Benim bahsettigim 2o yil.oncesine ait bir uygulamaydi bir ornek olarak
Ben yinede tesvikten yanayim
Derse ilgili olmayan bir cocugun bu yarisa girerek oldugundan daha iyisine yapma cabasina girdigini dusunmekteyim
Arkadasi 1oo alip 85 alan yegenimin aglayip bir daha kine bende 1oo almaliyim.demesi sahsen beni rahatsiz etmiyor
ne kadar hırslısınız
Kendi kizimda beklentim bu yonde degil kizim daha rahat yapidadir aksine
Ama en iyi notu alamadigi icin rahatsiZlik duymasi arkadaslari ile yarisa girmesi beni cokta rahatsiz etmez
Kendi kizimda beklentim bu yonde degil kizim daha rahat yapidadir aksine
Ama en iyi notu alamadigi icin rahatsiZlik duymasi arkadaslari ile yarisa girmesi beni cokta rahatsiz etmez
ama çok fazla mutsuz olmazlar mı bu şekilde ): herkes en iyi olamaz ki
Aaaa ne olsun yani sorunlu ogrenciler varsa bu sekilde okul hayatimi bitirilsin
Sizin yaptiginiz bu yorumu ne bir anne nede bir veli yapar
Derse ilgili olmayan bir cocugun bu yarisa girerek oldugundan daha iyisine yapma cabasina girdigini dusunmekteyim
Arkadasi 1oo alip 85 alan yegenimin aglayip bir daha kine bende 1oo almaliyim.demesi sahsen beni rahatsiz etmiyor
20 yıl öncesine ait değil. Benim arkadaşım geçen sene kullanıp uyarı almıştı daha.
Benim bahsettiğim de bu işte. İkisi de 5 almış iki çocuk gayet güzel yarışabilir ama 10 alan öğrenci ne yapacak? Biz ne kadar adını o panoya yazsak da dahil olmayacağı çok açık ve ister istemez o yarıştan kopuyor. Biz misal beden eğitimi derslerinden koşu yarışı yapardık. Ben de hiç hızlı koşamayan çelimsiz bir öğrenciydim ve hep sonuncu olurdum. tezahurat yapılırken de kimse benim adımı söylemezdi hep rakibim kimse onu desteklerlerdi. Nefret ederdim bu yüzden beden derslerinden, herkes iyi koşmak zorundaymış gibi anlamsız bir yarış. Ortaokulda da lisede de hep rapor aldım beden derslerine girmedim. O nefretim kaldı bende. Kendimden bildiğim için o genel yarışlarda sonuncunun utancını, ben asla yapmıyorum.
Ve artık eğitim sistemi de değişti. Çocuk 1. sınıfta 1. sınıf müfredatını öğrenmek zorunda değil çünkü her çocuğun anlama kapasitesi aynı değil. Öğrenemezse 2'de, olmazsa 3'te,yine olmazsa 4'te, 5'te öğrenir. Bu yüzden sınıfta kalma da yok artık.
Öğrenci tabi ki motive edilmeli ama birinin motive edilmesi diğerlerini rencide etmemeli, yahut herkesin başarabileceği, yapabileceği durumlarda motive edilmeli ki "ben nasıl olsa yapamam" düşüncesinden kurtulsunlar.
Önerilerim sert de bulunsa sevilmese de sonuçta sizin çocuklarınız bizim geleceğimiz, onların kötü olmasını istemeyiz. Tabi ki uygulayıp uygulamamak, dinleyip dinlememek size kalmış.
yorumların hepsini okuyamadm ama ben olsam
öğretmenin dediğini bir uygulardım kendisini de arar bugunden ıtıbaren bende tembıhleyeceğim düzelme olursa yada olmazsa benı bılgılendırır mısınız derdım hem öğretmende çocuğunuzu daha çok gözlemlerdi bu süreçte
evde çocuğunuza öğretmeniyle görüştüğünüzü kendisini biraz üzdüğünü söylediğini neden böyle davrandığını, yapılan çalışmaları neden yapmadığını sorardım... hem sebeplerini anlamış olurdum
öğretmeniyle sürekli konuştuğumu bir daha lütfen üzmemesi gerektiğini öğretmeniyle tekrar konuşacağımı söylerdim..
hem yaptığı yanlışların size iletildiğini farkedince sizin kurduğunuz otoriteye bağlı olarak bir çekince yaşar ... eğer devam ederse evde küçük küçük cezalar verebilirsiniz.. bu onu koşullayacaktır öğretmenimi dinlemezsem annemin haberi olur ve hoşlanmaz demeli.
anasınıfına gitti orda hiçbir sorun yaşamadık o öğretmenimizden çok memnunduk ,mesela anasınıfı öğretmenimizin hiç kızıp bağırdığını görmedim şahit olmadım ama inanılmaz sözünü dinlerdi onun
Ben de şuan eğitim fakültesi öğrencisiyim. Bence çocukta da öğretmende de sizde de sorun olmayabilir. Birçok kişi de bahsetmiş zaten henüz bir buçuk ay oldu okullar açılalı çocuklarda hala süren bir adaptasyon evresi, öğretmende de hoşgörü ve okulu sevdirme çabası vardır muhtemelen. Siz de biraz daha zaman verin ve çocuğunuzla öğretmenin şikayet ettiği konular hakkında konuşun bence direkt olarak öğretmenini dinle, sınıfta dolaşma, çalışmalara katıl, bak öğretmenin şikayet ediyor gibi emir cümleleri kullanmaktansa okulda yazı çalışmalarını yapıyor musun, yazı çalışmalarını yapmayı seviyor musun, öğretmenini seviyor musun, sınıf kurallarınız var mı, kurallara uyuyor musun gibi sorular sorarak çocuğunuzun davranışının nedenlerini öğrenmeye çalışın. Daha sonra da çocuğunuzun cevaplarını da göz önüne alarak tavsiyelerde bulunun yazı çalışmalarını yaparsan sınıf kurallarını yaparsan ben çok mutlu olurum, öğretmenin de mutlu olur gibi olumlu cümleler kullanın.
Yorumları tam olarak okumadım ama merak ettiğim bir şey daha var. Çocuğunuz herhangi bir okul öncesi eğitim kurumuna gitti mi? İlk defa bu sene mi okula gidiyor acaba?
Aaaa ne olsun yani sorunlu ogrenciler varsa bu sekilde okul hayatimi bitirilsin
Sizin yaptiginiz bu yorumu ne bir anne nede bir veli yapar
yaren hanım ben size hiçbir sorum hiçbir münakaşam yok benim yaptığım yoruma yorum yapma hakkı tanımıyorum size ....
ben bu çocuğun eğitim hayatı bitirilsin de demedim eğer hiperaktivse çaresi bakılır pedegog görür rehber öğretmenle beraber işler yürür. ama bu çocuk oturmuyorsa derste herkesin dikkati dağılıyorsa böyle ders işlenmez.
ayrıca sen ve konusahibi aynı fikirde olabilirsiniz körler sağırlar birbirini ağırlar gibi beraber birbirinizi beğenebilirsiniz burası açık bi forumsa ben dahil herkes yorum sorulan konuya fikrimi açıkça yazarım...
kimse sana niye yorum yaptın demedi ,senin yorum yaptığın gibi bizde yorum yaptık okadar,celallenmeye gerek yok...
senin adın yaren mi
benim adım konusahibi hani şu yorumunda adı geçen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?