çocuğumla ilgili ...sinirlenmekte haksızmıyım?

sizde kendi açınızdan haklısınız fakat öğretmende haklı bunu gözardı edemeyiz orada sadece sizin çocuğunuz yok.eğer tüm öğrenciler öyle ayakta geziyorsa tamam öğretmenin daha dikkat etmesi gerekiyor fakat anladığım kadarıyla sadece sizin çocuğunuz böyle.bence çocuğunuzu rehberlik servisine çıkarın..

daha öncede söylediğim gibi bütün veliler aynı şeyi söylüyor hatta sınıf değişenler oldu

velilerin çoğu böyle düşünüyorsa siz haklısınız bence. Hemen çözüm bulmak lazım, öğretmen de kendini değiştirip düzeltmeli.

ben yumuşaklığından şikayetçi değilim aslında benim şikayetçi olduğum konu çocuklara sözünü dinletememesi ,ama sizin öğretmen fenaymış gerçekten bence değiştirmeyi düşünebilirsn

velilerin çoğu böyle düşünüyorsa siz haklısınız bence. Hemen çözüm bulmak lazım, öğretmen de kendini değiştirip düzeltmeli.

nasıl bi çözüm bulmalı,ben öğrtmenede aynı şeyi söyledim birlikte çözelim hocam ne yapalım dedim ,topu yine bana attı siz evde anlatın tek bildiği cümle bu zaten

çok doğru uslu çocuklarla derse devam etmek değil öğretmenlik ,önemli olan bütünlüğü sağlayabilmek,ayrıca diğer çocuklar okuma yazmaya geçip benim çocuğum geri kaldığında aa ben size söylemiştim bu çocuk dersi dinlemiyor size evde anlatın demiştim demiycek heralde

aile evde ilgilenmezse öğretmen ne kadar öğretebilir ki,haksız değil yani.Öğrenci - veli sanıyor ki her şey öğretmende bitiyor,malesef yok öyle bir şey.Çocuğun mutlaka almaya,dinlemeye istekli olması gerek,yoksa öğretmen ne yapsa boş

nasıl bi çözüm bulmalı,ben öğrtmenede aynı şeyi söyledim birlikte çözelim hocam ne yapalım dedim ,topu yine bana attı siz evde anlatın tek bildiği cümle bu zaten

öğretmenler için bir sürü kitap var

1. sınıf kuralları koymalı, kısa net kesin kurallar olmalı

2. kurallara uymayanlar için neler yapılacağı belirli olmalı

3. tüm kurallara uyanlara hediyeler verebilir (bunları siz de alabilirsiniz, örneğin: sizin çocuğunuza sizin aldığınız bir hediyeyi gösterip eğer kurallara uyarsan bunu sana verebilirim diyebilir, çocuk öğretmenin aldığını sanabilir) ben bunu uyguluyordum sınıfımda

nerden biliyorsunuz evde ilgilenmediğimizi Allah aşkına, yeterince ilgiliyim ki oğlumla ilgili gelip buraya konu açtım fikir almaya çalışıyorum

sağolun hocam yardımınız için ,birçok arkadaş yardımcı olmaya çalışırken bazıları sırf konu sahibini suçlamak için yorum yapmasa keşke

sağolun hocam yardımınız için ,birçok arkadaş yardımcı olmaya çalışırken bazıları sırf konu sahibini suçlamak için yorum yapmasa keşke

Siz de sizi destekleyen fikirlere çok güzel diyip desteklemeyenleri de itmeseniz keşke.
Eğitim 3 ayaklıdır ve bu 3 ayağın yükünü sadece öğretmene bindirmeye çalışamazsınız.
Veli-öğretmen-öğrenci üçlüsünden birinde sorun olunca eksik oluyor.
Burada öğretmen hatasızdır diyemem ancak nasıl bir otoriteden bahsettiğinizi pek anlayamadım. Zira velilerin hepsi şikayetçi olsa idi hiç bir öğrenci sınıfta ödevini yapmıyor ve ayakta geziyor olurdu. Böyle bir curcuna havası mı varmış sınıfta?
Öğretmen size sınıf kurallarını evde de pekiştirmeniz, telkin etmeniz gerektiğini söylüyor. Yanlış neresinde bunun bunu da anlayamadım.

Ayrıca madem öğretmendeki disiplinsiz havanın farkındaydınız neden haftalarca beklediniz? Birden sinirlenip çocuğumu o sınıftan almak istiyorum demeniz ilginç ve rencide edici. O zaman biz öğretmenler de öğrenci seçebilmeliyiz ve sizin çocuklarınız istenmeyen konumda olunca ne hissedersiniz?

Öğretmenlik sorunlu çocuklarla baş edebilme zanaatı değildir. Bütün öğretmenler haklıdır demiyorum asla, ne öğretmenler var insan konumunda bile değil ancak öğretmenliği fazla hafife aldığını düşünüyorum velilerin. Öyle uzaktan göründüğü gibi ders anlat, çık olayı değil. Üvey anne dayağı yiyen, bir defter alamayacak kadar maddi durumu kötü olan, çeşitli engelleri bulunan, öğrenme güçlüğü çeken, sevgi açlığı çeken, hiperaktif derken onlarca farklı çocuk varken ve öğretmen hepsinin derdine derman olmaya çalışırken veliler de el atabilse yahut öğretmenle iş birliği içinde olsalar keşke...

Sizin konunuza gelince, ayrıntısını bilemesem de sizin çocuğunuzda sorumluluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Öğretmendeki otorite eksikliği sınıfta verilen ödevi yapmaya engel olamaz. Sizin çocuğunuzda "öğretmen bu ödevi verdi, yapmam lazım" bilincinin şimdiye kadar çoktan oturması gerekirdi (ana sınıfına gittiyse).

Ne dolmuşum yalnız

evet bayağı doluymuşsunuz bütün velilere olan hırsınızı benden çıkardınız,umarım deşarj olmuşsunuzdur

evet bayağı doluymuşsunuz bütün velilere olan hırsınızı benden çıkardınız,umarım deşarj olmuşsunuzdur

Hırs falan değil bu tutumunuzun yanlış olduğunu söylüyorum.
Siz tabi ki "haklısın" diyenin yorumunu beğenip "haksızsın" diyenin yorumunu beğenmemekte ciddiye almamakta özgürsünüz.
Öğretmeni suçlu bulup değiştirebilirsiniz, peki çocuğunuzun tutumu aynı şekilde devam ederse( genelde bir süre söner sonra tekrar başlar)ne olacak?
Umarım ben haksız çıkarım da çocuğunuz düzelir...

Sizin bu cevabi verdiginiz hanim bir ogretmen ve gayet objektif bir yorum yapmis verdiginiz cevap gayriciddi ve sorumsuzca acaba bu cocuk sizi mi ornek alıyor? Sonucta armut dibine duser demisler.

Ben devlet okulunda değil de özel okullarda öğretmenlik yapan arkadaşların cevabını daha çok merak ediyorum açıkçası.

Canim.benim.ne kadar guzel.yazmissin
Biz ogretmene boyle birsey teklif ettik
Ya hediye yada gulen yuzlu yapiskanlar falan ki ne gerekiyorsa ben alicaktim
Yok dedi alismasin bir daha hep ister dedi
Sanki odevini yapani sirtinda tasi dedik
Sadece imza atiyor
Yildizada karsiyiz sanirim

Son düzenleme:
Sizin bu cevabi verdiginiz hanim bir ogretmen ve gayet objektif bir yorum yapmis verdiginiz cevap gayriciddi ve sorumsuzca acaba bu cocuk sizi mi ornek alıyor? Sonucta armut dibine duser demisler.

konuyla alakalı bi cvp yok sadece ortalığı bulandırmak için yorum yapıyorsunuz cvp vermiycem size

Canim.benim.ya sen ilgili bir anne olmasaydin buraya boyle.bir konu acmazdin
Benim.kizimda birinci sinifa gidiyor ve ogluniz gibi pel cok ogrenci var bu demkki cok anormal.bir durum degil
Arkadaslar sanki bu cocuk.kac yildir bu sekildeymis gibi yardim almanizi oneriyorlar
Bir bucuk.aylik.surede ben hala.alisma surecinde oldugunu dusunuyorum
Evet veli igretmen isbirligi yapilabilir
Ama ogretmende ufak cezalar vererek sorunun ustesinden gelmeye calisabilir
Arkafasimin kizinin ogretmeni tenefuse cikartmiyormus mesela hatasoni anlamak.icin birkac tenefus cezasi yeterli olucaktir
Bir bucuk aylik.ogrencinin ne dikkat eksikligikaldi ne annenin ilgisizligi arkadaslar gercekten yardim isteywn bir anne icin yaralayici ve suclayici konusmalar sergiliyorlar

koalina arkadaşım sana yüzde bin katılıyorum söylenecek söz kalmamış bizim elimizde sihirli değnek var zannediyorlar bir dokunalım herşey yolunda gitsin aynı sınıfta ödevlerini tam yapan,söz dinleyen öğrenciler de oluyor ,ödevleri eksik ve söz dinlemek istemeyen hareketli çocuklarımız da... şimdi biz neye göre iyi veya kötü öğretmen oluyoruz??? hangi öğretmen ister öğrencisinin durumunun kötü olmasını, en az sizin kadar üzülüyordur eminim bu duruma..ayrıca öğretmenlik şu değil ,öğretmenlik bu diyen kişilere cidden üzülüyorum hiç bir meslek grubuna bunu yapmaya cürret edemiyorlar öğretmen ya söylen söylenebildiğin kadar ...

Öğretmen aslında gayet mantıklı bir şey söylemiş.
Bu yöntem bence sadece ara ara kullanılmalı.
Çocuk ödevini çikolata için, yıldız için herhangi bir ödül için değil yapmak zorunda olduğu için, sorumluluğu olduğu için yapmalı.
Yıldız, çikolata vb o ödev için geçici olarak kullanılır ama ödül ortadan kalkınca ödev yapma isteği de kalkar. Yahut artık ödüller çekici gelmemeye başlar. Ödül yöntemi kısa vadede etkili olsa da uzun vadede yeterli bir yöntem olamıyor. Ya da ben bu konuda yeterli olamadım. Bir süre sonra çocuklar "hep yapana ne var?","güzel yüz yapıştıracak mısınız?" diye sormaya başladılar.

Öğretmen arkadaşlarım, hepinizin kafasında zor bir öğrenci ve zor bir veli modeli var. Bu konuya yorum yaparken de onları gözünüzün önüne getirip gereksiz sert yorumlar yapıyorsunuz. Ben ne anneyim ne de öğretmen. O yüzden dışardan bir göz olarak şunu söyleyebilirim, öğretmen biraz daha fazla yol gösterebilirdi. Eğer evde iki telkinle sınıfta düzgün durması sağlanacak bir çocuksa, o çocuğu sınıfta oturtmak o kadar zor değildir. Ya da önce bunu deneyelim sonra şunu deneriz, siz ve ben beraber bunu halledebiliriz mesajı verebilirdi. 28 kişilik sınıfta bu çok zor olmasa gerek. Yeni okula başlayan bir çocuk, hayatında ilk defa 40-45 dakika kapalı bir ortamda oturmak zorunda kalmış şahsen anne olsam bile bir çocuğu bu ortama alıştırmak için ne söyleyebilirim bilmiyorum. Ama öğretmenlerin uzmanlık alanlarından biri de böyle durumlarda çocukları okula alıştırmak ve sevdirmek için neler yapılabileceğine dair velilere yol göstermektir bence.

Tabi öğretmen tam olarak ne dedi, ne yaptı. Belki yol gösterdi ya da göstermedi bunları yam bilmiyoruz. Ama bunları siz de bilmiyorsunuz ben de bilmiyorum. Net bilmediğimiz konularda bu kadar sert yazmanın anlamı yok bence. Hiç kimse tam olarak ne dedi öğretmen bile dememiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…