Cocugumun her yeri boyamasi (yoruldum cok yoruldum)

Yegenim annesini dinlemez evde heryeri boyardi .Ben baktim birsüre .Gitmis koltuk arkasinda duvara cizikler atmis .Verdim eline bez bunlar çikacak sil dedim birdaha boyamadi .Kalem kağit defter herseyi veriyordum .Ama kiziniz okulda filan zorbalikmi göruyor yapma dediginiz yerleri boysmıs hep .
Cocukta bir inat sinir var sanki
Tam tersi kağitlari boyama duvari boya deyip deneyin bi gün..

Cok dogru birsey yapmissin. Cocuk bu hatada yapar kusurda duzeltmeyi ogrensin madem. Bende oyle yapiyodum. Boyadiklari yeri sildiriyorum. Esime kalsa ozgur olcaklarmista bilmem ne istedikleri yeri boyasinlarmis:) dedim siyirdin ellaam. Anlayisli ebeveyn olcaz diye biz siyiralim. Boyama yaparken yanlarinda oldum hep.. bi kez bi duvar boyadilar ikisi.. o zamsnda uyukluyodum suc bende yani. Simdi yapmiyolar sukur. Yapsalar ama bi heves cok kasmam ne yapalim yani.. ama heryeri boyasalar kulahlari degisiriz o kesin:)

Çocuk resim yapmayı seviyor boyaları kaldırmak çözüm değil bence aksine daha da hırçınlaştıracaktır çocuğu. Tabi ki sürekli temizlemek zor yıpratıcı ama eşyalar mı önemli çocuğunuz mu? Bunu bir düşünün eşyalar temizlenir ya da yenisi gelir ama çocuktaki hasar hiç geçmez. Bu kadar inatla sizin kızacağınızı bildiği şeyleri yapıyorsa size anlatmak istediği bir şey var mutlaka bence bir pedagogla görüşün ve yardım alın. Sinirle yapacağınız bir davranış daha da çıkmaza sokabilir durumu. Sakin olun ve ona katılmaya çalışın biraz daha yumuşar diye düşünüyorum
kaldirmakta cozum bence.. anlasma yapilsin. Eger boyamaya devam edilirse hepsini kaldircam vermicem desin mesela 1 hafta.. yapmamasi gerektigini bilsin ve yaptiginin sonucuna katlanmayida ogrensin

Arkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
3,5 yasinda kizim var, boyama yapmayi cok seviyor Tamam ama her yeri boyuyor istisnasiz her yeriiiiii..... ellerini, yuzunu, kiyafetlerini, yatagi, yorgani, 11 aylik kardesinin yuzunu, kiyafetlerini, bebegin esyalarini, klimayi, masalari, sehpalari, oyuncaklarini, duvarlari, koltuklari.... evimize gelen misafirler guluyorlar evin halini gorunce ama ben cok cok cok cok yoruldum. Tamam boyama yapmayi cok seviyor ve surekli boyalarini istiyor, vermesem agliyor. Benim de ilkokulda resim birinciligim vardi. Ama hic evi ve esyalari boyamadim. 1 adet resim defterim olurdu, tum resimlerimi Ona yapardim. Arkadaslar hergun kizimin boyadigi yerleri temizliyorum hergunnnnn. Bu konuda binlerce kez uyari yaptim, 1 defa olsun dinlemiyor beni. Kocaman kagitlarla duvarlari kapladim, annecim bunu boya, duvarlari boyama dedim, kagit dururken yine duvari boyadi. Kocaman iki tarafli tahta aldik, bir tarafi tebesirle, bir tarafi keceli kalemle boyanan. Tahtanin boyanacak bolgesini hic boyamayip, cercevesini ve ayaklarini karalamis, boyamis. Dun boya istedi, uyararak verdim, ben bebegi emzirene kadar hemen aninda yorgani boyamis. Bu sabah boyalari almis, geldi, kac kere uyardim hatta yalvardim sadece bu kagitlari boya masayi boyama dedim, ben bebekle ilgilenirken ki yanindayim, hem masayi, masanin bacaklarini, bebek battaniyesini, klimayi boyamis. Birkac sn icinde. Gecen sene ortalikta hic boya yoktu, taaa cantamin derinlerinden rujumu bulmus, tum oyuncaklarini, her yeri rujumla boyamis. Hem yeni aldigim Victoria’s secret rujumu bitirmis, hem de kac Saat etrafi temizledim. Gecen gun tum boyalari topladim, bir tane oyuncaklarin icinde unutmusum, onu bulup hemen kardesinin Ve kendinin yuzunu boyamis, Birkac sn icinde. Yeni eve tasindik, esim ortalikta tukenmez kalem unutmus hemen Sabah uyanir uyanmaz o kalemi bulup tum odalarin duvarlarini boyamis. Yani sorun sadece boyalar degil, tukenmez kalem, ruj, tebesir (surekli okuldan cebinde tebesir getiriyor ve onunla da her yeri boyuyor) ne bulursa her yeri boyuyor, Ben cok yoruldum, yuzlerce kez konustum, kendimi kaybediyorum artik evde boyali bir yer gorunce, ne yapayim hic bilmiyorum

Geçen bir programda dinlemistim. Çocuğunuza duvarları boyamamasi gerektiğini söylüyorsunuz peki ona onun istediği bir şekilde alan yaratıyor musunuz?. Çok göz önünde bulunmayan 1 duvar göster buraya istediğini yapabilirsin ama diğer duvarlar yasak de. Yasagi çiğnerse yasantiniza uygun ceza ver. Mesela 2 gün eline kalem ruj hiç bişey verme. Ulaşamayacağı yerlere kaldır herşeyi

Arkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
3,5 yasinda kizim var, boyama yapmayi cok seviyor Tamam ama her yeri boyuyor istisnasiz her yeriiiiii..... ellerini, yuzunu, kiyafetlerini, yatagi, yorgani, 11 aylik kardesinin yuzunu, kiyafetlerini, bebegin esyalarini, klimayi, masalari, sehpalari, oyuncaklarini, duvarlari, koltuklari.... evimize gelen misafirler guluyorlar evin halini gorunce ama ben cok cok cok cok yoruldum. Tamam boyama yapmayi cok seviyor ve surekli boyalarini istiyor, vermesem agliyor. Benim de ilkokulda resim birinciligim vardi. Ama hic evi ve esyalari boyamadim. 1 adet resim defterim olurdu, tum resimlerimi Ona yapardim. Arkadaslar hergun kizimin boyadigi yerleri temizliyorum hergunnnnn. Bu konuda binlerce kez uyari yaptim, 1 defa olsun dinlemiyor beni. Kocaman kagitlarla duvarlari kapladim, annecim bunu boya, duvarlari boyama dedim, kagit dururken yine duvari boyadi. Kocaman iki tarafli tahta aldik, bir tarafi tebesirle, bir tarafi keceli kalemle boyanan. Tahtanin boyanacak bolgesini hic boyamayip, cercevesini ve ayaklarini karalamis, boyamis. Dun boya istedi, uyararak verdim, ben bebegi emzirene kadar hemen aninda yorgani boyamis. Bu sabah boyalari almis, geldi, kac kere uyardim hatta yalvardim sadece bu kagitlari boya masayi boyama dedim, ben bebekle ilgilenirken ki yanindayim, hem masayi, masanin bacaklarini, bebek battaniyesini, klimayi boyamis. Birkac sn icinde. Gecen sene ortalikta hic boya yoktu, taaa cantamin derinlerinden rujumu bulmus, tum oyuncaklarini, her yeri rujumla boyamis. Hem yeni aldigim Victoria’s secret rujumu bitirmis, hem de kac Saat etrafi temizledim. Gecen gun tum boyalari topladim, bir tane oyuncaklarin icinde unutmusum, onu bulup hemen kardesinin Ve kendinin yuzunu boyamis, Birkac sn icinde. Yeni eve tasindik, esim ortalikta tukenmez kalem unutmus hemen Sabah uyanir uyanmaz o kalemi bulup tum odalarin duvarlarini boyamis. Yani sorun sadece boyalar degil, tukenmez kalem, ruj, tebesir (surekli okuldan cebinde tebesir getiriyor ve onunla da her yeri boyuyor) ne bulursa her yeri boyuyor, Ben cok yoruldum, yuzlerce kez konustum, kendimi kaybediyorum artik evde boyali bir yer gorunce, ne yapayim hic bilmiyorum
Cok normal bende aynisini yasadim kizim da 3 yaslarindayken aynen boyleydi her yeri boyardi kucuk kardesini bile hali koltuklari vs.birde rimelimle boyamis cikarana kadar ne cektim
Birde tum evi nutella ile boyamisti hic unutmam
Kzim hakketten efsane yaramazliklar yapti anlatsam roman olur
o resmi sosyal medyaya yuklemeseydim paylasirdim burda
Duvarlari boyadik rengi donmustu silinmekten kizimin sayesinde koltuk yikama makinesi almistim
Suan 4 yasinda kizim bilinclendi oyle boyamaz bi yeri ama iki yasindaki oglum fena tecrubeliyim artik ortada kalem yok boyayabilecekleri hic bir sey yok
Kizima kardesinden gizli veriyorum defter kalem

Size mesaj vermek istiyor olabilir .İlgi çekmeye çalışıyor olabilir .Ona yasak koymadan önce bir alan gösterin sadece bu alanı boyayabilirsin diye belki faydası olur.

Bir bucuk yaşında kızım var oda boyar duvar kapı sehpa masa artık konuşa konuşa kızım kapı boyanmaz dedim kağıt verdim eline hep onu boyadı bazen gözümün içine bakarak boyar ben bakıyor muyum diye baktığım zaman da hemen eliyle temizler gibi yapio sanki çıkacak gibi kalemi yere atıp gidiyor:KK45:

Valla Allah yardımcınız olsun bırakır inşallah zamanla her yeri boyamayı

“Yalvardım, defalarca uyardım” kısmında yapıyorsunuz hatayı. 1 kere uyarı verirsiniz 2.de kaldırırsınız. Birkaç hafta sonra tekrar verirsiniz. Yine boyarsa yine kaldırırsınız 1 ay sonra verirsiniz. Çocuk mu sizi yönetecek siz mi çocuğu? Toplayın bütün kalemleri ne var ne yok, büyük bir temizlik yapıyor gibi özen gösterin. Bi daha da vermeyin.

Arkadaslar hergun kizimin boyadigi yerleri temizliyorum hergunnnnn.

Siz değil o temizleyecek..
Benim oğlum da bulunca boyar. Daha 2 buçuk yaşında olmasına rağmen eline bezi verip sildiriyorum.
Tabi ki mükemmel iş çıkaramaz arkasından ben yaparım. Ama yaptığı şeyin sorumluluğunu almalı..
Nereyi boyadıysa gösterip silmesini istiyorum.
Bırak lekeyi çıkarmaya uğraşsın..

Yani cok uzuldugunuzu anlamiyor muhtemelen. Bi gun boyama dediginizde baktıniz boyuyor bayılıverin :KK70: korksun iyice. Belki bırakır
Begonfilcim bu çok kötü bir fikir.
Çocuğumuz henüz 3,5 yaşında,bayılmanın ne olduğunu bilmez,Allah korusun annesini yerde hareketsiz yatarken görmesi onda derin izler bırakır,travmaya bile neden olabilir.
Daha yapıcı ve çözüm odaklı tavsiyeler vermemiz uygun olur.

new_yorker new_yorker okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum,çocuğunuza rica etmek,yalvarmak uygun çözüm yolları değil.
İlişkinizde doğru gitmeyen bir şey var ama uzaktan bunu anlamamız mümkün değil.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla;çocuğunuza sınır koyma becerisinde anne olarak desteğe ihtiyacınız var.
@Astoria ayrıntılı cevap yazmış, lütfen o yorumu dikkate alın.

Çocuğa sınır koyma,olumlu davranış kazandırma,olumlu disiplin ve istenmeyen davranışın sonuçlarına katlanma ve kardeş kıskançlığı hakkında biraz okuyup araştırmanız faydalı olacaktır.
Çoçuğunuz gerekli ortamın hazırlanmasına ve uyarılara rağmen uygun olmayan alanları ilk boyadığında davranışının sonuçlarına katlanmalıydı.
Geç kalınmış olmakla birlikte sorunu çözmek mümkün sadece daha fazla zaman,enerji ve sabır gerekecek.

İlk yapılması gereken bu durumun yanlış olduğunun anlatılması ve temizlemesi yönünde yönerge verilmesi.Yapabildiği kadarıyla temizleme işini mutlaka çocuk yapmalı,zorlanırsa yardımcı olabilirsiniz.
Uyarıya rağmen aynı şeyi yaparsa hak mahrumiyeti uygulanmalı.
Burda mahrumiyet süresinin kısa olmasına ve çocuğa; boyaları doğru ve olumlu kullanımı için tekrar fırsat verilmesine dikkat etmek lazım.
Doğru davranışı sergilemezse tekrar kısa süreli mahrumiyet uygulanır.
Ebeveyn kararlı olur ve doğru yöntemi kullanırsa zihinsel bir sorunu olmadığı sürece tüm çocuklar doğru davranışı öğrenebilir.
Kolaylıklar diliyorum.

iki buçuk yaşındaki küçük oğlumda anlattığınız gibi, eline boya geçerse nerede ne varsa boya, çok alakasız şeyleri bile boya, ben de defalarca anlatmaya çalıştım, ben anlatırken tamam diyor ama bir bakıyorum yine her şeyi boyamış, temizlemesi çok zor ve zahmetli oluyor, halıları yıkamaya verdim yıkamadan geldikleri gün beyaz halının üzeri rengarenkti.Neden böyle yapıyorsun annem ben çok üzülüyorum dedim bir gün.Özür dilerim anne, her yer renkli olsun istiyorum dedi.Bence aslında yapma dediğimi yapmak istemiyor ama kendine de hakim olamıyor, bebek daha dürtüsel davranıyor.

Yani resim yapmıyor öyle gelişigüzel boyuyor karaliyor diyorsunuz. Resim yapsa bir nebze anlaşılır da. İlginç bir şey.

Yaaa nedense konunuz çok tatlı geldi:) kıyamam ben o boyaciya..aslında boyama yeteneğinden öte boyama ile birşeyler anlatmak istiyor olabilir.ona biryerleri boyadığında sizin oraları temizlemeniz oyun gibi geliyor annesi.yani bu durumu tam olarak nasıl aşarsiniz bilmiyorum ama rujdur,tükenmez kalemdir öncelikle onları onun ulasamayacagi yere koyup,birde yalnız kaldığında ilgisini çekecek başka oyuncaklar olmalı.sizden ricam minik ressama yinede çok travmatik şekilde kizmayin olurmu,biraz daha sabırlı olun annesi zamanla gecicektir inşallah.şuan keşif peşinde,merak dönemi.birde enerjisini öyle atıyor olabilir çok kalbini kirmayin.iz yapmayan kolay silinebilir boyalar varmidir acaba bı araştırmak lazim

gülerek okudum resmen çok tsatlı geldı.minık ellerle sanat yaratıyor:emir_bebek:benm kızda oyle dubvarları falan boyardı.kağıt yapiştrım sureklı boyadığa yere.berabaer elımızı boyayıp bastırdık..beyaz deri sandalyelerımı çizdi tukenmezle.koltukalr tukenmez kalem. .elınden almadım hiç kalemı.yuzunu boyamış suprız dıye gösetrıyor ,nasıl kızayım şimdi.sonrasında ben boyadım yuzunu.bıraz tersını yapın.kızım gel beraber şurayı boyayalım.boyadığı yerlerı beraber sılın.yada boyasın hereyri çocukluk çok güzel.ben kızamıyorum boyadığı zaman, zıpladığı zaman, cırladığı zaman.babası kızar bende babasına kızarım evde cırlama sokakta cırlama nerede ne zaman yaşayacak çocukluğunu.kurallarımızda var tabıkı..güzelce konuşunca anlaşıyoruz yada oyuna çevırıp istediğimi yaptırıyorum.üç yasında benımııde

Arkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
Sizi dinlemiyorsa vermeyeceksiniz.
Dilediği kadar ağlasın.
Eğer sizi dinlerse o zaman boyayı vereceğiniz konusunda kararlı olun.
Çocuğunuzun oyuncağı olmayın.

Arkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!

Sonra da Türkiye de sanat neden gelişmiyor!! Şaka bi yana da cidden zor bi durum elinden boyaları almanız taraftarı değilim her yerin karalanması taraftarı da değilim :/ bilemedim. Acaba kızınızla iletişim tekniğinizi mi değiştirseniz bununla ilgili çok güzel kitaplar videolar var onları araştırsanız belki faydası olur

Back
X