Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk canım bunlar yaa. Hiç veliyle yüz göz olma derim. Bazen anlık refleks olabiliyor. Biri çocuğumuza bişey yaptı bir anda anlık refleks ile olabiliyor. Öğretmene bırak bence üstünde durma.

oncelıkle boyle seylerı ogretmene bırakmalısınız

eger velıye ulasırsanız(o okulda ogretmen bıle olsa) ogretmenın otorıtesını, ogrencısı ıle kurması gereken ıletısımını,yetısını cıgnemıs olursunuz .

cocugunuza da uyarıda bulunan kısı okulda ogretmen oldugu ıcın ogrencılerı de tanıyordur o yuzden o kadar rahat bır sekılde o kısı cocugunuzu uyarmıstır cocugunuzda o ogretmenı mutlaka tanıyordur kızım anaokulunda okuldakı tum ogretmenlerı tanıyor oradan bılıyorum.

sıze tavsıyem su ; ogretmenımıze mutlaka her hafta cuma okul cıkısı soruyorum hersey yolunda mı ogretmenım , bızden yana bır sıkıntı var mı bıze onerınız var mı gozlemlerınıze guvenıyorum dıyorum ... kızım akran zorbalıgına maruz kaldıgında da bu sakınlıgımız ve ogretmene devredısımız sayesınde daha az hasarla atlattık . okula -ogrencılere-velılere hakim olan ıletısım kuran ogretmenınıze guvenın ve ona bırakın arada bırde oglunuzla ılgılı soru sorun hersey yolunda mı dıye .
Cocuk daha büyük olsa dediğiniz tamam, ben de ogretmenim. Ama 4 yaşındaki çocuk kendi öğretmeni disindaki öğretmenleri tanimaZ, aa bu da aynı okulda öğretmen, bana ogut verme amacli konuşuyor diyemez. Kendisinin kaç katı bir yetiskin var karsisinda. Bir de sert konusup cikistiysa travmatik olabilir, nitekim olmuş da. Konu sahibi cocuk kaç gün bu olayı sayikladi demis. Çocukların arasında böyle şeyler olur ama cok ekstrem bir olay olmadikca hiçbir veli müdahil olmamali. Eğer bir veli direk benim çocuğumu uyariyorsa onu uyarmak da benim hakkim.

Bence şu aşamada öğretmene bırakmanız daha mantıklı Calcifer, siz oğlunuz suluğu vurduğu zaman hem okul yönetimiyle hem veliyle konuşmuşsunuz ama ortada bir şiddet varmış, ayrıca belki adam aynı oğlun gibi kızı da fiziksel temastan hoşlanmadığı için tepki göstermiş olabilir, tamam erişkin birinin bacak kadar çocuğa kızması hoş değil ama ebeveyn korumacılığıyla anlık bir tavır olabilir, sizin de konuya dahil olmanız işi daha da büyütebilir.

Ayrıca oğlun da dokunulmaktan hoşlanmıyormuş, oğluna kendisinden örnek vererek, bazı arkadaşlarının aynı kendisi gibi dokunarak sevilmekten hoşlanmadığını anlatabilirsiniz, böylece sınıfta arkadaşları arasında da nahoş şeyler yaşanmaz 😌
Öğretmene bıraktım konuştuk durumu Mune. Bu suluk olayı yeni kreşe başladığında olmuştu o zaman 2.5 yaşındaydı. Dediğin gibi olay çok büyüktü bence. Ben orada öğretmenlere de kızdım çünkü ben çok uyardım. Eve gelince anne x bana dokunuyor hoşlanmıyorum sevmiyorum onu diyordu. Ben oğlum arkadaşın seni seviyor o yüzden dokunuyor diye söylüyordum. Bu durumu öğretmenine bildirdim hocam fiziksel temasın sonu iyi değil diye ve yine öğretmenin gözünün önünde oldu olay.
Her sabah kreşe bırakırken söylüyorum. Öğretmeninin dinle, arkadaşlarınla güzel güzel oyna diye. İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız

Her zaman cocuklar arasinda halledemiyo, keske edebilse, biz ülke ve okul degistirdik, kizim sessiz biraz da icine kapanik bi kiz, yeni okulunda 2 tane erkek cocuk ilk haftalarda cok tehdit edip ugrastilar kizimla. Seni camdan aticaz gozune kalem sokucaz vs, kizim okula gitmiycrm diye ağlayarak geliyodu eve, 1. Siniftaydi o zaman, ogrencilerden birinin annesiyle görüştüm ben, tamam biz konusucaz dendi, daha sonra okul kapisinda anlattigim olayi yasadim, ve elimde olmadan yükseldim cocuga. Hala pismanim ama cocuklar da bazen cok zorba olabiliyo.
Çok üzüldüm yaaa. Sanırım ben de sakin kalamazdım o durumda :(

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Adamın onların çocuk olduğundan haberi yok heralde yazık çocuga nasıl davranılacagını bilmeyen bir avanak var karşında calcim, ben olsam cocuğa bile bu sekılde davranan bır veli ile muhatap olmazdım öğretmene bırakmak tercihim olurdu🤗

Çok üzüldüm yaaa. Sanırım ben de sakin kalamazdım o durumda :KK43:
Oyle de işte yapmamak lazim Calci, karsindaki de cocuk, bugün ki aklim olsa kizimi cekip alir, ertesi gun gider mudurle görüşürdüm. Bu kız sahipsiz degil demeye mi calisiyo insan nedir bilmiyorum, tam cozemiyorum o an ki psikolojiyi. Ay neyse gecti gitti, bi daha da basimiza boyle bisey gelmez umarim. 🥰

Oyle de işte yapmamak lazim Calci, karsindaki de cocuk, bugün ki aklim olsa kizimi cekip alir, ertesi gun gider mudurle görüşürdüm. Bu kız sahipsiz degil demeye mi calisiyo insan nedir bilmiyorum, tam cozemiyorum o an ki psikolojiyi. Ay neyse gecti gitti, bi daha da basimiza boyle bisey gelmez umarim. 🥰
İşte yapılabiliyor bazen sonuçta evlat bu ❤️ Ay ben ne yapayım peki buradaki okullar fena 🤣Bağcılar'da çocuk büyütmeye çalışıyorum
O veliyi de anlayabiliyorum zaten anlık hareket ettiğini düşünüyorum. Biz ister istemez koruyucu olabiliyoruz çok olağan bir durum. İşte benimki çok küçük 4 yaşındaki çocuk sadece korkar bilinç altına yerleşir.

Adamın onların çocuk olduğundan haberi yok heralde yazık çocuga nasıl davranılacagını bilmeyen bir avanak var karşında calcim, ben olsam cocuğa bile bu sekılde davranan bır veli ile muhatap olmazdım öğretmene bırakmak tercihim olurdu🤗
Evet konuştum öğretmene bıraktık eşime de söyledim. ❤️

İşte yapılabiliyor bazen sonuçta evlat bu ❤️ Ay ben ne yapayım peki buradaki okullar fena 🤣Bağcılar'da çocuk büyütmeye çalışıyorum
O veliyi de anlayabiliyorum zaten anlık hareket ettiğini düşünüyorum. Biz ister istemez koruyucu olabiliyoruz çok olağan bir durum. İşte benimki çok küçük 4 yaşındaki çocuk sadece korkar bilinç altına yerleşir.
O kadar kucuk cocuga da bagirilmaz ama ya, 4 yasinda korkar tabii, daha sosyal iliskiler tam oturmus degil ki, hareketlerinin sonuclarini tam cozemiyo, tam empati yapamiyo, zaten bunlar gelissin, sosyal ilişkileri öğrensin,arkadasilari olsun diye yolluyoruz o yasta krese. Aman zor is şekerim cocuk buyutmek, sen ara sira kendi ogluşuna telkin yap, daha yumusak hareket etmesi gerektigi konusunda, bu adam da bi daha boyle bi cikis yaparsa ben gidip mudurle görüşürdüm, kendim gorusmedim pismanim 😂

O kadar kucuk cocuga da bagirilmaz ama ya, 4 yasinda korkar tabii, daha sosyal iliskiler tam oturmus degil ki, hareketlerinin sonuclarini tam cozemiyo, tam empati yapamiyo, zaten bunlar gelissin, sosyal ilişkileri öğrensin,arkadasilari olsun diye yolluyoruz o yasta krese. Aman zor is şekerim cocuk buyutmek, sen ara sira kendi ogluşuna telkin yap, daha yumusak hareket etmesi gerektigi konusunda, bu adam da bi daha boyle bi cikis yaparsa ben gidip mudurle görüşürdüm, kendim gorusmedim pismanim 😂
Valla zor şekerim ya. Tam düzeldi çocuk dedim yine bozuldu :D Her şeyden etkileniyorlar. Biz öyle miydik sokaklarda büyüdük 🤪 Öğretmen konuşmuş bir daha olacağını sanmıyorum.

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Ben velilerin birbiriyle bu tür konularda muhatap olmasını doğru bulmuyorum Calci. Öğretmen çözmeli bu tarz sorunları.
Bir velinin başka bir çocuğu ikaz etmesini de hiç doğru bulmuyorum, adam da doğru hareket etmemiş.

Çocuğun babası “heyecandan” mıncırdığını bilemez, kızını korumak istemiş. Hatalı tabii ki. Okulda olan bu tarz olaylara asla veliler müdahil olmamalı bence, öğretmen halletmeli. Bence konuşmamalısınız. Çocuğunuz da bu şekilde fiziksel temasın yanlış olduğunu öğrenmiş oldu tekrarlamaz muhtemelen.

Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızın 🤦‍♀️
Veli ile ayrı görüştüm okul ile ayrı o kadar utandım ki. arkadaşından özür dilettim. Tek vukatimiz 3 yıllık kreş hayatı boyunca bu. Yani o veli bana ne dese sonuna kadar haklı.
Bu eski bir olay değil mi? Yani çocuğunuz kızı mıncırırken siz orada değil miydiniz?

Çocuğun babası “heyecandan” mıncırdığını bilemez, kızını korumak istemiş. Hatalı tabii ki. Okulda olan bu tarz olaylara asla veliler müdahil olmamalı bence, öğretmen halletmeli. Bence konuşmamalısınız. Çocuğunuz da bu şekilde fiziksel temasın yanlış olduğunu öğrenmiş oldu tekrarlamaz muhtemelen.
Aslında kendi de hoşlanmıyor fiziksel temastan. Öğretmene bıraktık

Ben velilerin birbiriyle bu tür konularda muhatap olmasını doğru bulmuyorum Calci. Öğretmen çözmeli bu tarz sorunları.
Bir velinin başka bir çocuğu ikaz etmesini de hiç doğru bulmuyorum, adam da doğru hareket etmemiş.
Ben olsam müdahale etmem öğretmene söylerim direk. O çocuğu korkutmaktan başka bir işe yaramaz ikazım

En doğrusu öğretmene bırakmak ki öyle yapmışsınız .Herkes taciz vs konusunda paranoyaklaştı kimseye güvenmiyor . Karşıdaki velinin kafasında kim bilir hangi endişeler vardı . Kızı erkeği kalmadı bu işin . Herkes kendi evladını koruma derdinde maalesef. Umarım tekrarlanmaz .
Ben de bazen şikayet alacağım diye korkuyorum . Benim küçük oğlan çok fena , bazen kızlara da sarılıyor öpüyor . Kertenkele gibi çocuk , sürekli öpmek ve öpülmek istiyor . Öğretmenim bak gıdışta bal var diyormuş 😂 öğretmeni öpmeden peşini bırakmıyormuş . aklım çıkıyor kızacak biri diye .

Her zaman cocuklar arasinda halledemiyo, keske edebilse, biz ülke ve okul degistirdik, kizim sessiz biraz da icine kapanik bi kiz, yeni okulunda 2 tane erkek cocuk ilk haftalarda cok tehdit edip ugrastilar kizimla. Seni camdan aticaz gozune kalem sokucaz vs, kizim okula gitmiycrm diye ağlayarak geliyodu eve, 1. Siniftaydi o zaman, ogrencilerden birinin annesiyle görüştüm ben, tamam biz konusucaz dendi, daha sonra okul kapisinda anlattigim olayi yasadim, ve elimde olmadan yükseldim cocuga. Hala pismanim ama cocuklar da bazen cok zorba olabiliyo.
Aaa ne biçim çocuk onlar aileler eve varınca şiddet içerikli bişeyler mi izletiyor acaba bence pişman olmayın bu konuda. Böyle çocuklar yüzünden okuldan soğuyan korkuları oluşan çocuklar var.

Benim kardeşimi de bir çocuk çok korkunç bir maske ile kovalamıştı kardeşim korkarak eve gelmişti çok kötü ağlıyordu babam o sinirle kovaladı çocuğu eline geçirseydi çok kötü dövecekti. Kardeşim ilkokula gidiyordu o çocuk orta son sınıf öğrencisiydi... Ama kardeşim günlerce uyuyamadi rüyalarına kadar girdi. Okuldan soğumuştu o dönem 😔

Bahsedildi mi bilmiyorum, kız çocuk ebeveynlerinde bazen şöyle bir algı olabiliyor; erkek çocuk zarar verir, kız çocuk zarar vermez. Sanırım çocuğun babası da o kafada biri. Çocuğu azarlamak ne? Öğretmenine söylersin çok bozulduysan. Kimse kimsenin çocuğuna laf söyleyemez. Üstelik ortada ne vurma var ne başka bir şey. Kızı hep prenses modunda mi büyüyecek sanıyor? Elin oğlu gelecek, kızının kalbini çatır çutur kıracak, o zaman ne yapacaksın? Aynısı erkek çocuğu içinde geçerli. Gerçek bir zarar verme olmadığı sürece velilerin çocuklara müdahale etme hakkı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X