Çocuğumu krese mi versem yoksa bakici mi tutsam ?

aslinda bana cok düşkün hergun ise giderken agliyor gitme diye yalvarıyor yavrum 3 yildir ve cok üzülüyorum o üzülünce.Tek maasla gecinebiliriz elbette ama standardi dusurmemiz gerekecek biraz.
1 yil dusurebilirsiniz standartinizi.hem sizin icin hem cocugunuz icin en uygun olan bu sanirim.cunku uzmanlar 4 yasa kadar anne yaninda kalmali diyo.tekrar ise baslayip hayatiniza kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz

Cocugunun mutlulugu standartlarnzdan onemli mi
Ben hic oyle bir sey ima ettiğimi düşünmüyorum sadece 1 yil düşünmemiz gerekecek standardi dedim.Cocugumdan onemli hicbirsey yok zaten actigim bu konu da onu göstermiyor mu..

ya iste ben de kiyamiyorum hos kreste kötü birsey degil ama henüz kendini koruyamiyor 4 yas alti cocuklar
Bir de dört yaşına kadar annenin ilgilenmesi dogru olan. Mecburi durumlarda ise tek kişiye bağlanması daha dogru ama kres ortaminda bire bir ilgilenilmesi cok zor. Bir de dedigin gibi ayni yas grubu olmasi önemli

Bir de dört yaşına kadar annenin ilgilenmesi dogru olan. Mecburi durumlarda ise tek kişiye bağlanması daha dogru ama kres ortaminda bire bir ilgilenilmesi cok zor. Bir de dedigin gibi ayni yas grubu olmasi önemli

Cok dogru.Tabi 6 ay bile cok fark ediyor. 3.5 yas ile 4 yas cok farkli

gonderirsem zaten ozel okul düşünürüm çünkü cok hareketli bir cocuk ve daha fazla dikkat istiyor kendine zarar vermesin diye.
Çocuğa şu an Kv bakıyor

Kaç yaşında

O nasıl yetişiyor hareketli ise kreşte kural var öğrenir uyar o çılgın hareketliliği de biter

Kaldı ki çıcuk 3,5 yaşında olacakmış o yaşta çocuk tanımadığı bakıcıya nasıl alışsın birden ya da bebekken bırakmadınız da şimdi iş bırakmak bana makul gelmedi

Bir de 25 aylık kreşe başlayan oğlum her aşamada gerekli ise kendini korudu ya da öğrendi bir düştü iki düştü üçte ayakta durdu onu pışpışlayanı yoktu zira

Bir de bu yaş değerlendirmesi çok da objektif değil neden 4 mesela

Îki komşu var îkisinin de kızı var bir yaş küçük olan öbüründen daha uygun kreşe önemli olan bireysel özellikler yaş değil

Zaten okul öncesi de okul değil ortam yani evde bir yetişkin ile olacağına başka çocuklar ve yetişkinler ile oluyor

Bence bu aşamada ya Kv nin gönlünü edin
Ya da okul araştırın bakıcı olmaz artık

3,5 yaşla 4 yaş arasında çok fark yok bence
3,5 yaşındaki çocuk kreşte yaşadıklarını anlatabilir, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilişkisini size yansıtabilir.
6 ay için bakıcı kaprisi yaşamaya gerek yok bence.

Kreşler uzak demişsiniz, ve yarım gün çalışıyorum diyorsunuz. Arabanızla işe giderken bırakıp iş dönüşü alamaz mısınız? Hem yolda beraber kaliteli zaman geçirmiş olursunuz.

Bu arada pedagoglar 3 yaştan sonra kreş demiyor muydu, ne zaman 4 yaş oldu? Yarın öbür gün başka bir konuda da 5 yaş diye okursam şaşırmayayım.

Çocuğa şu an Kv bakıyor

Kaç yaşında

O nasıl yetişiyor hareketli ise kreşte kural var öğrenir uyar o çılgın hareketliliği de biter

Kaldı ki çıcuk 3,5 yaşında olacakmış o yaşta çocuk tanımadığı bakıcıya nasıl alışsın birden ya da bebekken bırakmadınız da şimdi iş bırakmak bana makul gelmedi

Bir de 25 aylık kreşe başlayan oğlum her aşamada gerekli ise kendini korudu ya da öğrendi bir düştü iki düştü üçte ayakta durdu onu pışpışlayanı yoktu zira

Bir de bu yaş değerlendirmesi çok da objektif değil neden 4 mesela

Îki komşu var îkisinin de kızı var bir yaş küçük olan öbüründen daha uygun kreşe önemli olan bireysel özellikler yaş değil

Zaten okul öncesi de okul değil ortam yani evde bir yetişkin ile olacağına başka çocuklar ve yetişkinler ile oluyor

Bence bu aşamada ya Kv nin gönlünü edin
Ya da okul araştırın bakıcı olmaz artık

yani şöyle soyliyim cocugum ciddi anlamda hareketli ve evimizdeki tum riskleri dusunerek ona gore duzenledik akliniza gelen hersey.Normal bir cocuk gibi sakin degil.Yani anormal bir cocuk ta degil ama asiri merakli ve kurcalayan bir cocuk.Mesela parka götürüyorum tum cocuklar kayar sallanir benimki parkin su tesisatini bulur lambalarin arkasını kurcalar vs.Yani krese gondereyim tamam ama uzak olmasi ve servisle gidecek olmasi beni dusunduruyor.Asla kemer takmiyor arabada asla kendi koltuguna oturmuyor.Bilemiyorum belki fazla kaygili ve korumacı bir anneyim ama öyle seyler yapiyor ki aklim gidiyor kendine zarar verecek diye..Ornek vereyim tv ye zarar verdi dahasi tornavida bulup tv nin arka vidalarini sökmüş kas goz arasında.

yani şöyle soyliyim cocugum ciddi anlamda hareketli ve evimizdeki tum riskleri dusunerek ona gore duzenledik akliniza gelen hersey.Normal bir cocuk gibi sakin degil.Yani anormal bir cocuk ta degil ama asiri merakli ve kurcalayan bir cocuk.Mesela parka götürüyorum tum cocuklar kayar sallanir benimki parkin su tesisatini bulur lambalarin arkasını kurcalar vs.Yani krese gondereyim tamam ama uzak olmasi ve servisle gidecek olmasi beni dusunduruyor.Asla kemer takmiyor arabada asla kendi koltuguna oturmuyor.Bilemiyorum belki fazla kaygili ve korumacı bir anneyim ama öyle seyler yapiyor ki aklim gidiyor kendine zarar verecek diye..Ornek vereyim tv ye zarar verdi dahasi tornavida bulup tv nin arka vidalarini sökmüş kas goz arasında.

Bakın o yaştaki erkek çocuklarının çoğu öyle benimki de öyleydi

Okullar da buna alışkın zaten

Ve evde ne kadar uzun süre kalırsa o kadar geç kuralları öğrenir kemer vs takmaz

zira okul otoriteyi temsil kuralları koyar ve bizim gibi esnetmez

Ben hiç okul Servisi'nde kemer bağlamayanını görmedim oğlumun okulunda zira öğretmenleri yeterince bilinçlî

Ama bakıcının ona yeterince araştırma karıştırma imkanı sağlamayacağı açık

Bir de anladığım kadarı ile arabanız var tek sorun servis ise sabah götürün iş çıkışı da alın ben bazen taksi ile alıyorum mesela

Çocuğumu bakıcıyla aynı evde tutmak bana mantıklı gelmiyor. Bakıcı çocuğuna ne verebilir ki? Önüne yemeği koyar uyutur o kadar. Çocukla nasıl oynar, oynar mı, yoksa tv açıp bütün gün tv karşısında mı oturtur? Çocuğun dışarı çıkması lâzım, arkadaş edinip onlarla oynaması lâzım. Benim kızım 27 aylıkken başlayacak el mecbur...

Back
X