daha öncede söylediğim gibi bütün veliler aynı şeyi söylüyor hatta sınıf değişenler oldu
ben yumuşaklığından şikayetçi değilim aslında benim şikayetçi olduğum konu çocuklara sözünü dinletememesi ,ama sizin öğretmen fenaymış gerçekten bence değiştirmeyi düşünebilirsnkızlar bu arada benımde tamtersı bır sorunum var
oğretmenımız oldukça yaslı 60 uzerıde olabılır bıraz eskı sıstem gıdıyor
kızım 20 günlük bır ogrencıyken saclarından cekıp saclarını yolarım demıs bıazzat kendısı anlattı arka sıradakı arkadaşıyla konuşuyormuş
tabı bız cok etkılendık cunku daha cok yenıler
okulu seven kızım ıkı gun sonra okula gıtmıcem demelere başladı
cok sıkıştırınca soyledı ogretmen ayaklarımızdan kulaklarımızdan tavana asıcakmıs dedı
sınıftakılerın kafalarına kıtapla vuruyor
kulaklarını cekıyor
ne zaman sınıf onunde dursam ulan lafı ağzından eksık olmaadan bağırıyor
odev olaylarına glınce dedıgını unutuyor okul a cocugu almaya gelen velılere ayrı odev soyluyor sınıfa ayrı soyluyor
böyle karışık ısler
konu sahıbı arkadaşım ıkısının ortası bır ogretmen olsa ne ıyı olur degılmı
sen cok yumuşaklığından ben sıddet egılımlısı olmasından dertlıyım
velilerin çoğu böyle düşünüyorsa siz haklısınız bence. Hemen çözüm bulmak lazım, öğretmen de kendini değiştirip düzeltmeli.
Benim anlamadigim sert bir ogretmen olup teror estirmekle durumu aileye paslamak arasinda hic mi ara bir birim yok. Herke ne yapsaydi vursa miydi demis. Bu mudur yani? Onca yillik egitim sonunda alternatif bulunan tek yol ne yapsaydi vursa miydi? Her seyin devletten (ogretmenden) beklenilmesine ben de karsiyim ama en azindan rehberlik ogretmenine falan yonlendirebilirdi ya da hiperaktivite icin test edilmesini onerebilirdi. Ama bunlari yaptiktan sonra bile her seyi bizden bekliyorlar biz ilgilenecekmisiz denilirse o ysnlis iste. Zeki uslu ogrencilere bir seyler ogretmek degildir sanirim ogretmenlik. Onemli olan digerlerini de sisteme kazandirmaktir. Bu da ogretmen veli ortak calismasi ile olur gibi geliyor.
nasıl bi çözüm bulmalı,ben öğrtmenede aynı şeyi söyledim birlikte çözelim hocam ne yapalım dedim ,topu yine bana attı siz evde anlatın tek bildiği cümle bu zaten
aile evde ilgilenmezse öğretmen ne kadar öğretebilir ki,haksız değil yani.Öğrenci - veli sanıyor ki her şey öğretmende bitiyor,malesef yok öyle bir şey.Çocuğun mutlaka almaya,dinlemeye istekli olması gerek,yoksa öğretmen ne yapsa boş
öğretmenler için bir sürü kitap var
1. sınıf kuralları koymalı, kısa net kesin kurallar olmalı
2. kurallara uymayanlar için neler yapılacağı belirli olmalı
3. tüm kurallara uyanlara hediyeler verebilir (bunları siz de alabilirsiniz, örneğin: sizin çocuğunuza sizin aldığınız bir hediyeyi gösterip eğer kurallara uyarsan bunu sana verebilirim diyebilir, çocuk öğretmenin aldığını sanabilir) ben bunu uyguluyordum sınıfımda
sağolun hocam yardımınız için ,birçok arkadaş yardımcı olmaya çalışırken bazıları sırf konu sahibini suçlamak için yorum yapmasa keşke
Siz de sizi destekleyen fikirlere çok güzel diyip desteklemeyenleri de itmeseniz keşke.
Eğitim 3 ayaklıdır ve bu 3 ayağın yükünü sadece öğretmene bindirmeye çalışamazsınız.
Veli-öğretmen-öğrenci üçlüsünden birinde sorun olunca eksik oluyor.
Burada öğretmen hatasızdır diyemem ancak nasıl bir otoriteden bahsettiğinizi pek anlayamadım. Zira velilerin hepsi şikayetçi olsa idi hiç bir öğrenci sınıfta ödevini yapmıyor ve ayakta geziyor olurdu. Böyle bir curcuna havası mı varmış sınıfta?
Öğretmen size sınıf kurallarını evde de pekiştirmeniz, telkin etmeniz gerektiğini söylüyor. Yanlış neresinde bunun bunu da anlayamadım.
Ayrıca madem öğretmendeki disiplinsiz havanın farkındaydınız neden haftalarca beklediniz? Birden sinirlenip çocuğumu o sınıftan almak istiyorum demeniz ilginç ve rencide edici. O zaman biz öğretmenler de öğrenci seçebilmeliyiz ve sizin çocuklarınız istenmeyen konumda olunca ne hissedersiniz?
Öğretmenlik sorunlu çocuklarla baş edebilme zanaatı değildir. Bütün öğretmenler haklıdır demiyorum asla, ne öğretmenler var insan konumunda bile değil ancak öğretmenliği fazla hafife aldığını düşünüyorum velilerin. Öyle uzaktan göründüğü gibi ders anlat, çık olayı değil. Üvey anne dayağı yiyen, bir defter alamayacak kadar maddi durumu kötü olan, çeşitli engelleri bulunan, öğrenme güçlüğü çeken, sevgi açlığı çeken, hiperaktif derken onlarca farklı çocuk varken ve öğretmen hepsinin derdine derman olmaya çalışırken veliler de el atabilse yahut öğretmenle iş birliği içinde olsalar keşke...
Sizin konunuza gelince, ayrıntısını bilemesem de sizin çocuğunuzda sorumluluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Öğretmendeki otorite eksikliği sınıfta verilen ödevi yapmaya engel olamaz. Sizin çocuğunuzda "öğretmen bu ödevi verdi, yapmam lazım" bilincinin şimdiye kadar çoktan oturması gerekirdi (ana sınıfına gittiyse).
Ne dolmuşum yalnız
evet bayağı doluymuşsunuzbütün velilere olan hırsınızı benden çıkardınız,umarım deşarj olmuşsunuzdur
evet bayağı doluymuşsunuzbütün velilere olan hırsınızı benden çıkardınız,umarım deşarj olmuşsunuzdur
öğretmenler için bir sürü kitap var
1. sınıf kuralları koymalı, kısa net kesin kurallar olmalı
2. kurallara uymayanlar için neler yapılacağı belirli olmalı
3. tüm kurallara uyanlara hediyeler verebilir (bunları siz de alabilirsiniz, örneğin: sizin çocuğunuza sizin aldığınız bir hediyeyi gösterip eğer kurallara uyarsan bunu sana verebilirim diyebilir, çocuk öğretmenin aldığını sanabilir) ben bunu uyguluyordum sınıfımda
Sizin bu cevabi verdiginiz hanim bir ogretmen ve gayet objektif bir yorum yapmis verdiginiz cevap gayriciddi ve sorumsuzca acaba bu cocuk sizi mi ornek alıyor? Sonucta armut dibine duser demisler.
Canim.benim.ne kadar guzel.yazmissin
Biz ogretmene boyle birsey teklif ettik
Ya hediye yada gulen yuzlu yapiskanlar falan ki ne gerekiyorsa ben alicaktim
Yok dedi alismasin bir daha hep ister dedi
Sanki odevini yapani sirtinda tasi dedik
Sadece imza atiyor
Yildizada karsiyiz sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?