çocuğumla ilgili ...sinirlenmekte haksızmıyım?

bizde ali kıran baş kesen istemiyoruz zaten

tabiki öyle olmamalı tokatla olacak iş değil,ama öğretmen sözünü dinletmenin bi yolunu bilir

Hayir ben hem bir ogretmen , hem de bir veli olarak iki taraftan da bakis acisi sundum size ...
Tarafli bakan siz oldugunuz icin anlamiyorsunuz .
Umarim bizler yaniliriz da
cocugunuzda hiperaktivite ve dikkat eksikligi yoktur.
Sadece ben degil bir cok kisi soyledi size bunu .
Dikkate almanizda fayda var...

Merhabalar, malumunuz artık yaşı eskiye nazaran daha küçük çocuklar okula başlıyor ve bazı motor becerileri henüz gelişmemiş oluyor. Bu dönem kritik ve bireye göre değişken bir dönem olduğu için sınıfta otorite, öğretmene saygı duyan çocuklar maalesef olmuyor çünkü çocuk çğretmenin ne olduğunu bile bilmiyor. Dersler başladı demişsiniz ve sanırım aman çocuğum geri kalmasın korkusu var sanırım. Müsterih olun, sizin çocuğunuzun geri kalması en çok sınıf öğretmeni için poblem teşkil eder; çünkü kimse 4 sene öyle bir öğrenciyi çekmek istemez.

Okulda öğretmenin öğretmesi gerekmiyor mu her şeyi demişsiniz. :) Eğitim üçü yürütülmesi gereken bir faaliyettir. aile-çocuk-öğretmen ekseninde. :) Sınıfta öğretmeni kaşlarını çatıp sert bir ses tonuyla onu yerine oturtmasını biliyordur muhtemelen ama çocuğu okula karşı soğutmak istemiyordur. zaten 1. sınıflarda 1. dönem bir oyun dönemi. okula alıştırma dönemi, onun için öğretmende bir sıkıntı göremiyorum ben. veliler olarak bir öğretmenin herhangi bir davranışını beğenmiyor olabilirsiniz ve bunu kendisiyle paylaşabilirsiniz; ancak sınıf içi tutumunu eleştirmeniz pek doğru bir hareket değil. (anormallik olmadıkça) neticede sınıf tamamen farklı bir platform, o an karşışındaki minikleri korkutmadan tepki vermek gerekir. siz de evinizden aşinasınızdır ki çocuklar güleryüzlü uyarılara pek kulak asmazlar. :)

Meb in istemediği çocuklara şiddetten çok öğretmen otoritesi. Meb öğretmenin yol gösterici olmasını istiyor. öğretmen sadece çocuğa sonuca ulaşmak için yapması gerekenleri sezdirmeli. bakın yapması gerekenleri söylemeli gibi bir şey değil bu. yani buna göre ailede yeterince disipline olamamış çocuk için yapacak bir şey yok. Sadece disiplinli, bir arayış içinde olan çocukların yol göstericiliği yapılmalıymış... disiplini öğretmek maalesef size kalıyor.

ben okulla ilgili kuralları öğretmen öğretmelidir dedim herşeyi tabiki öğretmenden beklemiyorum ,ayrıca öğretmenle paylaştım rahatsız olduğum durumları söyledeim zaten çok konuştuk biz bütün veliler bu konuda şikayetçi sadece ben değil,sınıf disiplinini ben nasıl anlatıyım çocuğa çocuk bunu görerek öğrenir ,'çocuklar güleryüzlü uyarılara pek kulak asmazlar demişsiniz işte anlatmak istediğim bu cümlenin altında yatıyor

Siz sınıf disiplinizi anlatmayacaksınız ki, disiplini anlatacaksınız. Okulda yapması gerekenleri yapmayan bir öğrenciye öğretmenin müdahale etmesi farklıdır, sizin müdahaleniz farklıdır. Onun müdahalesi okuldan soğutur, sizinki öyle bir etki yapmaz.

Bir anne olarak çocuğunuzun eğitimiyle ilgili endişelenmeniz çok doğal ama o sınıfta 23 öğrenci daha varmış eminim öğretmeni oğlunuzu uyarmıştır ama bu sürekli yaptığı bir şeyse kendi haline bırakıp sizden yardım istemiştir. Kendimden örnek verirsem öğretmenin ders sırasında bir arkadaşımı birden fazla uyarması onu kontrol etmeye çalışması demek sınıfın geri kalanının da ilgisinin derse değil o arkadaşa kayması demek olurdu malesef..hele ki dediğiniz gibi 'otorite' kurmaya çalışıp biraz üstüne giderse karşı çıkma inatlaşma ağlama vs. derken boşa geçmiş bir ders hiç bir şey öğrenememiş çocuklar olurduk.
Kısacası pedagoji eğitimi almış bir öğretmen mutlaka bilinçli olarak bu yola gitmiştir. Tüm sınıfın ilgisini kaybetmek yerine oğlunuzu kendi haline bırakmış olabilir. Bu durumda sizin bir uzmandan yardım almanız gerektiğini düşünüyorum.

canım ben bağırıp çağırıp korku krallığı kursun demiyorum ki önemli olan bunu bağırıp çağırmadanda yapabilmek nebiliyim öğretmen sözünü dinletebimeli ya bişekilde

sizi anlıyorum ancak öğretmenlerde gökten inme mucizevi varlıklar değil hele ki okulun daha ilk ayları ve öğretmenin elinde şu anda okulla yeni tanışan minik bir sürü yavru (okul öncesi eğitim kurumlarına gitmiş olsalar dahi dersle ilk defa 1. sınıfta tanışıyorlar) ve düşünün bircok farklı eğitimle yetişmiş farklı kültürlerin etkisi altında kalmış 40 civarı öğrenci bir anda bir sınıfta toplanıyor tamam öğretmende belli oranda otoritesini kurabilmeli ancak kuramadığı öğrenciler olduğunda ailelerden destek almak istemesi cok normal . ve acaba öğretmeniniz ücretli mi yoksa kadrolu gercek bir sınıf öğretmeni mi?

Ben ilkokuldan once 3 yil krese gitmisim. 1 ebasladigimda ogretmenimiz hepimiz icin defterinde sayfalar ayrmis 5in sinifta o sayflari duzenleyip bize vermistim hala saklarim. Hic oturmadigimi ilk gunler hep camdan bakip dolastigimi yazms. Ben ogretmenimi cok severek ayrildim okuldan. Su an cok yasli ama hala konusurum. Bana hep der senin o yillarda hiperaktif oldugunu fark etmeseydim ailende benim yaklasimlarimi suclu bulsaydi cok ugrastircaktin beni der kafami sever :) kreste hep oyun hep gezmek okulda hep oturmak :)lise sona kadar hep psikiyatristim oldu :) hem bol bol konustum hemde aileme yol gosterdi. Bir tedavi almak cozum degil ilaclara ragmen hop hop bir cocuktum hep ama ilk okuldaki ogretmenim o donemde hemde ki 17 yil falan olmustur sanirim bana gosterdigi yol hic aklimdan cikmaz. Ne bagrirdi ne doverdi. Derside bolmezdi. Ailemden yardim istediginde de ailem cok sevinmisti. Ne guzel bi okula ve ne guzel bi ogretmene vermisiz diye. Benim annem her gun okuldaydi. Ne zormus annemin isi de yaaa :)))

Ben de sınıf öğretmeniyim ve sizin şunu araştırmanız lazım, diğer veliler de öğretmenin otorite kuramadığını düşünüyor mu? Öğretmenin hatalı davranışı varda bunu çoğunluk hissetmiş olurdu. Bunu araştırın bence.

benim en çok takıldığım nokta kurduğunuz bu cümle oldu.. ve bana göre yanlışın başlangıcı da bu şekilde düşünmeniz bana göre...okula başlayıncaya kadar ev oratmında kuralların ne olduğunu bilerek büyüyen bi çocuk okula başladığı zaman asla 180 derecelik dönüş yapmaz... evde kural kavramının farkında olmayan çocuk okulda başına diktatör bi öğretmen de koysanız asla kurallara uymayacaktır.. sakın yanlış anlamayın amacım sizi suçlamak değil ama bazen anne babalarımız kendi çocuk yetiştirme yöntemlerinin doğru olduğunu sanıyorlar.. bence okulunuzda varsa rehberlik sevisine bi gidin derim.. öğretmen konusunda diğer söylediklerinize bişey diyemeyeceğim çünkü ben de yakinen bu mesleği elinden geldiğince iyi yapmaya çalışanla-savsaklayanlar arasındaki farkı görebiliyorum maalesef...ben çocuğuma güveniyosam ve öğretmen gerçekten pasifse öğretmeni değiştirirdim.

ben böyle velilere bir kaç ders için derse girmeyi teklif ediyorum. En arkaya oturup izliyor çocuğunu. Ama kesinlikle müdahale etmek, karışmak yok, sınfıta kıyamet bile kopsa orada yokmuş gibi davranmak durumunda.
Çoğu zaten ben tanıyamadım çocuğumu, böyle davranıyor olamaz diye çıkıyor. Sürekli laf anlatmaktansa derse alıp izletmek daha etkili oluyor.
Bir sene de çocukların dersteki hallerini ara ara videoya almıştım. Veli toplantısında kesip biçip izlettim. Herkes şaşkın bir halde.
Evdeki çocuğunuzla sınıftaki çocuğunuzu aynı zannetmeyin.
Siz de böyle bir şeyler teklif edebilirsiniz ve çocukta mı hata öğretmende mi daha net görürüsünüz.
Çünk genelde veliler çocuklarına toz kondurmazlar.
Benim sınıfımda 37 öğrenci var ve maşallah velilere göre hepsi çok zeki, çalışırsa yapar, saygılı, dürüst ama ben baktığımda böyle en fazla 5 öğrenci var...

Amaaaan çocuğun mu var derdin var.
Bizler küçükken nasıldık, şimdiki çocuklar nasıl.
Çok zor vallahi çocukla uğraşmak.
Allah yardımcınız olsun hem sizin, hem öğretmenlerimizin...

takıldığınız cümlede demek istediğim okuldaki kuralları öğretmenden öğrenmeli okuldaki herşeyi yani... ayrıca siz nerden biliyorsunuz benim çocuğumun kuralsız büyüdüğünü ,gayet bilinçli bir anne babayız çocuğa karşıda çok tarafsız davrandığımızı düşünüyorum,birde merak ettim pasif öğretmen nasıl olur size göre, yani sizin nasıl bir öğretmeniniz olsa değiştirmek istersiniz

daha öncede söylediğim gibi bütün veliler aynı şeyi söylüyor hatta sınıf değişenler oldu

canım benım benımde bııncı sınıfa gıden bır kzıım var kaygılarınzı okadar ıyı anlıyorum kı tum sınıf aynı dertten muzdarıp ıse tabıkıde ogretmenınde otorıste sorunu var bence daha yenı ogrencıler aynı sekılde bızım sınıfımızdada oğlunuz gıbı çocuklar var
zamanla bu kuralları velıler ve ogretmen eslıgınde ogrenıceklerdır
ama sızın kadar tabı ogretmenınızunde bır takım formullerı olmalı

kızlar bu arada benımde tamtersı bır sorunum var
oğretmenımız oldukça yaslı 60 uzerıde olabılır bıraz eskı sıstem gıdıyor
kızım 20 günlük bır ogrencıyken saclarından cekıp saclarını yolarım demıs bıazzat kendısı anlattı arka sıradakı arkadaşıyla konuşuyormuş
tabı bız cok etkılendık cunku daha cok yenıler
okulu seven kızım ıkı gun sonra okula gıtmıcem demelere başladı
cok sıkıştırınca soyledı ogretmen ayaklarımızdan kulaklarımızdan tavana asıcakmıs dedı
sınıftakılerın kafalarına kıtapla vuruyor
kulaklarını cekıyor
ne zaman sınıf onunde dursam ulan lafı ağzından eksık olmaadan bağırıyor
odev olaylarına glınce dedıgını unutuyor okul a cocugu almaya gelen velılere ayrı odev soyluyor sınıfa ayrı soyluyor
böyle karışık ısler

konu sahıbı arkadaşım ıkısının ortası bır ogretmen olsa ne ıyı olur degılmı
sen cok yumuşaklığından ben sıddet egılımlısı olmasından dertlıyım

Benim anlamadigim sert bir ogretmen olup teror estirmekle durumu aileye paslamak arasinda hic mi ara bir birim yok. Herke ne yapsaydi vursa miydi demis. Bu mudur yani? Onca yillik egitim sonunda alternatif bulunan tek yol ne yapsaydi vursa miydi? Her seyin devletten (ogretmenden) beklenilmesine ben de karsiyim ama en azindan rehberlik ogretmenine falan yonlendirebilirdi ya da hiperaktivite icin test edilmesini onerebilirdi. Ama bunlari yaptiktan sonra bile her seyi bizden bekliyorlar biz ilgilenecekmisiz denilirse o ysnlis iste. Zeki uslu ogrencilere bir seyler ogretmek degildir sanirim ogretmenlik. Onemli olan digerlerini de sisteme kazandirmaktir. Bu da ogretmen veli ortak calismasi ile olur gibi geliyor.

canım ben bağırıp çağırıp korku krallığı kursun demiyorum ki önemli olan bunu bağırıp çağırmadanda yapabilmek nebiliyim öğretmen sözünü dinletebimeli ya bişekilde

Bütün yorumları okuyamadık ama bu cümleniz dikkatimi çekti. Her çocuğun kişiliği, zekası farklıdır . Ayrıca öğretmen kızacağınıza Yada öğretmenin çocuğunuzu uyarın deyip kesip atmasındansa bu çocuk neden böyle yi araştırmanız gerekir. Belki hiperaktive belki üstünzekalı bilemezsiniz ... Araştırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…