çocuğumla ilgili ...sinirlenmekte haksızmıyım?

ne kadar hırslısınız

Kendi kizimda beklentim bu yonde degil kizim daha rahat yapidadir aksine
Ama en iyi notu alamadigi icin rahatsiZlik duymasi arkadaslari ile yarisa girmesi beni cokta rahatsiz etmez

ama çok fazla mutsuz olmazlar mı bu şekilde ): herkes en iyi olamaz ki

Kendi kizimda beklentim bu yonde degil kizim daha rahat yapidadir aksine
Ama en iyi notu alamadigi icin rahatsiZlik duymasi arkadaslari ile yarisa girmesi beni cokta rahatsiz etmez

zaten yarış olmazsa başarı olmazki ,bende oğluma söylerim bak sınıfta herkesten önce bitir en güzelini sen yap,bence rekabet olmalı

ama çok fazla mutsuz olmazlar mı bu şekilde ): herkes en iyi olamaz ki

Diyorummya benim.o yonde beklentim yok
Kizimin kisiligindede yok
Ama sinifta sinavlarda en basarili oldugunda mutlu olan bir cocuk olsa beni rahatsiz etmez tabi dusuk aldiginda cok mutsuz olmassa yavrucagim

Aaaa ne olsun yani sorunlu ogrenciler varsa bu sekilde okul hayatimi bitirilsin
Sizin yaptiginiz bu yorumu ne bir anne nede bir veli yapar

nedense mantık bu, çocuk biraz yaramazsa hareketliyse bu çocuk sorunlu denip dışlanıyor,buna öğretmenlerinde destek vermesi üzücü gerçekten

20 yıl öncesine ait değil. Benim arkadaşım geçen sene kullanıp uyarı almıştı daha.
Benim bahsettiğim de bu işte. İkisi de 5 almış iki çocuk gayet güzel yarışabilir ama 10 alan öğrenci ne yapacak? Biz ne kadar adını o panoya yazsak da dahil olmayacağı çok açık ve ister istemez o yarıştan kopuyor. Biz misal beden eğitimi derslerinden koşu yarışı yapardık. Ben de hiç hızlı koşamayan çelimsiz bir öğrenciydim ve hep sonuncu olurdum. tezahurat yapılırken de kimse benim adımı söylemezdi hep rakibim kimse onu desteklerlerdi. Nefret ederdim bu yüzden beden derslerinden, herkes iyi koşmak zorundaymış gibi anlamsız bir yarış. Ortaokulda da lisede de hep rapor aldım beden derslerine girmedim. O nefretim kaldı bende. Kendimden bildiğim için o genel yarışlarda sonuncunun utancını, ben asla yapmıyorum.

Ve artık eğitim sistemi de değişti. Çocuk 1. sınıfta 1. sınıf müfredatını öğrenmek zorunda değil çünkü her çocuğun anlama kapasitesi aynı değil. Öğrenemezse 2'de, olmazsa 3'te,yine olmazsa 4'te, 5'te öğrenir. Bu yüzden sınıfta kalma da yok artık.

Öğrenci tabi ki motive edilmeli ama birinin motive edilmesi diğerlerini rencide etmemeli, yahut herkesin başarabileceği, yapabileceği durumlarda motive edilmeli ki "ben nasıl olsa yapamam" düşüncesinden kurtulsunlar.

Önerilerim sert de bulunsa sevilmese de sonuçta sizin çocuklarınız bizim geleceğimiz, onların kötü olmasını istemeyiz. Tabi ki uygulayıp uygulamamak, dinleyip dinlememek size kalmış.

Canim cevremde bu uygulamayi duymadigim icin cok geride kaldigini dusundum
Mesela okulda ev icin yapmasi istenilen odevi hemen hemwn her cocuk yapar isteksiz ise ailesi tarafindan bir sekilde yaptirilir bir gulen yuz almasi belkide istemeyerek yaptigi o odevin gozunde daha cazipmbir hal almasini saglayabilir
Ogretmenlerinde islerinin cok zor oldugunu dusunuyorum
Hem ogrenci hem velileri mutlu etmek cok ta kolay olmasa gerek
Ama bir veli icinde guvenmedigi bir ogretmene teslim etmek oldukca zor

yorumların hepsini okuyamadm ama ben olsam

öğretmenin dediğini bir uygulardım kendisini de arar bugunden ıtıbaren bende tembıhleyeceğim düzelme olursa yada olmazsa benı bılgılendırır mısınız derdım hem öğretmende çocuğunuzu daha çok gözlemlerdi bu süreçte

evde çocuğunuza öğretmeniyle görüştüğünüzü kendisini biraz üzdüğünü söylediğini neden böyle davrandığını, yapılan çalışmaları neden yapmadığını sorardım... hem sebeplerini anlamış olurdum

öğretmeniyle sürekli konuştuğumu bir daha lütfen üzmemesi gerektiğini öğretmeniyle tekrar konuşacağımı söylerdim..

hem yaptığı yanlışların size iletildiğini farkedince sizin kurduğunuz otoriteye bağlı olarak bir çekince yaşar ... eğer devam ederse evde küçük küçük cezalar verebilirsiniz.. bu onu koşullayacaktır öğretmenimi dinlemezsem annemin haberi olur ve hoşlanmaz demeli.

şunu da söylemeliyim ben mesela öğretmenden korktuğum için değil veli toplantısında öğretmenler anneme babama birşey derlerde üzülür kızarlar diye daha çok uslu dururdum yani kafamdakı otorıte annem ve babamdı öğretmenden daha öncelikli...

çocugunuz bunu kavrarsa bundan sonra çeşit çeşit öğretmenlerle karşılaşacak hem uyum sağlaması daha kolay olurr hemde sizde rahat edersiniz..

Ben de şuan eğitim fakültesi öğrencisiyim. Bence çocukta da öğretmende de sizde de sorun olmayabilir. Birçok kişi de bahsetmiş zaten henüz bir buçuk ay oldu okullar açılalı çocuklarda hala süren bir adaptasyon evresi, öğretmende de hoşgörü ve okulu sevdirme çabası vardır muhtemelen. Siz de biraz daha zaman verin ve çocuğunuzla öğretmenin şikayet ettiği konular hakkında konuşun bence direkt olarak öğretmenini dinle, sınıfta dolaşma, çalışmalara katıl, bak öğretmenin şikayet ediyor gibi emir cümleleri kullanmaktansa okulda yazı çalışmalarını yapıyor musun, yazı çalışmalarını yapmayı seviyor musun, öğretmenini seviyor musun, sınıf kurallarınız var mı, kurallara uyuyor musun gibi sorular sorarak çocuğunuzun davranışının nedenlerini öğrenmeye çalışın. Daha sonra da çocuğunuzun cevaplarını da göz önüne alarak tavsiyelerde bulunun yazı çalışmalarını yaparsan sınıf kurallarını yaparsan ben çok mutlu olurum, öğretmenin de mutlu olur gibi olumlu cümleler kullanın.
Yorumları tam olarak okumadım ama merak ettiğim bir şey daha var. Çocuğunuz herhangi bir okul öncesi eğitim kurumuna gitti mi? İlk defa bu sene mi okula gidiyor acaba?

ben zaten sürekli konuşuyorum çocuğumla hatta hergün okula gitmeden önce seasnlarımız vardır,mesela en son konuşmamızı anlatayım size,aldım karşıma bak oğlum öğretmenin senin derslerini sınıfta yapmadığını ,derste ayağa kalkıp öğretmeni dinlemediğini söyledi ,ben bunları duymak istemiyorum çok üzülüyorum bunları duyunca dedim,sınıfta öğretmeninin sözünü dinliyceksin,ödevlerini bitiriceksin ben öğretmeninden güzel şeyler duymak istiyorum dedim dinledi dinledi tamam anne dedi herzamanki gibi ,söyledikleriniz mantıklı ama benim anlatmamla nekadar olursa okadar işte...

Ne kadar narsist düşünceler sarmış ortalığı... Neyse demek ki anaokulu on hazırlayici olamamış cocuğa. Siz once tum velilerle görüşün eger öğretmenden kaynaklı düşünüyorsanız sorunu. Tek basınıza hareket etmeyin hatta cok kolay bir yolu var. Burada yazmak istemiyorum tum öğretmen tekniklerini :) ayrıca sakın öğretmeninizi karşınıza almayı. Uzlaşmacı olun öğretmenin yası eğitimi çocuklara tutumu cok iyi gozlemlenlemi. Cocukları sevmeyen biri bu ısı yapamaz. Öğretmen bir karar almadan ve uygulamadan once aileyle çözmek istemiş olabilir bu durumu. Neyse siz öncelikle olumlu olun sorun çözmeye çalışın. Cocuğunuz ana Okulu'ndan davranışları alışkanlık edinmiş te olabilir anasınifi hocanızla da görüşün topluca hareket edin. Derim ben

doğru çocuk için bir adaptasyon süresi olabilir bu yüzden bocalıyor olabilir ama bu rahatlığı verelim derken derslerinden geri kalması beni endişelendiriyor,soru şeklinde olan cümleleri sormayı deniycem ,daha önce anasınıfına gitmişti

Aaaa ne olsun yani sorunlu ogrenciler varsa bu sekilde okul hayatimi bitirilsin
Sizin yaptiginiz bu yorumu ne bir anne nede bir veli yapar

yaren hanım ben size hiçbir sorum hiçbir münakaşam yok benim yaptığım yoruma yorum yapma hakkı tanımıyorum size ....

ben bu çocuğun eğitim hayatı bitirilsin de demedim eğer hiperaktivse çaresi bakılır pedegog görür rehber öğretmenle beraber işler yürür. ama bu çocuk oturmuyorsa derste herkesin dikkati dağılıyorsa böyle ders işlenmez.
ayrıca sen ve konusahibi aynı fikirde olabilirsiniz körler sağırlar birbirini ağırlar gibi beraber birbirinizi beğenebilirsiniz burası açık bi forumsa ben dahil herkes yorum sorulan konuya fikrimi açıkça yazarım...

kimse sana niye yorum yaptın demedi ,senin yorum yaptığın gibi bizde yorum yaptık okadar,celallenmeye gerek yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…