• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugumu kresten aldım:(

Hiç bilemedim. ben de ilk defa duyuyorum. Ama bir araştıracağım.
Biorezonans olcaktı o
Tlf dan yazıyorumda
Bende araştırıyorum kafam çorba oldu bile.Tedavisini de yapıyormuş bunlar.
Sigarayı bırakmak için gidecektim zaten öyle bırakan birini tanıyorum.Ama alerji kısmı korkutuyor beni :110:Hiç kimseyi bulamadım öyle merkezlerde test yaptıran.
Hızlı reaksiyon gösteriyor benim alerji acilde buluyorum kendimi.

Her çocuk okula başladığı ilk iki yıl böyle hasta olur zaten. Sürekli ilaç kullanılan çocuklar bu devreyi daha sıkıntılı geçirir. Bir şeye alerjisi yok. Sadece ilaçlar onu bunu hale getiriyor. Bu sene olmazsa seneye yine aynı tablo devam edecek. Kresten almak çözüm değil. Okul değil mikroplar hasta ediyor. Doktorunuzu değiştirin.

Yanlış yapmışsınız. Eylülde bizde başladık ve evet 1 hafta iyiyse 1 hafta kötüydü. Kendi doktoru +kbb+ alerjiden dolayı enson gögüs hastalıkalrına götürdük. Bu sene böyle ama seneye bukadar hasta olmaz bütün herkes böyle söylüyor.
Son doktorda koruyucu hava verdi 2 ay akşamları birer fıs nefes alıyor ve okuldan asla almayın günlük hayatına devam etsin dedi.
Bu arada yardımcı olacak koruyucu fikirlerde verdi. İsterse 6-7 yaşında okula başlat bu hastalıklar olacak dendi.

evet biz de geçen sene başladığımızda böyleydik. hemen hemen iyi ve ilaçsız geçen günümüz yoktu. ama doktorumuz alın demedi. Aksine 1 sene dişimizi sıkalım, böyle idare edelim bağışıklığı güçlenecek ve sonrasında hastalık sayısı düşecek. daha güçlü olacak dedi. zaten benim başka çarem yoktu . Kreşten alsam işten çıkmak zorundaydım.
Doktorumun da yüreklendirmesiyle idare ettik öyle. Ama ben kreşe gitmeyen çocukların da nasıl hasta olduğunu görüyordum bundan da cesaret alıyordum. Bağışıklığı güçlenen çocuklar ilkokulda hemen hemen hiç hastalanmıyomuş doktorum öyle dedi. Annelerden de dinledim bu hikayeleri.
Bu sene 2. senemiz. Sonuç: Doktorumuz haklı çıktı...
Hastalansak bile hemen atlatıyoruz. İlaçsız... Daha 1 gün devamsızlığımız olmadı bu yıl. Bağışıklığımız muhteşem. Sınıf arkadaşlarımız hasta olsa da, bize bulaşmıyo artık. İyi ki direndim ve almadım kreşten diyorum. Şİmdi de bu sene başlayanlar aynı dertten muzdarip. Ama bilgilendiriyoruz, cesaret veriyoruz. Evde oturan çocuk hasta olmaz diye bi kural yok. Oluyorlar, kuzenimin çocukları kreşe gitmiyo ama hastalık olayını hepsi yaşıyo

Yanlış yapmışsınız. Eylülde bizde başladık ve evet 1 hafta iyiyse 1 hafta kötüydü. Kendi doktoru +kbb+ alerjiden dolayı enson gögüs hastalıkalrına götürdük. Bu sene böyle ama seneye bukadar hasta olmaz bütün herkes böyle söylüyor.
Son doktorda koruyucu hava verdi 2 ay akşamları birer fıs nefes alıyor ve okuldan asla almayın günlük hayatına devam etsin dedi.
Bu arada yardımcı olacak koruyucu fikirlerde verdi. İsterse 6-7 yaşında okula başlat bu hastalıklar olacak dendi.
Peki sizinki ne siklikta hasta oluyor?Bizimki kadar sık olan gormedim de duymadım da.Abartisiz soyluyorum surekli hasta.Iyilesiyor evde.2 hafta sonra gönderiyorum 2.gunde yine hasta.Aylardir boyle eylulde baslattim marttayiz.Eşimle beni işten atacaklar artik rapor ve izin almaktan

evet biz de geçen sene başladığımızda böyleydik. hemen hemen iyi ve ilaçsız geçen günümüz yoktu. ama doktorumuz alın demedi. Aksine 1 sene dişimizi sıkalım, böyle idare edelim bağışıklığı güçlenecek ve sonrasında hastalık sayısı düşecek. daha güçlü olacak dedi. zaten benim başka çarem yoktu . Kreşten alsam işten çıkmak zorundaydım.
Doktorumun da yüreklendirmesiyle idare ettik öyle. Ama ben kreşe gitmeyen çocukların da nasıl hasta olduğunu görüyordum bundan da cesaret alıyordum. Bağışıklığı güçlenen çocuklar ilkokulda hemen hemen hiç hastalanmıyomuş doktorum öyle dedi. Annelerden de dinledim bu hikayeleri.
Bu sene 2. senemiz. Sonuç: Doktorumuz haklı çıktı...
Hastalansak bile hemen atlatıyoruz. İlaçsız... Daha 1 gün devamsızlığımız olmadı bu yıl. Bağışıklığımız muhteşem. Sınıf arkadaşlarımız hasta olsa da, bize bulaşmıyo artık. İyi ki direndim ve almadım kreşten diyorum. Şİmdi de bu sene başlayanlar aynı dertten muzdarip. Ama bilgilendiriyoruz, cesaret veriyoruz. Evde oturan çocuk hasta olmaz diye bi kural yok. Oluyorlar, kuzenimin çocukları kreşe gitmiyo ama hastalık olayını hepsi yaşıyo
Haklisiniz ben de egitimciyim.Farkindayim ama bizim durumumuz idare edecek gibi degildi cok cok üzülsem de almak zorundaydim.Moralim sifir.Hayat düzenim altust yeterki o iyi olsun.Okudunuz inanin abartmiyorum

Sizinki okula gidebilmis demekki bizimki gidemiyor.2 ay araliklarla evde tuttum gönderiyorum 2.gun hasta.Gidemeyecek hale geliyor.2 hafta tutuyorum ilaclarla iyilesiyor gönderiyorum yine hasta.Yani hasta hasta okula gidemiyor ki devamlilik olsun.

Asiri antibiyotik de surekli hasta yapiyor aslinda ve direnci azaliyor. Okulda birseye karsi alerji de olabilir birde bu sekilde annenizle deneyin insallah iyi olur.
Sagolun ins.Bir egitimci olarak icim ciz ederek aldim okuldan ama bu kadar hasta olmasını inanın beklemiyordum.Etrafim beni aylardir eleştirdi israr ettim gitsin diye.Ama buraya kadarmis sabrim tukendi benim de.

Haklisiniz ben de egitimciyim.Farkindayim ama bizim durumumuz idare edecek gibi degildi cok cok üzülsem de almak zorundaydim.Moralim sifir.Hayat düzenim altust yeterki o iyi olsun.Okudunuz inanin abartmiyorum
canım sen eminim abartmıyosun ama ben biraz yüzeysel geçtim. biz ameliyat olduk artık o derece. hastalık artık öyle bi yere getirdi ki bizi çocuğun kulaklarında sıvı toplandı. ilaçlar fayda etmedi. çünkü antibiyotiğe karşı da direnç kazandı. en son geniz etleri alındı, kulagındaki sıvılar temizlenip tüp takıldı. Ama kreşten mi alayım hocam dediğimde doktora, sürekli hastalanan mızmız bi çocuk olmasını istiyorsan, ilkokula başladığında hastalıktan ve devamsızlıktan şikayet etmek istiyorsan al dedi. Ama bir doktor olarak tecrübemden faydalanmak istiyosan sabret, bi şekilde atlatırız ama sağlam bi bağışıklığı olur ilerde dedi. Hastalanmayan çocuk yoktur. Benim kızım kreşe gitmiyor ama geçen sene bademciklerini kendi ellerimle aldım dedi. Yani daha nasıl anlatılır. Ve doktoru dinledim şimdi çok şükür diyorum.. Biliyorum anne olarak çok zor yaşadıkların. Ama evde annenizin bakması onun hiç hastalanmayacağı anlamına gelmeyecek. HAdi hastalanmadı... Bu sefer de dışarı çıtığında ya da ilkokula başladığında en ufak bişeyden mikrop alacak.. Bunun ayrımı zor gerçekten. Ben seni çok çok iyi anlıyorum.
Ben doktoru dinlemek zorundaydım, çarem yoktu. Anlatmak istediğim tek şey, kuzenimin kızı tek örneğim. Kreşe gitmiyor maddi durumları yok çünkü. Onun da geniz etleri alındı+bademciği alındı+tüp takıldı kulağına... HAla kreşe gidemiyor ve hala hastalıklarla boğuşuyor. Ama evde büyüyor...

Çocuk alerjisi doktoruna goturmenizi tavsiye ederim. Onun dışında, okuldan kaçış yok malum,bugün kresten aldiniz ama yarin okuldan alamazsiniz. O yüzden her gün pekmez içirmek gibi,alerjisi varsa çörek otu yağı gibi veya balık yağı hapı gibi genel sağlığını destekleyecek şeyler kullanın düzenli olarak. Çocuklar ilaç ice ice daha kucucuk yasta karacigerleri yoruluyor çok üzülüyorum.

Benim oğlum da yaklaşık 2,5 yaşında ilken eylül ayında kreşe başladı ama oğlum da ben de sürekli hasta olduk 2 ay boyunca. Doktora götürdüğümüzde de kreşe çok erken başlamış, 4 yaş ideal dedi...

Sürekli burun tıkanıklığı, burun akıntısı, öksürük, arada hafif ateş... Alerjiyle alakalı birşey söylemedi doktor, diğer çocuklardan bulaşıyordur dedi. Oğlumdan da bana bulaşıyordu herhalde. Benim de boğazım şişiyordu sürekli.

2 ay gitti sadece, sonra kreşten almak zorunda kaldık. Gitmek istemiyordu zaten.

Bu sene de işe başlayamadım, evdeyim. Bakalım bir dahaki dönem ne yapacağız. Yaz döneminde bağışıklığını güçlendirecek şeyler kullanmayı düşünüyorum. Kreşten aldığım dönemde de kullandım, çabuk toparladı.

İlk 1 hafta oryantasyon vardı sorunsuz

2. Hafta perşembe hastalık 10 gün ara

Sonra tekrar 4 gün devam 5. Gün hasta 10 gün ara

Sonra tekrar başlangıç 2 hafta sonra hasta tekrar ara

Sonra hasta ve devam ama çok ağır olmuyor her zaman. Bizim şansımız yarım gün gidiyor sabahları öğleden sonra ananne. Anneniz destekse keşke yarımgün deneseydniz. İnanki herkes diyor 6 yaşındada yollasan 1 sene böyle geçecek.

Sizinki okula gidebilmis demekki bizimki gidemiyor.2 ay araliklarla evde tuttum gönderiyorum 2.gun hasta.Gidemeyecek hale geliyor.2 hafta tutuyorum ilaclarla iyilesiyor gönderiyorum yine hasta.Yani hasta hasta okula gidemiyor ki devamlilik olsun.

Benim oğlum da yaklaşık 2,5 yaşında ilken eylül ayında kreşe başladı ama oğlum da ben de sürekli hasta olduk 2 ay boyunca. Doktora götürdüğümüzde de kreşe çok erken başlamış, 4 yaş ideal dedi...

Sürekli burun tıkanıklığı, burun akıntısı, öksürük, arada hafif ateş... Alerjiyle alakalı birşey söylemedi doktor, diğer çocuklardan bulaşıyordur dedi. Oğlumdan da bana bulaşıyordu herhalde. Benim de boğazım şişiyordu sürekli.

2 ay gitti sadece, sonra kreşten almak zorunda kaldık. Gitmek istemiyordu zaten.

Bu sene de işe başlayamadım, evdeyim. Bakalım bir dahaki dönem ne yapacağız. Yaz döneminde bağışıklığını güçlendirecek şeyler kullanmayı düşünüyorum. Kreşten aldığım dönemde de kullandım, çabuk toparladı.

Oğlum 25 aylıktan beri kreşe gitti bu sene okulda

Çok ateşi çıkmaz zaten onun dışında hasta olunca da gitti kreşe zaten tüm sınıf hasta oluyor ki aynı anda

Bizim hemşirenin bankosu aynı marka ilaç yığılıyordu mesela

Hasta ise içecek şurubunu devam edecek hayata biraz da

Zira biz de evde kalıp yayarsak iyileşmiyoruz ama zorda kalıp dışarı çıkarsak açılıyoruz

Alerjiye gelince ona çözüm yok

Oğlumun gözü kaşındı vs vs çam poleninden dedi doktor pikniğe vs mi gittiniz diye sordu

Hayır okulu çam ormanının içinde bahçeye çıkıyorlar dedik haaa dedi damla verdi kontrole gelin bir daha olursa yine gelin dedi

Çocuğu hayattan soyutlayamıyoruz ki pikniğe gittik dese idik gitmeyin derdi ama anaokuluna gitmesin diyemezdi

Oğlumun bu tarz alerjisi olduğunu pikniğe gidince hem burnunun hem gözünün rahatsız olduğunu iki Yıl önceden keşfetmiştim ben nem varken pikniğe vs gitmiyorduk mesela

Siz de deneyerek bulun sebebi

Mesela çok terliyor ise geniz Eti olabilir ya da terleyip üşüyor olabilir

Terleyip üşümeye alışması ya da üstünü değiştirmeyi öğrenmesi lazım

Oğlum 25 aylıktan beri kreşe gitti bu sene okulda

Çok ateşi çıkmaz zaten onun dışında hasta olunca da gitti kreşe zaten tüm sınıf hasta oluyor ki aynı anda

Bizim hemşirenin bankosu aynı marka ilaç yığılıyordu mesela

Hasta ise içecek şurubunu devam edecek hayata biraz da

Zira biz de evde kalıp yayarsak iyileşmiyoruz ama zorda kalıp dışarı çıkarsak açılıyoruz

Alerjiye gelince ona çözüm yok

Oğlumun gözü kaşındı vs vs çam poleninden dedi doktor pikniğe vs mi gittiniz diye sordu

Hayır okulu çam ormanının içinde bahçeye çıkıyorlar dedik haaa dedi damla verdi kontrole gelin bir daha olursa yine gelin dedi

Çocuğu hayattan soyutlayamıyoruz ki pikniğe gittik dese idik gitmeyin derdi ama anaokuluna gitmesin diyemezdi

Oğlumun bu tarz alerjisi olduğunu pikniğe gidince hem burnunun hem gözünün rahatsız olduğunu iki Yıl önceden keşfetmiştim ben nem varken pikniğe vs gitmiyorduk mesela

Siz de deneyerek bulun sebebi

Mesela çok terliyor ise geniz Eti olabilir ya da terleyip üşüyor olabilir

Terleyip üşümeye alışması ya da üstünü değiştirmeyi öğrenmesi lazım

Bizim kreş konusunda da sıkıntılarımız oldu. Güven problemi olunca, hastalığı da geçmeyince böyle bir karar aldık...

Akar alerjisidir. İyi havalandirilmayan, güneş görmeyen yerlerde olur. Yatak yorganda cok yasarlar. Ama siz evde duzenli degistiriyorsunuzdur, çocuğu da sık yikiyorsaniz fark edilmemiştir şimdiye kadar. Kreşlerde yatak yorgan nasıl kaç kere değiştiriyorlar. Çocuklar oyun oynarken iyice tozutuyorlardir. Halıların koltukların yatakların hepa alerji filtreli süpürgeler ile temizlenmesi lazım. Ama işte yalapsap temizliyorlardir. Havalar soğuk diye havalandirmiyorlardir vs. Yazın tekrar göndermeyi deneyebilirsiniz belki.

Benim kızım da bu ay başlayacaktı kreşe. Doktorumuz bir ay erteletti gripten koruma amacıyla. Nisanda başlayacak. Çok hastalanır mı? Kimsemin olmadığı bir şehirdeyim...

Mrb ,eylulden beri bitmeyen hastalıklar yüzünden kresten aldim umarim dogru yapmışımdir moralim cok bozuk buraya yazip rahatlamak istedim.Bulundugum sehrin en iyi okulu cok guzel bir okul.Ama basladigimiz haftadan bu yana surekli hasta.Surekli ilac doktor.Bir hafta iyiyse 2 hafta hasta abartmıyorum onceki ay her hafta ilac bitiyor ates tekrarlıyor surekli ama.Teshis alerji.Arada viral enfeksiyon oluyor.Neye oldugu belirsiz test yapılamadi ilacsiz bir hafta gecmek zorunda çünkü..Kullanmadigimiz alerji ilaci kalmadi.2 ay filan araliklarla evde tuttum tam gidiyor 2.gunde yine basliyor öksürük tikaniklik.2 hafta evde durdu gecen hafta gitti 2.gunden beri yine hasta.Okulu servisi hepsini cok sıkıştırdım bu kadar hasta olmasi normal değil diye.Servisten cok terli geliyordu. Doktorumuz okuldan alin dedi biz direndik bu zamana kadar.Ama artik benim de gucum kalmadı esimin de oyle.Calisan insanlarız is yapamaz hale geldik evde huzurumuz kalmadi.Cocugum 4 yasinda suan,3 bucuk iken okula basladi.Alerjik bir bünyesi var.Annem bakicak bundan sonra.Seneye de ne yapacağımı bilmiyorum.Var mi cocugunda bu durumu yasayan?
Benim kızımda geçwn sene 1 hafta iyi 2 hafta hastaydı abartısız anasınıfına gidiyordu bu sene hastalanmadı çok şükür.
Doktorlar adına anasınıfı hastalığı diyorlar çocugun evden yabancı bir ortama gitmesi halıfileksler en büyük etken

Akar alerjisidir. İyi havalandirilmayan, güneş görmeyen yerlerde olur. Yatak yorganda cok yasarlar. Ama siz evde duzenli degistiriyorsunuzdur, çocuğu da sık yikiyorsaniz fark edilmemiştir şimdiye kadar. Kreşlerde yatak yorgan nasıl kaç kere değiştiriyorlar. Çocuklar oyun oynarken iyice tozutuyorlardir. Halıların koltukların yatakların hepa alerji filtreli süpürgeler ile temizlenmesi lazım. Ama işte yalapsap temizliyorlardir. Havalar soğuk diye havalandirmiyorlardir vs. Yazın tekrar göndermeyi deneyebilirsiniz belki.
Teşekkürler yorumunuz icin evet tekrar deneyeceğim ama baska kreşe.

Back
X