ama meb istemiyor artık
Otoriter kelimesinin anlamini ben mi yanlis biliyorum acaba...
Benim bildigim otoriter olmak ali kiran baskesen olmak olmuyor da...
Otoriter olamayan ogretmenden hazetmezdim. Ogretmen lider olmalidir sinifta, bu da otoriteyle mumkun. Ha bu arada liderlik kotu birsey degil, simdi bilmeyen cikar, laf eder diye soyliyim, sozluge bakmadan gelmeyin. :)
Ikincisi sadece sizin oglunuz mu sinifta yuruyor, denileni yapmiyor, yoksa digerleri de mi oyle? Buna cevap vermemissiniz.
Sadece sizinkiyse pedagoga goturun ya da cocugunuzla daha yakindan ilgilenin, disiplini, ogretmenin buyuklugunu ogretin.
Herkese sorarsaniz cocuklari cok zekidir, her anne-baba cocuguyla ilgili "tarafli"dir bu arada.
Sonuc olarak, malesef igneyi biraz da kendinize batirmaniz gerekiyor. Ogretmen dediginde hakli aslinda. Bazi seyler ailede ogrenilir, cocuk oyle okula, toplum icine gonderilir.
Dusunurseniz, sizin sinifta yuruyen oglunuz da o cocuklarin dikkatini dagitiyordur. O ogretmen kendini dinleyen sinifi birakip surekli uyum saglamayan cocugun pesinde kosturamaz, belki de artik sozunu dinletemedi, birakti. Simdi ki veliler de cok fena cunku, ogretmeni tehdit eden mi dersin, siddet uygulayan mi dersin. Herkesin cocugunun dokunulmazligi var.
Aileye cok pay dusuyor yani, ogretmen sizi uyarmakta cok hakli. O ogretmenin acisindan da dusunmeye calisinca durum boyle.
1.sınıfta öğretmenimiz sınıfta gezinenlerin kafasına tokat atardı arada benim hiç başıma gelmedi ama bilincime öyle kazındı ki.Oyle otorite kuracagına hiç kurmasın dedim.Bunun dozu önemli zaten. Bu anlattıgım 13 yıl öncenin daha çok geç bir zaman değil ama eğitim sistemi öyle değişti ki artık öğretmen pasif öğrenci aktif eğitimde.
siz öğretmensiniz diye kendi tarfınızdan bakıp savunmaya geçiyorsunuz ,bence iki taraflı düşünmeyi deneyin,ayrıca neden çocuğu başka sınıfa gönderecekmiş iki dakkada çocuğu problem çocuk yaptınız maşallah
meb istemediği çocuklara şiddet ,bence bi öğretmen bi yolunu bulur en yaramazından en uysalına bütün çocukları derse yönlendirir,saldım çayıra mevlam kayıra olursa bütün yük veliye bırakılırsa olmaz
Merhabalar, malumunuz artık yaşı eskiye nazaran daha küçük çocuklar okula başlıyor ve bazı motor becerileri henüz gelişmemiş oluyor. Bu dönem kritik ve bireye göre değişken bir dönem olduğu için sınıfta otorite, öğretmene saygı duyan çocuklar maalesef olmuyor çünkü çocuk çğretmenin ne olduğunu bile bilmiyor. Dersler başladı demişsiniz ve sanırım aman çocuğum geri kalmasın korkusu var sanırım. Müsterih olun, sizin çocuğunuzun geri kalması en çok sınıf öğretmeni için poblem teşkil eder; çünkü kimse 4 sene öyle bir öğrenciyi çekmek istemez.
Okulda öğretmenin öğretmesi gerekmiyor mu her şeyi demişsiniz. :) Eğitim üçü yürütülmesi gereken bir faaliyettir. aile-çocuk-öğretmen ekseninde. :) Sınıfta öğretmeni kaşlarını çatıp sert bir ses tonuyla onu yerine oturtmasını biliyordur muhtemelen ama çocuğu okula karşı soğutmak istemiyordur. zaten 1. sınıflarda 1. dönem bir oyun dönemi. okula alıştırma dönemi, onun için öğretmende bir sıkıntı göremiyorum ben. veliler olarak bir öğretmenin herhangi bir davranışını beğenmiyor olabilirsiniz ve bunu kendisiyle paylaşabilirsiniz; ancak sınıf içi tutumunu eleştirmeniz pek doğru bir hareket değil. (anormallik olmadıkça) neticede sınıf tamamen farklı bir platform, o an karşışındaki minikleri korkutmadan tepki vermek gerekir. siz de evinizden aşinasınızdır ki çocuklar güleryüzlü uyarılara pek kulak asmazlar. :)
Meb in istemediği çocuklara şiddetten çok öğretmen otoritesi. Meb öğretmenin yol gösterici olmasını istiyor. öğretmen sadece çocuğa sonuca ulaşmak için yapması gerekenleri sezdirmeli. bakın yapması gerekenleri söylemeli gibi bir şey değil bu. yani buna göre ailede yeterince disipline olamamış çocuk için yapacak bir şey yok. Sadece disiplinli, bir arayış içinde olan çocukların yol göstericiliği yapılmalıymış... disiplini öğretmek maalesef size kalıyor.
ben okulla ilgili kuralları öğretmen öğretmelidir dedim herşeyi tabiki öğretmenden beklemiyorum ,ayrıca öğretmenle paylaştım rahatsız olduğum durumları söyledeim zaten çok konuştuk biz bütün veliler bu konuda şikayetçi sadece ben değil,sınıf disiplinini ben nasıl anlatıyım çocuğa çocuk bunu görerek öğrenir ,'çocuklar güleryüzlü uyarılara pek kulak asmazlar demişsiniz işte anlatmak istediğim bu cümlenin altında yatıyor
canım ben bağırıp çağırıp korku krallığı kursun demiyorum ki önemli olan bunu bağırıp çağırmadanda yapabilmek nebiliyim öğretmen sözünü dinletebimeli ya bişekilde
benim en çok takıldığım nokta kurduğunuz bu cümle oldu.. ve bana göre yanlışın başlangıcı da bu şekilde düşünmeniz bana göre...okula başlayıncaya kadar ev oratmında kuralların ne olduğunu bilerek büyüyen bi çocuk okula başladığı zaman asla 180 derecelik dönüş yapmaz... evde kural kavramının farkında olmayan çocuk okulda başına diktatör bi öğretmen de koysanız asla kurallara uymayacaktır.. sakın yanlış anlamayın amacım sizi suçlamak değil ama bazen anne babalarımız kendi çocuk yetiştirme yöntemlerinin doğru olduğunu sanıyorlar.. bence okulunuzda varsa rehberlik sevisine bi gidin derim.. öğretmen konusunda diğer söylediklerinize bişey diyemeyeceğim çünkü ben de yakinen bu mesleği elinden geldiğince iyi yapmaya çalışanla-savsaklayanlar arasındaki farkı görebiliyorum maalesef...ben çocuğuma güveniyosam ve öğretmen gerçekten pasifse öğretmeni değiştirirdim.kızlar çok sinirliyim konu evlatlarımız ollunca daha kötü oluyorum,öğretmenlerimize çok saygı duyuyorum ama bu kadarı olmaz,oğlum bu yıl 1.sınıfa başladı öğetmenin fazla rahatlığı baştan beri dikkatimi çekti ama sabrettim ,artık yeter dedim en son konuşmamızda iyice saçmaladı ,öğretmenin sınıfta yaptırdığı yazı çalışmalarını yapmıyormuş sınıfta oturmuyormuş dolaşıyormuş sen ona evde anlat ödevlerini yap sınıfta öğretmenini dinlediye benim evde anlatmam gerekiyomuş çocuğun böyle davranması benim suçummuş ,benim anlatmamla nekadar olur ben anlatıyorum tamam diyo okula gidince çocuk öğretmenden o otoriteyi göremeyince tabiki kafasına öre davranıyor bu daha ilk okul yılı sonuçta okulun kurallarını herşeyini öğretmendeen öğrenmesi gerekmezmi ,allah aşkına söyleyin haksızmıyım öğretmen arkadaşlarda bişeyler yazın lütfen ,öğretmenini değiştirmeyi düşünüyorum,öğretmen kesinlikle çocuklara karşı otorite sağlayamadı ve saygınlık kazanamadı.
benim en çok takıldığım nokta kurduğunuz bu cümle oldu.. ve bana göre yanlışın başlangıcı da bu şekilde düşünmeniz bana göre...okula başlayıncaya kadar ev oratmında kuralların ne olduğunu bilerek büyüyen bi çocuk okula başladığı zaman asla 180 derecelik dönüş yapmaz... evde kural kavramının farkında olmayan çocuk okulda başına diktatör bi öğretmen de koysanız asla kurallara uymayacaktır.. sakın yanlış anlamayın amacım sizi suçlamak değil ama bazen anne babalarımız kendi çocuk yetiştirme yöntemlerinin doğru olduğunu sanıyorlar.. bence okulunuzda varsa rehberlik sevisine bi gidin derim.. öğretmen konusunda diğer söylediklerinize bişey diyemeyeceğim çünkü ben de yakinen bu mesleği elinden geldiğince iyi yapmaya çalışanla-savsaklayanlar arasındaki farkı görebiliyorum maalesef...ben çocuğuma güveniyosam ve öğretmen gerçekten pasifse öğretmeni değiştirirdim.
Ben de sınıf öğretmeniyim ve sizin şunu araştırmanız lazım, diğer veliler de öğretmenin otorite kuramadığını düşünüyor mu? Öğretmenin hatalı davranışı varda bunu çoğunluk hissetmiş olurdu. Bunu araştırın bence.
canım ben bağırıp çağırıp korku krallığı kursun demiyorum ki önemli olan bunu bağırıp çağırmadanda yapabilmek nebiliyim öğretmen sözünü dinletebimeli ya bişekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?