Öğretmen aslında gayet mantıklı bir şey söylemiş.
Bu yöntem bence sadece ara ara kullanılmalı.
Çocuk ödevini çikolata için, yıldız için herhangi bir ödül için değil yapmak zorunda olduğu için, sorumluluğu olduğu için yapmalı.
Yıldız, çikolata vb o ödev için geçici olarak kullanılır ama ödül ortadan kalkınca ödev yapma isteği de kalkar. Yahut artık ödüller çekici gelmemeye başlar. Ödül yöntemi kısa vadede etkili olsa da uzun vadede yeterli bir yöntem olamıyor. Ya da ben bu konuda yeterli olamadım. Bir süre sonra çocuklar "hep yapana ne var?","güzel yüz yapıştıracak mısınız?" diye sormaya başladılar.
Canim.benim.ya sen ilgili bir anne olmasaydin buraya boyle.bir konu acmazdin
Benim.kizimda birinci sinifa gidiyor ve ogluniz gibi pel cok ogrenci var bu demkki cok anormal.bir durum degil
Arkadaslar sanki bu cocuk.kac yildir bu sekildeymis gibi yardim almanizi oneriyorlar
Bir bucuk.aylik.surede ben hala.alisma surecinde oldugunu dusunuyorum
Evet veli igretmen isbirligi yapilabilir
Ama ogretmende ufak cezalar vererek sorunun ustesinden gelmeye calisabilir
Arkafasimin kizinin ogretmeni tenefuse cikartmiyormus mesela hatasoni anlamak.icin birkac tenefus cezasi yeterli olucaktir
Bir bucuk aylik.ogrencinin ne dikkat eksikligikaldi ne annenin ilgisizligi arkadaslar gercekten yardim isteywn bir anne icin yaralayici ve suclayici konusmalar sergiliyorlar
Ben ogrencilerin motive edilmesi gerektiginede inaniyorum
Ve etkili oldiguni cevremde pek cok ogrencide gormus bulunmaktayim
Bizum bile okudugumuz donemlerde elmalarimiz vardi bizlerri motive eder yaptigimizin daha faZlasini yapmamiz konusunda tesvik edici.olurdu
Yegenimin ikiside ayni ogretmende ayni sistemle okuyan cok basarili olan cocuklar
Ogretmende bikmadan usanmadan surekli yapar hazirlar
Yegenim en son bir toka almis ne kadar heyecanluydi anlatamam
canım çok sağol anlayışın için sonuçta ben bir anne olarak çocuğumla ilgili endişeleri burda paylaşıyorum ama ne benim ilgisizliğim,sorumsuzluğum kaldı ne çocuğun sorunlu ,problemli olduğu kaldı ben çocuğumu tanıyorum sonuçta dediğin gibi cezada olabilir ben öğretmene bunu niye yaptın diyecek bir annede değilim,sadece suçlamak için taraflı yazanlara cvp vermiycem zaten
Ben ogrencilerin motive edilmesi gerektiginede inaniyorum
Ve etkili oldiguni cevremde pek cok ogrencide gormus bulunmaktayim
Bizum bile okudugumuz donemlerde elmalarimiz vardi bizlerri motive eder yaptigimizin daha faZlasini yapmamiz konusunda tesvik edici.olurdu
Yegenimin ikiside ayni ogretmende ayni sistemle okuyan cok basarili olan cocuklar
Ogretmende bikmadan usanmadan surekli yapar hazirlar
Yegenim en son bir toka almis ne kadar heyecanluydi anlatamam
kesin veliler haksız öğretmen haklıdır kesinÖğretmen de değilim, veli de değilim. Sadece çevremden gördüklerim doğrultusunda yorum yapacağım.
Geçen gün arkadaşımla konuştum. Bu yıl oğlu birinci sınıfa başladı. Önceki yıllarda 2 yıl kreş bir yıl ana sınıfı gibi okul deneyimleri var.
Arkadaşım bir kaç kez veli toplantısı yapıldığında gitmiş öğretmen çocukların söz dinlememesinden şikayetçi imiş. 35 kişilik sınıfın 20 kişisi ders arasında ortada dolaşıyor diyormuş. Sınıf sınıf değil, lunapark gibiymiş. Yani öğretmen disiplini sağlayamıyor. Çıldırmak üzere.. Deneyimsiz bir öğretmen de değil... Sürekli velileri toplayıp bu durumun nasıl aşılacağıyla ilgili görüşüyormuş...
Bence çocuklar ana okulu ve kreş geçmişleri olan çocuklar. O sınıflarda disiplin yok. Çocuklar doğal olarak henüz disipline adapte olamadılar. Ve yaşça daha küçükler sistem değişti ya..
Arkadaşım diyor ki, okuldan eve geliyor, defterine bakıyorum hiç bir şey yok. Neden yapmadın oğlum diyormuş. Gelen cevap, e yaparım sonra...
Akşamları terör esiyor evde diyor. Bütün veliler bunalmış.
İşin garibi.. bu öğretmen, velileri toplayıp ben sınıfta öğretemiyorum siz evde öğretin diyormuş. ve bir toplantı düzenlemiş.
harfleri nasıl öğretecekleri konusunda bilgi vermiş velilere
Çok enteresan bi durum yahu.. Kimseyi suçlamıyorum. öğretmen deneyimsiz olsa deneyimsizliğine bağlayacağım ama, değil...
Tek bir çocuk böyle olsa çocukla ilgili diyeceğim o da değil... Sınıfın yarısından fazlası aynı... Öğretmeni tam anlamıyla dinleyen öğrenci sayısı 5'i geçmiyormuş :)
Tekrar söyleyeyim, bu çocuklar henüz ciddiyetin farkında değiller... Ana okulu ya da kreş gibi bir yere gittiklerini düşünüyorlar...
Başka bir arkadaşım çocuğunu ne kreşe, ne ana okuluna göndermedi.. Bu yıl birinci sınıfa başladı.
Öğretmenin sınıfta en memnun olduğu öğrenci imiş...
İlk okul 2. sınıfa gidiyordum..Yada taş çatlasın 3..
Ders zili çaldı,öğretmen gelecek..
Derken iki erkek çocuğuydu sanırım..
Beslenme çantamı top yerine kullanıp birbirlerine atıyorlardı..
Bende çantayı kapmak için mücadele veriyorum..Belkide o ara bağırdım istedim çantamı..ama Allah a havale ettiğim ve asla hakkımı helal etmeyeceğim o en az 35 yaşında hiç anne olmamış öğretmen bozuntusu içeri girdiği an direkt bana gelip,koluma öyle bir cimdik attı ki...
O an içim eridi,içim yandı...acıdan kaynadı resmen içim..
ve hiç sesimi çıkaramadan sustum oturdum ve suçlu ben olmuştum..
Bu hikayeyi belki size örnek olur diye paylaşmak istedim..
Böyle iğrenç öğretmenlerden değil miş öğretmeniniz..Bence ona teşekkür edin.
Anlamsız yere otorite kuran o kadar iğrenç öğretmenler vardı ki...
Çocuğunuz sınıfa kafasına göre davrandığı halde,onu hoş görüyle kabul eden bir öğretmen söz konusu.
Allah yardımcınız olsun.
kızlar çok sinirliyim konu evlatlarımız ollunca daha kötü oluyorum,öğretmenlerimize çok saygı duyuyorum ama bu kadarı olmaz,oğlum bu yıl 1.sınıfa başladı öğetmenin fazla rahatlığı baştan beri dikkatimi çekti ama sabrettim ,artık yeter dedim en son konuşmamızda iyice saçmaladı ,öğretmenin sınıfta yaptırdığı yazı çalışmalarını yapmıyormuş sınıfta oturmuyormuş dolaşıyormuş sen ona evde anlat ödevlerini yap sınıfta öğretmenini dinlediye benim evde anlatmam gerekiyomuş çocuğun böyle davranması benim suçummuş ,benim anlatmamla nekadar olur ben anlatıyorum tamam diyo okula gidince çocuk öğretmenden o otoriteyi göremeyince tabiki kafasına öre davranıyor bu daha ilk okul yılı sonuçta okulun kurallarını herşeyini öğretmendeen öğrenmesi gerekmezmi ,allah aşkına söyleyin haksızmıyım öğretmen arkadaşlarda bişeyler yazın lütfen ,öğretmenini değiştirmeyi düşünüyorum,öğretmen kesinlikle çocuklara karşı otorite sağlayamadı ve saygınlık kazanamadı.
Öğretmen arkadaşlarım, hepinizin kafasında zor bir öğrenci ve zor bir veli modeli var. Bu konuya yorum yaparken de onları gözünüzün önüne getirip gereksiz sert yorumlar yapıyorsunuz. Ben ne anneyim ne de öğretmen. O yüzden dışardan bir göz olarak şunu söyleyebilirim, öğretmen biraz daha fazla yol gösterebilirdi. Eğer evde iki telkinle sınıfta düzgün durması sağlanacak bir çocuksa, o çocuğu sınıfta oturtmak o kadar zor değildir. Ya da önce bunu deneyelim sonra şunu deneriz, siz ve ben beraber bunu halledebiliriz mesajı verebilirdi. 28 kişilik sınıfta bu çok zor olmasa gerek. Yeni okula başlayan bir çocuk, hayatında ilk defa 40-45 dakika kapalı bir ortamda oturmak zorunda kalmış şahsen anne olsam bile bir çocuğu bu ortama alıştırmak için ne söyleyebilirim bilmiyorum. Ama öğretmenlerin uzmanlık alanlarından biri de böyle durumlarda çocukları okula alıştırmak ve sevdirmek için neler yapılabileceğine dair velilere yol göstermektir bence.
Tabi öğretmen tam olarak ne dedi, ne yaptı. Belki yol gösterdi ya da göstermedi bunları yam bilmiyoruz. Ama bunları siz de bilmiyorsunuz ben de bilmiyorum. Net bilmediğimiz konularda bu kadar sert yazmanın anlamı yok bence. Hiç kimse tam olarak ne dedi öğretmen bile dememiş.
Artık elma yöntemi müfettişler tarafından yasaklanıyor. Sebebi; elması kızaran öğrenci motive olurken kızarmayan öğrencinin utanması ve daha çok kabuğuna çekilmesi. Bu yüzden sınıfa liste halinde asılan panolar, ağaçtaki elmalar vb ödül etkinlikleri kabul edilmiyor. Amaç öğrencileri diğerleri ile yarışa sokmak değil kendi içinde yarışa sokmak. Maalesef bazı öğrenciler var ki ne yapsalar da sınıfın en iyisine yetişemeyecekleri çok aşikar oluyor. Bunları da hiç kazanamayacakları bir yarışa sokmak boşa kürek çektirmek oluyor. Böyle öğrenciler de yarışlar ile kaybediliyor çocukta bir bıkkınlık ve nasıl olsa yapamayacağım duygusu oluşuyor.
Canim insalla bi sure sonra duzelecektir ogretmen nasil size isteklerinu belirtiyorsa sizde belirtin soyle yapalim boyle yapakim gibi fikirlee vermeye calisin
Bizim de ogretmenimiZle ilgili pek cok sorunumuz var tek bende degilim sinifta pekcok kisi ayni seyi yasiyor
Asla ve asla igretmenimizi degostiirmiyorlar
Esim bugun milli egitim.mudurune kadar gitti
Gercekten cok mutsuzum icim rahat ve huzurlu degil
katılıyorum bir öğretmen istedikten sonra her öğrenciyi derse dahil etmeyi bilir teşvik etmeyi bilir ,bu çocuk sorunlu deyip önemsememek kolay olanı
bir öğretmen olarak yazıyorum.. artık eskisi gibi benim veremediğimi öğretmen versin mantığı inşallah bitecek.. üzgünüm bunu dediğime ama bu iş sac ayağı yanı üçgen düşünün okul, ev ve sosyal hayat yani arkadaşları
öğretmeninin baskı kurmaması ileride özgür bir birey olmasını sağlayacak bunu şu anlık düşünmeyin evet çocuk her şeyi okulda öğrenemez elbet evde takviyesi yapılacak ama öğretmenin görevi adı üstünde öğretmek ve eğitmek yani konu ders ders ders geri kalanı aileden gelmeli (çocuğun tutum ve davranışları) ayrıca çocuğunuzu ya da sizi kesinlikle yargılamak değil amacım yalnız 1. sınıfa giden bir çocuk sürüye ayak uydurmalı.. sürüden farklı olma çabası var özel ilgi istiyor olabilir. diğerlerinden farklı da hissediyor olabilir aslında öğretmeni biraz fazla sorumluluk vererek bu durumu aşabilir sınıfta. şikayet etmeden önce size belki de denemiştir.
anladığım kadarıyla çocuğunuz herhangi bir kreşe gitmemiş ya da anaokuluna şayet gitseydi topluma girince böyle şikayetler olmazdı. ayrıca sorunlu çocuk yoktur sorunlu aile vardır. kendi ve eşinizin ya da çocuğunuz kimlerle yaşıyor kimi taklit ediyor ve gerçekten yaşamak için kurallarınız var mı her şey gözden geçirilmeli..
daha yazabilirim ama sığmayacak :)
madem öğretmen isterse 24 çocuktan 24 ünüde derse katmayı bilirse sizin gibi sizin tabirinizle çok ilgili anne bir tek çocuğunu neden sınıfta oturtmayı bilemiyor!!!!
ben ne veliyim nede öğretmen şayet benim çocuğum o sınıfta olsaydı ben öğretmene çok kızardım neden o çocuk sınıfta dolaşarak sizin ve diğer öğrencilerin dikkatini dağıtıyor diye. ya derdim ceza verin ya annesi eğitsin otursun yada sınıfı değişsin eğer sizin çocuğunuz yüzünden benim çocuğum eğitimi verimli alamıyorsa burada büyük sorun var...
madem öğretmen isterse 24 çocuktan 24 ünüde derse katmayı bilirse sizin gibi sizin tabirinizle çok ilgili anne bir tek çocuğunu neden sınıfta oturtmayı bilemiyor!!!!
ben ne veliyim nede öğretmen şayet benim çocuğum o sınıfta olsaydı ben öğretmene çok kızardım neden o çocuk sınıfta dolaşarak sizin ve diğer öğrencilerin dikkatini dağıtıyor diye. ya derdim ceza verin ya annesi eğitsin otursun yada sınıfı değişsin eğer sizin çocuğunuz yüzünden benim çocuğum eğitimi verimli alamıyorsa burada büyük sorun var...
Ben küçükken öğretmen okulda dövüyordu. Evde üstüne niye dayak yedim diye 2. dayak yerdim. dayak dediğim kulak çekme, cetvelle avuca vurma vs.. Şimdi aklıma gelince güldüm:))))). Konu sahibi en iyisi diğer velilerle konuşup karar verebilirsiniz bu konuda. Çünkü hiçbirimiz öğretmeni tanımıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?