Çocuk Hastalıkları Çocuğumda MCAD (Orta Zincirli Yağ Asidi Oksidasyon Bozukluğu) Çıktı.

• Konu Sahibi Konu Sahibi anafor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhabalar biz yurtdisinda yasiyoruz ve burda her yeni doğan taramasinda topuktan kan alirkene Mcad ve bir cok genetik problemlere bakiyorlar. Bizde ordan cikti ve suan 8 aylik cocugumuz. Dikkat etmeniz gereken uzun süre cocugun ac kalmamasi ve her 4 saatte bir beslenmesi.. Hasta Grip,ishal,kusma vb. Durumlarda Hastehaneye gidip Kan sekeri bakilip Glikoz takviyesi olmali. Sonrasi her normal cocuk gibi yasami... Sizin cocugun belirtileri neler ?

Bizde sadece bi titreme vardı kanları çok hafif yüksek dedi doktor sonra tekrar kan verdik temiz çıktı idrardada biraz yükseklik çıkınca genetiğe test verdik ama hala sonuç gelmedi bizde herhangi başka bir belirti yok ama oğlum çok hareketli. Sizin belirtiler nedir acaba hangi belirtileri veriyor bu hastalık gelişimi nasıl ilerliyor.

Ayrıca benim 2 kızım daha var ben onlarda herhangi birşey görmedim onlarda da çıkabilir mi acaba yada taşıyıcı olma durumu var mıdır.

Ayrıca benim 2 kızım daha var ben onlarda herhangi birşey görmedim onlarda da çıkabilir mi acaba yada taşıyıcı olma durumu var mıdır.
Mcad dedikleri cogu insanda farkli sekilde ilerliyor ve bir cok Insan cogu ömrü boyunca farkinda bile olmuyor. Birde cesitli mutasyonlari var, yani her bir kişide farkli seyrede biliyor. Genetik testten sonra hangi Mutasyon oldugu soyleniyor. Burda Anne ve Baba tasiyici olup cocuga bu bozuk gen devrediliyor. Bizde herhangi bir belirti yok ve cocukta da daha görmedik, dedigim gibi burda Topuk taramasinda cikti ve Önlem amacli tedbirimizi aliyoruz. Beslenmesine dikkat edip Hindistan cevizi ve yagindan uzak duracak. Diger kismi normal cocuklar gibi yasantisini devam edecek, Allahin izniyle .. Stress ve sikinti etmeyin...

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Mcad dedikleri cogu insanda farkli sekilde ilerliyor ve bir cok Insan cogu ömrü boyunca farkinda bile olmuyor. Birde cesitli mutasyonlari var, yani her bir kişide farkli seyrede biliyor. Genetik testten sonra hangi Mutasyon oldugu soyleniyor. Burda Anne ve Baba tasiyici olup cocuga bu bozuk gen devrediliyor. Bizde herhangi bir belirti yok ve cocukta da daha görmedik, dedigim gibi burda Topuk taramasinda cikti ve Önlem amacli tedbirimizi aliyoruz. Beslenmesine dikkat edip Hindistan cevizi ve yagindan uzak duracak. Diger kismi normal cocuklar gibi yasantisini devam edecek, Allahin izniyle .. Stress ve sikinti etmeyin...
Anladım inşallah bizdede normal ilerler henüz kesin bir durum yok tabi isterim ki hiç birşey çıkmasın rabbim hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımıza sağlık sıhhat versin açıklamalarınız içinde teşekkür ederim.

Back
X