çocugumla ilgili gelecek kaygılarım var psikolojik lutfen yardım

İlerde sevdiği insana saygı gösterirsiniz,bir şeylerine karışmazsınız olur biter..

yok yok sen normalsin, ciddiyim bak.. sen sadece bir çok insanın aklından geçirdiğini sesli olarak söylüyorsun.. yoksa bu forum daha 40'ı çıkmamış oğlan annelerinin nelerine şahit oldu.. "oğlumu bir kız ile asla paylaşamam" diyen mi istersin, "benimle otursun yeter ki ona kendi oturduğum apartmandan daire alacağım" diyen mi.. yoksa "oğlumu bir kız ile beraber uyurken düşünemiyorum bile" diyen mi..

sen yeni jenerasyon gelinlerin şikayet ettiği k.valideler nasıl oluştu sanıyorsun, onlar da 25 sene önce k.validelerinden şikayet eden gelinlerdi.. heh buraya yazıyorum şimdi ki gelinler de kınadıkları k.validelerinin karbon kopyaları olacaklar

o yüzden sakin ol, iyi düşün iyi olsun..

muhtemelen hamilelik, 2. çocuk, kardeşi kabullenme derken aklınıza türlü türlü şeyler gelmeye başladı.. kendinizi "ya hayırlı evlat olmazsa?" gibi düşüncelerle sıkmayın.. çünkü bilemezsiniz..

benim de kızım 2,5 olacak yakında.. inşallah sadece kendilerine değil ailelerine ülkelerine hatta dünyaya hayırlı olurlar.. en büyük tememnim bu ama olmaya da bilir.. hepsi birden olmayabilir en azından..

ne yaparsak yapalım ne kadar seversek ilgilenirsek saygı gösterirsek gösterelim onlar farklı bir birey olup çıkacaklar.. hayatta karşılarına kimler neler çıkacak nasıl şekillenecekler bilmiyoruz.. biz acaba yıllar sonra neye dönüşeceğiz onun da garantisi yok..

inşallah.. denir ancak inşallah güzel aile ilişkilerimiz olur.. elimizden geleni yapacağız..
nasıl anne babayı üzmemeye kırmamaya çalışıyorsak evladımızı da aynı şekilde kendimizden soğutmamalıyız..

inşallah ne sizi ne eşini üstün tutmadan dengeli ilişkiler kuran koca bir adam olur oğlunuz.. ailede görülenler en büyük etken bunun için o yönde yetiştirilmeli erkek çocuklar..

biz çocuklarımızı hayali sarayların "paşaları" hayali sarayların "prensesleri" olarak yetiştirmekten vazgeçersek onlar da yarın öbürgün eşleri ile denk ilişkiler kurabilirler.. valide sultan kraliçe moduna girmezsek,,, en azından ihtimali arttırırız.. kendi kuracakları aile içindeki huzurlarını bize olan itaatlerinden üstün tutmak.. fedakarlık..

ama yine de herşey anne babanın ellerinde değil bunu kabul edip çok da yıpranmanın daha çok erken yaşlarda özellikle anlamı yok.. evladınıza bol bol sarılarak mümkün olduğu kadar yanında yakınında olmayı dilemek lazım.. iyi günlerini görmeyi allahtan dilemek.. "o iyi olsun da" demek.. bana göre böyle..

içiniz yakında freahlar bu düşüncenin sıkıntısından kurtulursunuz umarım.. hamilesiniz stres yok :)

Neden yikici yorumlar yapiyorsunuz ki zaten durumunun normal olmadiginin farkinda.Belli ki gecmisiyle sorunu var.Yardim alin demek cok mu zor? nereden biliyorsunuzki nasil bir kayinvalide olacagini?

Cocugunuz belki hic evlenmeyecek, belki escinsel olacak, belki gidip yurtdisinda yasayacak gelininizi yilda 1 kere goreceksiniz, belki 3 kez evlenip bosanacak...........yani kaderi kim biliyor, 30 yil sonraki olaylari niye simdiden kuruyorsunuz ? Bunun size ne faydasi var, 3 yasindaki cocuga ne faydasi var? Kitap okuyun, aksiyon filmi falan izleyin, kafanizi mesgu edin biraz derim.

ayy kayınvalide gibi yorumlar yapılınca kendimi çok yasli hissettim bir an bu arada 21 yaşindayım henuz

boyle duşunmemin en buyuk sebebide kayınvalideyle anlaşmazligimiz surekli bi çatışma içinde olmamizdan kaynaklaniyr psikolojimi bozdu bu durum sonunda

dedigim gibi canim elimde degil iyice paranoyak oldum kendime engel olamiyorum surekli aklima geliyor tabikşde ilerde ne olacagini hiç birimiz bilemeyiz bu saydıkların herkes için olabilir

ayy kayınvalide gibi yorumlar yapılınca kendimi çok yasli hissettim bir an bu arada 21 yaşindayım henuz
bence bu sorununun kaynananla alakası yok.kaynanana kızıp kaynanalık mı yapacaksın.madem kaynananla sorun yaşadın tepkin daha farklı olmalıydı

bence bu sorununun kaynananla alakası yok.kaynanana kızıp kaynanalık mı yapacaksın.madem kaynananla sorun yaşadın tepkin daha farklı olmalıydı
haklısın belkide çocuguma çok duşkun olmamdan ve çok aşiri sevgimden boyle duşunuyrmdur şimdiden

daha neler neler,kaynanalarına ateş püskürürken kendileri daha fazlasını yapacaklar ama şu anda farkında değiller

haklısın belkide çocuguma çok duşkun olmamdan ve çok aşiri sevgimden boyle duşunuyrmdur şimdiden

aslında düşünmen gereken gelinin değil.. düşünmen gereken evlatlarını kendi başlarına yetecek kadar donanımlı yetiştirmek.. sen onlara doğruyu, empatiyi, dürüstlüğü, eşitliği öğretirsen gerisinden korkma zaten.. oğlun eşini de, seni de koyacağı yeri bilir.. yeter ki sana bağımlı değil bağlı olsun, kendi ayakları üzerinde durabilsin

geleceğin sağlam k.validesinden sevgilerle..

Doganin kanunu, kiz erkek fatketmez her kus yuvadan ucacak.
Hayirli evlat olmamasi icin bir sebep var mi? Dikkat edin genelde ailelerin yanlis davranislari sonucu cocuklar onlardan uzaklasir.
Forumda gelin-kaynana derdinden muzdarip pek cok kimse var, kim ister gelin gittigi kadinla arasinin bozuk olmasini?vakalarin cogunda kaynanalarin ogullarini paylasamamasi en buyuk sorun, siz kendi evladiniz yerine koyunca sanmiyorum gelin size cephe alsın.
kendiniz baş edemiyorsanız terapiste gidin.ille her psikologa giden ilaç kullanacak diye bir kaide yok, kullanılması gerekecek bir durumsa zaten sizi psikiyatri servisine yönlendireceklerdir.Elbette onlarda hamileliğinizi göz önüne alarak bir tedavi uygulayacaktır.

çok haklısınız hepiniz inşallah en kısa surede bu duşuncelerden kurtulurum yada baktım geçmyr bir psikologa giderim yorumlarınız için tesekkur ederim rahatlattınız beni

İyide baksana canm daha cocuk küçücükkrn neler diyor bu çocuk sence ilerde nasıl bir psikolojiyle yetişecek.
soylediklerinde haklısın ama elimde degil çocuga her baktıgımda aklıma geliyor engel olamiyorum psikolojik sorunlarım var

İyide baksana canm daha cocuk küçücükkrn neler diyor bu çocuk sence ilerde nasıl bir psikolojiyle yetişecek.

Yok kesinlikle sağlıklı değil. Daha da devam ederse bir psikoloğa gitmeli. Ama bir anneye evladın senden soğur denir mi ya Sen bir hamile kal hatırlatıcam bunu sana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…