diğer velilerin durumu nedir?
onlar da öğretmenin rahat davrandığını mı söylüyorlar?
Mercani'nin dediği gibi öğretmen sınıf kontrolünü sağlayamıyor da olabilir, eğer genel bir şikayet var ise.
Bir de öğretmenin deneyimi de önemli.
daha önce o yaş grubu ile çalışmamış ise daha dönemin başında sayılırız onun da kendine göre stratejiler geliştirmesi, her öğrencinin anlayacağı dilden konuşması zaman alabilir.
teyzemin torunu bu sene birinci sınıfa başladı.. dersin ortasında sınıftan kaçıp, atatürk büstünün üstüne çıkıp oturan bi çocuk..
öğretmeni müdürü başına toplanıp ne derlerse desinler ikna edilemiyor...
yani annesi o kadar çaresiz ki, kadın diyo ki, konuştum olmadı, azarladım olmadı, vurdum yine olmadı yani ben bu çocuğa ne yapabilirim?
pedagog hiperaktif teşhisi koymuş.. ve ilaçlar vermiş çocuğa.. ancak öyle sakinleşiyomuş çocuk..
demem o ki, örnek veriyorum bi öğretmen 30 kişilik bi sınıfta 28 öğrenciye sözünü dinletip 2 öğrenciye dinletemiyosa otoritesini kurmuş demektir.. ve problem çocukta demektir...
sınıfta otorite kursa bazı aileler bu defa ondan şikayet edecekler.öğretmenlerde şaştı kaldı yukarı tükür bıyık aşağı tükür sakal.aileler herşeyi çok biliyor.ee o zaman evde eğit madem okula gönderme.şimdiki çocuklarda çok hareketli oturtamıyorsun ki.anneler evde tek çocuğun hakkından gelemiyor öğretmen napsın40 çocukla.Allahım öğretmenlere sabır ve kolaylık versin.
Ogretmen dogru soylemis
en azindan sizi yonlendirmeye calismis
Ne var ki bunda?
Sinifta butun cocuklar icin ayni sey gecerliyse ,
yani ogretmen sinif yonetimi konusunda eksikse tamam,
ama sadece sizin cocugunuz bunu yapiyorsa o sorun ogretmende degil, cocugunuzdadir .
Hiperaktivitesi olabilir .
Ayrica oglunuz ana sinifina gitmedi mi?
Direkt ilkokula mi basladi?
Gitmistir mutlaka o halde kurallari orda ogrenmesi gerekiyordu
Bos yere ogretmen degistirmeyin ,
aksine ogretmeniniz anlayisli ki size yardimci olmaya calisiyor .
Siz fena ogretmenlerle karsilasmamissiniz sanirim :)
benim oğlum hareketli ve çok zeki bir çocuktur,hareketliliğinin dışında hiç bir sorun yok, zaten sorunlu bir çocuk olsa ben evde ödevlerini yaptıramam asla ama ben sözümü dinletip ödevini yaptırabiliyorsam oda öğretmeni olarak yaptırabilir
1. sınıf öğrencileri yeni sisteme göre okula önceye göre daha küçük başlıyorlar. bambaşka bir hayata adım atıyorlar. henüz 1.5 ay gibi kısa bir süre olmuş. artık otoriter sistem yok, çok karşıyız hele ki 1. sınıf öğrencisi tabiki ayağa kalkacak, dolaşacaklar, tepineckler demiyoruz ama öyle herkes kalkıyorsa otorite yoktur, iki üç kişi kalkıyorsa çocuk sorunludur diye bir kafa yok malesef. katılmayı öğrenecekler, sosyalleşmeyi, evet kurallar çerçevesinde ama baskıyla değil, daha 66 aylık çocuk nasıl bir kafa ile öğretmenin her dediğini yaparki? sağlam korkan cocuk yapar, buda bağırma ile , cetvel ile olur. o dediğiniz öğretmen otoritesine sahip sınıf, saygıyı öğrenen çocukta ileriki kademelerde başlar.. tabiki hırsızın hiç mi sucu yok? tanımıyoruz pasif umursamaz biride olabilir. ama şunu tavsiye ediyorum sakın ha sakın okul herşeyı verecek diye bel bağlamayın, ebeveynler evde destek olmazsa cocuk ancak gider gelir,karşılıklı işbirliğidir bu. velilerle görüşüp öğretmenden kaynaklı bir sıkıntı oldugu kanaatıne varırsanz baştan değiştirin öğretmenini. ama unutmayın sihirli değnek yok öğretmenlerde. çocugun yapısı+doğdugundan beri süren aile eğitimi+öğretmen+çevre vs.... ortak etki..
Peki butun ogrenciler de mi yapmiyormus yazi calismasini?
Ya da butun ogrenciler derste sinifta ayakta gezinip oturmuyorlar miymis?
Sanmiyorum ki boyle bir sey olsun .
Bakin ben de ogretmenim. Ogretmen rahat olmak zorunda .
Hele hele 1. sinifta .
Cunku 1. sinif cocuklarin hayatinda bir donum noktasidir .
O yil yasayacaklari her sey butun geleceklerini etkiler .
El kadar cocuklara kotu davranip okuldan sogutan binlerce meslektasim varken,
siz ne sanslisiniz ki ogretmeniniz cocuklarin psikolojisine uygun davraniyor .
Benim oglum da su an 2. sinifa gidiyor ve ogretmeninin gecen seneki yaklasimi ile bu yil ki yaklasimi farkli .
Neden? Cunku cocuklara once okulu sevdirdi, sonra sorumluluk bilincini asiladi .
Ogretmeni bosuna suclamayin .
Okullar da yeni acildi sayilir biraz daha bekleyin .
Ben size acik soyleyeyim baska ogretmen olsa cocugunuzu coktan baska sinifa gonderirdi...
çalışanımızın oğlu acayip yaramaz ve annesi zerre laf söylemiyor çocuğa, hatta geçen gün " erkek çocuğunun uslusu aptal olur" dedi. daha önce de annemin bir arkadaşının oğlu, annem yaşındakilere küfür ediyordu ve annesi çocuğu " sevdiğinden söylüyor" diyerek şımartıyordu.
benim etrafımda gördüğüm yaramaz çocuklar genelde anne otoritesinden mahrum. siz de kendiniz çocuğunuz üzerinde bir otorite kurmuş olsaydınız, çocuk yaptığı yaramazlıkları sizin duyacağınızdan çekinir, yapmazdı. siz daha kendi çocuğunuz üzerinde otorite kuramamışken, öğretmenler nasıl onca öğrenci üzerinde böyle bir etki kurabilir?
pek çok meslektaşımın da yazdıgı gibi artık, sınıflarda mum gibi duran öğrenciler ve askeri düzen sınıflar kalmadı. en azından biz genc nesil öğretmenler bu tarz bir eğitim aldık. ben ki 1. sınıf tecrübesi fazla olmuş bir öğretmenim. suan bu cocukların okula alışma dönemidir. ve bir öğretmene bu sürecte düşen en büyük görev çocuga okulu sevdirmek, onu okula alıştırmaktır.bu dönem cok bıcak sırtı bir dönemdir.fazla sert davranırsanız çocuklar okula gelmek istemez, çok rahat davranırsanız da çocukları kontrol edemezsiniz.
öğretmeninizin tam yöntemini bilemem tabi ama sunu bilmenizi isterim artık eğitimde, öğretmenlerde tatlı sert bir model hakim. ben suan 2. sınıf öğretmeniyim. gecen yıl tabi daha toleranslı davrandık ama bu sene disiplinimizi tabiki arttırdık. yani öğretmeniniz geçici olarak da böyle davranıyor olabilir.
bir anne olarak sizin endişelerinizi de anlıyorum tabii ama size söyledikleri de bir öğretmeninin bir velisinden yardım istemesinden fazlası değil bana göre. takdir edersiniz ki 24 kişi az bile gözükse de daha önce kural görmemiş çocukları kurallarla tanışması kolay değil. hele hele de o kuralların oturması başlı başına bir süreç.
nacizane tavsiyem bence siz daha sağlıklı karar vermek için bir süre daha öğretmeninizin davranışlarını gözlemleyin ve bu süre zarfında çocugunuz için kendi üzerinize düşeni yapmaya devam edin. ayrıca okuldaki rehberlik servisinden de yardım alabileceğinizi düşünüyorum.
umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz.
Bana fazla korumacı bir anne gibi geldiniz.
Çocuğunuzun hareketli olduğunu bildiğiniz halde ısrarla öğretmeni suçlu görüyorsunuz.
Bu tavrınız belkide oğlunuzun dışarda kimseyi dinlememe sebebi olabilir.
Unutmayın çocukların karakter gelişiminin % 80 i yedi yaşına gelene kadar tamamlanır.
Yani eğitim ailenin işidir, okul sadece destekler.
ben öğretmene yeri gelirse kızabilirsiniz diyen bi anneyim ben disiplin istiyorum
Benim çocuklarımın öğretmenleri çok ilgiliydi ,dolayısıyla sınıftaki sorunların çözüm yolunu bulur ,evdeki çalışmalar için veliden yardım isterdi ,sınıftaki davranışları için veli suçlanamaz asla, öğretmenin bir şekilde çocuğun adapte olmasını sağlama sı gerekli bana göre ,öğretmen ve veli işbirliğiyle çözülmeyecek fazla sorun yok,cevap ilgili öğretmen ve ilgili veli olmalıdır ,sevgiler............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?