çocugumla ilgili gelecek kaygılarım var psikolojik lutfen yardım

PINAR45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
3.222
4.516
248
merhaba benim uç yaşinda bir oglum var ve bes aylık hamileyim benim sorunum çocugumun buyuyunce ailesine hayırlı evlat olacakmi yoksa evlenip ailesini unutacakmi bu sitede o kadar çok kaynana gelin anlaşmzlikları okuyorumki en çokta bu beni korkutuyor oglum ilerde evlenince karısıyla anlaşamazsam ve onu benden uzaklaştırırsa die çok kaygılaniyorum artık bu bende psikolojik sorun haline geldi çocuga her baktıgımda bu duşunceleri yaşiyorum hatta çocuktan bazen sogur gibi oluyorum lutfen beni yargılamayın elimde degil lutfen yardım edin bu tur duşuncelerden nasıl kurtulabilirim kafayı yiycm

3 yaşında oğlun ve sen şimdiden bunları mı düşünüyorsun?
hiç sağlıklı bir ruh halin yok ya da başka kafana takacak bir şey bulamıyorsun. Sıkıntıdan buna sardın.

o tamamen sizin çocuğunuzu nasıl yetiştireceğinize bağlı.
kendini bilen insanlar yetiştirdikten sonra ne oğlunuz sizden kopar ne de çok vıcık vıcık ilişkiyle kendi kuracağı ailenin içine alır..
dengeyi kurmasını bilir..

hamilesiniz, hormonlardan ötürü artmış olabilir bu yersiz düşünceler :)

Acil doktora git senin durumun hiç iyi değil çocuğa bir zarar vermezsin umarım

3 yaşında oğlun ve sen şimdiden bunları mı düşünüyorsun?
hiç sağlıklı bir ruh halin yok ya da başka kafana takacak bir şey bulamıyorsun. Sıkıntıdan buna sardın.
evet saglıklı bi ruh halim olmadıgımn farkındayım doktora gitmeyi duşundum ama hamileyim ilaç kullanamamki nasıl kurtulcam bu duşuncelerden

Daha yarin ne olacagini bilmiyorken, yillar sonrasi icin endiselenmemiz sizce ne kadar dogru? Siz altinlarla da yikasaniz, kimsenin gormedigi terbiyeyi de verseniz eğer bir seyin olacağı varsa olur.. Allah can sağlığı versin, gerisi boş aslinda...

cevaplarınız için tesekkur ederim ama psikologa gtsem bi faydası olurmu ilaç kullanamamki çocuga her baktıgımda bu dusunceler geliyr aklıma sanki emeklerim boşunaymiş gbi duşunceler nasıl kurtulcm bu sorundan

Sevdiği insana saygı göstericeksin, saygını bozmicaksın, mıç mıç sürekli gidip gelmiceksin, aralarını bozmaya çalışmıcaksın. Bunları yap sorun olmaz. . Yani sen gelin olarak kendine nasıl davranılmasını istiyorsan öle yapıcaksın. Ayrıca 3 yaşında ki çocuktan niye soğuyon tek yaptığı oyuncak oynamak

cevaplarınız için tesekkur ederim ama psikologa gtsem bi faydası olurmu ilaç kullanamamki çocuga her baktıgımda bu dusunceler geliyr aklıma sanki emeklerim boşunaymiş gbi duşunceler nasıl kurtulcm bu sorundan

"Allah De Ötesini Bırak" adlı kitabı tavsiye ederim.
psikolojik olarak rahatlattı beni.. belki size de iyi gelir..

Doğmamış çocuğa don biçmeyin.Onun hayatını sizin hem aile içi hem eşlerin birbirlerinin aileleri ile hemde sosyal çevrenizle ilişkileriniz belirleyecek.Çünkü sizden ne gördüyse onu yapacak.Boşuna denilmiyor herkes ektiğini biçecek.Kınamayın kimseyi çünkü kınadığınızı yaşamadan ölmeyeceksiniz.

Her genç kızın veya gelinin unuttuğu husus bugünün taze gelinleri yarının kaynanaları olacak

Birde siz ne kadar uğrşırsanız uğraşın su akacak yatağını bulacak.Yani kaderinde yazan olacak.Ama bu demek değildir herşeyi kadere bırakın.Siz örnek ve iyi bir eş ve anne-baba olun.O da iyi eş iyi anne/baba olsun

En az 20 yıl sonrası için bu kadar endişe neden? Hem insan kendi çocuğundan nasıl soğur? Sizi bilmem de o çocuğun ilerde psikolojik tedaviye ihtiyacı olacağı kesin.

evet haklısınız daha once b

evet haklısınız daha once boyle dusunceler yoktu onceden yeni basladı ve aklımdan hiç çikmıyr kendime çok kızıyorum ama elimde deil

Sen cocugunu fazla ilgiyle bogmayip gelinine de iyi davranirsan biseycik olmaz oda sana esiyle saygisini sevgisini gosterir. Ama bunlari dusunmen icin cok erken bence psikolojik yardim almalisin

Anlasip anlasamamak biraz da size bagli hayirlisini evladinizin mutlu bir yuvasi olmasini dileyin
Tabi bundan onceki dilekleriniz sagligi basarili bir okul hayati ve kariyeri olmasi icin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…