Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Bence kk olarak toplanip dovelim. O ne bicim uslup yahu, cocuklarin arasindaki iletisime veli karisir? Hem de boyle kizarak?

Adama hak verenler var hayret ediyorum gerçekten adam küçücük çocuğa kızmış nesi haklı diyelim çocuk kolunu mincirdi kızın "yapma yavrum canı acır arkadaşının" dersin " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diye kızması hayvanı ve karsisindaki el kadar çocuk. Siz öğretmen ile görüşün o uyarsın yüz göz olmayın küçücük çocuğa bu kadar sinirlenen birinin nasil tepki vereceği belli olmaz

Ben olsam aynı şekilde bende ona bagiririm ne demek ya 4 yaş bebek bunlar daha , numrasini isteyin bence öğretmenden sizinde eşiniz konuşsun bakalım nasıl oluyormuş 4 yaşındaki. Bebeğe bağırmak saygısız

Bence şu an ülkede olanlar herkesin psikolojisi bozdu. Kız çocuğu annesi olarak çok daha fazla irdeliyoruz ve korkuyoruz her şeyden. Bunu anlamanızı bekleyemem. Karşısındakinin ne yaşadığını da bilemeyiz. Babanın verdiği tepkiyi anladığım kadarıyla tam olarak duyan olmamış oğlunuzdan başka. Acaba korktuğu için farklı anlatmış olabilir mi ? Baba uyarmakta %100 haklı ama üslubu önemli. Karşısındakinin çocuk olduğunu unutmuşa benziyor.

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.

Oglum 4 yasinda anaokulundayken kız arkadasinin biri(5.5 yaşında) oğlumu gıdıklamıs oğlumda onu gıdıklamıs. Ertesi sabah kızın anne babası okula gelip öğretmene × kızımızın gögüslerini mıncıklamış demişler. Öğretmende okul çıkışi bütün veliler içinde oğlunuz bir kız öğrencinin gögüslerini mıncıklamış ailesi çok kızgın ben oğlunuz adına özür diledim aile uzatmayacak durumu dedi. O an hayatimin şokunu yaşadım . Oğlumu hemen o okuldan alıp öğretmeni cimere şikayet ettim. Gittiği okulda uzun süre kız çocuklarıyla oynamadı ve rehberlik desteği aldı.

Iki taraflı bakıyorum olaya .
Adam daha kibar olup en azından çocuğunuzla göz hizasına inip neden böyle bir şey yaptığını sormaliydi .
İnsanlar hemen kopurmeye meraklı sanırım.
Oğlunuzun yaptığı hoş değil tabi ki ama bu şekilde ikaz edilmesi de yanlış.
Yaptığın yanlış deyip son sözü size bırakabilir sizde çocuğunuzun özür dilemesini isteyebilirdiniz.
Benim çocuk da okula gidiyor.
Bir arkadaşı çocuğuma iki üç defa vurma eyleminde bulunmuş. Çocuğu buldum annesinin yanında tatlı dille göz hizasında uyardım hatta annesi de kendi Çocuğunu uyardı mutlu oldum.
Bir daha da aynı problem yaşanmadı.

Çocukların kavgasına anne babalar karışmamali der büyüklerim. Adam karismis ama düzgün bir şekilde degil. 4 yaşındaki bir çocukla konuşurken daha ılımlı, ben dili kullanarak konuşmalıydi. yarın bu iki çocuk birlikte oyun oynayacak 🤦🏼‍♀️ unutup gidecekler.

Son düzenleme:
Öğretmene bıraktım konuştuk durumu Mune. Bu suluk olayı yeni kreşe başladığında olmuştu o zaman 2.5 yaşındaydı. Dediğin gibi olay çok büyüktü bence. Ben orada öğretmenlere de kızdım çünkü ben çok uyardım. Eve gelince anne x bana dokunuyor hoşlanmıyorum sevmiyorum onu diyordu. Ben oğlum arkadaşın seni seviyor o yüzden dokunuyor diye söylüyordum. Bu durumu öğretmenine bildirdim hocam fiziksel temasın sonu iyi değil diye ve yine öğretmenin gözünün önünde oldu olay.
Her sabah kreşe bırakırken söylüyorum. Öğretmeninin dinle, arkadaşlarınla güzel güzel oyna diye. İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız
Çocuktur bazı şeyleri yavaş yavaş kendi idrak ederek öğrenecek, siz oğlunuzla konuşmaya devam edin Calcifer, hatta bazen uydurulmuş tatlı hikayeler de işe yarıyor ☺️ Ben arada bir davranışı düzeltmek veya pekiştirmek için hikayeler uydururdum epey de yararlarını gördüm :))

Umarım bir daha sizlerin de üzüleceği şeyler yaşanmaz ama işte sonuçta henüz küçükler, birbirlerine zarar vermeleri hırpalamaları başka ama ufak tefek olaylarda şahsen büyüklerin karışmasını doğru bulmuyorum.

Çocuktur bazı şeyleri yavaş yavaş kendi idrak ederek öğrenecek, siz oğlunuzla konuşmaya devam edin Calcifer, hatta bazen uydurulmuş tatlı hikayeler de işe yarıyor ☺️ Ben arada bir davranışı düzeltmek veya pekiştirmek için hikayeler uydururdum epey de yararlarını gördüm :))

Umarım bir daha sizlerin de üzüleceği şeyler yaşanmaz ama işte sonuçta henüz küçükler, birbirlerine zarar vermeleri hırpalamaları başka ama ufak tefek olaylarda şahsen büyüklerin karışmasını doğru bulmuyorum.
Çok teşekkür ederim tavsilerin için mune. Deyeceğim mutlaka 💜

Oglum 4 yasinda anaokulundayken kız arkadasinin biri(5.5 yaşında) oğlumu gıdıklamıs oğlumda onu gıdıklamıs. Ertesi sabah kızın anne babası okula gelip öğretmene × kızımızın gögüslerini mıncıklamış demişler. Öğretmende okul çıkışi bütün veliler içinde oğlunuz bir kız öğrencinin gögüslerini mıncıklamış ailesi çok kızgın ben oğlunuz adına özür diledim aile uzatmayacak durumu dedi. O an hayatimin şokunu yaşadım . Oğlumu hemen o okuldan alıp öğretmeni cimere şikayet ettim. Gittiği okulda uzun süre kız çocuklarıyla oynamadı ve rehberlik desteği aldı.
Çok kötü olmuş yaa 😔 şimdi nasıl

Bence çocuğunuza kimseye izinsiz dokunmaması ve aynı şekilde kimseninde ona izinsiz dokunamayacağını şimdiden anlatmaya başlamalısınız.Bence önce öğretmeni konuşsun adamla,konuşmazsa ya da adamın tepkisine göre siz konuşursunuz.

Adam bir daha sıkarsan gününü görürsün gibi bi şey dememiş ki haklı olarak çocuğunuzu uyarmış.
Yerinizde olsam bunu bir fırsat olarak görür çocuğuma insanların alanları olduğunu kimseye dokunmaması gerektiğini öğretirdim🤗
Bence kk olarak toplanip dovelim. O ne bicim uslup yahu, cocuklarin arasindaki iletisime veli karisir? Hem de boyle kizarak?
Yukarıdaki yoruma göre adam haklı

Kuzum sen oglundan bu adamin nasil konuştuğunu,bagirip bagirmadigi bi ogrenmeye calişsana, baska goren eden var mi acaba?
Yardımcı öğretmen teyit etti çocuğa sesini yükselterek kızarak söylemiş. Dedim bizimki canını mı yaktı da böyle bir şey dedi. Yani kız beni bırak bana dokunma gibi bir şey mi söyledi dedim, hayır dedi.

Kendimi adamın yerine koyuyorum ve ben de uyarırdım muhtemelen buradaki insanların çoğu da uyarırdı ama sadece sizin tarafınızdan empati yapıyorlar 👀
Elalemin çocuğunu uyarmayın bence. Mazallah annesi babası yanında olursa olay daha çirkin bir boyuta gider

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X