Çocuğumu krese mi versem yoksa bakici mi tutsam ?

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
mrb kizlar,
Gunlerdir uykularımı kaciran bir sorun bu.Ogluma kv bakiyor.Cok sorun yasatti bize ona ragmen cocuga baktigi icin bu zamana kadar idare ettim ama artik edemiyorum.Yani gelecek yıl bakmasini istemiyoruz o da zaten cok istekli degil.Eylulde 3,5 yaşında oluyor.48 ayi doldurmadan krese gonderme taraftari olmadim hic bir zaman esim de ayni fikirde.Anaokuluna gitsin diyoruz kres yerine.Bu sebeple bakici tutsak diye düşünüyoruz ama tanidik birinin olmasi konusunda esim israr ediyor ki bulabilir miyiz bilmiyorum.
Krese gondermeyerek yanlis mi yapiyoruz diye de düşünmüyor degilim.Ilk yil cok hasta oluyorlar ya ondan da korkuyorum en azından 4 yasindan sonra biraz daha buyumus olur diyorum kendini ifade eder biraz olsun koruyabilir.
Bir diger sorun da eve yakin iyi bir kres yok hepsi uzak ve servisle gitmesi gerekiyor cocugumun.Bu da beni düşündürüyor.

Esim gerekirse ucretsiz izin aliriz diyor.

siz olsaniz ne yapardiniz?

not: esim ve benim gelirimiz iyi cok sukur.isim geregi yarim gun calisiyorum ve ucretsiz izin mantikli mi sizce?

mrb kizlar,
Gunlerdir uykularımı kaciran bir sorun bu.Ogluma kv bakiyor.Cok sorun yasatti bize ona ragmen cocuga baktigi icin bu zamana kadar idare ettim ama artik edemiyorum.Yani gelecek yıl bakmasini istemiyoruz o da zaten cok istekli degil.Eylulde 3,5 yaşında oluyor.48 ayi doldurmadan krese gonderme taraftari olmadim hic bir zaman esim de ayni fikirde.Anaokuluna gitsin diyoruz kres yerine.Bu sebeple bakici tutsak diye düşünüyoruz ama tanidik birinin olmasi konusunda esim israr ediyor ki bulabilir miyiz bilmiyorum.
Krese gondermeyerek yanlis mi yapiyoruz diye de düşünmüyor degilim.Ilk yil cok hasta oluyorlar ya ondan da korkuyorum en azından 4 yasindan sonra biraz daha buyumus olur diyorum kendini ifade eder biraz olsun koruyabilir.
Bir diger sorun da eve yakin iyi bir kres yok hepsi uzak ve servisle gitmesi gerekiyor cocugumun.Bu da beni düşündürüyor.

not: esim ve benim gelirimiz iyi cok sukur.isim geregi yarim gun calisiyorum ve ucretsiz izin mantikli mi sizce?
oglunuz kac yasinda?
benim oglum 1 yasinda oyun grubuna basladi, 2 yasinda krese ardindan da 3 yasinda anaokuluna devam etti ve cok faydasini gordum.

mrb kizlar,

3 buçuk yaş için kreş 5 yaş için anaokulu bence. Benim oğlum4 yaşta anaokuluna başladı. Evet herşeyi öğrendi geri kalmadı ama ders den çok oyun odaklıydı. Allahtan öğretmeni çok şeker biri. Ve bana söylediği o henüz kreş cocuğu. Kreş daha fazla oyun ağarlıklı. Ben evde kimseye emanet edemem. Ama iyi bir kreşe verirdim. Hem çocuk yaşıtları ile sürekli oyun aktivite derken zaman nasıl geçiyor anlamaz. Anaokulu için de bir hazırlık olur. Diğer türlü bir yetişkin ile akşama kadar nekadar iyi vakit geçirebilirki

cocuklar4 yaşına gelene kadar mumkun oldugunca anne bakmali

eger sartlar el vermiyirsa ozellikle2yasina kadar bakici olmali.(güvenli baglanma icin)

ama sizin cocugunuz eylulde3, 5 kres olabilir . ama anaokuluna vermek dogru olmaz . . kac yasina kaar anaokuluna gidecek ?? krese vermek onun icin daha iyi yoksa sıkılır .

Kızım 3 yaşını doldurmadan kreşe başladı çok iyi oldu kızım açısından çok da memnun kaldım

3 yaşından sonra kreş çok fadali oluyor çocuklara iyi bir kreş veya özel okula verin

Ben de 4 yaşından once kres istemiyordum dogru da bulmuyorum. Ben de mecbur kalacak gibiyim.

3 yaşından sonra kreş çok fadali oluyor çocuklara iyi bir kreş veya özel okula verin
gonderirsem zaten ozel okul düşünürüm çünkü cok hareketli bir cocuk ve daha fazla dikkat istiyor kendine zarar vermesin diye.

mrb kizlar,

2.5-3 yaş civarı kreşe yarım gün de olsa gitmeli çocuklar. Tam sosyalleşmeleri gereken çağda büyükanneler ya da bakıcılar gibi yaşlı insanlarla bir arada olmaları çok doğru değil. Yaşı kreş için gayet uygun bana kalırsa. Eve hapsetmeyin çocuğu, arkadaşları olsun, sosyalleşsin.

Ben de 4 yaşından once kres istemiyordum dogru da bulmuyorum. Ben de mecbur kalacak gibiyim.
ya iste ben de kiyamiyorum hos kreste kötü birsey degil ama henüz kendini koruyamiyor 4 yas alti cocuklar

gonderirsem zaten ozel okul düşünürüm çünkü cok hareketli bir cocuk ve daha fazla dikkat istiyor kendine zarar vermesin diye.

benim cocugum anaokuluna dek Mutlu Panda Montessori Anaokulu'na, Anaokulu olarak da Saint Pulcherie Yeni Nesil 2000 Anaokulu'na devam etti. Her iki kurumu da eger Istanbul Avrupa yakasinda ikamet ediyorsaniz tavsiye ederim.

Kesinlikle kreş.ucretsiz izin almak bütçenizi sarsmiycaksa oncelikli olarak izin kullanip cocugunuza siz bakin tabiki

ben de montessori okulu bulsam hemen kziimi veririm . :)

Kesinlikle kreş.ucretsiz izin almak bütçenizi sarsmiycaksa oncelikli olarak izin kullanip cocugunuza siz bakin tabiki
aslinda bana cok düşkün hergun ise giderken agliyor gitme diye yalvarıyor yavrum 3 yildir ve cok üzülüyorum o üzülünce.Tek maasla gecinebiliriz elbette ama standardi dusurmemiz gerekecek biraz.

ise nasil gidiyorsunuz ?
o gormeden mi ?

benim cocugum anaokuluna dek Mutlu Panda Montessori Anaokulu'na, Anaokulu olarak da Saint Pulcherie Yeni Nesil 2000 Anaokulu'na devam etti. Her iki kurumu da eger Istanbul Avrupa yakasinda ikamet ediyorsaniz tavsiye ederim.
montessori erkek cocuklari icin uygunmu sizce?bana biraz kiz çocuklarına daha uygun gibi geldi..hareketli erkek çocuğuna uyar mi?

Back
X