çocuğumla ilgili ...sinirlenmekte haksızmıyım?

öğretmen 10 küsür yıllık öğretmen dediğiniz doğru deneyimlide olsa sınıf kontrolünü sağlayamıyor,diğer velilerle konuştum herkes aynı şeyden şikayetçi,zaten başta kimse bu öğretmene vermek istemedi kura ile belirlenince kimse birşey diyemedi,hatta geçen bir veli öğretmeni aramış ödev sormak içinçocuk ödevi anlamamış, ben çocuğa söyledim beni neden arıyorsunuz diye veliye fırça atmış resmen

benim oğlum hareketli ve çok zeki bir çocuktur,hareketliliğinin dışında hiç bir sorun yok, zaten sorunlu bir çocuk olsa ben evde ödevlerini yaptıramam asla ama ben sözümü dinletip ödevini yaptırabiliyorsam oda öğretmeni olarak yaptırabilir

aileler herşeyi çok biliyo derken...umarım sizde böyle bi problemle karşılaşmazsınız

1. sınıf öğrencileri yeni sisteme göre okula önceye göre daha küçük başlıyorlar. bambaşka bir hayata adım atıyorlar. henüz 1.5 ay gibi kısa bir süre olmuş. artık otoriter sistem yok, çok karşıyız hele ki 1. sınıf öğrencisi tabiki ayağa kalkacak, dolaşacaklar, tepineckler demiyoruz ama öyle herkes kalkıyorsa otorite yoktur, iki üç kişi kalkıyorsa çocuk sorunludur diye bir kafa yok malesef. katılmayı öğrenecekler, sosyalleşmeyi, evet kurallar çerçevesinde ama baskıyla değil, daha 66 aylık çocuk nasıl bir kafa ile öğretmenin her dediğini yaparki? sağlam korkan cocuk yapar, buda bağırma ile , cetvel ile olur. o dediğiniz öğretmen otoritesine sahip sınıf, saygıyı öğrenen çocukta ileriki kademelerde başlar.. tabiki hırsızın hiç mi sucu yok? tanımıyoruz pasif umursamaz biride olabilir. ama şunu tavsiye ediyorum sakın ha sakın okul herşeyı verecek diye bel bağlamayın, ebeveynler evde destek olmazsa cocuk ancak gider gelir,karşılıklı işbirliğidir bu. velilerle görüşüp öğretmenden kaynaklı bir sıkıntı oldugu kanaatıne varırsanz baştan değiştirin öğretmenini. ama unutmayın sihirli değnek yok öğretmenlerde. çocugun yapısı+doğdugundan beri süren aile eğitimi+öğretmen+çevre vs.... ortak etki..

peki ben derdimi anlatamıyorum ozaman sizler bana tavsiye verin ne yapayım ben

Bana fazla korumacı bir anne gibi geldiniz.
Çocuğunuzun hareketli olduğunu bildiğiniz halde ısrarla öğretmeni suçlu görüyorsunuz.
Bu tavrınız belkide oğlunuzun dışarda kimseyi dinlememe sebebi olabilir.
Unutmayın çocukların karakter gelişiminin % 80 i yedi yaşına gelene kadar tamamlanır.
Yani eğitim ailenin işidir, okul sadece destekler.

Peki butun ogrenciler de mi yapmiyormus yazi calismasini?
Ya da butun ogrenciler derste sinifta ayakta gezinip oturmuyorlar miymis?

Sanmiyorum ki boyle bir sey olsun .

Bakin ben de ogretmenim. Ogretmen rahat olmak zorunda .
Hele hele 1. sinifta .
Cunku 1. sinif cocuklarin hayatinda bir donum noktasidir .
O yil yasayacaklari her sey butun geleceklerini etkiler .
El kadar cocuklara kotu davranip okuldan sogutan binlerce meslektasim varken,
siz ne sanslisiniz ki ogretmeniniz cocuklarin psikolojisine uygun davraniyor .
Benim oglum da su an 2. sinifa gidiyor ve ogretmeninin gecen seneki yaklasimi ile bu yil ki yaklasimi farkli .
Neden? Cunku cocuklara once okulu sevdirdi, sonra sorumluluk bilincini asiladi .
Ogretmeni bosuna suclamayin .
Okullar da yeni acildi sayilir biraz daha bekleyin .

Ben size acik soyleyeyim baska ogretmen olsa cocugunuzu coktan baska sinifa gonderirdi...

sanırım sizde öğretmensiniz yazdığınız şeyler çok güzel,napıcağımı bende şaşırdım yardımcı olun nolur,ben okadar çabalıyorumki gelir gelmez çantasını didik didik ediyorum defterlerini kitaplarını kontrol ediyorum ne yapmış ne öğrenmiş ne ödev vermiş neyi eksik diye çok ilgiliyim ,ben çocuğumu tanıyorum benim oğlum yumuşak yüzü suistimal eder ben o yüzden biraz otorite biraz disiplin diyorum haksızmıyım hocam

siz öğretmensiniz diye kendi tarfınızdan bakıp savunmaya geçiyorsunuz ,bence iki taraflı düşünmeyi deneyin,ayrıca neden çocuğu başka sınıfa gönderecekmiş iki dakkada çocuğu problem çocuk yaptınız maşallah

benim eşimde öğretmen adam eve geliyor sesi gitmiş .şimdi sadece 30- 40 öğrenciyle uğraşmıyorlar birde onların anne babalarına laf yetiştiriyorlar.bence sen çocoğunu bir pedogoka götür belki dikkat eksikliği vardır.hem çocuğun rahatlar hem öğretmen hem sen rahatlarsın. belki o zaman çocuğun senin istediğin gibi bir çocuk olur.derslerine daha yoğunlaşır.dileğin için teşekkürler benim en küçük kızım17 yaşında.Allahım sizede o yaşlarını göstersin.işte diyorm ya bizim çocuklarımız sakindi. biz de hergün okula giderken evladım öğretmenini üzme sınıfta karmaşa çıkarma diye tembihlerdik.ama dediğim gibi şimdiki veliler evlatlarının yanında öğretmenine demekdiklerini bırakmıyo.
öğretmenlerini döven çocuklar,öğretmeni döven veliler.insanlarda saygı kalmadı Allahım hepimize birbirimize karşı saygı ve muhabbet versin.
e sen o çocuktan öğretmene saygı bekle.öğretmene aile saygı duymalı ki çocukta saygı duysun.arkadaşlarıyla iyi geçinsin.sınıfın düzenini bozmasın.
birde çocuklar televizyondaki şu okul dizilerindende etkileniyorlar gerçi senin evladın daha küçük .

pek çok meslektaşımın da yazdıgı gibi artık, sınıflarda mum gibi duran öğrenciler ve askeri düzen sınıflar kalmadı. en azından biz genc nesil öğretmenler bu tarz bir eğitim aldık. ben ki 1. sınıf tecrübesi fazla olmuş bir öğretmenim. suan bu cocukların okula alışma dönemidir. ve bir öğretmene bu sürecte düşen en büyük görev çocuga okulu sevdirmek, onu okula alıştırmaktır.bu dönem cok bıcak sırtı bir dönemdir.fazla sert davranırsanız çocuklar okula gelmek istemez, çok rahat davranırsanız da çocukları kontrol edemezsiniz.
öğretmeninizin tam yöntemini bilemem tabi ama sunu bilmenizi isterim artık eğitimde, öğretmenlerde tatlı sert bir model hakim. ben suan 2. sınıf öğretmeniyim. gecen yıl tabi daha toleranslı davrandık ama bu sene disiplinimizi tabiki arttırdık. yani öğretmeniniz geçici olarak da böyle davranıyor olabilir.
bir anne olarak sizin endişelerinizi de anlıyorum tabii ama size söyledikleri de bir öğretmeninin bir velisinden yardım istemesinden fazlası değil bana göre. takdir edersiniz ki 24 kişi az bile gözükse de daha önce kural görmemiş çocukları kurallarla tanışması kolay değil. hele hele de o kuralların oturması başlı başına bir süreç.
nacizane tavsiyem bence siz daha sağlıklı karar vermek için bir süre daha öğretmeninizin davranışlarını gözlemleyin ve bu süre zarfında çocugunuz için kendi üzerinize düşeni yapmaya devam edin. ayrıca okuldaki rehberlik servisinden de yardım alabileceğinizi düşünüyorum.
umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz.

nerden biliyorsunuz benim otorite kurup kurmadığımı nasıl böyle eminsiniz ,eminim siz çok otoriter bir anne olursunuz sizin çocuğunuzda sizden korkar yaramazlık yapmaz sizin dediğiniz gibihey allahım ya

teşekkür ederim hocam,tamam öğretmenlerimizin güleryüzlü naif olması lazım çocuklara okulu sevdirmek için ama şuanda derslerinin başladığı ilk dönemler sizin dediğiniz gibi tatlı sert olmalıki çocuklar dersleride boşlamamalı şuan dersinden geri kalması demek ilerisi için çok kötü olur benim kaygım bu, yani öğretmenler okulu sevdirelim diye fazla rahatlık verdiği zaman çocuklar bunu kullanıyor biraz ,tatlı sertlik en iyisi benim düşüncem bende bunu bekliyorum , öğretmenin' beni dinlemiyor sen evde tembihle ödevlerini yapsın öğretmenin sözünü dinlesin'demesi normalmi siz ne dersiniz

Ben de bir öğretmen adayıyım.

Bize asla sınıfta otorıter olmayın dıyorlar.

Eger ogrencı hocayı sevmez, korkarsa dersleri de sevmez. Ben de bunu yasıyordum hocasından hazetmedıgım bır derse bır turlu konsantre olamıyordm. Aklıma bırsey takılsa sormuyordum.

Sorun cocuktan kaynaklı hıperaktıf olabılır. Cocukta konsantre sorunu olabılır. Bunun ıcın bır pedaloga gıtmesı gereklı gereklı ılacları ve tavsıyelerı onlar verır.

yo tam tersi onunla ilgili konuşulurken bile hiç savunmaya geçmem şımartmam,ben öğretmeni suçlamıyorum gördüğüm şeyleri söylüyorum

Otoriter kelimesinin anlamini ben mi yanlis biliyorum acaba...
Benim bildigim otoriter olmak ali kiran baskesen olmak olmuyor da...
Otoriter olamayan ogretmenden hazetmezdim. Ogretmen lider olmalidir sinifta, bu da otoriteyle mumkun. Ha bu arada liderlik kotu birsey degil, simdi bilmeyen cikar, laf eder diye soyliyim, sozluge bakmadan gelmeyin. :)

Ikincisi sadece sizin oglunuz mu sinifta yuruyor, denileni yapmiyor, yoksa digerleri de mi oyle? Buna cevap vermemissiniz.
Sadece sizinkiyse pedagoga goturun ya da cocugunuzla daha yakindan ilgilenin, disiplini, ogretmenin buyuklugunu ogretin.
Herkese sorarsaniz cocuklari cok zekidir, her anne-baba cocuguyla ilgili "tarafli"dir bu arada.

Sonuc olarak, malesef igneyi biraz da kendinize batirmaniz gerekiyor. Ogretmen dediginde hakli aslinda. Bazi seyler ailede ogrenilir, cocuk oyle okula, toplum icine gonderilir.
Dusunurseniz, sizin sinifta yuruyen oglunuz da o cocuklarin dikkatini dagitiyordur. O ogretmen kendini dinleyen sinifi birakip surekli uyum saglamayan cocugun pesinde kosturamaz, belki de artik sozunu dinletemedi, birakti. Simdi ki veliler de cok fena cunku, ogretmeni tehdit eden mi dersin, siddet uygulayan mi dersin. Herkesin cocugunun dokunulmazligi var.
Aileye cok pay dusuyor yani, ogretmen sizi uyarmakta cok hakli. O ogretmenin acisindan da dusunmeye calisinca durum boyle.

Benim çocuklarımın öğretmenleri çok ilgiliydi ,dolayısıyla sınıftaki sorunların çözüm yolunu bulur ,evdeki çalışmalar için veliden yardım isterdi ,sınıftaki davranışları için veli suçlanamaz asla, öğretmenin bir şekilde çocuğun adapte olmasını sağlama sı gerekli bana göre ,öğretmen ve veli işbirliğiyle çözülmeyecek fazla sorun yok,cevap ilgili öğretmen ve ilgili veli olmalıdır ,sevgiler............

'sınıftaki davranışları için veli suçlanamaz,öğretmenin bi şekilde çocuğun adapte olmasını sağlaması gerekli' bu yoruma sonuna kadar katılıyorum

1.sınıfta öğretmenimiz sınıfta gezinenlerin kafasına tokat atardı arada benim hiç başıma gelmedi ama bilincime öyle kazındı ki.Oyle otorite kuracagına hiç kurmasın dedim.Bunun dozu önemli zaten. Bu anlattıgım 13 yıl öncenin daha çok geç bir zaman değil ama eğitim sistemi öyle değişti ki artık öğretmen pasif öğrenci aktif eğitimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…