Haklısınız, bu iki boyut kafaları karıştırıyor.ülkede yaşanılan şeyler,sosyal medya ve bence etrafta diploması falan olmadığı halde uzman,psikolog,gelişim uzmanı olarak dolaşan kişiler anneleri çok kötü etkiliyor hepimiz her durumu abartarak yaşıyoruz ve çocuklarımıza da öyle yansıtıyoruz
Çok önemli bir detaya değinmişsiniz.@orkidekaramel çocuğuna sürekli özel bolge kavramını ,başkasının özel bölgesine dokunamayacagini bu yaş dileminde anlatmaya basla.Baskasinin yanında altını değiştirme.Biraz daha buyudugunde yabancı kişilerden nasıl uzak duracağını anlatırsın ona.Ama senin de atladığın birşey var ki çocuklara zarar veren kötü niyetli kişiler hep "yabancılar" değil.Tam aksine genellikle çocuğun sosyal-fiziksel çevresinde olan kadın veya erkekler !!Sen çocuğuna özel bolge kavramını,hayır diyebilmeyi ve yardım isteyebilme becerilerini kazandırmak üzerine yoğunlaş derim
Haklısınız, bu iki boyut kafaları karıştırıyor.
Özellikle İnstagramda herkes uzman.
Adı lazım değil bir hanım var, sosyal medyanın gücünü ve işleyişini görmek adına takip ettiğim; çocuk gelişimi adına bir eğitimi,diploması yok ama 'değerler eğitimi uzmanı' kendisi...
Kitaplar yazıyor,seminerler veriyor.
Takipçileri ona 'Hocam' diye hitap edip sorular soruyorlar,övgüler diziyorlar.
Ben de ' pr böyle bir şey demek' deyip hayretle ve azıcık da -yalan yok- kıskanarak izliyorum.
benim oğlumda 22 aylık ama merak ettiğim nasıl anlatıyorsunuz yabancılara gitme diye. ben oğluma yabancıya gitme dersem. abuuuuu güüüüüüm der. yani 22 aylık henüz. bu yaşta çocukları korumak bizim işimiz. eğer siz olmadan parka yolluyorsanız tamam ama. bu ileride anlatılacak bir şey diye düşünüyorum. yani 22 aylık bebeğiniz kompleks cümlelerinizi anlayabiliyor mu yoksa ben ve oğlum mu geriyiz.
teşekkür ederim öneriniz için kitabın ismimi ileride kullanmak üzere kaydediyorumAhahahaha
Çok tatlısınız :)
Hayır etraf manyak dolu, anneler tedirgin olunca sonuç bu oluyor. 3 yaş civarı anlıyorlar sanki, kendi tecrübem bu yönde.
Yeri gelmişken,
Eki Görüntüle 2201668
Sade, anlaşılır olması sebebi ile ben bu kitabı kullandım. 4-5 kitap edindik ama bunu uygun gördük, tavsiye ederim :)
3 yaş çocuğu gayet net anlıyor,
Kitap sonunda etkinlik var pekiştirmek için. Biz aralıklı olarak okuyoruz, tekrar ediyoruz.
Konu sahibi @orkidekaramel bu yorum üzerinden size yazmak istedim.Bu yaşlarda ki çocuklar zaten ebeveyleri'nin korumasında olmalı, siz zaten yanlarindasiniz,gözünüz uzerinde ve istemediginiz kisiye cocuga cok hissetirmeden uzaklastirabilirsiniz.Benim de yeğenim aynı durumda 23-24 aylık, herkese sarılsın herkesi öpsün istiyor.. kuaföre gittik çalışan kız gel seni kedilere götüreyim dedi direkt elini tutup gitti. defalarca anlattık yabancılarla gitme, kimseyi öpme sarılma, biri seni öpmek isterse hemen annene söyle diye.. o an tamam diyor sonra bildiğini yapmaya devam ediyor
Benim kızım o aylar da herkese öpücük atar by by yapar çağırana gider herkese sarılır öperdi ben de çok rahatsız oluyordum şimdi 39 aylık hiç kimseye ne öpücük atıyor ne by by yapıyor canı isterse sarılıyor istemezse asla sarılmıyor. Birtek babasının sarılıp öpmesine sesi çıkmıyor anlayacağın dönemsel bir durum ben de çok çözüm aradım ama bulamamıştım büyüdükçe geçecek hepsi :)merhaba arkadaşlar.
4 yıllık evliyim 20 aylık Dünyalar tatlısı kızım var. çok sicakkanlı. arkadasş canlisi sosyal bir cocuk... Benim kızım gel dedikleri herkese gidiyor kendini sevdiriyor. kolay kaniyor herşeye...
ben gel diyorum bana gelmiyor...
sevmediğim insanlarada gidiyor...
offf ben bu durumdan gerçekten rahatsizim.. gitmesini istemiyorum yabanci bilsin istiyorum bunu nasıl yapmalıyım...
valla haberlerde okudukça çocuk kaçirma olayı duydukça içim içimi kemiriyor.. sizin çocuklariniz öle mi???
çocuğumu nasıl koruyabilirim??
MerhabaArkadaşlar sakin olun, henüz çocuklarınız akraba-tanıdık-yabancı kişileri tam olarak kavrayacağı yaş aralığında değil.
20 aylık veya 2-2,5 yaşındaki çocuklarınıza bu eğitimi vermeye çalışarak, vaktinden önce bir çaba içerisine girdiğinizi düşünüyorum.
2 yaş civarı, çoçuğun,henüz kendi benlik bilincinin ve kişiliğinin oluşmaya başladığı dönemken siz yabancı kavramını da oturtup buna göre davranmasını bekliyorsunuz.
Üzgünüm çabalarınız yüksek ihtimalle karşılığını bulmayacak.
Okuduğunuz,izlediğiniz haberlerden tedirgin olmanızı bir anne olarak anlayabiliyorum bununla birlikte her şeyin bir zamanı olduğunu da hatırlatmak isterim.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.
Lisansım okul öncesi öğretmenliği,yüksek lisansım PDR olduğu ve okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalıştığım için ben 'Erken çocukluk uzmanı' ünvanını kullanmayı tercih ediyorum.Merhaba
Not kısmında yazan yere takıldım
Daha önce duymadım cünkü kusuruma bakmayın
Ne tür konularla sorunlarla ilgileniyosınuz acaba
Tesekkürler cevap yazdıgınız içinLisansım okul öncesi öğretmenliği,yüksek lisansım PDR olduğu ve okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalıştığım için ben 'Erken çocukluk uzmanı' ünvanını kullanmayı tercih ediyorum.
Çocukların gelişim süreçleri,bu süreçte yaşanılan sorunlar ve çözüm yolları üzerinde çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?