• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugumu kresten aldım:(

Benim kızımda geçwn sene 1 hafta iyi 2 hafta hastaydı abartısız anasınıfına gidiyordu bu sene hastalanmadı çok şükür.
Doktorlar adına anasınıfı hastalığı diyorlar çocugun evden yabancı bir ortama gitmesi halıfileksler en büyük etken
Halifleks yoktu hicbiyerde.Anaokuluna gonderirim belki sadece 1 yil.Alerjinin bagisikligi olmuyor ki esimde de polen ve akar var gececek bir durum değil ama biraz yasi buyuse bari dikkat edebilir kendini koruyabilir

Benim kızım da bu ay başlayacaktı kreşe. Doktorumuz bir ay erteletti gripten koruma amacıyla. Nisanda başlayacak. Çok hastalanır mı? Kimsemin olmadığı bir şehirdeyim...
Bi ara yogun bir salgin vardi aralik sonu gibi bir yakalandi oksuruk ates tabi alerjik bir yapisi da olunca inanin domuz gribi ilaci kullandik esime söylemedim ilacin icerigini korkmasin diye..Sonrasinda bana gecirdi 1 hafta karsilikli yorgan döşek tabiriyle yattik.

Imkanim olsaydi 5 yasina kadar kendim bakardım ki hic belli olmaz baktim olmuyor işimden vazgececegim 1 yil ucretsiz izin alip ilgilenecegim.Cok yiprandi yavrum bu yil.

İlk 1 hafta oryantasyon vardı sorunsuz

2. Hafta perşembe hastalık 10 gün ara

Sonra tekrar 4 gün devam 5. Gün hasta 10 gün ara

Sonra tekrar başlangıç 2 hafta sonra hasta tekrar ara

Sonra hasta ve devam ama çok ağır olmuyor her zaman. Bizim şansımız yarım gün gidiyor sabahları öğleden sonra ananne. Anneniz destekse keşke yarımgün deneseydniz. İnanki herkes diyor 6 yaşındada yollasan 1 sene böyle geçecek.
Evet yarim gun daha iyi olabilirdi bilemiyorum

Benim kızım da bu ay başlayacaktı kreşe. Doktorumuz bir ay erteletti gripten koruma amacıyla. Nisanda başlayacak. Çok hastalanır mı? Kimsemin olmadığı bir şehirdeyim...

Biraz bünyeyle alakalı, bulaşıcı değilse hastalığı ben oğlumu gönderdim okula, gidebilecek durumda oluyordu zaten, öksürük ve halsizlik durumlarında hep gitti. Onun dışında 2-3 kez salgın oldu okulda, o zamanlar göndermedik, izin kullandım, 1 kez rota virüsü salgını oldu, onda hasta olmasa sa bir hafta göndermedim, babamı çağırdım bakması için, rota virüsü aşısı yaptırmamıştım çünkü. Oğlum çok ağır hastalık geçirmedi benim.

Kızım 5.5 yaşında 3 yaşında alerjik astım teşhisi kondu.allah yardımcın olsun çok zor bi durum.geçmek bilmeyen öksürükle sabahlara kadar uğraşmak çaresizce çırpınmak ne kadar acı çok iyi bilirim.şimdi 10 aylık oğlum var.malesef aynı hastalık ondada çıktı.çünkü genetik.ama kızımınki bu sene biraz daha hafifledi.geçen sene anaokuluna gitti yarım yamalak.çok hastalandı.bu senede anaokuluna gidiyo.doktor 8 yaşından sonra geçer dedi.biz artık doktor gibi olduk bu konuda.gerçekten çok zor.allah yardımcın olsun.

İlk sene öyle oluyor hastalıktan çocuğun başı kalkmıyor resmen diğer sene daha az oluyor
Benim çocuklarımda alerjik astım var biri ağır ve şiddetli diğeri daha hafifti ama doktor bize asla kreşten almayacaksınız demişti
Hayatın akışına uyacak uyabilmesi içinde ilaç desteği yapacağız demişti
Dediği gibi yaptık almadık şuan şiddetli astımda bayağı yol katettik
Artık havalar ısınıyor hastalık da azalacak ya kış dönemi alsaydınız yada şimdi devam etseydi derim. Çocuğun sonrasında kreşe alışması da çok zor olacak
Geçmiş olsun diyorum son olarak inşallah atlatacaktır oda

Bi ara yogun bir salgin vardi aralik sonu gibi bir yakalandi oksuruk ates tabi alerjik bir yapisi da olunca inanin domuz gribi ilaci kullandik esime söylemedim ilacin icerigini korkmasin diye..Sonrasinda bana gecirdi 1 hafta
Biraz bünyeyle alakalı, bulaşıcı değilse hastalığı ben oğlumu gönderdim okula, gidebilecek durumda oluyordu zaten, öksürük ve halsizlik durumlarında hep gitti. Onun dışında 2-3 kez salgın oldu okulda, o zamanlar göndermedik, izin kullandım, 1 kez rota virüsü salgını oldu, onda hasta olmasa sa bir hafta göndermedim, babamı çağırdım bakması için, rota virüsü aşısı yaptırmamıştım çünkü. Oğlum çok ağır hastalık geçirmedi benim.

Darısı başıma. 25 aylık şu anda. Ücretsiz iznim de bitiyor artık...

Iyi bir alerji uzmani görse iyi olur gibime geldi aiz daha iyibilirsiniz. Ankara civarına yakınsanız Bülent Şekeral iyi bir hekim yegenim ona gidiyordu

İlk sene öyle oluyor hastalıktan çocuğun başı kalkmıyor resmen diğer sene daha az oluyor
Benim çocuklarımda alerjik astım var biri ağır ve şiddetli diğeri daha hafifti ama doktor bize asla kreşten almayacaksınız demişti
Hayatın akışına uyacak uyabilmesi içinde
Kızım 5.5 yaşında 3 yaşında alerjik astım teşhisi kondu.allah yardımcın olsun çok zor bi durum.geçmek bilmeyen öksürükle sabahlara kadar uğraşmak çaresizce çırpınmak ne kadar acı çok iyi bilirim.şimdi 10 aylık oğlum var.malesef aynı hastalık ondada çıktı.çünkü genetik.ama kızımınki bu sene biraz daha hafifledi.geçen sene anaokuluna gitti yarım yamalak.çok hastalandı.bu senede anaokuluna gidiyo.doktor 8 yaşından sonra geçer dedi.biz artık doktor gibi olduk bu konuda.gerçekten çok zor.allah yardımcın olsun.
Size de kolaylıklar diliyorum.Astim belirtileri de var tam net teshisi alerji uzmani koyacaktir dedi cocuk doktorumuz.İnanır misiniz ben daha sogukkanli sabirliydim bu surecte ama esim cok kaygili biri ve hem kendini hem de beni yedi bu surecte.Hasta oldugunda işe gidemiyordu ben devam etsin dedikce evde kiyamet kopuyordu cocuk daha kötü olucak diye..o da kendince hakliydi ama okuldan alma kararimi eşimin bu davranislari da etkiledi.Saglik olsun gerisi boş

Hayatın akışına uyacak uyabilmesi içinde ilaç desteği yapacağız demişti
Dediği gibi yaptık almadık şuan şiddetli astımda bayağı yol katettik
Artık havalar ısınıyor hastalık da azalacak ya kış dönemi alsaydınız yada şimdi devam etseydi derim. Çocuğun sonrasında kreşe alışması da çok zor olacak
Geçmiş olsun diyorum son olarak inşallah atlatacaktır oda
Inanirmisiniz gücüm kalmadı artik surekli ara verip tekrar okula motive etmeye..her sabah kiyamet koparıyordu gitmemek icin..ilk etapta 1 ay tutalim nisanda gitsin dedi esim ama bunu daha once de yaptık ve yine sonu hayalkirikligi.Bir de okula yillik odeme yaptık aylik 2000 tl ye geliyor saglik olsun tabiki onceligim o ama cocugum zaten duzenli gidip okulun tadini cikaramadi ki bosuna giden paraya da acidim yani Daha fazla zorlamanin anlami yok toplamda 2 ay evde durdu aralıklarla subatta 1 hafta ve sonunda 1 hafta e marttta evde dursun dedi esim e sonrasinda 2 ay kaliyor geriye ben hem maddi hem manevi ne anladim bundan degil mi?

Inanirmisiniz gücüm kalmadı artik surekli ara verip tekrar okula motive etmeye..her sabah kiyamet koparıyordu gitmemek icin..ilk etapta 1 ay tutalim nisanda gitsin dedi esim ama bunu daha once de yaptık ve yine sonu hayalkirikligi.Bir de okula yillik odeme yaptık aylik 2000 tl ye geliyor saglik olsun tabiki onceligim o ama cocugum zaten duzenli gidip okulun tadini cikaramadi ki bosuna giden paraya da acidim yani Daha fazla zorlamanin anlami yok toplamda 2 ay evde durdu aralıklarla subatta 1 hafta ve sonunda 1 hafta e marttta evde dursun dedi esim e sonrasinda 2 ay kaliyor geriye ben hem maddi hem manevi ne anladim bundan degil mi?
İyi yapmışsınız kıyamam ben de devlet okulundayım anaokulunda öyle olan çocuklar var ve eziyet oluyor hem veliye hem çocuğa almakla iyi etmişsiniz biraz güçlensin bünyesi evde bol bol vitamin alsın zaten ömrü boyunca okula gidicek e annenizde bakıcaksa süper

Mrb ,eylulden beri bitmeyen hastalıklar yüzünden kresten aldim umarim dogru yapmışımdir moralim cok bozuk buraya yazip rahatlamak istedim.Bulundugum sehrin en iyi okulu cok guzel bir okul.Ama basladigimiz haftadan bu yana surekli hasta.Surekli ilac doktor.Bir hafta iyiyse 2 hafta hasta abartmıyorum onceki ay her hafta ilac bitiyor ates tekrarlıyor surekli ama.Teshis alerji.Arada viral enfeksiyon oluyor.Neye oldugu belirsiz test yapılamadi ilacsiz bir hafta gecmek zorunda çünkü..Kullanmadigimiz alerji ilaci kalmadi.2 ay filan araliklarla evde tuttum tam gidiyor 2.gunde yine basliyor öksürük tikaniklik.2 hafta evde durdu gecen hafta gitti 2.gunden beri yine hasta.Okulu servisi hepsini cok sıkıştırdım bu kadar hasta olmasi normal değil diye.Servisten cok terli geliyordu. Doktorumuz okuldan alin dedi biz direndik bu zamana kadar.Ama artik benim de gucum kalmadı esimin de oyle.Calisan insanlarız is yapamaz hale geldik evde huzurumuz kalmadi.Cocugum 4 yasinda suan,3 bucuk iken okula basladi.Alerjik bir bünyesi var.Annem bakicak bundan sonra.Seneye de ne yapacağımı bilmiyorum.Var mi cocugunda bu durumu yasayan?
Ben anaokulunda ogretmenim. Bu durum okula ilk defa goden cocuklarda genelde oluyor. Ama zamanla vucut alisiyo ve hastaliklar azaliyor. Benim gecen yil bir ogrencim oyleydi. 1 hafta okulda 1 hafta evdeydi. Bu senede ayni cocuk anaokuluna geliyor. Su an hastaliklar azalmis durumda. Yani normal aslinda bu durum sadece vucidun alismasi zaman aliyor

Ben de ortaokuldayken gitmek istemezdim okula.nedensizce bir okul sendromu olurdu.her akşam okul vakti yatma vakti yaklaşınca mide bulantıları,ateşler başlardı.bayağı kötüleşirdim.aynen 2.gün başlamıştı benim de.4 gün okula gitmedim yarın gidicem bugün son diye diye 4 gün gitmedim sonra araya hafta sonu girdi 2 gün kafa rahat.sonra gittim hastalanmadım aştım.ama yıl sonuna doğru her cumartesi akşamından hafif hafif strese kapılıp pazar günü boyunca ağlıyordum.en sevdiğim aktiviteler bile keyifsiz geliyordu.sürekli içim sıkılıyordu ağlıyordum hep.ara ara midem de bulanıyordu.yani fazla stres fizyolojiye de yansıyor.Bir de okulda sorun da yaşamıyordum hem de hiç,çevrem falan vardı.vakit güzel geçerdi çalışkandım da.ama nedense hep içim sıkılırdı ağlardım.nedenini hala merak ederim.

ÇOK UZATTIM,ALERJİ TESTLERİNDEN SONUÇ ALAMAZSANIZ PSİKİYATRİSTE GİDİN.

Benim kızımda ilk sene çok hastalanmıştı. Hatta alsammı diye düşünmüştüm,sonra bağışıklık kazansın dedim vazgeçtim.Şu an hala gidiyor,tabiki ara ara hastalanıyor ama sürekli tekrar eden bir durum yok. Bu sene sadece 1 kez antibiyotik kullandık ki zaten test yapmadan antibiyotik vermiyor doktorumuz.
Birde bu sene gittiği okulda genelde ahşap materyaller kullanılıyor,kızımın alerjik olan sınıf arkadaşı çok hastalanmadı bu sene,anneside der geçen seneye göre çok iyiyiz,alerjisi tetiklenmedi diye.
4 yaşında sanırım cocuğunuz,iki bilemedin üc sene sonra okula başlayacak,bu süreci o zaman yaşayacaksınız tekrar muhtemelen ,alerji testi bu yaşta yapılabiliyorsa yaptırın derim,neyin bu denli etkilediğini bulursanız ona göre davranırsınız en azindan.

3 buçuk yaşında alerji ve astım uzmanına götürdük teşhisi o koydu.ve çok sabır gerektiren bi hastalık dedi.şuan tam alerji mevsimi.kızımın burnu tıkanmaya başladı yine.ilaçlarına başladım hemen.yıllardır nabülatör en iyi arkadaşı kuzumun.tam kızımınki hafifledi derken şimdide oğlumda çıktı.ve doktor ciğer filmine bakıp alerjik astım dediğimde bağıra bağıra ağlamak istedim.yaşadıklarım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.size tavsiyem iyi bi alerji uzmanına götürün.size neler yapmanız gerektiğini tek tek anlatsın.durumunuz biraz daha kolaylaşır.

3 buçuk yaşında alerji ve astım uzmanına götürdük teşhisi o koydu.ve çok sabır gerektiren bi hastalık dedi.şuan tam alerji mevsimi.kızımın burnu tıkanmaya başladı yine.ilaçlarına başladım hemen.yıllardır nabülatör en iyi arkadaşı kuzumun.tam kızımınki hafifledi derken şimdide oğlumda çıktı.ve doktor ciğer filmine bakıp alerjik astım dediğimde bağıra bağıra ağlamak istedim.yaşadıklarım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.size tavsiyem iyi bi alerji uzmanına götürün.size neler yapmanız gerektiğini tek tek anlatsın.durumunuz biraz daha kolaylaşır.
Cok sinirlerim bozuk inanin.Kalktigimdan beri ağlıyorum allah saglik versin onceligimiz o.kuldan almayi hic istemedim cok direndim ama simdi de esime kinleniyorum aylardir yedi bitirdi beni cocuk her hasta olduğunda burnu tıkandığında.Okulu oyle guzelki cok emek verdim alistirmak için cok direndim esime karsi hastaliklara karsi sonuç bozulan bir duzen..biraz buyusun krese baslasin ben kendime biraz vakit ayiririm derken tekrar başa sardik.Yanlis anlasilmasin cocugumu canimdan cok seviyorum ama tum sorumluluk ben de.Krese başlayınca 2 arkadas gorurum isimi gucumu hallederim derken bir yandan da yogun calisiyorum ama şimdi hersey karisti.Cocugumun kresteki guzel vakit geçirmelerini dusununce cok uzuluyorum evde bos bos vakit gecirecek bu da beni suan en cok uzen.Annemin bakmasi tabiki guzel ama kimseye minnet etmek istemezdim o da zoruma gidiyor.Daha once sorunlar yasadik.Kafam oyle agir ki ne düşüneyim bilmiyorum

Sosyal ortamdan geri kalmasin oynasin diye cocuk istemedigi halde zorla krese gondermek dogru degil cocugun hem psikolojisi hem saglik sistemi bozuluyor.hastaliga alisir direnc kazanir diye diye cocugun goz gore hastaligini seyredelim hem daha kucukmus..anane de bakacakmis ne guzel.

Back
X