Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uyarmak var uyarmak var 4 yasinda cocukla sadece ogretmen rehberlik veli ucgeninde konusulur.Diger turlusu ego tatminidir.Karsi taraftaki minigin yaptigi kotu vs zorbalik dahi olsa ne turlu travma yaratacaginin sorumlulugu size aittir.

Bugun birbirini mincirir yarin birlikte oynarlar,veliler bu sekilde yuz goz oluyor iste.Okulun hatasi buyuk.

oncelıkle boyle seylerı ogretmene bırakmalısınız

eger velıye ulasırsanız(o okulda ogretmen bıle olsa) ogretmenın otorıtesını, ogrencısı ıle kurması gereken ıletısımını,yetısını cıgnemıs olursunuz .

cocugunuza da uyarıda bulunan kısı okulda ogretmen oldugu ıcın ogrencılerı de tanıyordur o yuzden o kadar rahat bır sekılde o kısı cocugunuzu uyarmıstır cocugunuzda o ogretmenı mutlaka tanıyordur kızım anaokulunda okuldakı tum ogretmenlerı tanıyor oradan bılıyorum.

sıze tavsıyem su ; ogretmenımıze mutlaka her hafta cuma okul cıkısı soruyorum hersey yolunda mı ogretmenım , bızden yana bır sıkıntı var mı bıze onerınız var mı gozlemlerınıze guvenıyorum dıyorum ... kızım akran zorbalıgına maruz kaldıgında da bu sakınlıgımız ve ogretmene devredısımız sayesınde daha az hasarla atlattık . okula -ogrencılere-velılere hakim olan ıletısım kuran ogretmenınıze guvenın ve ona bırakın arada bırde oglunuzla ılgılı soru sorun hersey yolunda mı dıye .

Şu olayi çocuklara ve öğretmenlere bırakmayıp cocuga ayrıca kızan velilere de aşırı sinir oluyorum ..oğlumun başına iki kere kaza geldi sınıf ortamında hatta bir keresinde dikislikdi kafası hep öğretmenlerle konuştum bir güne bir gün bir çocuğa kızmadım aşırı sinir oluyrum böyle velilere !!!

4 yaşındaki çocuğa mı kızmış, bir de öğretmen. Eşiniz şahit olmuş mu olaya? Sanki ben öyle anladım. Neden müdahale etmemiş. Ben olsam konuşurdum. 4 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki çocuğa zarar veremez ama koca adam 4 yaşındaki çocuğa zarar verir fiziksel olmasa da psikolojik olarak. Başka bir gün ben sizin çocuğunuza bağırsam hoşunuza gider mi diye sorardım.

Bence öğretmenle konuş
Kendi çocuğunla da konuş
Tekrarı olursa diğer veliyle konuşma aşamasına geçersin
Şu durum için karşılıklı fazla büyütmek olur gibi geldi bana

Benimde 4 yaş kizim var. Anaokuluna da gidiyor. Ben olsam kizima başka bir veli uyarida bulunsa kizimla konuşup o kişinin yanlış davrandigini anlatirim. Öğretmen in o veliyle konusmasindan sonra ben tekrar o veli ile muhatap olup olayi cocugumun gozunde dahada büyütmem

Bi çocuk benim kızımı mıncırsa bende derim bi daha yapma diye bende biçok kişide der. Ne desin adam aa ne güzel mıncırdın yarın bi daha yap mı desin? Çocugum korktu diyosunuz ama Belki o kız çocuğuda sizin çocugunuzun yaptıgından korktu?
Mıncırmak değil de başka bir çocuk benim oğluma vurmuş sitede, beni çağırdı ilk başta çok sinirlendim ama karşıdaki de çocuk savunmasız daha. Canım birbirinize vurmayın bir daha tamam mı dedim. Karşıda düşman varmış gibi 4 yaşındaki çocuğu azarlamak normal değil. Daha tatlı bir dille uyarabilirdi.

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Adam çok haksız değil ..bende hoşlanmam.İstemem çocuğuma tutulmasini ..Ne demiş yapmayacaksın demiş.

Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızın 🤦‍♀️
Veli ile ayrı görüştüm okul ile ayrı o kadar utandım ki. arkadaşından özür dilettim. Tek vukatimiz 3 yıllık kreş hayatı boyunca bu :KK70:
ayy ıyıkı cocugun burnuna dıslerıne bırsey olmamıs
cocugunuza rahatsız oluyorum demeyı ogretırsenız hem sız hem cocugunuz daha rahat eder bırde cocugunuzda temastan rahatsız oluyormus hoslanmadıgın seyı baskasına yapma hatırlıyormusun bır kız sana dokunmaya sarılmaya calısıyordu rahatsız olmustun sende baska arkadaslarını mıncırırsan dokunursan rahatsız olabılırler dersenız mantık kurdurursanız daha kolay anlayacaklardır

kucuk sanıp anlamaz dıye dusunmeyın sakın hatta corona var cok fazla yaklasma arkadaslarına demenızde gerek

kızımı hergun okula gıtmeden once ılk gunden berı tembıhlıyorum kımsenın esyasına dokunma-kavgadan uzak dur-kımsenın cok yakınına oturma hep dıbınde durma-hadı oynayalım dıye kımseyı darlama seklınde sebep ve sonuclarıyla hergun hergun hergun mutlaka anlatıyorum

ogretmen gecen cuma bana tesekkur ettı daha once hıc boyle bır cocuk gormedım sızı tebrık ederım okulun ornek ogrencısı dıye okulda tum ogretmenler herkes kızımı tanıyor bız okula gıttıgımızde mudur bızı gorunce yanımıza gelıp selam verıyor
bunun sebebı aslında matah bırsey yaptıgım ıcın degıl ustume dusenı yaptım
cogu kısı cocuk kendılıgınden ogrenır cocuk cocukla oynaya oynaya ogrenır sanıyor hayır cocuk bu egıtımlerı evden alır sızınkı daha kucuk sımdıden baslayın anlatın herseyı masal anlatır gıbı

mesela soyle ; bılıyor musun bırının 4 yasında cocugu varmıs herkesı cok severmıs her gordugunu mıncırmak ıstermıs ama dusunememıs kımsenın bundan rahatsız olabılecegını herkesı cok mıncırdıgı ıcın cocuklar ondan uzaklasmaya baslamıs sonradan yalnız kalınca ogrenmıs kımseyı rahatsız etmemesı gerektıgını ben bugun boyle bırsey ogrendım sen bugun neler ogrendın benımle paylasır mısın ? seklınde ıletısım kurabılırsınız

ha bu arada ogretmene devredın ona guvenın dedım ya... baktınız kı ogretmen cozmuyor o zaman mudure gıdersınız :)
velıyle muhattap en son aşama olmalı. sız herseyı usulune uygun duzgun yapın yanı. haklıyken haksız duruma dusmemek ıcın

Ben adamın tepkisini anormal bulamadım ya. Evet yanlış mı yanlış ama anlık bir tepki. Öğretmen kimliğiyle değil de baba kimliğiyle tepki vermiş. Öğretmeni tabi ki uyarsın, hocam çocuklarla değil benimle muhatap olun böyle durumlarda desin. Siz şimdilik takipte kalın yeterli. Tekrarlanırsa siz devreye girersiniz zaten.

Adamın tavrını doğru bulmadım. Çocuğa o sekilde emir kipiyle konuşmak haddine değil. Ben kendi oğluma baska bir çocuk vurduğunda çocuğa göz dağı vermek yerine annesiyle iletişime geçtim. Annesi zaten benden önce çocuğuna müdahale etti yaptığının yanlış olduğunu anlattı. Aynı şekilde oğlum top havuzunda başka bir çocuğun üstüne atlamış istemeden o çocuk da ağlayıp annesine şikayet ediyor. Ben uzaktan izliyorum annesi gelip oğluma normal bir dille sordu. Oda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Yeniden oynamaya başladılar. Bende dikkatli olması konusunda uyardım çocuğum adına kadından özür diledim. Bence bu işler böyle halledilir başkasının çocuğuna ben niye göz dağı verip korkutayim

Son düzenleme:
Veli olarak ikiniz de orda olduğunuz için bence öğretmenlik bir olay yok...yani konusmak istersen kendin konuşman daha iyi ama bence gereksiz
Benim oğlum da mıncıklar çekiştirir bazen
Yapma etme dedikçe dinlemez başkası gelip uyardığında daha etkili olabiliyor
Dış dünya daha farklı çünkü

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Bırakın öğretmen uyarsın, bir daha olursa siz devreye girin..

Adamın tavrını doğru bulmadım. Çocuğa o sekilde emir kipiyle konuşmak haddine değil. Ben kendi oğluma baska bir çocuk vurduğunda çocuğa göz dağı vermek yerine annesiyle iletişime geçtim. Annesi zaten benden önce çocuğuna müdahale etti yaptığının yanlış olduğunu anlattı. Aynı şekilde oğlum top havuzunda başka bir çocuğun üstüne atlamış istemeden o çocuk da ağlayıp annesine şikayet ediyor. Ben uzaktan izliyorum annesi gelip oğluma normal bir dille sordu. Oda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Yeniden oynamaya başladılar. Bende dikkatli olması konusunda uyardım çocuğum adına kadından özür diledim. Bence bu işler böyle halledilir başkasının çocuğuna ben niye göz dağı verip korkutayim
Her zaman cocuklar arasinda halledemiyo, keske edebilse, biz ülke ve okul degistirdik, kizim sessiz biraz da icine kapanik bi kiz, yeni okulunda 2 tane erkek cocuk ilk haftalarda cok tehdit edip ugrastilar kizimla. Seni camdan aticaz gozune kalem sokucaz vs, kizim okula gitmiycrm diye ağlayarak geliyodu eve, 1. Siniftaydi o zaman, ogrencilerden birinin annesiyle görüştüm ben, tamam biz konusucaz dendi, daha sonra okul kapisinda anlattigim olayi yasadim, ve elimde olmadan yükseldim cocuga. Hala pismanim ama cocuklar da bazen cok zorba olabiliyo.

Her zaman cocuklar arasinda halledemiyo, keske edebilse, biz ülke ve okul degistirdik, kizim sessiz biraz da icine kapanik bi kiz, yeni okulunda 2 tane erkek cocuk ilk haftalarda cok tehdit edip ugrastilar kizimla. Seni camdan aticaz gozune kalem sokucaz vs, kizim okula gitmiycrm diye ağlayarak geliyodu eve, 1. Siniftaydi o zaman, ogrencilerden birinin annesiyle görüştüm ben, tamam biz konusucaz dendi, daha sonra okul kapisinda anlattigim olayi yasadim, ve elimde olmadan yükseldim cocuga. Hala pismanim ama cocuklar da bazen cok zorba olabiliyo.
Oyy Allah'ım üzüldüm başınıza gelen durum için. Camdan aticaz kalem sokucaz falan. Direkt müdür odasında konuşulmalı bu eğer anne baba lafı dinlenmiyorsa

Oyy Allah'ım üzüldüm başınıza gelen durum için. Camdan aticaz kalem sokucaz falan. Direkt müdür odasında konuşulmalı bu eğer anne baba lafı dinlenmiyorsa
Iste mudurun odasina gitmeden aileyle gorustum ben, ustune kizimi almaya gittigimde cocugu da o halde gorunce sinirlendim elimde olmadan,cunku evde sürekli bi mutsuzluk ve korku haliyle yasiyo cocuk. Akran zorbaligi yani. Gene de cocuga bagirdigim icin pismanim, insan bi anda ofkesini kontrol edemiyebiliyo, belki tek bi olay olsaydi, oncesi olmasaydi ben de boyle davranmazdim, ne diyim. Sonucta karsimda ki de cocuk, hatali olan bendim, geri donduremiyorum maalesef.

Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızın 🤦‍♀️
Veli ile ayrı görüştüm okul ile ayrı o kadar utandım ki. arkadaşından özür dilettim. Tek vukatimiz 3 yıllık kreş hayatı boyunca bu. Yani o veli bana ne dese sonuna kadar haklı.
Bence şu aşamada öğretmene bırakmanız daha mantıklı Calcifer, siz oğlunuz suluğu vurduğu zaman hem okul yönetimiyle hem veliyle konuşmuşsunuz ama ortada bir şiddet varmış, ayrıca belki adam aynı oğlun gibi kızı da fiziksel temastan hoşlanmadığı için tepki göstermiş olabilir, tamam erişkin birinin bacak kadar çocuğa kızması hoş değil ama ebeveyn korumacılığıyla anlık bir tavır olabilir, sizin de konuya dahil olmanız işi daha da büyütebilir.

Ayrıca oğlun da dokunulmaktan hoşlanmıyormuş, oğluna kendisinden örnek vererek, bazı arkadaşlarının aynı kendisi gibi dokunarak sevilmekten hoşlanmadığını anlatabilirsiniz, böylece sınıfta arkadaşları arasında da nahoş şeyler yaşanmaz 😌

şu aşamada veli ile muhatap olmaya gerek yok. öğretmen halletsin. adamın tepkisi yersiz değil öyle aşırı korkutacak kadar bağırıp çağırmadıysa. olabilir yani. çocukla konuşun o tarz hareketler yapmasın. zaten kendisi de dokunulmayı sevmezmiş empati yaptırabilirseniz hem empati yeteneğine de katkı sağlamış olur bu olay.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X