Çocuğuma zarar verme korkusu

asel yusuf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
63
30
3
26
Selam kızlar 9 ay önce doğum yaptım ve çocuğumun 6 aylik olduktan sonra anksiyete problemlerim başladı ve cocuguma zarar verir miyim diye düşüncelere daldım çünkü aklıma saçma sapan bir suru dusunce geliyor ya şöyle yaparsam ya böyle yaparsam bu düşünceler gelince kafayı yiyecek gibi oluyorum ve cok korkuyorum yaşayan var mı bu durumu geçiyor mu

Neden zarar vereceğini düşünüyorsun
Bilmiyorum o düşünceler geliyor yapar mıyım diye korkuyorum yapmayacagimi biliyorum zaten çok düşünen bir insanım saçma sapan her şey geliyor aklıma

Birazcık destek alsan iyi olabilir, bunlar pek iyi dusunceelr değil, çocuğuma herhangi bir zarar gelmesin düşüncesini anlarımda, şöyle böyle zarar verirsem diye düşünmek biraz sıkıntılı

Selam kızlar 9 ay önce doğum yaptım ve çocuğumun 6 aylik olduktan sonra anksiyete problemlerim başladı ve cocuguma zarar verir miyim diye düşüncelere daldım çünkü aklıma saçma sapan bir suru dusunce geliyor ya şöyle yaparsam ya böyle yaparsam bu düşünceler gelince kafayı yiyecek gibi oluyorum ve cok korkuyorum yaşayan var mı bu durumu geçiyor mu
Uyku düzeniniz hayatınız her şey değişti ve anneliğe alışma sürecindesiniz. Burda korkularınız ile ilgili konu açtığınıza göre siz çocuğunuz için endişelenen iyi bir annesiniz. Aklınızdaki saçma düşünceleri yenmek için psikolojik destek alın mutlaka. Anksiyete bende de var, evli değilim fakat bazen saçma sapan düşünceler üşüşüyor aklıma. Öyle anlarda derin nefes alma egzersizi de iyi geliyor, meditasyon dinliyorum zihnimi sakinleştirmek için. Size de öneririm.

Uyku düzeniniz hayatınız her şey değişti ve anneliğe alışma sürecindesiniz. Burda korkularınız ile ilgili konu açtığınıza göre siz çocuğunuz için endişelenen iyi bir annesiniz. Aklınızdaki saçma düşünceleri yenmek için psikolojik destek alın mutlaka. Anksiyete bende de var, evli değilim fakat bazen saçma sapan düşünceler üşüşüyor aklıma. Öyle anlarda derin nefes alma egzersizi de iyi geliyor, meditasyon dinliyorum zihnimi sakinleştirmek için. Size de öneririm.
Teşekkür ederim umarım iyi gelir

Birazcık destek alsan iyi olabilir, bunlar pek iyi dusunceelr değil, çocuğuma herhangi bir zarar gelmesin düşüncesini anlarımda, şöyle böyle zarar verirsem diye düşünmek biraz sıkıntılı
Herhangi bir zarar gelme düşüncesi de geliyor tabi etraf çok kötü o düşünceler de geliyor maalesef alisacagiz artık

Ben de yeni anneyim bebeğin bıngıldağına taktım kafayı sürekli zarar verirsem diye düşünüp duruyorum. Ya elim çarptıysa ya kendi bastirdiysa gerçekten hastaneye gidip beynine baktırmamak için kendimi zor tutuyorum 😶 daha önce geçmişte ölmesini istedikleri bebeklerin bıngıldağına iğne soktuklarını duymuştum beynimde nasıl bir yere koyduysam hep korkuyorum 🫥 birde şuraya çarparsam bebek kucağımdayken düşersem ve bebek ezilirse böyle düşünceler geliyor ama bence bunlar normal çok küçük oldukları için endişeleniyoruz. Birde ben mesleğimden dolayı çok fazla olumsuz olay gördüm ve bu yüzden sürekli farklı senaryolar düşünüyorum. Biraz büyüse rahatlayacağım en azından bıngıldaktan kurtulsam baya huzura ererim

Maalesef bende haberlerde çok olay görünce korkuyorum balkona bile çıkınca ya kucağımdan düşerse diye düşünüyorum merdiven inerken ya düşersek cocuguma bisey olursa diyorum kendi kendime evde ki her seyi kaldırdım başına falan düşmesin diye sürekli temizlik yapıyorum ağzına bisey almasın boğulur falan diye böyle şeyler yani yalnız değilsin ❤️🙏😮‍💨

Lohusalıkta buna benzer bişey yaşadım, ya kızm elimden düşerse, ya boğulursa, ya uykuda nefessiz kalırsa vs çok tuhaf korkular yaşamıştım, bence yardım alın psikolojik olarak...

Geçiyor mu peki bu durum size de çok geçmiş olsun

Eğer yanıtlarınıza cevap verdiğiniz kişiyi etiketlemezseniz cevabı göremez veya yorumla diyip cevap vermezseniz ☺️
Ben kendim için söyleyeyim bebeğim daha küçük 1 ay olacak ama düşünceleri frenlemek elimizde aklıma geldikçe başka şeyler düşünüyorum, o düşüncelere odaklandikça daha çok tedirgin olup daha çok önlem alıyorum. O yüzden aklınıza geldikçe farklı şeyler düşünün, müzik açın, bol bol bebekle dışarı yürüyüşe gidin. Bir şeyler yaptıkça azalıyor ama sürekli korumaya çalışırsanız daha da artıyor. 2 gün bebekle evde durunca 3.gün markete giderken bile tedirgin oluyorum ama dışarı çıktıktan sonraki gün yine çıkarsam zor olmuyor, korkmuyorum.

Ayy bende de bir ara saçma düşünce oluyordu. Mesela bir gün yeni katli binada yaşayan birisine misafirliğe gitmiştik. Bebegimi camdan baktiriyordum. Beynimde düşünce dolaşıyordu ya onu pencereden atarsam yada sanki Beynimde bir ses at at diye. Silkelenip kendime geliyordum. Simdi iyiyim şükür böyle bir düşünce vs yok

Ayy bende de bir ara saçma düşünce oluyordu. Mesela bir gün yeni katli binada yaşayan birisine misafirliğe gitmiştik. Bebegimi camdan baktiriyordum. Beynimde düşünce dolaşıyordu ya onu pencereden atarsam yada sanki Beynimde bir ses at at diye. Silkelenip kendime geliyordum. Simdi iyiyim şükür böyle bir düşünce vs yok
Lioo Lioo acaba neden oluyor bunlar çok merak ediyorum bazı insanlarda hatta çoğu kadında anne olduktan sonra oluyor insan çok kötü hissediyor nasıl böyle şeyler düşünürüm diye

Lioo Lioo acaba neden oluyor bunlar çok merak ediyorum bazı insanlarda hatta çoğu kadında anne olduktan sonra oluyor insan çok kötü hissediyor nasıl böyle şeyler düşünürüm diye
Bende bilmiyorum belki stresten. Evet çok kötü oluyor insan. Evladımızın kılına zarar gelmesin diye uğraşırken böyle düşünceler k yıpratıcı.

Bende bilmiyorum belki stresten. Evet çok kötü oluyor insan. Evladımızın kılına zarar gelmesin diye uğraşırken böyle düşünceler k yıpratıcı.
Lioo Lioo insan kimseye de soyleyemiyor yanlış anlaşılır yadiirgarlar diye

Şu an lohusayım yaklaşık 1 aylık. Ya elimden düşerse, ya kusar da boğazına kaçarsa diye korkuyorum. Bir de 3 yaşında oğlum var. Parka giderken bile tedirginim ya yola fırlarsa, ya merdivenden düşerse, ya köpek saldırırsa diye. Bu düşünceler asla geçmiyor çocuk kaç yaşında olursa olsun hep bir tedirginlik oluyor anneyiz çünkü.

Back
X