kolunu başka bi cocuk mıncırsa, sessiz kalmam açıkçası. Sevgi gösterisi demişsiniz de mıncırarak sevilmez. Sanırım sizden öğreniyo olabilir çocuk, evde onu o şekilde seviyosanız dikkat edin derim. Bu kadar korumacı olmak bana doğru gelmiyo yani çocuk yanlış yaptıysa ve bunun için birileri onu uyardıysa gayet normal. Adamın o kadar aşırı bi hareket yaptığını düşünmüyorum ben. Sözlü bi şekilde uyarmış sadece bir daha yapmayacaksın demiş.

Bence adam haklı. Benim de çocuğumun kolunu başka bi cocuk mıncırsa, sessiz kalmam açıkçası. Sevgi gösterisi demişsiniz de mıncırarak sevilmez. Sanırım sizden öğreniyo olabilir çocuk, evde onu o şekilde seviyosanız dikkat edin derim. Bu kadar korumacı olmak bana doğru gelmiyo yani çocuk yanlış yaptıysa ve bunun için birileri onu uyardıysa gayet normal. Adamın o kadar aşırı bi hareket yaptığını düşünmüyorum ben. Sözlü bi şekilde uyarmış sadece bir daha yapmayacaksın demiş.
Bende size katılıyorum. Konu sahibinin oğlu temastan hoşlanmıyormuş, öğretmenini uyarmış bir kızın burnuna sulukla vurmuş, ama kendi çocuğu başkasına yapınca konu sahibi normal karşılıyor anlamadım ben. Benim kızım olsa bir çocuk öyle yaklaşımda bulunsa bende uyarırım.

Gecen gun oglum 1e gidiyor,okulda hepsi birbirine girmis,nobetci ogretmen araya girmis cocuklar revire gotururulmus,benim ki de iclerinde,poposunu isirmis bir cocuk benim oglumda cimcirmis kolunu,digerleri de birbirine girmis kalabalikca kudurmuslar.

Ogretmen teker teker hepimizi aradi bilgi verdi biz tum veliler onlarin kucuk oldugunu soyleyip mudahil olmadik.Hakli haksiz aramadik.Veli ogretmen dahi olsa karismamali.Yanlisi yapan veli burada,madem olayi kisisellestirdi,sizde ayni hakki kullanip.Kimsenin veli sifati adi altinda cocugunu bu dille uyaramayacagini belirtin.Ogretmenin bir uslubu vardir cocuklar korkup rahatsiz olmaz severek sayarak dinlerler.Ama o veli olarak karismis.

O veli ile konusun cocugunuz kendini bir baska baba tarafindan ezilmis hissetmesin.Hatta cocuklari bir araya getirip guzelce baristirarak yapin.Kaldi ki bunu ogretmen yapardi veli ne hakla karismis cok sinirlenirdim.

Simdi Calciciim benim de kizim var, tarafsiz yorum calisinca adamin ne kadar sert bi dille soyledigini tahmin etmeye calisiyorum. Cok sert uyarmamistir.diye umuyorum. Adamla degil de kendi cocugumla konusmayi tercih ederim ben bu durumda, anlamasini saglarim arkadaslarina sert hareketlerde bulunmamasi gerektigini, arkadasinin canini acitabilicegini, aglatabilicegini falan. Benim kizima sinifinda bi erkek cocuk cikista haldur huldur dalmisti, ben de sert uyarmistim cocugu, çünkü bildigin vurmustu. Sonra cok uzuldum, cok pisman oldum falan ama neye yarar. O an anne babalar koruma icgudusuyle, biraz da ben yokken tekrarlanmasin kaygisiyla sert tepki verebiliyo. Belki adam da benim gibi üzülmüştür sonradan. Dedigim gibi bence en iyisi karşı tarafi kontrol edemeyecegine gore, ogluna davranisinin bu sekilde donuslere neden olabilicegini anlatman. 1000 cesit insanla karsilasicaz, bence en fazla kontrolü kendimizde saglayabiliriz.

Serviste başka bir kıza kızım ayağını çeker misin demiş. Kız çekmemiş. İki kere daha söyledim sonra ayağını çek diye sert çıkıştım dedi. Kız da çekmiş ama kızımın bacağına bilerek değdirerek çekmiş o öyle yapınca ben de ona tekme attım dedi kızım. Şimdi ben kıza kızarım olayı görsem. Aynı şekilde kızımın kolunu çekse birisi yine tepki gösteririm ama sert tepki göstermem olayın gidişatına bağlı. Bence çocuğunu uyarmalısın kimseye dokunmaması konusunda. Rahatsız olan karşı taraf çünkü. Olayın da üstünde durup oğluna olumsuz enerji yollamamalısın. Şu zamanda tepkiler en üst seviyede.

Öğretmen ile bizzat konuş derim ...baktın öğretmen sesini cikartmiyor aynı okulda öğretmen oldugu için bişey dememe ihtimali de çok yüksek birebir veli ile konuşmak mantıklı .

Geçen gün kızımı okula bıraktım baktım arkadaşı itip kakiyor, sinirlerim zıpladı, güvenlik falan dinlemedim gittim sen neden x e kötü davraniyorsun dedim. Sonra arkadaşlar birbirine kötü davranmaz falan diye ortamı yumusattim ama o veli de haksız değil bence. Çocuğunuza arkadaşına kötü davranmamasi gerektiğini anlatın.

Bi çocuk benim kızımı mıncırsa bende derim bi daha yapma diye bende biçok kişide der. Ne desin adam aa ne güzel mıncırdın yarın bi daha yap mı desin? Çocugum korktu diyosunuz ama Belki o kız çocuğuda sizin çocugunuzun yaptıgından korktu?
Valla ben de dedim, hem de sert dedim, sonra cok uzuldum ama gozunuzun onunde bi cocuk gelip kizimi hirpalayinca oyomatik tepki veriyo insan.😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X