Çocuğumu krese mi versem yoksa bakici mi tutsam ?

aslinda bana cok düşkün hergun ise giderken agliyor gitme diye yalvarıyor yavrum 3 yildir ve cok üzülüyorum o üzülünce.Tek maasla gecinebiliriz elbette ama standardi dusurmemiz gerekecek biraz.

oglunuza duskun olan sizsiniz, yapmayin. onun ozguvenli bir birey olmasi icin bu yastan itibaren ozgurlesmesi gerek.
kucuk bir animi paylasmak isterim. bir tanidigimiz bizim cocuk doktorumuza goturdu oglunu ve hala beraber yatiyoruz dedi, o zaman 4 yasindaydi cocuk. doktorumuz da cocugunuz size degil, siz cocugunuza bagimlisiniz demisti... o hesap.

eger ki 3 yasinda her gun okula gidecegi, aksam olunca anne ve babaya kavusacagi guvenini kazandiramazsaniz cocugunuza, inanin ilk okulda da ilerisinde de farkli sikintilar yasarsiniz.

oglunuza duskun olan sizsiniz, yapmayin. onun ozguvenli bir birey olmasi icin bu yastan itibaren ozgurlesmesi gerek.
kucuk bir animi paylasmak isterim. bir tanidigimiz bizim cocuk doktorumuza goturdu oglunu ve hala beraber yatiyoruz dedi, o zaman 4 yasindaydi cocuk. doktorumuz da cocugunuz size degil, siz cocugunuza bagimlisiniz demisti... o hesap.

eger ki 3 yasinda her gun okula gidecegi, aksam olunca anne ve babaya kavusacagi guvenini kazandiramazsaniz cocugunuza, inanin ilk okulda da ilerisinde de farkli sikintilar yasarsiniz.
hakli olabilirsin ama daha kucuk degil mi ozgurlesecek sosyallesecek zaten 1 sene sonra s

bence biraz eksik bilgi yuzunden yanlis dusunuyorsunuz.

annesi ise giderken 3 yasindaki bir cocugun aglamasi cok normal. annesi ona bagimli olmaz .

bence hemen anneyi siz cocugunuza bagimlisiniz demek yanlis .

4yasindkai bi cocukla yatmak tabi ki yanlis ama o ayri bu ayri.

montessori erkek cocuklari icin uygunmu sizce?bana biraz kiz çocuklarına daha uygun gibi geldi..hareketli erkek çocuğuna uyar mi?

montessori sisteminde cinsiyet ayrimi ile hic karsilasmadim, sistemdeki temel amac cocugun kucuk yastan itibaren tek basina yetebilmesi. her ailenin cocugu icin belirledigi egitim ve hayat programi farklidir; biz frankofon oldugumuz icin, cocugumuz da Fransizca egitim alacagindan ilk onceligimiz cocugun ozguven kazanmasi oldu.

butcenizi, kosullarinizi bilemem; en iyisi budur sudur da diyemeyiz bunlari bilmeden. fakat en dogrusunun uygun kosullarda, su yasindan itibaren sizleri zorlamayacak bir okula baslamasi oldugunu soyleyebilirim.

hakli olabilirsin ama daha kucuk degil mi ozgurlesecek sosyallesecek zaten 1 sene sonra s

hayir hayir . siz duyarli bi annesiniz . bagimli degil .
bence iciniz rahat olsun . onlarca pedagoji kitabi okudum saatlerce pedagog dinledim belki yuzlerce saat .

bu devirde cocugunuzu bakiciyla basbasa birakmaya cesaret edebilecek misiniz?
neler okuyoruz,insanin akli sasiyor.
yasi kucuk degil oglunuzun,krese verin.
benim oglum 2 yasinda basladi ve cok yol katetti sosyallesti.

bence biraz eksik bilgi yuzunden yanlis dusunuyorsunuz.

annesi ise giderken 3 yasindaki bir cocugun aglamasi cok normal. annesi ona bagimli olmaz .

bence hemen anneyi siz cocugunuza bagimlisiniz demek yanlis .

4yasindkai bi cocukla yatmak tabi ki yanlis ama o ayri bu ayri.

oglum dogdugunda tez yaziyordum, 6 aylikken ise basladim. butun bu sureci tecrube etmis bir anne olarak yorum yaptim; dolayisiyla bilgi eksigim oldugunu sanmiyorum.
ben bir ornek verdim, durumunuz budur demedim konu sahibine.
tam icerige vakif olmadan butune odaklanmamaniz daha dogru olurdu saniyorum. iyi geceler dilerim.

evet cunku cok agliyor ve birakmiyor zaten anliyor gideceğimi hazirlanirken basliyor gitcen mi diye sormaya:110:

eger çocuğunuz sizi gormeden siz ortadan kaybolursaniz . annem beni terk etti diye kaygilanir travma yasar.

ama cocugunuzu gorup ben ise gideceğim su satte gelecegim deyip saati gösterirseniz sadece gittiginiz icin ofkelenir aglar ama sonra ofkesi diner.

hayir hayir . siz duyarli bi annesiniz . bagimli degil .
bence iciniz rahat olsun . onlarca pedagoji kitabi okudum saatlerce pedagog dinledim belki yuzlerce saat .
cok tesekkurler beni anladınız.Ben de egitimciyim aslinda egitimin icindeyim ve bu yuzden daha fazla kafa yoruyorum isin icinde olunca.Mesela ilkokula erken baslayan cocuklari görüyorum ya da 3 yil krese giden cocuklarin okuldaki hallerini.Yanlis anlasilmasin o yuzden kaygiliyim biraz.

semurcan hanim ben de tecrube ettim ne yazik ki .

tecrube etmek anneye bagimli imasi etmeyi gerektirmez diye düşünüyorum. hassas konular bunlar. belki anne kendini bagimli hissedip kendini geri cekecek . kimse kimseyi tanimiyor burda.

4 yasinda coxukla yatmak baska, ise giderken annenin uzulmesi bambaska.

ben de size iyi geceler dilerim .

eger çocuğunuz sizi gormeden siz ortadan kaybolursaniz . annem beni terk etti diye kaygilanir travma yasar.

ama cocugunuzu gorup ben ise gideceğim su satte gelecegim deyip saati gösterirseniz sadece gittiginiz icin ofkelenir aglar ama sonra ofkesi diner.
onu da yaptim ancak daha çıkmaza giriyor evden cikislarim..aglama krizlerine girip bırakmıyor...mecbur kalıyorum gorunmeden gitmeye.

semurcan hanim ben de tecrube ettim ne yazik ki .

tecrube etmek anneye bagimli imasi etmeyi gerektirmez diye düşünüyorum. hassas konular bunlar. belki anne kendini bagimli hissedip kendini geri cekecek . kimse kimseyi tanimiyor burda.

4 yasinda coxukla yatmak baska, ise giderken annenin uzulmesi bambaska.

ben de size iyi geceler dilerim .

ozur dilerim ama agresifliginize mana bulamadim.
kendi adima Istanbul'un en iyi okullarinda cocuk okutmus bir anne olarak, ayni zamanda bir gazeteci olarak burada konu acan bir anneye tecrubelerimi yansittim. fikirlerimiz farkli olabilir, bu agresiflesme hakki size vermez. sizinkinin dogru, benimkinin yanlis oldugu manasi da tasimaz.

Allah yardimciniz olsun .
ben sirf bu durum yuzundn ikinci cocuguma kavustum . suan alabildigm kadar ücretsiz izin aldim .

ozur dilerim ama agresifliginize mana bulamadim.
kendi adima Istanbul'un en iyi okullarinda cocuk okutmus bir anne olarak, ayni zamanda bir gazeteci olarak burada konu acan bir anneye tecrubelerimi yansittim. fikirlerimiz farkli olabilir, bu agresiflesme hakki size vermez. sizinkinin dogru, benimkinin yanlis oldugu manasi da tasimaz.

fikrinize saygi duyuyorum inanin cok ta sevindim montessoriyi arastirmistim cinsiyet ayrimi yok tabiki ama bana biraz cocuguma uymaz gibi geldi.Sizi takibe aliyorum

pedagogların 4 yaşa kadar evde bakılmalı önerisini biliyorum.
kendi çocuğumdan gözlemlediğim kadarıyla; o yaş çok geç, çok daha öncesinden kreşe gitmesi faydalı oldu bizde.

elbette benim durumumda yakında komşu çocuğu- kuzen vs yok, tamamen yalnız büyüyordu, kreş bu yönüyle faydalı oldu.
benim oğlum için belirttiğiniz yaş geç olurdu mesela.

bence biraz da çocuğunuzu gözlemleyerek karar verin. bazı çocuklar kendileri talep ediyorlar okula gitmeyi, öyle bir çocuksa hiç düşünmeyin derim.

fikrinize saygi duyuyorum inanin cok ta sevindim montessoriyi arastirmistim cinsiyet ayrimi yok tabiki ama bana biraz cocuguma uymaz gibi geldi.Sizi takibe aliyorum

Alys Alys hanim da cok guzel belirtmis, cocugu gozlemlemek gerekiyor. biz su an gorev geregi paris'teyiz. 6 yasindaki oglum toplama ve cikartma islemleri yaparken, sinif arkadasi henuz bunlara ilgi duymuyor. her cocuk farkli farkli. bizim cocugumuzun matematige ilgisi var diye biz de evdeki her oyunu sayilar uzerine kuruyoruz.
her cocuk farkli farkli, cocugunuzun ilgisinin neye yonelik oldugunu belirleyin. buna yonelik faaliyet siniflarina da yazilabilir baslangic olarak.
mesela biz buraya tasindigimizda okul 16.30a dek idi; sonrasinda 18.30a dek etutleri vardi, muduru yabanci oldugu icin alisma evresinde yazdirmayin etute, fazla gelebilir dedi. cocugu ne zaman okuldan almaya gitsek agliyordu, sebebini de su sekilde acikladi:

- peki neden ben etutlere kalmiyorum?

devaminda hemen etute yazdirdik.

Okulu seven bir cocuk olarak da faydasini gelisiminde gozlemledik. tabii burada cocugu basindan atmak icin etute de yolluyor diyen anneler de olabilir :)))

isin ironisi bir yana, cocugunuzu taniyin, butceniz dahilinde bir okul secip gonderin. ne kadar degil, nasil zaman gecirdiginiz onemli. Her aksam 20 dakika oyun dahi oynasaniz, butun gunu beraber gecirmenizden yegdir.

mrb kizlar,
Gunlerdir uykularımı kaciran bir sorun bu.Ogluma kv bakiyor.Cok sorun yasatti bize ona ragmen cocuga baktigi icin bu zamana kadar idare ettim ama artik edemiyorum.Yani gelecek yıl bakmasini istemiyoruz o da zaten cok istekli degil.Eylulde 3,5 yaşında oluyor.48 ayi doldurmadan krese gonderme taraftari olmadim hic bir zaman esim de ayni fikirde.Anaokuluna gitsin diyoruz kres yerine.Bu sebeple bakici tutsak diye düşünüyoruz ama tanidik birinin olmasi konusunda esim israr ediyor ki bulabilir miyiz bilmiyorum.
Krese gondermeyerek yanlis mi yapiyoruz diye de düşünmüyor degilim.Ilk yil cok hasta oluyorlar ya ondan da korkuyorum en azından 4 yasindan sonra biraz daha buyumus olur diyorum kendini ifade eder biraz olsun koruyabilir.
Bir diger sorun da eve yakin iyi bir kres yok hepsi uzak ve servisle gitmesi gerekiyor cocugumun.Bu da beni düşündürüyor.

Esim gerekirse ucretsiz izin aliriz diyor.

siz olsaniz ne yapardiniz?

not: esim ve benim gelirimiz iyi cok sukur.isim geregi yarim gun calisiyorum ve ucretsiz izin mantikli mi sizce?

ben kızımı 27 aylıkken gönderdim kreşe oncelerı yarım gun gıdıyordu cok memnundum tam güne gecınce okadar tuhaflastıkı çocuk almak zorund akaldım...eger sızın yarım günse kreş kesınlıkle..bı kere cok faydası oluyor ınanın.....tam günse bıraz sıkıntı cıkarabılıyor çocuklar genede 3.5 sosyalleşme yası...kesınlıkle kreş derım.tek sıkıntı sabah evden çıkarmak olabılır

ben kızımı 27 aylıkken gönderdim kreşe oncelerı yarım gun gıdıyordu cok memnundum tam güne gecınce okadar tuhaflastıkı çocuk almak zorund akaldım...eger sızın yarım günse kreş kesınlıkle..bı kere cok faydası oluyor ınanın.....tam günse bıraz sıkıntı cıkarabılıyor çocuklar genede 3.5 sosyalleşme yası...kesınlıkle kreş derım.tek sıkıntı sabah evden çıkarmak olabılır
evet iste sıkıntı olacak sey sabah onu servise bindirmek..

Back
X